Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Kachnovrah
Autor Zpráva
duzinka
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 19:03
- Nahlásit

Dobrý den, mám 14ti měsíčního dobrmana. Pes je hrozně aktivní a neutahatelnej. Zkoušela jsem stovky věcí jak ho ve své nepřítomnosti zabavit. Bohužel si se vším hraje pouze když jsem poblíž. Jakmile odejdu jeho zájem o všechno opadá. O všechno kromě kachen a slepic. Žijeme na statku. Slepice jsou oplocené, ale když nějaká utače má to spočítané. Ale spíš mi příde, že si sní chvíli jako hraje ne že by ji rovnou zabil. Samozřejmě se mu věnuju a naprocházky chodíme. Výcvik taky nějakej je. Nejdřív jsem křičela pak jsem ho i zbila. Nakonec jsem ho dotáhla k těm kachnám tahala ho za ucho a řvala že to nesmí. Nic. Nenapadá mě nic jinýho než elektrika. Vím že stím všichni nesouhlasí, ale já už nevim jak jinak mu vysvětlit, že kachny se nežerou. Bydlíme u rodičů. Ještě chvíli a já i Chip budeme stát za vratama s kuframa v ruce a smutnejma očima.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 19:32
- Nahlásit

duzinka
Zkoušela jsem stovky věcí jak ho ve své nepřítomnosti zabavit. Bohužel si se vším hraje pouze když jsem poblíž. Jakmile odejdu jeho zájem o všechno opadá. O všechno kromě kachen a slepic.
A proc nema kotec se zateplenou boudou nebo neni nekde zavren, u tebe v pokoji? Ve tve nepritomnosti proste psa zavrit a nazdar. Prevence. Kdyz si s nim, tak si ho snad pohlidas. A kachnam a slepicim poradne zabezpecit vybeh.

vlk
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 19:49
- Nahlásit

duzinka
já jsem to psa odnaučila tak, že jakmile byl chycen se zakousnutou slepicí, dostal tou slepicí takový průplesk, že od té doby kolem nich chodil obloukem a když se některá nedejbože přiblížila, tak si zakrýval oči packama.....

Eninka
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 20:12
- Nahlásit

vlk

jakmile byl chycen se zakousnutou slepicí, dostal tou slepicí takový průplesk, že od té doby kolem nich chodil obloukem

tohle zafungovalo i nám, když se NO rozhodla, že žádná zbloudila slepice na zahradě "neunikne" jistému ulovení s jistým výsledkem. Taky se od tý doby slépkám a ostatním vyhýbala.
Jo a jednou to vyzkoušela na krocana, ale ten jí nakopal zadek - ten si to vyřešil sám.

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 20:22 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

no nevim, jestli mám v tomhle tématu reagovat... (doufám, že pan kachnovrah si nezjistí mojí adresu)
vlk
já jsem to psa odnaučila tak, že jakmile byl chycen se zakousnutou slepicí, dostal tou slepicí takový průplesk, že od té doby kolem nich chodil obloukem a když se některá nedejbože přiblížila, tak si zakrýval oči packama.....
U nás to dlouhodobě nezabralo a to mi jednou fakt ruply nervy a zmlátila jsem ho víc, než bych i chtěla (edit. jsem ho na těch králících i načapala, nebylo to s časovým odstupem), takže za mě důsledně důsledně oddělit v době nepřítomnosti, ale i chodit koukat na slepice a kachny a učit se, že jsou fuj

vlk
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 20:29
- Nahlásit

kachna_
U nás to dlouhodobě nezabralo a to mi jednou fakt ruply nervy
U nás to naštěstí zabralo a trvá to dodnes. Nejstarší šiba prostě předstírá, že něco jako slepice vůbec neexistuje a tudíž na dvorku ani není. Ha pro Matheu další důkaz, že psi umí lhát....Je s podivem, že nejmladší šiba slepišky miluje a ráda si s nima hraje.... dokonce občas slepici imituje, chodí s nimi, pocukává hlavou a oždibuje trávu.... jen vejce se zatím snášet nenaučila....

Eninka
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 20:34
- Nahlásit

vlk

dokonce občas slepici imituje, chodí s nimi, pocukává hlavou a oždibuje trávu...

tak to moje bordera imituje ovce a kozy, aniž by je někdy viděla. Vytrvale kouše trávu, nežere ji, prostě se jen "pase" a kouše a kouše a trhá a háže ji na zem a to třeba i hodinu v kuse, prostě ovcokozopes

vlk
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 20:36
- Nahlásit

Eninka
se jen "pase" a kouše a kouše a trhá a háže ji na zem
tak to šiba trávu s gustem baští..... ovšem druhej den jí tahám od zadku bobky visící na trávě....

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 20:37
- Nahlásit

Nám u lovce NO zabrala výborně fena NO, která si zřejmě otevřela králíkárnu (soudím tak dle inteligence a schopností těch dvou, prostě pes by si králikárnu, vcelku bytelnou, otevřít nedokázal), pustila do ní psa, jelikož sama nikdy nelovila ani zvěř ani domácí zvířata. A pak jen čekala až je Axíček zamorduje. Byl to vcelku dost velkej kotec na odstavy, měly jsme tam 5 králíků, dvěma se podařilo utéct, třem ne ... pes je zamordoval a čuba dva z nich vytahala (zřejmě už mrtvý)ven. S jedním tam zůstal pes, kterýho čubina v tý králíkárně, netuším jak se jí to podařilo, ale fakt zavřela Chudák Axa tam strávil svou nic moc pohodlnou noc a ulovenýho králíka si ani neužil (ráno jsme ho našli jen zabitýho, ale jinak nedotčenýho, ti dva co uzmula Dája byli zakopáni opodál, na což jsme přišli cca po dvou týdnech bylo léto ...
Axa byl z tý noci v králikárně tak konsternovaný, že už se nikdy na domácí zvířectvo ani nepodival.
Nikdy za to nedostal, páč když jsme ho ráno objevili, chudáka skrčence s tím nešťastným výrazem, tak jsme se mu mohli akorát tak smát. Čuba pobíhala vesele okolo co nejdál od zakopanýho pokladu, aby nás na něj neupozornila, že jo
To jen tak na odlehčení

stetisek123
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 20:45
- Nahlásit

já mám teda teriéry,ale odnaučuju od malička, prostě se to nesmí a kdo to jen trošku překročí, tak je okamžitě bengál. Na ptactvo to funguje,ale na morčata bohužel ne, to už je moc podobný potkanům a myším a to prostě nerozdělujou, jelikož myšilov maj naopak velmi chválen. Takže po několika opustivších morčecích miláčkůch, jsem se slzami v očích připustila, že jejich klecopastva probíhá jen pod dohledem

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 20:53
- Nahlásit

stetisek123
Tez mam terierku, kdyz jsme meli slepice - nezajimaly ji, ikdyz vitr vyvratil dvere do vybehu slepiciho - sla si tam lovit hlodavce a pipiny si kolem ni vyhrabavaly zizaly. Kralici ji zajimali presprilis, ty meli vyssi levl.
duzinka
Ale spíš mi příde, že si sní chvíli jako hraje ne že by ji rovnou zabil
Tohle delala u slepice, co utekla, rotvice, dokud se to hybalo, juchej, sranda, nejlip zalehnout hrudnikem a znehybnit, nezakousla ji a nevedela, co s ni. Rad, jak zabranit kontaktu psa s drubezi zaznelo nekolik vyse.

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 21:04
- Nahlásit

duzinka
Před zakoupením elektriky za tisícovku zkus nejdřív použít plastový zahradní kropáč. Já na něj nedám dopustit, díky němu naši králíčci ještě dupou, slepice kvokají, kachny kdákají a tak vůbec.
Jo, a ten kropáč se vrhá, ne že by se s ním ten pes zalejval...

LucieS
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 23:09
- Nahlásit

Hm, mně pesan rozpletl pletivo u králíkárny, aby mohl chodit olizovat králíky. Měla jsem nejvíc umytý králíky široko daleko. Když jsem to zalátala provázkem, pes mě upřeně pozoroval a pak to zkušeně zase rozpletl.
Jeden králík to pak psychicky neprostál a radši umřel sám.
Jinak se přimlouvám za to pořádné zabezpečení, pokud se ho teda podaří udělat pořádně.

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 16 Lis 2011 23:50
- Nahlásit

duzinka
Jednoznačně doporučuju kotec + zateplenou boudu a psa prostě na dobu, co je bez dozoru, zavírat a předcházet tak všem možným problémům a nepříjemnostem.
A ke kachnám pouze pod dozorem (vodítko) a soustavně učit, že kachny jsou fuj a nebo ještě lépe kámoši.

A nejdéle se to odložení učil labrador...

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 07:53
- Nahlásit

Když jsme se nastěhovali na barák bylo tehdy cca půlroční Lilátko (šarpej pokud je někdo nový a neví) pár týdnů po autonehodě a po operaci čelisti. Jeden z těch hubokloubů co otvírá čelisti měla napevno sešroubovaný a tlamičku pootevřela cca na dva-tři centimetry. Všechno žrádlo jsme jí mixovali, rozmačkávali a tak podobně. Bydleli jsme tu cca týden když přišla sousedka, že náš pes jí roztrhal slepici. Omlouvala jsem se horem, dolem, sypala si popel na hlavu. Sousedka, že pohoda, to se prostě stává, pes je pes, akorát si je teda hlídejte no. Jo a dělá to tamten rezavej. Já si v duchu řekla "no ten určitě, dyť ani hubu neotevře, to bude dělat Pumice....". Za tři dny tu byla sousedka znova, už krapet nasranější. Situace se opakovala, zacvakala jsem slípku a paní dál trvala na tom, že to dělá ten rezavej pes. Já taky krapet nasranější trvala na tom, že Lilátko to v žádném případě být nemůže, ať se příště pořádně dívá. Za pár dní jsme kamsi odjížděli, před barákem zmatek nad zmatek, nakládám do auta dvě malý děcka, asi stopadesát zavazadel, osm psů...najednou z vedlejší uličky řev vražděné slípky. Vlítnu tam a co myslíte? Měl ho tam Teda měla Šarpejice hubu normálně dokořán, v hubě slípku a jen o pár týdnů starší šeltička jí pomáhala ty ostatní nahánět Zmlátila jsem obě. Teniskou co jsem servala z nohy. Zabralo to, tyhle dvě už nechají na pokoji cokoliv.
Ovšem u každého psa to asi nepůjde, třá malamutku Gozérku bych to neodnaučila ani kdybych ji bila pětkrát denně násadou od lopaty . Někdy je ten pud holt silnější. Pokud máš doma tenhle případ tak bych volila ten kotec a hlídat, hlídat, hlídat...

worick
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 08:12
- Nahlásit

Biluška

třá malamutku Gozérku bych to neodnaučila ani kdybych ji bila pětkrát denně násadou od lopaty - jé Bilu, to jsi mne potěšila Já už se bála, že jsem jediná na světě, co není schopna odnaučit psa lovit (hlavně slepice) Samojeda jsem opravdu i párkrát seřezala, ale nepomůže nic

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 09:04
- Nahlásit

worick
Já už se bála, že jsem jediná na světě, co není schopna odnaučit psa lovit (hlavně slepice) Samojeda jsem opravdu i párkrát seřezala, ale nepomůže nic
Z nějakého zvláštního důvodu žádný můj pes neloví myši Podle mě s nima mají nějaký zvláštní pakt, nebo tak něco. Páč vyvraždili všechny kočky v široširém okolí a myši nechávají naprosto nedotčeny Loni jsem nachytala foxla Armana (foxla, který jinak zabije všechno co se pohne a většinu těch koček má na triku právě on) jak leží na verandě, myš mu přeběhla přes přední packy a on se na ni se zalíbením díval
Letos jsem načapala myš ve špajzce. Živou. Zběsile tam lítala a nevěděla kudy ven. Okamžitě jsem zablokovala dveře pytlem s granulema a letěla pro jezevce Lakýse. Ten normálně venku hrabe metrové jámy, aby se k nějaké dostal. Postavila jsem ho před myš, on se kouknul a řekl "myš, hmmm, dobrý...no tak jsem ji viděl, můžu už jít?" Tak jsem přivedla německou ovčačku Bagetu co je taky proslulá svojí láskou ke všemu živému. Opatrně jsem odsunula ten pytel a strčila tam Getu. Myš, jak už byla fakt úplně šílená se v tu chvíli rozběhla proti nám a skočila Bagetě do obličeje. Geta stáhla ocas, uši, zakňučela a UTEKLA. Myš zdrhla
Se na to můžu vyprdnout, mám v baráku tři teriéry, milion další psů a na myši si asi budu číhat sama Ale pustit jim sem slepičku, to jo, to by si dali zmetci

Gypsy
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 09:05
- Nahlásit

worick
Tak můj malamut má na svědomí zatím jen pár ptáčků, myší a jednoho holuba. Ten chudák holub seděl na zemi, Gypsík po něm skočil a na jediné cvaknutí ho zabil. Vše se odehrálo strašně rychle, že jsem byla v šoku a nestačila ani zareagovat. Jinak venku by samozřejmě lovil všechno, co před ním vyběhne, lovecký pud je tam hodně silný. Včera na cvičáku mi chtěl lovit bígla, protože bígl běhá strašně rychle. Naštěstí nosí košík a stačilo ho jen okřiknout.

Eninka
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 09:33 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit

Biluška

Z nějakého zvláštního důvodu žádný můj pes neloví myši

i mně z nějakýho podobnýho důvodu nee. Bordera už ulovila několik mnoho ptáků, které mi nosí dom se pochlubit. Ještěrka a žáby, donesené až do postele taktéž. Jednoho potkana též - toho si teda bránila a nechtěla ho vydat. Eninka má pifku na ježky a kočky a Bára taky ty ptáky, jednoho holuba klepla jak píše Gypsy...Ale myši, ty mají u nás privilegia. Každý podzim, protože se tady lítá vzhůru důlu dovnitř ven se myši stahují do domů a i do mýho, už jsem zvyklá, že se tady promenádujou.
Psi leží - všichni - a čučí na myš (myši), jak jim odnášejí z misky granule či jné dobroty a nic. Ležíme třeba u telky, myš si tady vykračuje po obýváku a ony zase jen na ni koukají a žádná se ani nezvedne. Nechápu...

vlk
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 14:54
- Nahlásit

Biluška
Šibiska myši loví.... ale.... nejradostnější je to v noci, kdy mojí chalupou zřejmě vede myší pašerácká stezka.... teď už odvahy. 10x za noc mě vzbudí vymrštění psa, myší kviknutí a následné třepání.... rožnu a v obejváku myší apokalypsa.... bys nevěřila jakej bordel nadělají střeva jedné malé myšky v místnosti 13x5 metrů.....jen jednou teda zaváhaly.... vzbudilo mě noční puzení na záchod, zasvítím mobilem a týýý vole - v posteli vedle chrápajících psů chrápe i myš....

worick
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 01:02
- Nahlásit

U nás se myši loví Nevím teda, s jakou úspěšností, jelikož samojed je následně sežere ale loví celkem rád, i když vášnivý lovec ve stylu...vyběhne na zamyšované pole a kope a kope - to zase fakt není Mají vyhrazenou zadní část pozemku, kde kopat můžou a pomáhá i berňák - tedy kopat k lovu by ho Worka nepustil, jen ho nahušká na tu lopotu (berňák má přeci jen větší tlapy na hrabání ) a pak ,,slízne smetanu" v podobě ulovené a sežrané myšky. Kopou většinou nad ránem a když něco uloví, tak mne k tomu ráno zavedou, abych viděla, že měli úlovek. Když pak řeknu:,,no jo kluci, rozhrabané pěkně ale kde tu myšu máte...já ji nevidím, jak mám dát kokinko, když není důkaz"?! A to by jste viděli ten zoufalý Woričkův výraz a nervozní přešlapování..,,ale...ale...my jsme ji fakt chytili, opravdu...tady ležela, tady, přísahám! a berňákův ksicht:,,ty jsi fakt blbec, vždycky ti říkám,,nežer to! bude to chtít vidět...!".... No jo, chvilku je potrápím ale pak pochválím a kokčo dám

hally001
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 14:57
- Nahlásit

ahoj, nečetla jsem všechny odpovědi..tak nevím jestli to tu už někdo nepsal-několik kamarádů v podobné situaci to řešilo tak, že mrtvou slípku uvázalo čoklákovi na krk, kolem pasu-podle velikosti predátora a..měli jí tam dva tři dny ...od té doby si kuru nevšimli.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 18:10
- Nahlásit

hally001
už se vidim v Hradci na náměstí s čoklem a slepicí u krku

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 21:39
- Nahlásit

Dogy loví všechno, myši nevyjímaje, pokud se jim to teda dovolí. Myši mají povoleno Argo je na svou velikost veleúspěšný myšilov

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání