| Autor |
Zpráva |
dejtry
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 08:40
- Nahlásit
Čauky, mám otázku. Můj hafan je hrozně moc kamarádskej a strašně ho zajímájí ostatní psi, občas se chce kamarádit i s ostatními psi, když děláme poslušnost což mi vadím. Na cvičáku mi poradili, že ho ke psům pouštět nemám a mám mu je zakázat. Dělám to tak už třičtvrtě roku, ale nepřijde mi, že by to nějak zabíralo. Neni naopak lepší toho psa občas pustit ať se s nějákym hafanem vyblbne. Bojim se, aby pak nebyl na ostatní psi agresivní. Díky moc za odpověď. =)
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 08:44
- Nahlásit
dejtry
Jakej je to cvičák? Jen aby se mu mohli všichni obloukem vyhnout.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 08:45
- Nahlásit
dejtry
samozřejmě psa k ostatním psům pouštěj! Kontakt se svým druhem je přece pro každého živočicha nutnost k tomu, aby se normálně sociálně vyvíjel!!! co to je za cvičák kde ti tohle poradili????
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 08:46
- Nahlásit
Gi a smečka
stejná myšlenka, bylas rychlejší
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 08:46 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
dejtry
Bojim se, aby pak nebyl na ostatní psi agresivní.
To se bojíš správně. Nebo bude přiliš ustrašený.
Psí kámošení je přece v mnoha ohledech užitečné a přirozené. Nechápu, jak Ti někdo mohl poradit, abys ho nepouštěla ke psům. Já tady na vsi lituju, že oproti městu tu není téměř žádná možnost psích setkání, a Tobě tohle zakazují na cvičáku??? Zvláštní.
|
dejtry
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 08:55
- Nahlásit
Mě se to právě tohle moc dělat nechtělo. Jinak hafanovi je teď 19 a tak do roka jsem ho pouštěla, tak blbá bych nebyla,ale právě když ho pak začeli psi zajímat víc než já, tak mi poradilili tohle. Ty jo, ale co teď mám dělat, když ho po třičtvrtě roce putim k nějákýmu hafanovi, aby se vyblbnul, tak ho už vůbec neodvolám. Mám si ho dát na lano a pustit ho a přivolat si ho a když neposlechne, tak ho sprdnout ,tak jako když byl malej?
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 08:58
- Nahlásit
dejtry
Mám si ho dát na lano a pustit ho a přivolat si ho a když neposlechne, tak ho sprdnout ,tak jako když byl malej?
Našla bych si kvalitního psího kámoše, kterej nestartuje, pak bych si našla dobře oplocenej plac, vzala bych si sebou kafe do termosky, pamlsky a cigára, psy v prostoru vypustila a prostě ho nechala se vyřádit.
Páč buzerovat ho u toho, žes mu odstřihla psí kámoše a on si teď bude moct konečně hrát, tak to jak ne-e.
Grin
Rychlejší než smrt.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 09:03
- Nahlásit
dejtry
dyž ho po třičtvrtě roce putim k nějákýmu hafanovi, aby se vyblbnul, tak ho už vůbec neodvolám.
no tak jako po 9 měsících v izolaci skrz naskrz pubertou podle mě budeš mít možná jiný problémy než tohle, ale je možný že ne, jestli si opravdu jen a jen chce hrát, tak je to super.. ale být tebou radši ho pustím nejdřív s opačným pohlavím, to za prvý, za druhý ho pusť mimo silnici, někde, kde může hrozně lítat a upustit páru, vyblbnout se a zároveň se mu nemůže nic stát (třeba nemůže vlítnout do silnice apod) abys ho v tom největším afektu přivolávat nemusela. A za třetí si vezmi něco dobrýho a až bude unavenej tak na něj zkus zavolat jménem, ne přivolávat, a když se ochomýtne kolem tebe tak bych mu dala ňamku.
Mám si ho dát na lano a pustit ho a přivolat si ho a když neposlechne, tak ho sprdnout ,tak jako když byl malej?
Myslím, že ne. Vezmi si to tak, že má co dohánět v hrách a kontaktu. Co třeba jít venčit s někým, kdo má psa suprově ovladatelného, nechat h přivolat si svého psa a tvůj pes tím pádem buď a) si nebude mít s kym hrát a bude tím pádem přivolatelný nebo B) bude obtěžovat přivolaného psa, ty k němu můžeš dojít a přes pamls si získat jeho pozornost a pak udělat takové to začátečnické "ke mně" kdy ty couváš a máš pamls a pes je u tebe a následuje tě za pamlskem...
takhle bych to udělala já, ale samo nejsem zas až takovej odborník na psy tak si přeber co by u tebe mohlo fungovat i z dalších odpovědí..
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 09:04
- Nahlásit
dejtry
jako fakt řekli úpně nikdy nepouštět ke psům?
zavřela bych je doživotně na samotku...
Jina k předešlé radě od Gi bych ještě dodala, že když ten psí kámoš bude mít kvalitní přivolání, pomůže to i tobě.
Přeju pejsanovi konečně krásnej psí život!
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 09:05
- Nahlásit
Gi a smečka
Rychlejší než smrt
kurňa a zase!!! přestaň to hned dělat
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 09:06
- Nahlásit
stetisek123
ha háááááá
ale jsem aspoň rychlejší než ty!!!
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 09:06
- Nahlásit
Grin
Zase pozdě. Ale tak už du, dovezou mi dřevo a já se pořád ještě válím v posteli.
stetisek123
když ten psí kámoš bude mít kvalitní přivolání, pomůže to i tobě
Já bych radši pro začátek vsadila na oplocenej plac.
Může si to zkusit třá domluvit na cvičáku. Beztak je oplocenej.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 09:08
- Nahlásit
Gi a smečka
Může si to zkusit třá domluvit na cvičáku.
no to potěš koště, to bych teda nedělala.. ještě by jí řekli něco takovýho jako že přivolání je týrání psa a pes by ho tudíš mít neměl...
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 09:16
- Nahlásit
Já bych radši pro začátek vsadila na oplocenej plac.
to byla třešnička na dortu k tvé radě, do které si zahrnula i ten plot. Pomůže jí to cvičit přivolání
Grin
nechci bejt nejrychlejší, stačí mi první odzadu
|
dejtry
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 09:17
- Nahlásit
Dobře, hafana a oplocenej pozemek mám zajištěnej, dám na vaše rady a nechám ho se prostě vyřádit. To naštěstí na psi agresivní neni, fakt si chce prostě s nima zablbnout a né se porvat.
stetisek123
Přeju pejsanovi konečně krásnej psí život!
¨
Hej, jako já se snažim, aby měl co nejlepší život, ale jsem začátečník a jsem vděčná za každou radu, i když tahle moc dobrá nebyla. Vim, že pes má mít socializaci a taky jí do roku měl, ale když mi pak na cvičáku, řeknou, že mu mám psy zakázat, tak v domění, že to tak asi má být , jsem to udělala. Jak vidíš, tak mu chci dopřát krásnej život, protože kdyby mi byl jeho život ukradenej, tak sem ani nepíšu!
|
dejtry
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 09:21
- Nahlásit
Ještě jsem vám všem poděkovat za radu.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 09:23
- Nahlásit
dejtry
já ti věřím. Věřím, že prostě jsou lidi, co nemaj ten "psí instinkt" a provedou pak takovýhle věci v dobré vůli. Jen by bylo fain zveřejnit to pako, co ti to řeklo, aby se mu všichni tobě podobní mohli vyhnout.
Myslím, že pokud ho takhle necháš hrát si a běhat s postupně více psy a co nejčastěji, že pak začneš navazovat na to, co vám chybělo: vztah k tobě a chuť ti plnit první a poslední přání.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 09:24
- Nahlásit
dejtry
Ještě jsem vám všem poděkovat za radu.
je supr, že sis uvědomila že ta rada nebyla košer a zeptala ses!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 09:41
- Nahlásit
dejtry
Můj hafan je hrozně moc kamarádskej a strašně ho zajímájí ostatní psi, občas se chce kamarádit i s ostatními psi, když děláme poslušnost což mi vadím. Na cvičáku mi poradili, že ho ke psům pouštět nemám a mám mu je zakázat
hele mě to zas tak nepřekvapuje..bejvá to klasika ,některý lidi co dělaj sportovku si myslej,že to je tak dobře,pes má jen pracovat a ne se kamarádit se psama..nekomentuju co si vo tom myslim já
tvůj ůkol je ho na sebe namotivovat tak aby ho psi okolo prostě nezajímali..co máš za plemeno a odkud jsi?
|
dejtry
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 10:09
- Nahlásit
davidkova renata
No on výcvikář to asi myslel právě tak, protože se věnujeme nebo spíš snažíme věnovat sportovní kynologii, ale neříkej, že každej hafan, kterej dělá sport. kynologii se nekámoší s ostatními psy. Mám NO a jsem z Čerčan. Je to asi 30 Km od Prahy, ale na cvičák jezdim uplně někam jinam. Chtěla bych najít nějak suprovej cvičák, ale je jich takový množství, že nevim kterej mám dřív zkoušet. =)
|
dejtry
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 10:10
- Nahlásit
stetisek123
já doufám, že se mi ten vztah s nim trochu zlepší =) Děkuju.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 10:15
- Nahlásit
dejtry
jsem z Čerčan
jj vim kde sou..hele co cvičák v Pyšelích?
ale neříkej, že každej hafan, kterej dělá sport. kynologii se nekámoší s ostatními psy
no já to neřikám.-)))) ale sou lidi co si to myslej.-)))
pokud máš NO neni nic snadnějšího než ho natáhnout na sebe,je pro to stvořenej! já teda mám taky NO,čubu,zkoušek máme zatim 10 a nemám vůbec problém tohle skloubit,ovšem necvičim profi,to jako fakt ne ,a se psama má kontaktů hafo,furt někam hromadně chodíme
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 12:05
- Nahlásit
davidkova renata
některý lidi co dělaj sportovku si myslej,že to je tak dobře,pes má jen pracovat a ne se kamarádit se psama..
No však taky většina těch psů jsou pěkný magoři stran druhejch čoklůch, že jo
dejtry
No on výcvikář to asi myslel právě tak, protože se věnujeme nebo spíš snažíme věnovat sportovní kynologii, ale neříkej, že každej hafan, kterej dělá sport. kynologii se nekámoší s ostatními psy
Naprosto se to nevylučuje
Naopak, když bude mít pes dostatek kontaktů s ostatníma psama, nebude mu ten kontakt jinde chybět
|
dejtry
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 13:32
- Nahlásit
davidkova renata
Jo tam se mi to líbí, začala jsem tam chodit jako host, ale byla jsem tam zatím jen 3x, protože jsem pak měla úraz. Jenže já jsem takovej vůl, že se stydim na cokoliv zeptat.
No já mám psa. Jako když s nim cvičim někde sama tak má poslušnost 100%, ale jinak ostatní pejsci jsou pro něj magnet.=)
Jeeee, 10 zkoušek, to je nádhera, co bych za to dala, my máme zatím jen ZOP. A kam chodíš cvičit? Mě právě napadlo, že bych jela na ten výcvikový víkend Jirky Macha, myslim, že by mi to mohlo pomoct. Jedeš tam?
|
dejtry
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 13:36 - Změnil/a: dejtry
- Nahlásit
Eldoguero
Naopak, když bude mít pes dostatek kontaktů s ostatníma psama, nebude mu ten kontakt jinde chybět
Ty jo já jsem tak naštvaná, myslim, že jsem si tim toho dost zkazila v poslušnosti. Doufám, že to můžu ještě napravit.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 13:48
- Nahlásit
dejtry
Jasně, že můžeš, pes je stále mlaďoch
To, že máš zatím "jen" ZOP přece neznamená nic, moje čuba neuměla v roce naprosto ale vůbec nic, od všeho měla tak slabej základ a včera dala svou sedmou zkoušku (a není to NO ani jiný podobný plemeno )
Jirka Mach je dobrej figurant, jak je na tom s prací s lidma (jako výcvikář myslím) to nevím, ale co se týká kousání - můžu jen doporučit
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2011 19:55
- Nahlásit
dejtryahojky,zdravime arga,hele,kterej debil ti tohle poradil,nepoustet ke psum???cim vic psich kamosu bude mit tim lip pro nej,je to jeste pubertacek,bude to pro tebe lepsi,jak pise renca,namotivovat na sebe,jinak myslim,ze renca by nechala nanu vylitat s argem,skoda,ze jste tak daleko,ja bych ti pujcila amina,desne rad blbne a hraje si.
Eldogueroeldorado,zijes jeste???
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2011 20:07
- Nahlásit
nemethova5
já jo, tebe není nikde vidět
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2011 20:14
- Nahlásit
dejtry
se vomlouvám,nějak mi to zapadlo..
já v zásadě už nechodim stabilně nikam,ale různě navštěvujem cvičáky kámošů,třá v jílovým sme docela často,tam by ses mohla za náma stavit v neděli 13.11. uvidíš cos eště neviděla,nechceš? .-)))))))) a pokud by ti nevadilo se někam dopravit,můžeš chodit s náma na vychajdy hromadný nebo popojedem tvým směrem třá..
jako nestyd se voptat!!! ty lidi budou jen rádi,že máš zájem!
na seminář nejdu,ale ty klidně jdi,každá zkušenost je skvělá,jen nevim jestli zrovna tohle je to co potřebuješ a jestli by byl prostor řešit tam spíš výchovný věci
stav se v žumpě,kdydy ses chtěla domluvit na nějakým tom venčení
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2011 21:07
- Nahlásit
Eldoguerojsem tam furt,pokud nepracuju,no.
|