| Autor |
Zpráva |
TomasD88
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 14:24
- Nahlásit
Ahoj, mám 6 měsíční fenku stafbula, čistokrevná, výborné povahy. Chci se zeptat, jestli Vy, co máte s tímto plemenem nějaké zkušenosti mi můžete poradit co na ně platí atd.
Poslední dobou začíná na zahradě všechno demolovat, lavičky okousané, díry v zemi, vytrhaná závlaha atd.
Hraček má spoustu a už je přezubená. Budu rád za jakýkoliv tip ohledně výchovy a vůbec soužití s těmito miláčky. Díky moc, T.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 14:33
- Nahlásit
TomasD88
zrovna včera jsme byli s jednou tříletou stafbulkou na dlouhé procházce Prostě jsou to blááázni A pokud nechceš, aby ti demolovala zahradu, tak ji víc zaměstnej - hry, výcvik... hračky samotné rozhodně nepomohou.
|
TomasD88
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 14:39
- Nahlásit
Díky za tip. Je pravda, že o víkendu, kdy nepracuju se jí věnuju víc a je v klidu, zahradu nechává být, ale přes týden jako by to dělala schválně, že tam musí být sama.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 14:49
- Nahlásit
TomasD88
jako by to dělala schválně, že tam musí být sama.
to si vyžeň z hlavy.
Představ si, že bys měl život jako ten pes - celý den sám na stále stejném místě, žádné nové podněty, žádná akce, energie se hromadí a nějak se vybít musí. Ničení je prostě ventil stresu ať už ze samoty, nudy, nebo nahromaděné energie a to ještě ne ten nejhorší ventil.
Snaž se jí věnovat víc i ve všední dny. Nevím, co je pro tebe víc a co míň - pro někoho je míň 15 minut za den a víc hodina, pro mě jsou třeba míň dvě hodiny (a to jsem celý den se psem) a víc 4 hodiny a víc Ale i kdybys chodil domů až za tmy, tak můžeš vzít fenečku domů a něco jí učit a blbnout s ní tam.
|
TomasD88
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 14:57
- Nahlásit
Jsem s ní tak 2 hodiny v týdnu a o víkendu ji taháme s sebou všude. Dovnitř nemůže, žena i děti mají alergii na psy, takže pomazlit nebo pohrát si venku a pak umýt se dá zvládnout, ale po domě se pejsek pohybovat nemůže.
Máme naplánovaný výcvik v kyn. klubu , chodím s ní běhat atd, ale nedám to každý den.
|
TomasD88
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 14:58
- Nahlásit
tím 2 hodiny v týdnu myslím 2 hodiny denně samozřejmě
|
impact
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 15:34
- Nahlásit
TomasD88
přes týden jako by to dělala schválně, že tam musí být sama
Schválně? Vůbec, proč by to měla dělat schválně? Rozhodně neničí nic proto, aby tě naštvala. Ona to ničí proto, že nemá co dělat. Nudí se, tak si najde zábavu sama.
Dovol mi tě upozornit, že když ji za tu budeš hubovat nebo kárat, bude ničit ještě víc.. Protože se naučí jednoduchou rovnici: něco zničím = páníček se mi věnuje. Psovi je jedno, že se jí věnuješ formou trest. Podstatný je, že se jí věnuješ.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 21:38
- Nahlásit
TomasD88
Stafbulíci radi vymýšlejí různý kraviny jen, aby upoutali pozornost, takže krom eventuální nudy to může dělat i cíleně
Blbý je, že zrovna stafbul je plemeno vyloženě rodinný a pobyt venku pro něj není ideální (ne až tak fyzicky jako spíš psychicky). Nekritizuju, chápu i proč nemůže být doma, jen konstatuju.
Každopádně to chce nějakou zábavu ať bull sporty nebo klasický výcvik, což jim většinou jde (naše stafbulka má i ZVV1 a ZPO1 třeba a rozhodně není výjimka ). Neuvažoval jsi nad druhým psem?
|
TomasD88
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2013 07:42
- Nahlásit
Nikdy ji za to nekárám, jednak ji u toho nepřistihnu a jednak docela chápu, že se prostě nudí, když nejsem doma. Spíš mě zajímalo jak tomu předejít, ne proč to dělá. Zrovna vyrážíme na výcvik, a po vašich včerejších komentech, jsem to vyřešil tak, že bude denně docházet zaplacená paní, která se věnuje výcviku psů. Takže když budu v práci, pejska vyvenčí a něco naučí.
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2013 10:55
- Nahlásit
TomasD88
To je vcelku irelevantní, problém je věk (do cca 1,5roku jsou sbt mimořádně aktívní a ještě vetšinou nechápou že se to nedělá) a dále to že sbt patří výhradně do rodiny( tedy dovnitř domu). Doporučuji sbt prodat/darovat a pořídit si jiné plemeno pokud opravdu není možná varianta že by byla s vámi doma.
|