| Autor |
Zpráva |
skiery
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2012 20:51
- Nahlásit
Hezký den,
máme doma téměř 9měs. dlouhosrstou fenečku BŠO. Už od malička při běhání stáčí zhruba polovinu ocásku na jednu stranu, ovšem pokud stojí má ho krásně narovnaný (veterinář žádné srůsty nenašel). U rodičů ani sourozenců se to nevyskytuje. Zajímalo by mě, zda nevíte, jestli je možné s tím něco dělat, spíše mi připadá, že je to její jakýsi zlozvyk než nějaká zdravotní vada. Chystáme se na výstavu, tak by mě zajímalo, jak se tam k něčemu takovému budou stavět..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2012 11:43
- Nahlásit
skiery
nejsem si jistá jestli tě dobře chápu. Ale pokud je to to co si myslím tak je to tzv."háčkování" a dělat se s tím nedá nic. Sem tě asi nepotěšila co?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2012 11:58
- Nahlásit
Mám stejný pocit, jako Biluška. Nevím, jak se to hodnotí na výstavách u BŠO, ale znám několik NO, kteří "háčkují" a přesto jsou (nebo byli) chovní. Možná záleží na dalších aspektech, ale jestli je to vylučující vada se dočteš ve standardu nebo se zeptej chovatele.
|
skiery
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2012 13:31
- Nahlásit
Ve standardu je to hodnocené jako těžká vada, takže těžko říct, jak na to budou nahlížet . A tady to "háčkování" dělají stejně jako naše fenka jen při běhání nebo i když stojí?
|
martinjikes
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2012 17:25
- Nahlásit
Paní skiery, ocas vychýlený do strany nemůže být na škodu, buďte bez obav.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2012 17:33
- Nahlásit
skiery
Nemáš fotku? Podle slovního popisu se to těžko vyhodnotí.
|
skiery
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2012 20:40 - Změnil/a: skiery
- Nahlásit
Pokusila jsem se Bernie vyfotit, snad to trochu pomuze
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2012 07:49
- Nahlásit
skiery
Pokusila jsem se Bernie vyfotit, snad to trochu pomuze
No tak to buď naprosto vklidu, háček na ocase vypadá uplně jinak.
I tohe je ještě normální, pokud ho pes v klidu nese rovně.
|