Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Problém s čistotností
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Jackie13
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 15:03
- Nahlásit

Dobrý den. Mám 11-ti měsíční fenku Parson Russell teriéra. A máme takový problém s čistotností. Když byla menší tak jsem jí to tolerovala, protože to bylo mimino, ale teď už si fakt nevím rady. Jak teď byly prázdniny, tak v pohodě. Ale začla škola a je to zase nanovo. Vždy, když odejdu ráno do školy(je doma sama max. 7 hod), tak se vyčůrá vždy na to stejné místo. Nechávám ji na chodbě, kde máme lino. Když s ní jsem doma těch 7 hodin (když jsem byla nemocná), tak v pohodě vydrží a chrní, ale když je sama, tak se tady vyčůrá. Nebo třeba když jsme v obýváků a zavřeme ji na chvíli na chodbu, kde je sama, tak se taky párkrát stalo, že se vyčůrala. Doma neštěká, ani věci neničila, ale ted poslední dobou rozkousala pár bot, papír, pelíšek.. (ale ničení věcí začlo až ted po prázdninách) Krmím jí ráno, než jdu do školy(je na BARFu) a procházka ráno cca 10-15 min. Jinak se jí po škole věnuju, chodíme na louku, pole, do lesa. Cvičíme základní povely + nějaké pro srandu. A ještě si ted budu brát fenku (5-ti letou od jedněch lidí). Myslíte, že by pomohla? Prosím o radu. Děkuji.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 15:09
- Nahlásit

Jackie13
Já bych řekla, že nemáte problém s čistotností. Spíš se samostatností a snášením samoty.

Na to není jednoduchá rada. Druhá fenka může pomoct, nebo může naopak tuhle fenku vynervit ještě víc. Rozhodně pomůže chodit ráno ne na 10-15 minut, ale na hodinu i víc (ano, dá se vstávat i ve čtyři, já takhle docela dlouho kvůli fence vstávala). Ideální je chodit na dvakrát - nejdřív dlouhou procházku, pak nakrmit, dát pauzu (nachystat se do školy atd.) a pak ještě vyběhnout na kratší venčení.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 15:15
- Nahlásit

Jackie13
těch důvodu ale může být více, třeba tu samotu snáší dobře, ale považuje za správné si to označkovat neb se cítí jako momentální šéfka, když vy tam nejste...ale vůbec to tak být nemusí a naopak to může být i zcela jinak ... to se moc po rnetu nedá radit když člověk tu situaci nemá zažitou ---

druhou fenku bych nepořizoval spíše, protože co když bude problémová .... tady s touhle si v této věci nevíte rady a co budete dělat, když to třebáá ta vaše nynější začně špatně snášet, že má kolegyni ... ale třeba máte vymyšlený, jak to všechno udělat...těžko vám radit či to hodnotit, když tu situaci člověk přesně nezná

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 15:20
- Nahlásit

zbrnd
třeba tu samotu snáší dobře, ale považuje za správné si to označkovat neb se cítí jako momentální šéfka, když vy tam nejste...
Prosím tě, už na toho Cesara nekoukej. Ani šéf smečky nemá důvod značkovat si vlastní "doupě" ve chvíli, kdy je zbytek smečky nepřítomný a nevidí to. Pokud by šlo o nějaké boje o pozici/kontrolu nad prostorem, tak pes značkuje naopak velmi významně ve chvíli, kdy si je jistý, že se ten druhý kouká.

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 15:51
- Nahlásit

Jackie13
Tak nějak mi připadá, že vám ta fenka říká "vy si mě moc nevšímáte" / "všímáte si mě míň než o prázdninách a s tím já se nehodlám smířit".
Myslím, že když se jí budete ráno víc věnovat, a trochu posílíte vztah, že se to srovná.
S dalším psem bych počkala, až bude Parsonka v klidu a spokojená.

Jackie13
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 15:57
- Nahlásit

Jenže ona to dělala i před prázdninama.. možná jsem to napsala trochu zmateně. Omlouvám se, ale dělala to i před prázdninama.

