| Autor |
Zpráva |
Donati
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 13:25
- Nahlásit
Ahoj, mám štěně NO-pes, věk 12 týdnů, když jsme si ho přivezli tak vážil 3,5 kg, zdál se mi drobnější než naš minulý pes při odběru, ale pak jsem si myslela, že jsem si to tak dobře nepamatovala. Ted přibývá cca 1kg týdně, ale dnes mi vet řekl, že by měl na svůj věk vážit víc a být i větší. Myslíte , že to dožene nebo bude prostě drobnějš íRodiče jsem oba viděla, myslím standart
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 13:27
- Nahlásit
Donati
Ahoj, mám štěně NO-pes, věk 12 týdnů, když jsme si ho přivezli tak vážil 3,5 k
cože?? moje čuba při odběru měla skoro 9 kilo? jen otázka,je s PP ?
|
Donati
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 13:31
- Nahlásit
ne není s PP , přechozí jsme měli s PP ale jelikož nám to k ničemu nebylo , tak jsme to tentokrát neřešili
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 13:36
- Nahlásit
Donatine není s PP , přechozí jsme měli s PP ale jelikož nám to k ničemu neby
aha..
tak osobně typuju že máte doma hezkého kříženečka NO ,doufám,že ho budete mít stejně rádi jako toho předchozího.
|
Donati
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 13:41
- Nahlásit
Tak rádi ho máme a budeme mít i tak, tech důvodů proc jsme si vzali psa bez PP bylo trochu víc a bylo to složitější, dva minulý psi jsem měla s PP, chodili jsme na cvičák , ale nebyli na výstavy a na uchovnění, vždy tam byla nějaká vada u prvního vlnitá srst druhý neměl v pořádku kyčle
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 14:41
- Nahlásit
Donati
tech důvodů proc jsme si vzali psa bez PP bylo trochu víc a bylo to složitější, dva minulý psi jsem měla s PP, chodili jsme na cvičák , ale nebyli na výstavy a na uchovnění, vždy tam byla nějaká vada u prvního vlnitá srst druhý neměl v pořádku kyčle
A tento bez PP bude mít zdravé kyčle a nebude mít vlnitou srst?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 15:12
- Nahlásit
pawLINka
A tento bez PP bude mít zdravé kyčle a nebude mít vlnitou srst?
Tak hlavně to asi nebude upe NO ))))
Asi bych se, co se týče váhy, řídila celkovou konstitucí štěněte, vitalitou, vyměšováním atd. Myslim, že když vet viděl štěně a nekonstatoval evidentní podvýživu, tak asi cajk...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 15:23
- Nahlásit
Donati
To bude pidi pes, 4-5 kg má v 8 týdnech špic co má v dospělosti okolo 20 kg a do velikosti NO má fakt daleko.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 15:48
- Nahlásit
Maya
To bude pidi pes, 4-5 kg má v 8 týdnech špic co má v dospělosti okolo 20 kg a do velikosti NO má fakt daleko.
Taky bych tipovala váhu v dospělosti do 15 kilo. I když třeba překvapí - vím o jednom NO, co měl v osmi týdnech něco málo přes dvě kilča a v dospělosti je to úplně normálně velkej NO. Tam to bylo ale brutálně zanedbanou výživou u chovatele, krmil štěnda tuším hypermarketovkama s rohlíkama nebo nějakým podobným sajrajtem - ostatní štěnda na tom nějakým záhadným způsobem jakžtakž prospívala, jen tenhle to nedával, takže až u nových majitelů po přechodu na normální stravu to dohnal.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 16:00 - Změnil/a: Tony
- Nahlásit
Donati
3,5 kila ve deseti týdnech měla moje teď v dopělosti desetikilová šeltie - uznávám na šeltii trošku větší, ale do NO má daleko . Ale jasný že to nic neznamená.
Jak je velký teď?
Pokud veterinář po zdravotní stránce nic nenamítal, tak to bude asi OK (jen to nebude úplně NO no).
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 16:53
- Nahlásit
Donati
když jsme si ho přivezli tak vážil 3,5 kg,
můj westík měl v osmi týdnech 2,5 kg a to mají v dospělosti tak 9 kg
tech důvodů proc jsme si vzali psa bez PP bylo trochu víc a bylo to složitější, dva minulý psi jsem měla s PP, chodili jsme na cvičák , ale nebyli na výstavy a na uchovnění, vždy tam byla nějaká vada u prvního vlnitá srst druhý neměl v pořádku kyčle
a myslíš, že pes bez PP bude zdravější?
Já mám westíky tři s PP, ale na výstavy nechodíme, měla jsem i bezpapíráka, ale už bych si nikdy psa bez PP nekoupila. Pokud někomu záleží na plemeni, tak jedině s PP (však by se šla najít dobrá chovka NO) a pokud mi je jedno jaké plemeno, tak vybrat psa z útulku...
Myslím, že i ta váha napovídá tomu, že ten pes nebude čistokrevný... Jak píše lamalucní, může překvapit a dohnat to, ale nevím, nevím...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 18:59
- Nahlásit
no s tou vahou se to jeste muze zmenit, my dostali stene seltie se slevou, ze bylo malinkate a ze chovatelka naznala, ze nedoroste MOZNA ani do minimalni vysky a nakonec sme meli doma krasnyho mohutnyho psa na horni hranici.
Ale je pravda, ze muj 16ti kilovej spic mel v 8mi týdnech 4,5 kg
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 19:45
- Nahlásit
no moje 12ti kilová šiba, měla v osmi týdnech 3,5 kil....
|
Donati
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 12:46
- Nahlásit
ted je mu 12 týdnů a váží 8 kg , přibírá pravidelně něco přes 1 kg týdně, což je v pořádku, podle veta byla výživa zanedbaná u chovatelů. Jinak je čiperný, dobře žere, tak to snad dožene?
minulý pes s PP byl jako štěně mohutnější, ale pak byl strašně hyperaktivní a špatně žral, takže v dospělosti byl spíše subtilní
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 14:28
- Nahlásit
Donati
podle veta byla výživa zanedbaná u chovatelů.
A takovému člověku jste zaplatili za psa?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 14:38
- Nahlásit
pawLINka
A takovému člověku jste zaplatili za psa?
Taky mi to hlava nebere. Jeden by čekal, že když se někdo zklame ve výběru štěněte, tak bude příště vybírat o to důkladněji a dá si pozor, po jakých rodičích je a jak je o něj pečováno v nejdůležitějším období... Ale lidi si radši vezmou štěně, které je tak podvyživené, že při odběru váží jen třetinu toho, co má vážit. Navíc když chovatel štěnda takhle blbě živil, tak se nedá očekávat , že by je socializoval a něco učil, ani že by rodiče měli nějaká zdravotní vyšetření, a bůhví jestli je prcek vůbec očkovanej a odčervenej... Ale hlavně že to není ten "přešlechtěnej" papírák, žejo. A množitel si pěkně nahrabal penízky a bude dál pokračovat v týrání štěňat, co by ne, když mu za to lidi platí...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 14:59
- Nahlásit
lamalucni
Taky mi to hlava nebere. Jeden by čekal, že když se někdo zklame ve výběru štěněte, tak bude příště vybírat o to důkladněji a dá si pozor, po jakých rodičích je a jak je o něj pečováno v nejdůležitějším období... Ale lidi si radši vezmou štěně, které je tak podvyživené, že při odběru váží jen třetinu toho, co má vážit. Navíc když chovatel štěnda takhle blbě živil, tak se nedá očekávat , že by je socializoval a něco učil, ani že by rodiče měli nějaká zdravotní vyšetření, a bůhví jestli je prcek vůbec očkovanej a odčervenej... Ale hlavně že to není ten "přešlechtěnej" papírák, žejo. A množitel si pěkně nahrabal penízky a bude dál pokračovat v týrání štěňat, co by ne, když mu za to lidi platí...
Lidská blbost je prostě nekonečná
|
Donati
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2013 11:44
- Nahlásit
Tak všem díky za rady, hlavně za ty, které byly k mému dotazu- zda to pes dožene-jinak od majitelů jsme dostali očkovací průkaz s potvrzením očkování a odčervení od veterináře, myslím si, že se nedá paušálně říci, že každý bezpapírák je z "množírny" a jako každý, kdo si pořídí bezpapíráka by byl méněcenný!
Chovatelé měli menší domek, na zahradě prostorný dvoukotec a uvnitř fenu NO a psa NO, standartní velikosti bez PP ale zjevně ani jeden z nich nejevil znaky nějakého křížence.Nemůžu říct, že by štěně bylo nějak vystresované a nesocializované,v rodině 2 malé děti.Jinak k tomu" přešlechtění"toto je náš první pes bez PP, nechtěla jsem to tu psát, ale 1 krásné mohutné štěně s PP nám umřelo na epilepsii, ono člověk nikdy nemůže říct, jak to dopadne, jen mě mrzí přístup těch stálejších členů, kteří mají nejvíce zkušeností, že spíše upřímně míněné rady většinu lidí setřou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2013 13:47
- Nahlásit
nekdo tu nekde psal 3 stupne "mnozitelu" kdy ten prvni stupen je jeste tak nejak lidsky prijatelnej, coz je dejmeztomu i ten tvuj pripad - ale prave proto, ze mate spatnou zkusenost s umrti PP psa, tak o to vic bych si hlidala, z jaky chovky si ho beru, protoze to riziko podpbnych problemu je u mnozitelu mnohonasobne vyssi, protoze uz nemas zadnou kontrolu nad zdravotnim stavem rodicu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2013 15:10
- Nahlásit
Donati
To, že nějaký pes vypadá jako NO a je veliký jako NO ještě neznamená, že jeho táta/máma nebo jakýkoliv jiný předek nemohl být třeba jezevčík. No a tvůj pes holt bude po nějakém to pidi předkovi, tak už to u kříženců bývá, že člověk moc neví, co z něj vyroste a tak alespoň že o něj bylo dobře postaráno.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2013 16:25
- Nahlásit
Donati
Tak hlavně nevíš, kolikrát ta čuba už rodila, že jo... Ale hlavně že víš, že to není z množírny...
A to že někdo má 2 malé děti nijak nesouvisí se socializací...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2013 18:09
- Nahlásit
Donati
A kolik mu bylo, když jste si ho brali? Dohnat to může, ale spíš holt bude menší, ale to zas tak nevadí, hlavně aby byl zdravý !
|
Donati
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2013 20:38
- Nahlásit
mac1
Když jme si ho brali, tak mu bylo 7 týdnů, taky mi záleží na tom, aby byl zdravý!!!Jinak pochopitelně můžu věřit jen tomu, co jsem viděla a co mi chovatelé řekli, asi jsem pozitivnější a nepovažuji většinu lidí za podvodníky. tady třeba nikdo nepřipustí, že tzv. bezpapírák může bý i po papírových rodičích, kteří nejsou jen uchovněni. AAAAAle už končím tuto diskuzi, pejska máme rádi a určitě se o něj postaráme zodpovědně.
|
Donati
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2013 20:43
- Nahlásit
mac1
ještě jen pro úplnost jsem chtěla dodat, že jsem na jiných diskuzích četla, jak třeba byli noví majitelé zklamáni prostředím a přístupem chovatelů chovných stanic , takže ono to je všechno o lidech a ne jen o těch papírech.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2013 21:02
- Nahlásit
Donati
sem na jiných diskuzích četla, jak třeba byli noví majitelé zklamáni prostředím a přístupem chovatelů chovných stanic
.... ale já jsem platící zákazník, takže když jsem přístupem chov. stanice zklamaná, jdu do druhé, třetí nebo desáté a koupím štěně tam kde zklamaná nebudu....pokud chci "kvalitu", holt si musím počkat....
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2013 21:09
- Nahlásit
pokud chci "kvalitu", holt si musím počkat...
Ne, pokud chci kvalitu a jsem zklamán v chovatelské stanici, koupím si bezpapíráka
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2013 21:10
- Nahlásit
Donati
kteří nejsou jen uchovněni.
no tak ona je otázka proč třá ti rodiče nejsou uchovnění že. A hlavně jestliže v době odběru měl 3,5 kg a teď přibývá kilo týdně tak to nevypovídá o dobré péči u "chovatele" bohužel v době kdy je pro štěně výživa nejdůležitější
|