| Autor |
Zpráva |
borderkolielover
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2016 20:41
- Nahlásit
Dobrý den,
v létě si plánuji přídit Border kolii. pokud bude teplo, plánuji s ní chodit na většinu dne k řece, ta je nedaleko a v průběhu dne by se štěně mohlo vyspat nebo si odpočinout ve stínu. Vodu jídlo bych samozřejmě vzala s sebou.
Zajímá mě zda-li by štěně tak dlouhé procházky zvládlo, nebo mám zvolit kratší. Děkuji za odpověd
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2016 21:05
- Nahlásit
borderkolielover
Tak dlouhé procházky k řece, která je nedaleko?
To asi záleží na tom, jak staré štěně bude a jak daleko je ona nedaleká řeka. Pak taky na tom, jestli bude 20 nebo 40 stupňů, povaze štěněte a co na té procházce budete dělat.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2016 08:31
- Nahlásit
Jestli bude tak hic jako loni, tak bude daleko rozumnější vzít štěndo na normální procházku hodně brzo po ránu, přes den ho nechat doma (pokud tam tedy nebude 40°C) a večer ho zas vzít ven. Nejde ani tak o to, že by štěndo nezvládlo být celý den venku nebo ujít cestu někam poblíž k řece, ale spíš o to, že se snadno přehřeje.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 01:58
- Nahlásit
borderkolielover
Zajímá mě zda-li by štěně tak dlouhé procházky zvládlo, nebo mám zvolit kratší. Děkuji za odpověd
Jasně, ale nesmí být kratší, to by se pak mohlo dostat do separacni uzkosti a bylo by ho treba sprchovat bachovyma esencema.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 01:58
- Nahlásit
borderkolielover
Jasně, ale nesmí být kratší, to by se pak mohlo dostat do separacni uzkosti a bylo by ho treba sprchovat bachovyma esencema.
|
borderkolielover
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 09:03
- Nahlásit
Děkuji za odpověd´ birma a corgi
Řeka je odsud opravdu jen kousek, myslela jsem to tak, že bych s ním přišla k řece, kde bychom strávili několik hodin. Mohlo by si hrát nebo odpočívat ve stínu, pokud by chtělo mohlo by se i vykoupat. Samozřejmě ho neplánuji táhnout ven v nějakých extrémních teplotách
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 09:50
- Nahlásit
borderkolielover
Tak ono štěně v těch 2, 3 měsících má opravdu krátké periody aktivity, takže je v podstatě "zbytečné" s ním někde hodiny být - protože to prostě prospí
|
borderkolielover
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 10:26
- Nahlásit
Díky, to je celkem škoda
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2016 23:02
- Nahlásit
borderkolielover
to je celkem škoda
Není. Můžete si to užít i tak.
Když byl Junior úplně malej, což bylo vlastně celkem nedávno, od začátku jsem ho bral na vycházky tak 2-3 hodiny se smečkou dopělců. Aby to zvládnul, tak jsem našel v komoře batoh, takový s jedním popruhem, na nošení křížem přes ramena, a nosil jsem ho vpředu. Když měl Junior na procházce dost, usadil jsem ho na pozorovatelnu do batohu, chvíli čučel, pak si zdřímnul, když jsme se zastavili na celo-smečkový odpočinek, tak spal v trávě, pak zas šel kus po svých...
Fungovalo to.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 09:53 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
borderkolielover
tak hlavne je dobry si nejprve ujasnit, co vlastne chci delat, pak jak to napsat a az pote se zeptat. Ptat se na neco, kdyz vlastne nevim na co, je docela naprd.
v létě si plánuji přídit Border kolii. pokud bude teplo, plánuji s ní chodit na většinu dne k řece, ta je nedaleko a v průběhu dne by se štěně mohlo vyspat nebo si odpočinout ve stínu
x
myslela jsem to tak, že bych s ním přišla k řece, kde bychom strávili několik hodin.........Samozřejmě ho neplánuji táhnout ven v nějakých extrémních teplotách
------------------
No a hlavne byste si mela uvedomit, ze je to zivej tvor a budete to Vy, kdo za nej bude zodpovedny. Takze uvaha:
Mohlo by si hrát nebo odpočívat ve stínu, pokud by chtělo mohlo by se i vykoupat. je proste spatna, protoze to musite byt Vy, kdo ho bude korigovat. Ono takovy stene,navic pokud bude aktivnejsi povahy(coz je pravdepodobny), bude klidne litat na palicim slunci dlouho a pak si na nem jeste lehne a usne .... a muze byt zle.
|
borderkolielover
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2016 20:54
- Nahlásit
Omlouvám se, ale nemám přesně naplánovaný harmonogram na jak dlouho kam budu chodit. Jednou to vyjde na většinu dne, jednou na pár hodin. Chápu, že zřejmě máte potřebu vše zkritizovat, ale někdy je až hloupé mít ke všemu připomínku. napsala jsem že by štěně mohlo dělat určitou činnost pokud by chtělo, vy ale opět máte jakési připomínky. To ho mám násilím nutit si hrát, odpočívat nebo ho mém házet do vody, když se nebude chtít vykoupat?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2016 00:42
- Nahlásit
borderkolielover
Omlouvám se, ale nemám přesně naplánovaný harmonogram na jak dlouho kam budu chodit.
Co to ma spolecneho s harmonogramem? Vy proste placate nesmysly, ptate se a nevite vlastne na co? Tim si z lidi delate vastne prdel ...
Chápu, že zřejmě máte potřebu vše zkritizovat,
pitomce kritizuji zasadne
ale někdy je až hloupé mít ke všemu připomínku. napsala jsem že by štěně mohlo dělat určitou činnost pokud by chtělo, vy ale opět máte jakési připomínky
ne jakési...já vám píši, že plácáte páte přes deváte...ptáte se a vlastně nevíte na co? Prvni napisete, ze mate v planu chodit s nim na vetsinu dne k rece, pak napisete, ze byste tam s nim travila jen nekolik hodin a rozhodne ne v extremnich teplotach (z cehoz mi vyplyva, ze vlastne vy budete chodit k rece jen kdyz nebude moc vedro - takze asi pozorovat ryby ne?)
A ač prvně napíšete, že to plánujete, nyní se zase ohrazujete, že nemáte harmonogram. Tak na co ptáte? Vy prostě chcete jen tak pokecat o ničem? Co zkusit raději fejsbůůůk?
To ho mám násilím nutit si hrát, odpočívat nebo ho mém házet do vody, když se nebude chtít vykoupat?
Raději bych ho naučil surfovat.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2016 12:03
- Nahlásit
zbrnd
Tak na co ptáte?
Ptá se na to, jak může takový štěně zatěžovat. Jestli k tomu máš co říct proč to sem nenapíšeš?
Vy prostě chcete jen tak pokecat o ničem?
Od tebe - to je perla.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2016 14:09
- Nahlásit
Walda
Ptá se na to, jak může takový štěně zatěžovat.
Zase vytrhuješ z kontextu? Fakt nemáš na víc? Tvoje volba.
Jestli k tomu máš co říct proč to sem nenapíšeš?
Když chci něco říct, řeknu to. Ty možná věci, který chceš říct, píšeš, to nevím...tipnul bych to na důsledek roztroušené sklerózy...ale jistej si takhle na dálku nejsem.
Kdyby jsi byl schopen pozorně si přečíst, na co reaguješ, nejspíše by jsi zjistil, že tam nějaký rady jsou. Ale chápu, že se ti asi špatně soustředí, takže když si to, co jsem psal, přečteš znova, možná se zadaří a nějakou radu tam najdeš..a pokud ne tak nezbývá než ti dát malý dotazníček:
-cítíš se unaven častěji než dříve?
-máš nejistou chůzi?
-registruješ významné změny u močení?
-míváš závratě?
-míváš nějaké anomální vjemy v oblasti citlivosti? (křeče,pálení, svědení...)
-nějaké větší než obvyklé pohybové problémy ?
Pokud na více otázek odpovíš ano, doporuuji s tím vyhledat odbornou pomoc.
Od tebe - to je perla.
Nezáviď a piš dál, co zvládáš .... když budeš trénovat, časem napíšeš taky něco dobrýho...aspon vopčas! Věř mi, snaž se a nevzdávej to!
|
borderkolielover
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2016 14:43
- Nahlásit
Vy asi netušíte jak si zvednout sebevědomí jinak než kritizováním ostatních, že?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2016 15:47 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
borderkolielover
Vy asi netušíte jak si zvednout sebevědomí jinak než kritizováním ostatních, že?
Myslíte, že by mi pomáhalo zvednout si sebevědomí kritizováním někoho, kdo se ptá a ani neví na co nebo bytosti jako je Walda?
Dík za tip, zkusím to zvážit. Vím totiž, že často věci, které na první pohled vypadají či třeba znějí neuvěřitelně mohou opravdu fungovat.
A můžete mi prosím poradit, k čemu mi bude mé sebevědomí, když bude ještě výše než aktuálně je? Budu pak mít třeba pocit, že mám většího prcka nebo tak něco?
|
borderkolielover
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2016 15:57
- Nahlásit
Vy velké sebevědomí nemáte, kby jste ho měl, neměl byste potřebu si ho zvyšovat hloupým kritizováním.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2016 16:01
- Nahlásit
borderkolielover
Vy velké sebevědomí nemáte, kby jste ho měl, neměl byste potřebu si ho zvyšovat hloupým kritizováním.
Aha, to jsem netušil. Takže ho mám malé? A o čem to svědčí?
To Vás tak naučili ve škole? A proč Vás tam nenaučili ptát se jen když vím, na co se chci zeptat?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2016 16:03
- Nahlásit
borderkolielover
mmch nejste vy sekretářka z tý firmy, co se tady prostřednictvím admina snaží lidem už rok nakukat, že na novým webu se usilovně pracuje )) snažící se rovněž pod nesčetnými nicky stále stejně stupidními dotazy rozproudit debatu o psech tím správným směrem?
|
borderkolielover
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2016 16:13
- Nahlásit
zbrnd
Nejsem, jsem jen studentka malého gymnázia, která nemá ráda hloupé lidi
|