Jackie13
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:01
- Nahlásit

A tu druhou fenku jsem už jednou měla na hlídání a moje fenka ji zbožňuje, nedělala nic jiného, než že se po ní opičila. A myslím, že díky té druhé fence by byla moje feňule v pohodě, protože by nebyla sama..

Jackie13
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:03
- Nahlásit

zbrnd - Fenku, kterou si chci vzít už jsem měla několikrát na hlídání a moje fenka ji zbožňuje.

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:04
- Nahlásit

Jackie13
Jenže ona to dělala i před prázdninama..
No jo, tak v tom případě se přikláním k aňoňouma "Já bych řekla, že nemáte problém s čistotností. Spíš se samostatností a snášením samoty."
Tak to bude běh na dlouhou trať a pořízením druhého psa můžete problém odsunout, ale nikoliv vyřešit podstatu.
Když jí pořídíte parťáka, nebude sama, ale... až se jednou dostanete do situace, že budete mít (byť jen týden) doma jen Parsonku, bude problém zpátky a větší.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:12
- Nahlásit

aňoňouma
Prosím tě, už na toho Cesara nekoukej.
Ale jdi ty cézare. Nevím tedy, co on v tomhle ohledu tvrdí nicméně fakt nevím, jak tě napadlo, že bych reprodukoval či vydával za své názory produkované osobou, kterou opravdu nemusím a veřejně to jasně deklaruji. To trochu nedává smysl..ale to neva to je tady běžné...

Ani šéf smečky nemá důvod značkovat si vlastní "doupě" ve chvíli, kdy je zbytek smečky nepřítomný a nevidí to.
Jasný, ty přesně víš, co její fenka považuje za "svý" doupě, co za okolí a přesně víš, co má jaký pes za potřeby. Večlice ti gratuluji.

Pokud by šlo o nějaké boje o pozici/kontrolu nad prostorem, tak pes značkuje naopak velmi významně ve chvíli, kdy si je jistý, že se ten druhý kouká.
Jasný a v jiným případě prostě neznačkuje, protože to mají psi ve svý deklaraci o nedotknutelnosti hranic z roku 1761...rozumím a omlouvám se se za trapnou neznalost, kterou jsem si zde dovolil ventilovat. Navíc okopčenou od mého vzoru pana velkokynologa Milana.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:16
- Nahlásit

Jackie13
zbrnd - Fenku, kterou si chci vzít už jsem měla několikrát na hlídání a moje fenka ji zbožňuje.
je rozdíl na hlídání a mít ji jako vlastní, nastal by tam jiný vztah, zaujala by nějakou pozici ve vašem společenství .... pokud si tenhle základ neuvědomujete, neberte si ji už tím tuplem pro jistotu ....nebo se důkladně poraďte s někým, kdo vám to vysvětlí, poví Vám, co vše může nastat atd atd. Samozřejmě s někým, komu věříte a on se ve psech vyzná, což se Vám bude asi těžko určovat.

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:17
- Nahlásit

Jasný, ty přesně víš, co její fenka považuje za "svý" doupě, co za okolí a přesně víš, co má jaký pes za potřeby. Večlice ti gratuluji.
Forma komunikace tohoto diskutéra mě nepřestane udivovat

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:19
- Nahlásit

Samozřejmě s někým, komu věříte a on se ve psech vyzná, což se Vám bude asi těžko určovat.
Jasně, zbrnde, jdi do ní! V podstatě, když jí párkrát naznačíš, jak je blbá, tak tvůj den bude skvělý a ty budeš chytrý, viď?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:22
- Nahlásit

Baggie
Forma komunikace tohoto diskutéra mě nepřestane udivovat
Přijde ti to zde jako topic o formach komunikace nebo o problemu s curanim?
A kdyz uz se chces bavit o formach komunikace, tak se laskave podivej na jakou formu komunikace tim reaguji princezno. Podle toho reaguj a mozna ze sebe priste uz neudelas znova krafku.

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:26
- Nahlásit

zbrnd
No, pokud by ses chtěl bavit o problému s čuráním, budeš se bavit o něm, a ne o tom, kdo co přesně ví a gratulovat, nebo co se komu jak určuje.
Takže aby ses mohl takhle normálně bavit, je potřeba nejdříve vyřešit tvůj problém v komunikaci.
Ovšem tobě tato "antikomunikační" poloha vyhovuje, protože - jak už jsem psala odpoledne - je to poloha pro život jednoduchá a člověk při ní může vypadat chytře, i když není.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:27
- Nahlásit

BaggieJasně, zbrnde, jdi do ní! V podstatě, když jí párkrát naznačíš, jak je blbá, tak tvůj den bude skvělý a ty budeš chytrý, viď?
Takze se ji to bude urcovat dobre?
Jsem zvykly jednat s lidmi otevrene, pokud chci pomoci a kdyz budu slecne mazat med kolem pusy asi ji mnoho nepomohu. Oproti tomu kdyz ji slusne naznacim ze to o psech asi jeste dost nevi, muze se nad tim zamyslet a posunout se dopredu.
Ovsem chapu, ze pokud by slecna byla nahodou takova zatvrzela trupka jako ty, urazi se. Verim, ze neni.
A zkus uz diskutovat k tematu. Pokud nemas co rict k tematu, zkus to na jinem miste, kde mas k problematice co rict. Jinak muzes samozrejme i blabolit dal zde sve OT, ale ode mne se asi lepsich reakci nedockas....to je jen dobre minene upozorneni, aby ses pak nedostala do psychicky nekonzistentniho stavu, az ti me reakce neumozni udrzet svou psychiku v prijatelnych mezich.

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:40
- Nahlásit

zbrnd
Oproti tomu kdyz ji slusne naznacim ze to o psech asi jeste dost nevi, muze se nad tim zamyslet a posunout se dopredu.
Ano, a z toho důvodu ti já říkám, že máš problém v komunikaci...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:46 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

BaggieOproti tomu kdyz ji slusne naznacim ze to o psech asi jeste dost nevi, muze se nad tim zamyslet a posunout se dopredu.
Ano, a z toho důvodu ti já říkám, že máš problém v komunikaci...
Dik za upozorneni, uz to s tim problemem nejak doziju bez tech princezen
Btw fakt se pletes, ten problem nemam ja, ale nektere druhy princezen.

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 18:12
- Nahlásit

zbrnd
Dik za upozorneni, uz to s tim problemem nejak doziju bez tech princezen
Btw fakt se pletes, ten problem nemam ja, ale nektere druhy princezen

Nečekala jsem, že vysvětlení bude tak jednoduché, jakože jsi v životě narazil na nějakou mrchu a celá tvoje neochota chápat a komunikovat spočívá v tomhle...
A navíc - neznám nikoho, kdo "dožívá" a používá teenage výrazy typu btw, krafka apod.....
Takže, kamaráde, hoď se do kupy, najdi si nějakou princeznu a zase bude dobře

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 20:58
- Nahlásit

Baggie
Nečekala jsem, že vysvětlení bude tak jednoduché, jakože jsi v životě narazil na nějakou mrchu
Ale ne, takhle tě fakt nevnímám. Ty jsi prostě princezna, jeden z těch tupějších druhů, to je vše.

Baggie
A navíc - neznám nikoho, kdo "dožívá" a používá teenage výrazy typu btw, krafka apod.....
Tak vony to jsou teenage výrazy...aha..tak to se omluWuji, já se fuckt polepším...

Takže, kamaráde, hoď se do kupy, najdi si nějakou princeznu a zase bude dobře
Ale dyť je vás všude plno, některý nejste ani moc drahý.

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 22:34
- Nahlásit

zbrnd
Ale no taak! Už to vypadalo, že je s tebou rozumná řeč...

Tinkah
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2014 08:44
- Nahlásit

zbrnd kdekoliv se v diskuzi objevíš, zapadne původní dotaz do

Jackie13 Zkusila bych prodloužit ranní procházku a jako dobrý nápad bych brala radu aňoňouma s rozdělením ranního venčení na dvě části. Moje fena potřebuje venčit nadvakrát večer, když ji to nedopřeju, v noci mě z postele stéjně vytáhne. A klidně ji před snídaní pořádně utahej běh, kolo. pak se nají, vyvenčí a možná by mohla spát.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2014 10:03
- Nahlásit

11 měsíců psa bych na kolo nebrala. I když jde o malé plemeno přijde mi to brzy.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2014 10:22
- Nahlásit

Tinkah
kdekoliv se v diskuzi objevíš, zapadne původní dotaz do
tak pokud se nejaky zivocich pta na urovni trleteho ditete, tak je to stejne jedno, nemyslis?

A konkretne tady v topicu zacla s osobnimi invektivami princezna Baggie, diky niz je ti tu zaspamovany srajdama, ktery produkujou princezny jako ty nebo ona, tak se krot a bude klid..krom toho se nauc formolovat otazky na urovni aspon 10 leteho decka a bude vse OK

chapes to? nebo potrebujes obsirnejsi vyklad?

BaggieAle no taak! Už to vypadalo, že je s tebou rozumná řeč...
nechceš se už s těma svejma offtopicama přesunout na nejakou socialni sit...třáá na takovým facebooku je idiotů plno, možná by se ti tam líbilo ne?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2014 10:24 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

ssshhhhh11 měsíců psa bych na kolo nebrala. I když jde o malé plemeno přijde mi to brzy.
Tinkah jo, vona je totiž děsně chytrá jen neví, jestli je lepší píšťalka ze zverimexu nebo ze sportu.
mooooo

Baggie
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2014 10:26
- Nahlásit

zbrnd
Podívej, chlap, který mluví s ženskýma jako ty a snaží se je zesměšnit tak, že je chytá za slovíčko, je prostě chudák.
Takhle tě beru.
Měl jsi příležitost nechovat se tak uboze, ale očividně to jinak neumíš.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2014 10:32
- Nahlásit

Baggie
Podívej, chlap, který mluví s ženskýma jako ty
Ty jako víš, jak mluvím s ženskýma? Jak jsi na to přišla hlavo?
Emancipovaný sebestředný navíc tupý frajle to prostě nemaj v životě snadný.

snaží se je zesměšnit tak, že je chytá za slovíčko, je prostě chudák.
Jsem názory, že některý tupý existence nejsem schopen rozhodně zešměšnit více, než se zešměšňují samy.

Takhle tě beru
Strašně mě to mrzí.
Strašně mě to zajímá.
Ostatní zde to taky rozhodně velice zajímá a děsně ti fandí v tvém boji za rovnoprávnost žen..

Měl jsi příležitost nechovat se tak uboze, ale očividně to jinak neumíš.
Jsem prostě zabitý případ, takže je zbytečný se mě snažit změnit, musíš prostě konat, třeba to nahlas hasišům, CIA nebo zdejšímu adminovi možná ti v tvém trápení pomohou.

Baggie
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2014 10:39
- Nahlásit

zbrnd
Jsou dvě možnosti - buď tě tvoje matka mlátila až moc, nebo tě tvůj otec řezal málo.
Myslím, že o další "dialog" nestojíš ani ty, ani já.
Nechme to tak být.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2014 10:46 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Baggie
Jsou dvě možnosti - buď tě tvoje matka mlátila až moc, nebo tě tvůj otec řezal málo.
Ale kdepak, voba mě zneužívali. Tím t je, na tuto variantu jsi zcela zapomněla.

Myslím, že o další "dialog" nestojíš ani ty, ani já.
:O

Nechme to tak být.
Jsi svobodný organismus, dělej si co chceš.

Petr
Administrátor
# Zasláno: 2 Říj 2014 15:42 - Změnil/a: Petr
- Nahlásit

Jestliže se vaše následující příspěvky nebudou týkat tématu, toto téma zamknu a požádám Jackie13, aby si založila nové téma.
V tomto tématu se řeší Problém s čistotností!
Pokud si potřebujete vyřídit mezi sebou své osobní záležitosti, udělejte to prosím jinde.

. 1 . 2 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání