| Autor |
Zpráva |
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:23
- Nahlásit
Chtěla bych poprosit zkušenejsi o radu. Mam desetileteho krizence Skubyho. Je to celkove klidny pes az na situace kdyz zazvoni zvonek. To zacne stekat az rvat. Nekdy kdyz se chystame ven tak to dela taky, ale kdyz se rozsteka u dveri, tak mu reknu, ze nikam nejdem, vratime se a pockam nez je sticha a az pak jdeme.
Kdyz ale zacne stekat na zvonek tak nezabira nic, je uplne mimo, proste jeci a jeci. Nevim jak mu to vysvetlit, on ani na vterinu neprestane, abych ho mohla pochvalit. Proste rve a rve. Mam pocit, ze je uplne mimo. Jindy mu staci jemne naznacit co po nem chci a on to udela, kdyz zazvoni zvonek tak nevidi neslysi a jeci.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 20:08
- Nahlásit
Zkusila bych tím zvonkem cinkat každých pět minut. To by v tom byl čert, kdyby si po týdnu nezvykl
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 20:48 - Změnil/a: lucYnka XIII
- Nahlásit
aren
Zkusila bych tím zvonkem cinkat každých pět minut. To by v tom byl čert, kdyby si po týdnu nezvykl
a to mam zvonit a nechat ho rvat do ochrapteni, ze ho to casem prejde? smarja chudaci sousedi, to abych celemu panelaku poridila spunty do usi a vsem rozdala diazepami, jinak to nejde?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 21:11
- Nahlásit
Pak jsem ještě zkoušela dvě věci:
1. odmontovat zvonek
2. vyděsit pejsinku (Sáru) tak, že zapoměla na zvonek a vnímala mně.
Na 100pro fungovalo jen to první Jako fakt. Koupila jsem v elektrikářství malej cvakací vypínaček a přidělala ho na napájecí kabel zvonku. A když jsem šla pryč, když jsem nikoho nečekala, a na noc, jsem prostě vypínala zvonek. Osvědčilo se to i na svědky jehovovy, prodejce všelijakých blbostí a podobně.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 22:41
- Nahlásit
lucYnka XIII
Možná bych pořídila místo zvukového zvonku ten blikací,co používají hluchoněmí a byl by klid,ne?
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 22:48
- Nahlásit
lucYnka XIII
Odmontuj zvonek.
My ho taky nemáme a je klid. Od všeho.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 23:04
- Nahlásit
jojo, mi psi se zase boji vysavace a smetaku, takze nevysavam a nevytiram. pro jistotu ani neumyvam nadobi.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2009 06:55
- Nahlásit
argosek
jojo, mi psi se zase boji vysavace a smetaku, takze nevysavam a nevytiram. pro jistotu ani neumyvam nadobi.
Vy bydlíte u nás doma pane argosku? Že jsem si vás ještě nevšimla . Mimochodem, stavte se něgdy, máme kozu
lucYnka XIII
Traverzu už jsi zkoušela?
Kdysi jsem měla stejný problém s troubením auta. Kolem sousedů snad stokrát denně jezdil jejich známý a pokaždé na ně zatroubil. Moji psi se rozječeli jak blbí a nejmíň pět minut jsem je nemohla uklidnit. Pak jsem se naštvala, vzala traverzu a na DVD pustila scénu ze Slunce,seno a pár facek - jak Blažena běží za Vencou na pastvinu a křičí "pojď se podívat, už máme to oznámení" a troubí přitom na jeho motorku..... Bláža zatroubila, psi se rozštěkali, traverza šla do akce. Ovladač do ruky a znova, Bláža zatroubila, psi se rozštěkali..... Cca po desátém pokusu přestali štěkat na troubení. Zato mi teďka děsně řvou když slyší větu "Co sem říkala, čumí sem"
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2009 08:25
- Nahlásit
Zkus napřed nacvičit zákazový povel (třeba dost nebo ticho s odměnou) při nějakém slabším hlasovém projevu a pak si sjednat zvoniče a odměňovat psy, když ztichnou.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2009 11:55
- Nahlásit
dejavu
Zkus napřed nacvičit zákazový povel (třeba dost nebo ticho s odměnou) při nějakém slabším hlasovém projevu a pak si sjednat zvoniče a odměňovat psy, když ztichnou.
vyzkousim to, ale on se hlasove jinak neprojevuje rve jen pri zazvoneni zvonku, nebo kdyz jdeme ven. Kdyz jdeme ven tak vyhrozuju, ze nikam nepujdeme a to se uklidni, teda aspon trochu bo tata ho parkrat takhle vratil domu.
Biluška
Traverzu už jsi zkoušela?
simVas pani o traverze uz jsem kde co zaslechla, muzete mi tuto vycvikovovou pomucku nejak priblizit? Zkousela jsem ho placnout pres cunu, nic nereaguje. Podrzela jsem tlamku zavrenou, piskal a bufal co to zavrena tlama dovolila. Na voditku s nim skubat nemuzu ma nejake problemy s tema trubkama co vedou do plic, zacne kaslat jen co ho nekdo po krku zepredu pohladi a veterinar nedoporucil ani nosit obojek. Pres zadek ho placnout nemuzu, boli ho kycelni klouby. Tak doufam, ze ta traverza je mirna metoda aby se mi cely nerozsypal.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2009 14:11
- Nahlásit
Máme to stejně a tohleto
funguje nádherně........................ na 3 sekundy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2009 21:22
- Nahlásit
Moje známá měla stejný problém a stačilo jí vyměnit zvonek co dělá crrr za zvonek s melodií, teď si pes sice taky štěkne, ale tak nějak normálně a krátce.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2009 21:41
- Nahlásit
argosekjojo, mi psi se zase boji vysavace a smetaku, takze nevysavam a nevytiram. pro jistotu ani neumyvam nadobi.
Ve výsledku stejný efekt jako odmontování zvonku.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2009 22:05
- Nahlásit
Smecka
Ve výsledku stejný efekt jako odmontování zvonku.
pokud se k vam nemuze dozvonit pani na uklizeni, tak snad jo.
Biluška
na kozu se stavim. co treba zacatek zari?
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2009 22:21
- Nahlásit
argosek
Ale houby, nezvoní nikdo. V prvém případě že nemůže a v druhém že nechce.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2009 22:29
- Nahlásit
Smecka
u mne nezvoni nikdo, protoze me nikdo krome pana psicka nema rad - a pan psicek pres veskerou mou snahu dodnes princip zvonku nepochopil a vzdy, kdyz prijde na navstevu, klepe na plot, coz v halekani psu snadno zanikne, tedy nikdo mu otevrit nejde a on domu smutne kraci dale nepozvan - lec ne mou vinou.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2009 22:49
- Nahlásit
argosek
Když nemejete talíře tak se nedivte.
Má vás ráda vaše smečka, ne?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2009 23:14
- Nahlásit
Smecka
ano, moje Smecka me rada ma - i kdyz poslednich mar mesicu me emailove zanedbava.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2009 16:55
- Nahlásit
argosek
Ona komunikuje s tolika čsvchtivými že jí jde z toho hlava kolem.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2009 17:07
- Nahlásit
lucYnka XIII
Taky bych zkusila vyměnit zvonek. Třeba mu am něco fakt dělá zle.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2009 20:16
- Nahlásit
Smecka
ja csvchtivy nejsem
a proto smecku nelakam
toulam se remizem
noci sam a sam
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2009 22:07
- Nahlásit
Na to je nejlepší izolační páska, kterou se omotá tlama a zaručuji, že když zazvoní kdokoli, pes ani nehlesne.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2009 22:11
- Nahlásit
argosek
To není o lákání či nelákání. To jsou nutné priority.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2009 22:37
- Nahlásit
... a toulání sám a sám je nejlepší
|