Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Zábavné cvičení - inspirace, zkušenosti, postřehy
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 10:39
- Nahlásit

Ahoj,

přidávám odlehčené téma...

Inspirujte mne prosím - jaké "speciální" cvičení děláte na cvičáku/doma.

Ráda bych to na našem cvičáku trochu oživila. Většina psovodů tam chodí jen kvůli základnímu výcviku, nechtějí dělat žádné zkoušky (a psů se nikdo neptá ...). Takže spíš socializace a výchova všestranného sebevědomého psa.
My jsme třeba dělali chůzi, sedni, lehni atd. na igelitu a mělo to úspěch, kupodivu všichni splnili.

A pak by mě ještě zajímalo jestli děláte, třeba na konci roku, nějaké sranda závody a jaké máte disciplíny.

Zkrátka, ať je veselo pro psy i lidi.

Děkuji

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 10:57
- Nahlásit

Evey
nějaké sranda závody
jj,ty děláme zrovna nedávno v Jílovým závod o Bambiho pytlík a další odvetný akce budou následovat))) ale nebylo to nic ze sportovky

Gerda
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 11:10
- Nahlásit

Evey
Já chodím na cvičák se psem hlavně kvůli zábavě, většinou si sranda disciplíny vymýšlíme sami, když zbydou po obranách makety, učím psa jen z legrace obíhat, dá se učit vysílání do směru, plazení...probíhání "uličkou hrůzy" složené z nepříjemných povrchů. Závody se pořádají oficiální, podle zkušebních řádu, s rozdhodčími, nebo sranda akce, které si organizujem sami, máme poháry a medaile a výhry pro všechny, disciplíny se volí podle toho, jací pejsci přijedou, aby mohli všichni dělat všechno a užít si den. Na závodě o bambigo pytlík se soutěžilo ve žraní pamslků na čas, inspirovali jsme se kolegy ze Slovenska, kteřým jsme disciplíny s jejich svolením ukradli Celý závod je vždy spojený s jídlem, kávou, každý, kdo dojede, něco přiveze, povídá se, cvičí se, pak se procházkuje po okolí. Na letním sranda závodě jsem dělali běh pejsků na čas na vyměřenou trať...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 11:20
- Nahlásit

Ta chůze po nepříjemným materiálu je třeba na ZOPce, tak co zkusit s těma lidma nenápadně a nenásilně projet celou zkoušku a pak je uvrtat do toho, aby ji i složili. Já to takhle udělala na našem cvičáku u nejednoho člena taky. Prostě jsme nenápadně sjeli celu ZOPku a na závěr říkám, tak a máte hotovou zkoušku, teď už to jen zapsat Pár lidí se chytlo a jelo se na zkoušky. Srandazávody doporučuju, bývá tam odlehčená atmosféra, páč o nic nejde, takže žádný konkurenční boj. Vložit do toho nějakou speciální disciplínu taky funguje. Znám třeba aport buřtu, převoz psa v kolečku, rozkousnutí nafouknutého balónku (psem pochopitelně), plížení psovoda zatímco pes jde vedle něj a mraky dalších.

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 11:57
- Nahlásit

Speciální disciplíny:
Odložení psa – odchod na chůdách
Ke psu – obskákat v pytli
Převoz psa na kolečku
Přechod psa přes houpačku
Hod koštětem skrz pneumatiku ( pes odložen - nesmí se zvednout )
Proskok psovoda skrz pneumatiku
Plazení psa a psovoda (Psovod drží v ústech teplý párek – pes bez košíku )

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 12:10
- Nahlásit

Strejda

Tak to by Sára asi nesnesla

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 12:21
- Nahlásit

Strejda
Pěkný, že bych se nechala inspirovat

Evey
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 12:45
- Nahlásit

Eldoguero
Prostě jsme nenápadně sjeli celu ZOPku a na závěr říkám, tak a máte hotovou zkoušku, teď už to jen zapsat
Koukám finty máme stejné.

Evey
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 12:46
- Nahlásit

Strejda
Speciální disciplíny:
Odložení psa – odchod na chůdách
Ke psu – obskákat v pytli
Převoz psa na kolečku
Přechod psa přes houpačku
Proskok psovoda skrz pneumatiku
Plazení psa a psovoda (Psovod drží v ústech teplý párek – pes bez košíku )

Super

Evey
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 12:49
- Nahlásit

Díky moc všem.
Jen pište a vymýšlejte dál.

Gerda
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 12:53
- Nahlásit

My krom toho ještě na cvičáku děláme psům svatby, čimž si ti chudáci zvykají na oblíkání a smích mnoha lidí:

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 13:22
- Nahlásit

Strejda
odchod na chůdách
coto?????????????????? umíte si představit těch mrtvejch a těžce raněnejch??..leda ofšem,že byste se byl stal v poslední době společníkem firmy Světlu fstříc nebo tak..

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 13:54
- Nahlásit

davidkova renata
umíte si představit těch mrtvejch a těžce raněnejch??
No jo no. Úplně ekologická, bezeztrátová technologie to není.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 14:13
- Nahlásit

Strejda
Úplně ekologická, bezeztrátová technologie to není.
mám řešení...budem teda rozhodčí a máme to vychytaný

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 14:27
- Nahlásit

davidkova renata
...budem teda rozhodčí
Rozhodčí jsou na place furt a ani si na panáka nezajdou. To se mi nechce. Asi tu disciplínu škrtnem.

danajasa
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 23:13 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit

http://www.zalevno.cz/z/339731/filmy-hudba-knihy/k nihy-a-casopisy/101-psich-triku-kyra-sundance-and- chalcy

miisha
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 23:23
- Nahlásit

Gerda
tak to sako se bombaaaa

jfi
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 23:53 - Změnil/a: jfi
- Nahlásit

U nás byl oblíbený cvik "zasedávání psa psem" - jeden pes leží odložen, druhý ho při chůzi u nohy musí překračovat - a v té chvíli dostane odložení v sedu.

malinka
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 20:43
- Nahlásit

danajasa
http://www.zalevno.cz/z/339731/filmy-hudba-knihy/k nihy-a-casopisy/101-psich-triku-kyra-sundance-and- chalcy
tam mají vyprodáno

našla a objednala jsem tady.
http://www.knihkupectvi-papyrus.cz/exec/search.asp x?exps=101+ps%C3%ADch++trik%C5%AF&SearchType=Fullt ext

Fík
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 06:42
- Nahlásit

Ahoj na cvičáku "děláme " přivolání "Saigon", to se lidem líbí - odložíme psíky zády do kruhu (zadečky směřují dovnitř kruhu) a majitelé přejdou k protilehlému psu. Po mém pokynu si všichni majitelé naráz psa zavolají, jsou psi, kteří se prostě "ztratí", pak jsou psi, kteří běží rovnou čarou a "kosí" vše co jim stojí v cestě a pak máme experty, kteří ostatní psi přeskakují:-D...... Disciplínu děláme.... kdo z majitelů první má "perfektní" ke mně :-D zvedne ruku....majitelé se u toho "baví", soutěží a psíci se naučí orientovat v "psím chaosu" :-D - navíc je to nácvik přivolání od pejsků :-D

Gerda
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 17:48
- Nahlásit

Na sranda závodech jsme převáželi psy v kolečku s buřtem v hubě. Naší hubě. Ale na tomto obrázku je lidská huba s buřtem již v hubě psí. Celá )) Snadno se vezení psa v kolečku může změnit na soutěž o nejlepší plastiku ksichtu

http://img1.rajce.idnes.cz/d1/3/3876/3876287_398fe e46b8345aa9ceaf69e32e1bb2ef/images/zavody_Mlekojed y_29.8.2010_273.JPG

Evey
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 06:37
- Nahlásit

malinka
našla a objednala jsem tady.
http://www.knihkupectvi-papyrus.cz/exec/search.asp x?exps=101+ps%C3%ADch++trik%C5%AF&SearchType=Fullt ext

Až kniha dojde tak prosím o info jak se líbí, díky.

Evey
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 06:39
- Nahlásit

Fík
na cvičáku "děláme " přivolání "Saigon"
zkusíme hned v sobotu

Evey
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 06:42
- Nahlásit

Ještě malý technický dotaz. Kdy pořádáte podobné akce? Tématicky by se to hodilo k uzavření roku, ale obávám se, že tomu počasí nebude nakloněno, tak to nejspíš nechám na jaro.

Evey
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 06:46
- Nahlásit

A jaká cvičení děláte v rámci běžné socializace? Cyklisti, auta, hluk, nepříjemné povrchy apod...
Já mám třeba teď v plánu vyrazit s nováčky na nádraží.

Fík
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 06:54
- Nahlásit

Evey
jen dejte pozor na psy, kteří se mezi sebou "žerou", aby nenastala "redukce" :-D počtu, pak dej vědět, jak se Vám zadařilo:-D

Dobré je také odložení do "kruhu" - jak je popsáno u Saigonu - poté dostanou majitelé pokyn, jdou 2 kroky za psa, vpravo v bok, pochodem vchod - psi stále leží s povelem "čekej".........lidé chodí vnějším kruhem za psy, pak buď jednotlivě, nebo najednou za chůze zavelí "k noze"........ to by jsi měla vidět ten "masakr" :-D))))

Ještě jsem si vzpomněla, že jsem teď zkusila odložení, kdy psi jsou zvyklí se nechat odložit, majitel odejde směrem vpřed, tam se otočí a po chvíli se vrací zpět ke psu....... udělala jsem inovaci,dáme odložení, lidé odchází ZA psa /3kroky/, chvíli stojí, poté dostanou lidé pokyn a odcházejí minouce psa před něj /cca 50m/, by jsi nevěřila, jak z toho byli psi "vyjevení", a ležet zůstali jen silné "povahy" :-D))) (většinou si mysleli, že když je majitel minul, cvik je ukončen.
Také se dá odejít rově od psa,zastavit na místě /cca 50m/ na pokyn se jakoby ke psu vrátit, obejít ho a vrátit se na původní místo ze kterého majitel odcházel (udělá takovou slzu okolo psa), ......

Zkus to a dej vědět :-D))))

Mika
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 08:24
- Nahlásit

Fík

u nas na cvicaku mame na upevnovanie odlozenia uplne skvele cvicenia.
Pes je odlozeny, majitel stoji par krokov od neho (pre pripadnu okamzitu korekciu) a vycvikar chodi okolo neho s balickom piskotov a veselo nimi susti Pak si par krokov od neho cupne, ukazuje mu piskotek, hezky na neho mluvi.. Je to pre tie psy peklo

Este oblubenejsie je odlozenie v skupinke, kde okrem tradicneho - dvacat krokov od psa - trenujeme i rozne finty - behom od psa, behom ke psu, utikas smerem ke psu, ale nezastavis sa u neho, ale das si este desat krokov za neho. Alebo priradenie ke psu, chvilku tam len tak stojis a potom bez slova zase odejdes. Skakanie na jednej nohe, obiehanie okolo psa, plazenie ke psu a podobne finty Psy su z toho uplne vyjeveni, my mame perfektnu srandu a vacsinou su z toho i najlepsie fotky z vycviku :-D
URL
URL
URL

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 08:46
- Nahlásit

Evey
A jaká cvičení děláte v rámci běžné socializace? Cyklisti, auta, hluk, nepříjemné povrchy apod...
Já mám třeba teď v plánu vyrazit s nováčky na nádraží.

Socializační cvičení u nás: Při běžném výcviku - potkávačky, tj. lidi jsou v kruhu nebo ve dvou řadách proti sobě. Dva jdou se psama proti sobě, přijdou na střed, psy posadí, lidi si např. podají ruce, prohodí spolu pár slov a jdou dál a vymění si místa. Dále např. lidi se psama v řadě u nohy nebo odložení psi (podle pokročilosti a povahy psa) a já jdu kolem nich s plechovkou s kamínkama, táhnu za sebou hračku na provázku, šustím s pytlíkem od piškotů, jdu kolem nich s berlema, jedu kolem nich s invalidním vozíkem, případně si do vozíku někdo sedne a dělá "dementa" (vrhá se na psy, nenadále vykřikne) atp. K tomu samýmu účelu si půjčuju dítě, když tam je s nějakým rodičem. Běhá, skáče, tahá hračku. Taky máme na cvičáku starý velký zrcadlo. Opřeme ho o plot a chodíme se psama proti němu nebo kolem něho.
Jako jednorázovky děláme to, že jdeme na nádraží, svezeme se vlakem jednu stanici a městem se vracíme zpátky na cvičák.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 11:19 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Fík
Mika
tak saigon je výýbornej))) a to co píše mika taky,předpokládám,že to brzo zařadíme do nějakýho žumpazávodu))))
VerčaZ
a dělá "dementa" (
tak tudle funkci bych asi mohla zastávat já..mi nedá moc práce ,čili kdo chce,může si mne za poplatek pronajmout

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 11:21
- Nahlásit

davidkova renata
a dělá "dementa"

mam takovej dojem, že tudle funkci si všichni poctivě vystřídáme!

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání