Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Počůrávání v bytě
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
MarkétaMaskova
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2016 13:28
- Nahlásit

Dobrý den,

ráda bych se zkušenějších chovatelů zeptala, jak co nejefektivnějši odnaučit pejska čůrat v bytě. Abych byla přesnější, ke svému pejskovi (Border kolie; 2,5 roku) jsme si pořídili fenku z útulku (Husky; 1,5 roku). Štěně Border kolie jsme bez problému vychovali včetně odnaučení vykonávání potřeby doma, ale u fenky se nám to stále nedaří. Situace je o to komplikovanější, že fenka je hluchá. Venčíme tak 6x denně (včetně velké procházky na 2 - 3 hodiny), ale fenka se nám stále počůrává, a to třeba hodinu poté, co se vrátíme z procházky. Nevíme, co děláme špatně.

Děkuji za radu. Markéta

Xerxová
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2016 14:00
- Nahlásit

Není fenka kastrovaná ?? U velkých fen se inkontinence po kastraci stává častěji než u malých...

MarkétaMaskova
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2016 14:13
- Nahlásit

Fenka kastrovaná je, ale počůrává se během dne a dle mého názoru (několikrát jsem ji přistihla) si toho je vědoma, nejedná se o mimovolní záležitost...

MarkétaMaskova
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2016 14:16
- Nahlásit

Celkově na ní nepozoruji žádné známky stresu nebo nějaké jiné psychické následky špatného zacházení, nezdá se mi vystrašená ani plachá...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2016 18:42
- Nahlásit

jak casto ji mate doma a meli s tim problem i v utulku, nebo nemeli moznost to sledovat?
pripadne je vyloucen zdravotni problem, kdy by fenka byla napriklad nastydla a musela casteji?

kdy a cim krmite? (jestli treba dostane granule hned po prochazce a pak je hodne zapije) pripadne neni ji teplo ze by mnohem vic pila? pozorujete to i v noci, nebo v noci vydrzi?

ono taky pokud mela nauceno, ze muze curat kdykoli se ji zachce, muze nejakou dobu trvat, nez se to nauci, ze to nejde

birma
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2016 19:47
- Nahlásit

MarkétaMaskova
A jak reagujete, když čůrá venku?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2016 23:38
- Nahlásit

Vitejte fplodné diskuzi na téma "pejsek čurá v bytě" ....už se to tu řešilo nejméně dvacetkrát, ale je to zřejmě stále velká zábava....tak hurá do toho .....

MarkétaMaskova
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2016 14:29
- Nahlásit

cernej caj

na veterině jsme s ní byli a bylo nám řečeno, že to nějakou dobu může trvat, žádné zdravotní problémy neshledali. V útulku měla možnost kdykoli vyběhnout ven - a to je dle mého názoru důvod, proč není zvyklá vydržet. Ráda bych ale pozorovola alespoň malý pokrok...

Hodně pije, to je fakt. Krmíme granulemi Royal Canin dvakrát denně - ráno poté, co přijdeme z procházky a večer obvykle kolem 20.00 (na večerní procházku jdeme ve 22.00) a to už obvykle vydrží.

V noci nám vždy vydrží a nepočůrá se, což přičítám tomu, že spí a tak se jí nechce.

birma

když čůrá venku, tak se snažíme chválit, odměňujeme pamlskem...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2016 14:59
- Nahlásit

a jak ji mate dlouho? muze to byt proste jen zvyk. vedle v tematu je taky hodne rad jak na to, je dobre, ze ste vyloucili zdravotni problem.

MarkétaMaskova
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2016 17:06
- Nahlásit

Bude to 14 dní... Vedlejší téma jsem pročetla a neshledala jsem, že bych někde dělala chybu, ale asi je ještě moc brzy a vyžaduje to více času a trpělivosti.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2016 20:16
- Nahlásit

tak 14dni je hodne kratka doba, to chce cas a doufam, ze casem uz to bude v poradku

Nicky
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2016 21:49
- Nahlásit

Je úplně jedno řešit co bylo, nová rodina = nová pravidla. Výjimka jsou zdravotní problémy. Je to asi marný, ale stejně to zkusím. BTW co s tím chválením po vykonání potřeby pořád máte? Taky, když jdete na záchod se seběhne celá rodina a vykládá si, jakej jste udělali pěknej bobeček a dá vám bombónek? Vyměšování je přirozená záležitost něco jako dejchání = nechválím za to!

birma
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2016 22:20
- Nahlásit

Nicky
Taky, když jdete na záchod se seběhne celá rodina a vykládá si, jakej jste udělali pěknej bobeček a dá vám bombónek?
A víš třeba, že u dětí, co se učej na nočník to spousta lidí dělá?
Pokud po psovi něco chci, chválím, pokud danou činnost vykoná a ono to, světe div se, funguje.

Neumi
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2016 06:20 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit

BTW co s tím chválením po vykonání potřeby pořád máte? Taky, když jdete na záchod se seběhne celá rodina a vykládá si, jakej jste udělali pěknej bobeček a dá vám bombónek? Vyměšování je přirozená záležitost něco jako dejchání = nechválím za to!
však pochvala není za samotné vyměšování, ale za to, KDE, případně i ve spojení s povelem.....fíš?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2016 15:12 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

birma
Pokud po psovi něco chci, chválím, pokud danou činnost vykoná a ono to, světe div se, funguje
Jasný a když bude pes třá napadat jiný psy nebo děcka, tak ho prostě budeme mít na šňůře a když psa nenapadne, pochválíme ho a dáme odměnu .... no plooooč nííí?

Neumi
však pochvala není za samotné vyměšování, ale za to, KDE, případně i ve spojení s povelem.....fíš?
Jsem přesvědčen, že se to s tím "pozitivnem" obecně přehání .... jak u zvířat tak u děcek .... výsledky jsou všude kolem nás...ale tak možná lidem se to líbí .....

výchova by imo měla znamenat, že tomu vychovavanemu subjektu poskytnu nejaky manual nejake vedeni, jak se chovat, jak prezit a ne ze mu budu "olizovat zadek" pokazdy, kdyz neudela nejakou blbost ....

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2016 15:20
- Nahlásit

zbrnd

výchova by imo měla znamenat, že tomu vychovavanemu subjektu poskytnu nejaky manual nejake vedeni, jak se chovat, jak prezit a ne ze mu budu "olizovat zadek" pokazdy, kdyz neudela nejakou blbost

tohle není o olizování zadnice když neudělá blbost, tohle je o sdělení informace, že právě tohle je žádoucí chování, někomu, kdo komunikuje jiným způsobem než my. Já to pochopitelně dělat nemusím a pes se to tak jako tak - většinou -mám-li ho od štěněte- naučí. Ale pokud to dělám, tak s tím psem komunikuju, dávám mu informaci způsobem, kterému rozumí a lépe se pak dorozumíme.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2016 15:25
- Nahlásit

PetraK
ohle není o olizování zadnice
no podle mne je ... podle tebe zas ne ...takže co fčil? dáme páku?

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2016 16:09
- Nahlásit

zbrnd

.takže co fčil? dáme páku?

ne. seš větší a silnější, to by nebylo vypovídající. A navíc - půjdu za chvilu dom (a pak se hned zase vrátiím, protože jsem skleróza a zapomenu tu nákup )

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2016 18:30
- Nahlásit

PetraK
poradím Ti jak nezapomenout nákup....prostě ho zabal, dej k němu pět tisíc CZK a a pošli ten balík zbrndovi

Nicky
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2016 20:58
- Nahlásit

birma
A všimla sis, že mezi psem a dítětem je rozdíl? Pes je zvíře, tudíž se k němu nechovám jako k dítěti, ale jako ke zvířeti. To je právě ten zásadní omyl, co lidé nechápou.
Neumi
To by mě teda zajímalo, když dodržuješ důslednost, jak zajištíš splení povelu: čůrej atd.

Neumi
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2016 08:07
- Nahlásit

To by mě teda zajímalo, když dodržuješ důslednost, jak zajištíš splení povelu: čůrej atd.
to je dost jednoduché - nejdem dom,dokud se nevyčurá.....

no podle mne je ... podle tebe zas ne ...takže co fčil? dáme páku?
ono je to celkem jedno, co to podle tebe je či není, hlavně že tomu rozumí ten pes a člověk dosáhne kýženého výsledku

Martina96
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2016 08:46
- Nahlásit

Dobrý den,
máme také problém s čůráním doma. Naše 5 měsíční štěně (kříženec bígl-kolie) nám čůrá doma a to přímo na místě a vedle místa a dokonce si do toho i normálně lehne . Chodíme s ní každý 2 hodiny ven ale venku skoro nic neudělá a udělá to doma . Když vykoná potřebu venku chválíme a dáváme pamlsku ale vůbec to nepomáhá. Už si nevíme rady. Poradil by nám tu někdo? Předem děkujeme za odpověd.

Nicky
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2016 09:12
- Nahlásit

to je dost jednoduché - nejdem dom,dokud se nevyčurá.....

Jenže to není důslednost. Když dáš povel, taky čekáš, až ho splní? Nebo nastupuje podnět, který zajistí splnění povelu.

Jaký použiješ podnět pro čůrání?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2016 23:54
- Nahlásit

Neumi
ono je to celkem jedno, co to podle tebe je či není, hlavně že tomu rozumí ten pes a člověk dosáhne kýženého výsledku
Jasný, důlěžitý je, co je to podle Tebe viď?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2016 23:56 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Martina96
Nejlepší bude přivázat ho k posteli, nebude pak čurat na místo, ale u postele a vy se na něj nebudete moct zlobit, protože budete vědět, že neměl jinou možnost. Takže vše bude OK.

Martina96
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2016 20:44
- Nahlásit

zbrnd
Věděla jsem že tu budou trapný odpovědi jako taková. Díky ale tohle je opravdu jen trapnost, 14ti letý d*mente.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2016 23:41 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Martina964ti letý d*mente. hele nemela by sis radeji zjistit jestli ti nekdo z rodiny brzy neumre na rakovinu?

si neporizuj druhyho psa, kdyz neznas uplny zasady chovani se ke psum ... porid si treba plysaka nebo tak neco, co nebude diky tvy neschopnosti trpet

Walda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2016 14:53 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Martina96

Netřeba se pánem za nickem zbrnd příliš zabývat. Je to klasický troll, včetně zásoby nicků, neb ty předchozí mu byly postupně zablokovány. Tento „zbrnd“ je už pátý nebo desátý, nevím, možná ani on sám už by si nevzpomněl.

Kromě pruzení žádné vystopovatelné zájmy nemá. Moc hezky tu nedávno sám charakterizoval svoje příspěvky. Zřejmě mu to trochu uteklo:

...ty mé se většinou zakládají na pravdě. A že jsou dost nicneříkající? No aspoň nejsou smyšlené a neověřené jako ty tebou nakopírované...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2016 15:07 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Walda
Netřeba se pánem za nickem zbrnd příliš zabývat. Je to klasický troll, včetně zásoby nicků, neb ty předchozí mu byly postupně zablokovány. Tento „zbrnd“ je už pátý nebo desátý, nevím, možná ani on sám už by si nevzpomněl.

Tak samoszrejme, je to tim, ze zmrndi jako ty a par dalsich povetsinou z modre sekty se vzdy a ustavicne dokola snazili pet svou pisen a nedat nikomu sanci vyjadrit opacny nazor. Je to pozustatek z doby, kdy to tady vase parta i moderovala a mela z toho takovy "spolek ubreptanych pro nas kamarady", do ostatnich, kteri se vamm znelibili jste hrube sili, pomlouvali je a utocili na ne nevybiravym zpusobem ..... no a ted se to z lesa proste ozyva...uz dlouho muj mily Waldo...a nejspis dlouho jeste bude ....

Kromě pruzení žádné vystopovatelné zájmy nemá. Moc hezky tu nedávno sám charakterizoval svoje příspěvky. Zřejmě mu to trochu uteklo:
„...ty mé se většinou zakládají na pravdě. A že jsou dost nicneříkající? No aspoň nejsou smyšlené a neověřené jako ty tebou nakopírované...“

Jako vždy překrucuješ, protože jsi schopen akorát toho a možná tak ještě se nachlastat. A promiň, zapomněl jsem, ještě jsi schopen nalézat do zadnice nějaké své domnělé kynologické kapacitě, například Desenskému či Cesaru Milanovi dle toho, koho aktualne povazujes za sve kynoboha, aby jsi se to po case snazil popirat ... proste Karakter.
Stejne tak i to, co citujes se tykalo toho topicu, v kterem jsem to psal, ale ty chces byt opet za duleziteho za kazdou cenu. Nevim, ze si nedas pokoj kdyz dobre vis, ze spory se mnou te pravidelne rozrusuji, tak se setri, at ti nahodou neco nerupne.

Ty potrebujes stopovat me zajmy, aby jsi byl schopen reagovat relevantne? Mam o te dost strach neb jak ctu tve zcela mimo reakce, cloveku se ihned vkrada myslenka, ze neco neni v poradku. Takze prosimte, ma rada, pro zacatek: porizuj zasadne okolkovane lahve!

Martina96
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2016 17:39
- Nahlásit

zbrnd
Přestaň si brát moji rodinu do huby. Opravdu jsi totalne "vymlety". A nejde tu o výchovu. My se o sve štěňátko umíme starat jen tenhle problém když jsme v práci tak je všude nacurano a misto toho aby ležela v pelíšku tak leží v tom. Nevíme jak byla u cena nebo jestli má nějaký psychicky problém. O nic jiného tu nejde. Tak tu přestaň odpovídat sra*ky když nemáš žádnou normální odpověď ktera by mohla pomoct. Tady na takový trapaky nemá náladu ani čas.

. 1 . 2 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání