| Autor |
Zpráva |
smajiska
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2012 21:17
- Nahlásit
Dobrý den,
chtěla bych svého psa odnaučit štěkat na kolemjdoucí lidi. On je veliký (beauceron) a plot ne zas tak vysoký. Hned vedle plotu vede chodník. Pes na plot neskáče, ale pokud někdo jde, tak běhá podlém plotu a štěká. Štěká hodně nahlas a zní to zle. Z pohledu cizího člověka to asi i zle vypadá.
Zajímavé je, že štěká jen na některé lidi. Nepřišla jsem na to, proč zrovna na ty určité neštěká, ale přijde mi, že na lidi, kteří ho nejvíc nemají rádi, také nejvíc štěká. Naopak jsou tací, co ho chápu, že hlídá a na ty ani nebafne. Jde s nima podél plotu a vrtí ocasem. Nemyslím si, že chce ublížit, ale jen hlídá pozemek.
Řeším to, protože pes měl před Vánoci zánět žaludku a máme strach, že mu třeba někdo hodil něco zkženého nebo prostě něco, co mu neudělalo dobře. Navíc je asi o 2 baráky vedle školka, takže kolem chodí hodně maminek s dětmi a ty se dost bojí a i přechází na druhou stranu.
Osobně by mě to ani tak nevadilo, jen ať hlídá, ale nechci, aby mu kuli tomu někdo ublížil. Lze ho to nějak odnaučit? Aby to fungovalo i v mé nepřítomnosti? Prostě když někdo pujde kolem, aby třeba jen šel podél plotu a hlídal potichu?
Koupila jsem také aromaterapii na zklidnění a proti nervozitě, mohlo by to také pomoci? Že by byl víc v pohodě a nepotřeboval dávat svou přítomnost tolik najevo?
Děkuji všem za rady
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2012 22:31
- Nahlásit
Zajímavé je, že štěká jen na některé lidi.
jestli třeba na Kolemjducího 1, tak se ani moc nedivim
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 10:09
- Nahlásit
smajiska
no já nevim,pes je holt pes a má svý projevy,s tim by se mělo i počítat..radu na odnaučení nemám,páč já to považuju za normální,leda bych v zájmu bezpečnosti psa nějak pořešila aby nemohl až těsně k plotu..další plůtek,zábrana nevim..
jinak samosebou souhlasim s adidaskou
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 10:15
- Nahlásit
smajiska
tak jakodavidkova renata - je to pro psa přece přirozený, že si hlídá, jedině prostě udělat plot před plotem tak, aby tam nemohl nikdo nic mrsknout. Takhle to má hodně lidí.
|
smajiska
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 11:00
- Nahlásit
Plot před plotem mě napadl, ale asi by to bylo dost komplikované protože je tam branka a brána na auto a tudíž by to muselo být 2x, obávám se, že brána č.2 by se ani nevešla Tomu, zda tam někdo něco hodí asi plůtek nezabrání, já ve škole házela nejmíň z celé třídy a i tak to bylo 15m, takže kdo bude chtít, prostě to přehodí. Navíc další plot neomezí to, že pes pořád štěká.
Psa samozřejmě chápu, že štěká a hlídá a je to podle mě i dobře, jen na některé lidi štěká vážně zle, tak sem si říkala, zda by to nešlo nějak odnaučit nebo utlumit.
Jediné co mě napadlo je povel ticho a třeba, snad, nevím, by se tak časem odnaučil štěkat na lidi za plotem i bez povelu a bez naší přítomnosti. Přes nějaké trestání to podle mě nemá smysl, protože když nebude panička v dohledu, tak si hafne. Lidi za plotem nijak neohrožuje a když to jde, snažím se to řešit tak, že si s nimi promluvím a snažím se jim vysvětlit, že jen štěká a o nic jiného mu nejde. Bohužel, i když bydlíme na vesnici, tak jsou tu lidé, kteří jsou už na první pohled evidentně naštvaní už jen proto, že pes je prostě velkej a má zuby.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 11:23
- Nahlásit
smajiska
ale asi by to bylo dost komplikované
podle mě bude daleko komplikovanější naučit ho to co chceš..aniž bys ho zlomila teda esi mi rozumíš
jinak do lidí mě osobně je kulový,jejich pocity a názory mě vůbec netrápěj,pes je za plotem a nikoho neohrožuje,takže si každej může tak leda ty víš co..
|