Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nepředvídatelné chování
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 15:00
- Nahlásit

stetisek123
I když teĎ už bych toho psa fakty nepřekračovala.

no tak to bez debaty, po té zkušenosti.

Máme dokonce povel (vypadni
jo to máme taky, když se mi motá třeba v kuchyni při vaření - jako že je vlezlej až moc, jinak zpravidla , jsem-li v pohybu a pes v cestě, je to ustup.

Nebo důchodci v MHD, ale i normální lidijové
no tak ono to vždycky v tom narvaným MHDéčku nejde - o nových autobusech, kde je vstup pro psy vzadu, ale místo tam vůbec není, vůbec nemluvím. Není to myšleno tak, že pes bude vyvalenej - ať v MHD, či v hospodě, aby byl v cestě ostatním, nejsem zrovna typ bezohlednýho člověka myslím, ale prostě jsou situace, kdy je někde v prostoru a těch lidí je kolem něj víc než dost, tak aby byl zvyklý na to, že ho prostě někdo může překročit, strčit do něj nechtíc, dítě upadnout..... a doma, leží-li někde v prostoru a odpočívá, tak nějak nevidím důvod, proč by (nenesu-li horkou polívku ) musel vstávat a ustupovat mi, když ho můžu vzít já o patro vejš, jak říkám naopak to cíleně cvičím, teda, cvičila jsem.

Vero
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 15:31
- Nahlásit

stetisek123

Co je "špatnýho" na překračování psa? Když sedím v křesle a pes mi usne v nohách a chci vstát a jít si pro něco na zub, měla bych ho vzbudit a povelovat, ať uhne, když ho můžu snadno překročit? To neznamená, že uhýbám já jemu a ne on mě - ale prostě jsou různý situace a nehrotila bych to do nějaké zásady, ledaže bych měla plašana, co ho to teprv musím naučit, být v klidu- takže určitě taky pes od psa, to jo... Cizí čokle nepřekračuju

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 16:12
- Nahlásit

Vero

Cizí čokle nepřekračuju

my na cvičáku jo. ale musím říct, že když jsem měla překročit RR, kterej mi původně chtěl 2x posvačit Ešusa a byl takovej jako velmi lehce startovací, tak jsem měla rychlý nohy , náhubek nenáhubek

Vero
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 17:04
- Nahlásit

PetraK

my na cvičáku jo.

To nepočítám Na cvičáku jsem cizího čokla aji zvedala

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 20:54
- Nahlásit

tak si pořád říkám, jak to vypadá - jak to dopadá, pořád si přemýšlím jako by to bylo u nás

Deena

jestli jsi tu a jde to, dej, prosím vědět.

Deena
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 14:09
- Nahlásit

PetraK

Tak po úterní návštěvě veterináře jsme se bohužel nedozvěděli nic nového, nádor na mozku nevylučoval, CT nám nejprve ani nenavrhoval, že se bohužel nejedná o nejlevnější věc a i kdyby se nádor potvrdil, bohužel by se stejně nedalo nic dělat.. Dostal Allegris na zklidnění a bylo nám doporučeno ho přestěhovat na venek, takže teď se mu akorát všichni vyhýbáme Každopádně se v úterý znovu chystáme na konzultaci se snad zkušenějším veterinářem, tak snad na něco přijde, jinak už nevím.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 14:23
- Nahlásit

Deena
a bylo nám doporučeno ho přestěhovat na venek, takže teď se mu akorát všichni vyhýbáme - mě tohle ale nepřijde od veta moc chytrá rada Ať už je pes nemocný, nebo třeba jen nějak frustrovaný, ,,vyhození ze smečky" mu rozhodně nepomůže Vím, že se bojíte kousnutí (i když já si nedovedu moc představit, že bych se svého psa bála) ale měli by jste být k němu spíš milí a přívětiví a pečovat o něj...zvláště, pokud je to nějaká ošklivá nemoc a možná brzký konec...

Deena
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 14:36
- Nahlásit

worick

No bohužel když je člověk přítomen toho, kdy najednou dokáže napadnout jak smyslů zbavený, tak tě ta přívětivost docela přejde a začneš si od něj držet odstup. Taky sem si dřív vůbec nedovedla představit, že bych se svého psa mohla kdy bát, ale teď už mu prostě nemůžu věřit jako dřív i když bych chtěla..

makrel
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 15:23
- Nahlásit

Deena
je to smutné, ale to bude takhle dožívat? Sám někde a nebude vědět proč? To mi připadá hodně kruté.Snad vám v úterý pomůžou

Deena
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 15:40
- Nahlásit

makrel

no zase si to nepředstavujte tak, že jsme ho někde zavřeli na samotku, to vůbec ne, je normálně puštěný venku kde má kotec a pelech až přede dveřmi ;)

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 15:40 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Deena
No bohužel když je člověk přítomen toho, kdy najednou dokáže napadnout jak smyslů zbavený, tak tě ta přívětivost docela přejde a začneš si od něj držet odstup.

To je ale strašně krutý...
To se přece dá vyřešit spíš náhubkem? Vystěhovat starý nemocný zvíře na venek, nechápající proč... to je hrozný. Vím, že to je hrozný i pro vás, ale... nepovažuju to fakt za nejlepší doporučení. Nehledě na to, že vás může napadnout i venku, pokud ještě nepřijde rada, dát ho na řetěz. Každopádně bych ho takhle nenechávala dožít... On za to smyslů zbavení nemůže, asi o tom ani neví, a teď bude jen trpět.

no zase si to nepředstavujte tak, že jsme ho někde zavřeli na samotku

jestli doteď žil s váma vevnitř, tak se vyhozenej ze smečky nutně cítí. a co je horšího než vyhodit ze smečky...

ale jako chápu, jak to je těžký, držím palce na nějaký řešení.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 09:27
- Nahlásit

Deena

jak píše Vero - chápu, že je to těžký, ale pro toho psa - vyhození ze smečky - je děsná věc.

nechápu moc postup toho doktora, - nádor nevylučuje, ale nic neřeší tak doufejte, že teď v úterý už se vám dostane fundovanějšího přístupu a propracujete se k příčině a případně k léčbě.

žanda
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 11:23
- Nahlásit

Deena
můžu vědět, u koho jste byli?

worick
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 07:24
- Nahlásit

Deena
už jste se dopátrali nějakého výsledku??

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 07:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Deena
haló, můžete sem písnout, jak to vypadá? Víte už něco konkrétnějšího?

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2012 21:36
- Nahlásit

Deena
nevím jestli se sem zadavatelka ještě jukne ale dneska na semináři byla docela dobrá rada, tak sem si na vás hned vzpoměla...

bylo řečeno, že i pokud veterinář udělal psu různá vyšetření a na nic nepřišel a u psa se agrese projevuje i nadále, tak na cca týden podávat léky proti bolesti a zkusit ty situace které v něm vyvolali agresy (samo za předpokladu chránění se třá košem nebo tak) pokud se agrese během toho podávání léků neobjeví mohla by to být známka toho, že tam přece jen nějaký zdravotní problém (bolest) je i když na ní veterinář nepřišel...
pokud se agrese objeví i tak... je bude větší jistota že problém není zdravotní..

matunka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2012 23:32
- Nahlásit

Ty jo, to je zas hromada splašků, chudák pes jestli se tímhle bude majitelka řídit.

ondra555
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2012 07:43
- Nahlásit

desetiletým psům jeho velikosti by se měl ještě dopřát volny pohyb ve volné přírodě aby si to ten setr tak nebral že už ho nic moc nečeká když lidi mají za to že už tu moc dlouho nebude.

Aneb

Jestli někdo má za to že ten pes už konečně dožije tak ten pes s toho má trauma a začne se bránit.Od takových lidí dál!!!

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání