Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jack Russell
Autor Zpráva
Zanetaa
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 14:47 - Změnil/a: Zanetaa
- Nahlásit

Ahoj, chci se poradit a zeptat se, jestli ma někdo stejný nebo podobný problem.. Mam fenku jack russella - 4mesice. Ja jsem panicka, na me si nedovolí, ale kdyz se ji neco nelíbí nebo se naštve, tak začíná nehezky vyjíždět na přítele.. Čím to je? Diky

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 14:58
- Nahlásit

Zanetaa
Rady po internetu nemají smysl - nikdo z nás neviděl ani chování štěněte, ani chování vaše, a radit jen podle popisu nezkušeného člověka (bez urážky) je tak trochu jako věštit z křišťálové koule. Chce to vyhledat někoho hodně zkušeného, kdo vám poradí naživo. Odkud jste?

Zanetaa
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 15:24
- Nahlásit

Ja samozřejmě chapu, ze řešit to po netu není řešení, ale myslela jsem to spíše tak, jestli měl někdo stejný problem a čím to bylo.. Samozřejmě to budu řešit s odborníkem, ale myslím si, ze není nic špatného na tom se zeptat.. Víc hlav, víc ví .. Radši se stokrát zeptám, než ani netusit o co jde.. Nemyslím si, ze jsem uplne nezkusena ohledně pejsků.. Jen jsem se s tímto problémem osobně jeste nesetkala.. . Chci byt v obraze .. Jinak diky za názor

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 16:44
- Nahlásit

Zanetaa
Není nic špatného na tom, zeptat se. Jenže po internetu nikdo opravdu neporadí, když psa ani vás nevidí. Ono to, co popíšete jako vyjíždění, může být mimo jiné: hra, agrese z nejistoty, přenesená agrese, hlídání zdrojů... A v každém případě se to řeší úplně jinak. Takže to, že někomu pes taky vyjížděl po členu rodiny, vám moc nepomůže, jelikož netušíte, jestli vyjížděl ze stejného důvodu nebo úplně z jiného. A kdybyste to začali řešit stejným způsobem, který zabral u jiného psa, tak to můžete i hodně zhoršit, pokud u vás bude mít to vyjíždění jinou příčinu. Už rozumíte, co tím myslím?
Chyba je někde ve vaší komunikaci ke psu. Bez toho, aby někdo vás a psa viděl naživo, není možné zjistit, kde přesně ta chyba je a jak ji napravit. To je jako by se někdo podle rad na internetové diskuzi chtěl naučit hrát na housle - sice se může zeptat "když hraju, tak mi to skřípe", ale nikdo mu neřekne, co má přesně dělat jinak, aby to neskřípalo. Rozumíme si?

impact
Člen
# Zasláno: 20 Led 2015 00:19
- Nahlásit

Zanetaa
Najděte si odborníka v místě bydliště a zajděte za ním. Až se dostanete do této fáze, bude nezvratně pozdě..

Zanetaa
Člen
# Zasláno: 20 Led 2015 10:52
- Nahlásit

To samozřejmě udělám, nechci v zadnem případe neco zanedbat. Jen pro upřesnění.. Ona není agresivní, jen zkouší na přítele co si k němu muže dovolit..aspoň mi to tak pripada.. Jak jsem psala, na me si tohle nedovolí.. Je to 4 měsíční štěně a myslím si, ze na to jak je stará a jak dlouho ji mam doma..se toho hodně naučila, poslouchá me, kdyz je rozdovadena, tak ji uklidnim jenom ja.. Na přítele nedá.. Začne po něm dost štěkat.. Ale jinak lidi obecně ma rada, děti miluje.. Neřekla bych, ze je agresivní, prave proto me to zaráží..

impact
Člen
# Zasláno: 20 Led 2015 11:09
- Nahlásit

Zanetaa
... aspoň mi to tak pripada..
... Neřekla bych

Pokud tam není ta jistota, PROČ to dělá, bude právě vhodnější zajít za někým zkušeným. On je dost podstatný rozdíl v tom, jestli to dělá z "agresivity", z veselosti" z rozdováděnosti nebo třeba z nějaké zloby vůči chlapům.. Těch variant je spousta a ke každé by se mělo přistupovat jinak. Pokud ale ty nedokážeš s naprostou jistotou rozeznat proč to dělá, je každá rada přes monitor prostě obrovským rizikem..

Odkud jsi?

Zanetaa
Člen
# Zasláno: 20 Led 2015 11:20
- Nahlásit

Z Prahy.. Dneska s ni jdu na veterinu, tak se tam rovnou poradím a nechám si někoho doporučit.. Diky za komentáře

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 20 Led 2015 11:37
- Nahlásit

Zanetaa
Na veterině nemá vůbec smysl se radit. Veterinář rozumí nemocem, ne chování a výchově (čest výjimkám). Dočkáte se tak akorát toho, že vám doporučí kastraci.
V Praze je spousta dobrých výcvikářů, určitě tu padne hodně možností. Já za sebe můžu doporučit http://dogsports.webnode.cz/

impact
Člen
# Zasláno: 21 Led 2015 09:58
- Nahlásit

Zanetaa
Ehm, od veterináře? To je jako bys šla se stresem z práce k zubařovi. Veterinář léčí tělo, ne duši. I když se občas někteří snaží i naopak, smutným faktem je, že z toho lezou hrozný voloviny.. Zkus HAFBO.

Evabubu
Člen
# Zasláno: 22 Led 2015 18:57
- Nahlásit

Pořídily jsme si jacka a to že to již od malička zkoušel na všechny členy rodiny mě také zarazilo.Musím dodat že nejsem žádný začátečník.Věnuji se výcviku už 20 let(sportovnímu) ale jack je jiný no holt lovečák. Nechtěl už jako mimi aby mu cokoli někdo sebral něco z tlamy nebo ho rušil ve spánku.Okamžitě startoval s vyceněnýmy zoubky.Začaly jsme cíleně odebírat hračky a rušit ho v spaní.Prostě jsem mu dala hračku a poté si ji chtěla vzít při prvních pokusech pes zjistil že jakákoli agrese mu nebude tolerována od nikoho z rodiny.Velmy rázný povel ne! a zvednutí a vytřepání za kuži na krku.Plácání nebu třepnutí novinami považoval za výzvu k útoku. Nezapomenout chválit když toho nechá a odebranu potravu nebo hračku vrátit.Dnes mu můžem sebrat cokoliv a rušit ho ve spaní hlavně když se rozvalí kde nemá může každý.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 22 Led 2015 19:22
- Nahlásit

Evabubu
Velmy rázný povel ne! a zvednutí a vytřepání za kuži na krku.Plácání nebu třepnutí novinami považoval za výzvu k útoku.
je vážně nutno vytřepávat za kůži a plácat novinami?

Evabubu
Člen
# Zasláno: 22 Led 2015 19:47
- Nahlásit

Nemyslela jsem obojí najednou.Nejprve jsme zkoušeli noviny které bohužel jen pejska více rozlobily(na většinu našich štěňat stačily).Mnoho majitelů považuje Jacka za milé společenské plemeno.Bohužel to stále potvrzují rubbriky daruji ročního psíka Jacka nevhodný k dětem či důchodcům.Je to lovečák každým coulem a uvědomte si že musel lovit lišky a jezevce.Takže nějaká domluva většinou nepomáhá.Musí už od mala poznat kdo tu velí nebo bude velet on!! Přeji pevné nervy a hodně uspěchů s výchovou.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 22 Led 2015 20:02 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

Evabubu
Máte velké štěstí na psa s pohodovou a tolerantní povahou. Velká část psů v darovacích inzerátech tam skončí ne pro nedostatek výchovy, ale právě díky těmto bohužel často propagovaným "výchovným" metodám, které psa přesvědčí, že SKUTEČNĚ má důvod tu misku nebo místo ke spaní si hlídat před kýmkoliv, kdo se přiblíží, protože blížící se člověk je velmi nebezpečná a nepředvídatelná věc.

impact
Člen
# Zasláno: 22 Led 2015 20:22
- Nahlásit

Evabubu
Ti darovací psi v inzercích nejsou jackové, ale xtá generace bezpapírových vořechiérů, které si lidi neuváženě pořizují a pak se diví, že je to labilní a bázlivé, hysterické, neumí to zůstat doma samo a nebo naopak akresívní, protože štěně vychovávali novinama, třepáním za kůži na krku a násilným převalováním na záda.

Překvapivě všem svým jackům, i těm týraným a darovacím můžu kdykoliv cokoliv sebrat, bez toho, že bych s nima třepala. A to už je jich kolem stovky, co mi prošlo barákem. No není to divný???

Kecám, nesáhnu dvoum. Mordorovi, který byl první a kterého tak zku*vili bitím, že se z toho nevzpamatoval dodnes (a to je to už šest let). A Qimovi, který měl stejně jako Mordor zaplacenou poslední injekci, protože ho lidi zmrvili bitím. Ale tomu tam nesahám preventivně, bo má slíbeno, až mě kousne, stejně pod tím drnem skončí.

Evabubu
Člen
# Zasláno: 23 Led 2015 16:13
- Nahlásit

Máme psa s rodokmenem z kvalitní osvědčené stanice.Jacka kříženého s fofem jsme opravdu nechtěli. Že není třeba psíka občas vyklepat je jen dobře ale taky to třeba bude tím že máte doma smečku která mu nastavila hranice sama.Už jsem se na cvičáku setkala s tolika agresivnímy psi že osobně považuji občasné vytřepání za velmi užitečné.Nikdo netvrdí že máte psa mlátit nebo týrat jen je nutné nastavit hranice už v mimi věku.

impact
Člen
# Zasláno: 23 Led 2015 16:58
- Nahlásit

Evabubu
No a já se setkala s tolika agresívními jack russell vořeiéry, že nějaké třepání za kůži považuji za naprosto kontraproduktivní a pouze stávající stav zhoršující. A radit to člověku, kterého neznáte a ještě přes internet, to už je nahlavupadlix.

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Led 2015 17:08
- Nahlásit

Evabubu
Už jsem se na cvičáku setkala s tolika agresivnímy psi že osobně považuji občasné vytřepání za velmi užitečné.Nikdo netvrdí že máte psa mlátit nebo týrat jen je nutné nastavit hranice už v mimi věku.
Mate jacka. Lze aplikovat rady s obcasnym vytrepanim za kuzi i u vetsich plemen?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 23 Led 2015 17:10 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

Fifi myslíš třeba toho mého štěníka ???

birma
Člen
# Zasláno: 23 Led 2015 17:26
- Nahlásit

Fifi
Lze aplikovat rady s obcasnym vytrepanim za kuzi i u vetsich plemen?
No jasně! Na vlkodava, kavkazáka a dogu si vypůjčíš u sousedů štafle a v hospodě dbva pomocníky
Ale víš co, ti nejsou ti praví lovecký, to znamená, že sou od narození hodní a třepat netřeba to se muší jenom s jackama, páč to jsou nadpsi a jinak vládnou rodině, státu, světu i celému mnohovesmíru

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 23 Led 2015 18:18
- Nahlásit

birma
všemocní božští jackové, jejda, ještě že chci KAO a ne nic takhle hrozně dominantního co by mi chtělo vládnout.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 23 Led 2015 20:43
- Nahlásit

U nas bydli nekolik jacků obecne bych rekla,ze si je lidi poridili jako modni plemeno,ale vubec nevi,co maji. A co by jim meli poskytnout Takze jsou bud agresivni,nebo agresivni na voditku nebo zavreni na balkone(

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Led 2015 21:41
- Nahlásit

Evabubu

Začaly jsme cíleně odebírat hračky a rušit ho v spaní.

promiňtě, ale............. vám přijde normální cíleně někoho rušit ve spánku???????????????

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Led 2015 21:42
- Nahlásit

impact
le tomu tam nesahám preventivně, bo má slíbeno, až mě kousne, stejně pod tím drnem skončí.

hodná, neměla by dostat panáka?

Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání