Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak odnaučit psa hrabat
Autor Zpráva
bado
# Zasláno: 20 Bře 2005 21:07
- Nahlásit

Dobrý den
Potřeboval bych poradit, jak zabránit psovi v hrabání na zahradě. Jedná se o křížence jezevčíka s něčím??? . Vím, že jeto lovecké plemeno, ale naše zahrada je jak tankodrom. Když pes, ucítí myší díru, nebo krtinec tak jede jak buldozer. Pes není hloupý on ví že to dělat nesmí, taky pokud je někdo venku tak si to nedovolí. Pes je však většinu dne puštěný na zahradě, na noc jde do kotce. Pokud je za hrabání pokárán, sklopí ocas a jde do kotce, nebo příjde a lehne na záda. Je si plně vědom, že se to nesmí. Jenže když je opět bez dozoru, tak ........

jeany
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2005 21:22
- Nahlásit

Jezevčík je nejen lovecký pes, ale hlavně norník. Asi ho musíte hlídat a důsledně mu dát najevo, že to nesmí.

niniel
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:16
- Nahlásit

Vyzente vsechny mysi

Evicka
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 11:25
- Nahlásit

Tahle činnost se musí obzvláště u loveckých plemen potlačovat hned od malého štěňete. Pach myší je obzvláště výrazný a pro psa nový neznámý , a tak se k němu snaží dostat. Jedinou přirozenou cestou je hrabání. V tomto směru jste zanedbali počátky hrabání už ve štěněcím věku. Teď ho to budete horko těžko odnaučovat, obzvláště jestli je pes celý den na zahradě sám a nudí se. Je nutné se mu víc věnovat, speciálně na tuto činnost se zaměřit a trestat jen v případě, že jej přistihnete při činu. Později, když je zahrada rozrytá si pes těžko dává do souvislostí, co mu vlastně vyčítáte a za co ho trestáte. Pokud ho přistihnete při činu, velmi důrazně jej vytřepejte za kůži na krku, zopakujte několikrát povel nesmíš a ukažte na díru. Snad se vám to zvýšenou pozorností a důsledností podaří alespoň částečně odbourat. Že se toho zbavíte úplně - nevěřím. Lovecké pudy jsou silně zakořeněny v povaze, a pokud se s nimi chce něco dělat, především je důrazně potlačit, musí se začít v útlém věku.

Anonymní
# Zasláno: 23 Bře 2005 08:46
- Nahlásit

No pes je z útulku, takže jsem ho až od cca 10-12 měsíců, je to můj, první pes, vím, že to má v povaze, ale taky vím, že ten pes je strašně inteligentní a (vyčůraný). On moc dobře ví, že to nesmí, ale jak je sám na zahradě tak se prostě nudí a pořád někde ňufá a hrabe. Stejně skoro nikdy nic nechytil. Vyhnat myši nejde, měl jsem za 4 roky 8! koček, a nejdýl mi přežily max.6 měsíců. (bydlím u cesty a nemám žaludek a srdce je pořád uklízet) , mimo to měl pes pořád blechy. Nejsou kočky=nejsou blechy! (zajímavé že?)

Ještě takhle to napíšu, pes má někde něco "rozhrabané), když ho pustím z kotce tak si udělá své kolečko a letí si zkontrolovat tu svou "noru" podle toho co cítí puď pokračuje nebo ne. A já bych se chtěl zeptat jestli existuje nějaký odzkoušený trik na "přebití" pachu . Že bych tam něco nasypal aby to pes necítil.
Jinak to je on:
http://www.razdva.cz/alesmarek/pes/

Evicka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 11:21
- Nahlásit

je to moc pěkný křížence. Řešení je snad jediné, zahnat nudu jiným typem činnosti a omezit mu volný prostor, kde se může pohybovat. Je to řešení drastické, ale ve vašem případě účinné.

Jerryk
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 19:36
- Nahlásit

Já na myši letos fakt vyzrála. Každý rok na podzim se k nám začínají stahovat-okolo nás jsou pole a za nima les. Nakoupila jsem takové klasické cvakací pastičky (cca 10Kč/kus) a líčila a líčila. Secvakly se třeba za 5 min po nalíčení! Spotřebovala jsem jich snad 50, já totiž likvidovala myši i s pastičkama. Zabralo to a měli jsme klid.

Jerryk
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 19:38
- Nahlásit

JO a ještě jsem si vzpomněla, že mě říkala kadeřnice, že občas lidem sbírá vlasy. Prý si vlas i po umytí ponechává svůj pach a ty potvůrky hrabavý potom nejdou na zahradu, když tam jsou poházené vlasy. To jsem ale nezkoušela.

Anonymní
# Zasláno: 24 Bře 2005 14:24
- Nahlásit

No u mě se však nejedná pouze o myši, jsou to asi ježci (za dřevem), krtci a všechno možné, měli jsme i potkany,

vrana
# Zasláno: 12 Dub 2005 17:59
- Nahlásit

ja mam 6rocnu fenecku NO. to bol maly dabel:ked sme ju nechali na zahrade,tak nam vykopala vzdy zopar jam a naobed zvykla mat hadice, kyble alebo podobne delikatesy.
-pomaha:zavret psa do kotca(mozno.-aj odtial sa nam uz vykusala cez spodne dreva))
-alebo dat si sietovinu pod travik : zasypat trochou hliny a zasiat. tak pes zisti,ze nemoze tam hrabat a teda ani nebude, ked, tak iba vonku A mozno si najde lepsiu zabavku_napr.hadice
jedno je vsak iste: kto si kupuje psa nikdy nemoze ratat s tym , ze praave ten jeho nebude hrabat-a just bude.
sme sikupovali psa na strazenie predovsetkym a teraz ona VOBEC nestrazi a my musime davat pozor na nu. pes z toho nezvykne uplne vyrast.
vrana

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2005 12:48
- Nahlásit

vrana

to už tak bývá....já když jsem si pořizovala štěndo chodského psa, četla jsem o nich, že zbytečně neštěkají - ono to tak většinou je, ale zrovna já mám psa, který štěká a vyje opravdu vydatně Naštěstí máme z obou stran chápavé sousedy

Tony
# Zasláno: 14 Dub 2005 16:06
- Nahlásit

U nás to funguje tak, že na zahradě máme pískoviště (1x2m), kde psům hrabat dovolujeme. U chrta to fungovalo, on hrabal jen pro sport a brzo pochopil, kde může. Jezevčice naštěstí tolik nehrabe. Váš pes, ale hrabe protože cítí myš, takže moje rada je asi neúčinná.

ola
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2005 20:03
- Nahlásit

Já si o boxerech taky myslela,že to je pes,kterej moc nehrabe. Jo, a naše feňule dělá zákopy jak divá. Největší díru vyhrabala u jabloně (kořeny pochopitelně ukousala ) a když jsem šla to dílo obhlídnout,tak jsem myslela,že se smíchy po....,protože ta potvora do tý obrdíry pietně položila gumovou slepičku...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání