| Autor |
Zpráva |
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 13:29
- Nahlásit
Tohle mě fakt zajímá- jestli pes může být většinou nekonfliktní -do té míry že jste si naprosto jisti tím, že ho můžete mezi psy které znáte a jsou nekonfliktní bez problému pustit- a přesto mít určité psy které proste nesnese, dokonce rvačku nebo nejaké tření začne váš pes??
Ptám se protože my evidentně jednoho takového nepřítele v sousedství máme a zajímá mě jestli mám očekávat že se mi pes do budoucna bude 'kazit' a reagovat hůř na psy a nebo jestli mu prostě tenhle jeden pes nesedí a nic jinýho to neznamená. Btw hádky o míčky a jídlo a pod. nepočítám, tam je jasný že ten konflikt může vzniknout i mezi zvířatama co spolu normálně nemaj problém.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 13:54
- Nahlásit
Grin
mí psi něřešej žádnýho psa, ale teta má flata a ten nesnáší jednoho ovčáka od nás ze vsi, když se potkaj venku je velkej problém-nesympatie jsou vzájemné, jinak flatík problémy se psy nemá
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 14:21
- Nahlásit
Grin
Narážíš na Árese na to jak se chová k Rikoušovi? Protože uznávám, že na něho konkrétně se fakt chová jak pako. Jen nevím důvod.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 14:33
- Nahlásit
kejtlin
nesympatie jsou vzájemné
no právě ten můj debil jako vyjíždí na o měsíc mladšího psa kterej si s nim chce hrát... prostě mě strašně překvapil.
jako takhle: Oni se znaj odmala, od Grinovejch 4 a Bertovejch (čuvač) 3 měsíců, byli jsme spolu několikrát venku, hrávali si spolu, pak se asi 3 měsíce neviděli a Bert mezitím přerostl Grina (jako to může bejt třá zdroj toho konfliktu - co si dovoluješ bejt větší ty hajzle!!! ) a jednou jsem s grinem cvičila na louce a bertík k nám běžel, tak jsem Grina pustila a on si k němu čuchnul a naježil se, začal vrčet a pak se do něj "opřel" - žádná kref ani ho nekousal, bert to furt bral jako hru, ale jako z Grinovy strany to jako hra fakt nevypadalo, tak jsem ho čapla, odvedla opodál (padlo něco ve smyslu "co to děláš ty bílej ču*áku??") dostal náčumec a po tom co byl povelem usazen a uklidnil se, dostal zase volno. Ještě chvíli na Berta vrčel ale pak si začali hrát, ovšem jakmile ho Bertík při tý hře třeba převýšil, vykočil na něj tlapama, tak grin ho hned s vrčením shodil, ale dál to neřešil.
No a dneska jsme je zase potkali - asi po dvou měsících - a zase ten samej problém, náhubek jsem s sebou neměla tak jsem psa zkusila pustit po uklidnění bez něj, chvíli dobrý ale jakmile se k němu Bert trochu hravě přiblížil jako že si na něj šlápne, tak problém. Kdyby ho bertík ignoroval, podle mě by byli cajk, ale tomu štěndu to samo nedocházelo. A furt si chtěl hrát a ten můj se do něj furt sral, zase jakmile jenom zavrčel tak jsem ho sprdla a přivolala, žádná kref ani nic dramatickýho, ale ukazoval zuby, ježil se, snažil se ho povalit na zem. Jebe mu
jako žádná tragédie, prostě bertík se mu nelíbí, tak až ho uvidim, pes bude na vodítku nebo s náhubkem, odvolatelnej je... jen mě to trochu znervozňuje ptž nevim co si o tom mám myslet a nevim jestli mu mám teda nasazovat radši náhubek, když jsme mezi psama, nebo co teda jako dělat... no celkem normální hysterie čéka co nechce nic zanedbat a zároveň neví co pro to má udělat, která může věci jenom zhoršit.
Proto jsem taky chtěla vědět jestli třá ty antipatie jsou normální projev a nebo jestli úplně pohodoví psi prostě antipatie nemají...
kejtlin
jak je starej ten flat??
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 14:37
- Nahlásit
Atusch
ne narážim na svýho debila jak se chová k bertíkovi ale Ares a Riky je třá taky dobrej příklad, no, tohle chování jsem myslela... ale bůch na druhou stranu se na rozdíl od Grina do psů jako i "naváží" občas jen tak, i když jde asi jenom o výlef energyje Grin to dělá teda jenom když o něco de, jídlo, voda apod.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 15:10
- Nahlásit
Grin
jak je starej ten flat??
necelý 3 roky
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 15:12
- Nahlásit
Grin
Ano, taky myslím, že mám nekonfliktní psy.....ale přesto, se najde pes, ze kterého si udělají nepřítele č.1! Nevím proč, proč zrovna tenhle pes, jestli se třeba on špatně vyjadřuje (špatně socializovaný) nevím Taky mně s tím se..o, ale jelikož i náš starý Alf, nenáviděl jednoho psa ze sousedství vím, že to tak chodí asi i mezi psy....prostě ,,si nesednou"
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 15:16
- Nahlásit
kejtlin
tak to je dobrý, to už je dospělák de facto..
worick
vím, že to tak chodí asi i mezi psy....prostě ,,si nesednou
Tak to jsem ráda, ptž určitě je snazší vyhýbat se jednomu archnemesisovi než každýmu psovi
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 15:20
- Nahlásit
Atusch
víš co, Rikoslav to neřeší a to je nejdůležitější.
Jinak si ale myslím, že Bůch vidí v Rikoslavovi hyperaktivní konkurenci. I když ten náš holomek to ventiluje jiným způsobem, prostě nikdy nemá dost
Já myslím, že moje malowapky nikoho neřešej, jen je provokujou psi, co vydávaj netradiční zvuky. Rikoslav řeší jen seks a aportek.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 15:45
- Nahlásit
My tu máme nepřítele rotwika, když se míjíma na ulici, tak by se hrozně chtěli sežrat. A dokonce když jdeme kolem jeho zahrady po chodníku na druhý straně ulice a on na zahradě neni, tak Rambík tim směrem vrká. Je to velký nepřítel
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 16:11
- Nahlásit
Adiddaska
tak to je supýýýýýř
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 16:51
- Nahlásit
Grin
mám velmi nekonfliktního čokla,,klidně ho vypustim mezi 20 neznámejch ideálně též nekonfliktních čoklů,leč i tak má asi 2 jedince(čuby) které fakt nemusí..oboje jsou ale prudičky a vysíračky napadací.takže si za to můžou samy
Pak jsem ještě zjistila,že jí dost lezou na nervy čuby zcela submisivní,co chčijou a válej se po zemi jak jí spatřej a doslova rejou brázdu v zemi jak sou podřízený..nenapadne je(zatim )ale je vidět jak moc jí serou a chová se jinak než normálně.Znám lidi co maj stejnou zkušenost.i když u psů samců
ale že by někoho fakt nenáviděla na život a na smrt,to bych neřekla..
Nicméně zastávám názor že pes je taky člověk a má právo na to někoho nesnášet,asi ví proč,takže jediný co bych dělala by bylo vyžadování ovladatelnosti při setkání,ale rozhodně nemám potřebu psa s takovým objektem "kamarádit" a nutit ho aby druhýho psa prostěv miloval a basta..to se mi votvírá kudla f kapse se přiznám
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 17:11
- Nahlásit
davidkova renata
tak to je fajnééé, jako Grineček u toho psa ovladatelný jest, jenom se chová jako dement gdyš ho neovládám ale celkově mě to neštve, spíš by mě štvalo kdyby hrozilo nebezpečí že se takhle bude chovat i k jinejm čoklum.. proto jsem se taky ptala.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 17:17
- Nahlásit
Grin
tak zas každej to má jinak,někdo touží po tom míti květinové děcko,ostatně tento trend je ted hodně v modě,no já to tak nemám a mít nebudu neb mám dojem,že si dovedu čubu ukočírovat tak jak potřebuju,tak může mít i vlastní názor .. vobčas
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 17:18
- Nahlásit
Grin
2 psy jsem takové měla . Jeden pes a 10 let po něm fena .
Ta nenávist byla tak šílená , že jsem přestala chodit ulicemi , kde ti psi bydleli.
Oba měli zkoušky trojky a byli normálně pohodoví , ovladatelní .
Jen v blízkosti toho jednoho nepřítele jsem na konci vodítka měla krvelačného neovladatelného a absolutně nevnímajícího kreténa .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 17:27
- Nahlásit
agáta12
hele co si myslíš že to způsobilo? předpokládám,že do sebe nevlítli někdy předtim,to bych se neptala,ale přijde mi to zajímavý podle jakýho kíče se ty čokli takhle nečekaně chovaj..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 17:41
- Nahlásit
Grin
jestli pes může být většinou nekonfliktní -do té míry že jste si naprosto jisti tím, že ho můžete mezi psy které znáte a jsou nekonfliktní bez problému pustit- a přesto mít určité psy které proste nesnese, dokonce rvačku nebo nejaké tření začne váš pes??
Jo, muze. Nebostik perdel mel dva takovy. Mezi psama fungal bezne, s kosikem (neb to bylo pred x lety, kdy este perdel nebyl slunickovy usmevavy vemeno) a nevsimal si. Dva vorechy zcela nesnasel. S jednim vyrustal od mala coby kamos vencici, byl neco jako NO, a pak se nejak naprdli hosickove u hrabani stejny mysi diry, to jim byl asi rok a kousek a utrum - bitky, nenavist tezka, bohuzel sme od ty doby s kamoskou uz spolecne vencit nemohly. Druhy vorech chlupaty byl mladsi, pojal k nemu jen nenavist pres plot a kdyz jsme se s panem potkali na ulici klidne a oba psi na volno - necekane treba zpoza rohu - bitka. Kdyz sme se videli na dalku, privolani psu a i tak delali jak hovada na voditkach.
Nebostik rtw zase nesnasel jednoho samecka rtw, co byl s nama na cvicaku. Ty by se asi fakt pozabijeli, jen ho zacejtil, byl hodne nasran, identifikoval ho i na svodu plemeniku, kde si jinych psu vubec nevsimal.
Cim tyhle antipatie vznikaj - tezko rict, proste te nekdo sere, no a nemuzes si pomoct.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 17:43
- Nahlásit
Fifi
proste te nekdo sere, no a nemuzes si pomoct.
twe přesně takhle si to vysvětluju ..no psícholok ze mě asi nebude sem taková jednodušší v těch úvahách
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 17:48
- Nahlásit
hele tak super, shodli jsme se že antipatie pes mít může, ještě by mě zajímalo jak byste si vysvětlili ten grinův myšlenkovej pochod, když ten druhej čokl evidentně měl chuť si hrát? Proč myslíte že byl tak hnusnej? je možný, že ho nasralo že je ten mladší pes větší než on a to způsobilo to že si chtěl zadominovat či co to předváděl?? (Protože kam má paměť sahá, žádný mladší pes nebyl nikdy větší než Grin, žádnýho takovýho jsme nepotkali... ) nebo máte jinou tezi?
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 17:50
- Nahlásit
davidkova renata
twe, takže Nanda má taky nepřítele? sem čekala, že napíšeš, že se snese naprosto s každym, ale zároveň na tvůj povel zabije kohokoli bude chtít...dlouho vás už totiž podezírám, že je Nána mluvící vlk z Arabely a ty Fantomas...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 17:52
- Nahlásit
Adiddaska
že je Nána mluvící vlk z Arabely a ty Fantomas...
vona se snese s každým,jen asi 2 čupky jí prostě tak nějak serou jak napsala fifina.-)))))))))))))))) dyby nebyly vysírací,což vona jistě ví,tak nevim..asi by je ignorovala možná
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 18:07
- Nahlásit
davidkova renata
Aránka jeho nepřítel jako štěně nehorázně napadnul . Asi 3 x během jeho prvního roku . Poslední napadení už Aránek měl šanci zvrátit ve svůj prospěch , ale majitel tohodle psa byl nehorázný kretén a psa nechával volně ( asi NO ) a pes se objevoval z čistajasna a napadal zezadu . Vždycky dost šílená situace , zvlášť když byl Aran ještě štěně cca 4 měsíce.
Ale u Cindy se nikdy nic nestalo . Nepřítel jen pobíhal za plotem . Nikdy ani nejmenší kontakt . Jen projít kolem plotu se časem stalo absolutně nemožné. Po 3 letech jsem na nějakej výcvik vykašlala a začala chodit jinudy
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 18:12
- Nahlásit
agáta12
hm..tak první případ je jasnej a v tom druhým mě napadá reinkarnace
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 18:14
- Nahlásit
eště dodám poznatek,že dle mejch zkušeností je pes schopen rozpoznat plemena..např bejvalá čuba nenáviděla plošně erdely a brijíády neb zástupci těchto plemen jí napadli..sice jen jednou a nic extra,ale pozbnala tato plemena navždy už bezpečně
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 18:17
- Nahlásit
Maryje moje nesnáší ovčandy a berňáky a oranžový jezevčíky a labradory. Ta plemena komplexně a ze všech ostatních jedince, které potká. Možná kdybych vyjmenovala, koho má ráda, ušetřili bychom času....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 18:29
- Nahlásit
davidkova renata
neb zástupci těchto plemen jí napadli..
Ani nemuseli napadnout a rotvik byl rasista, nesnasel bily a chlupaty, velky. Zejmena typ malamut, husky, cuvac...
Grin
je možný, že ho nasralo že je ten mladší pes větší než on a to způsobilo to že si chtěl zadominovat či co to předváděl??
Treba jen dospiva, to pak prestavaj kamaradsofty s ostatnima, taky otazka, esli si spravne cetla jeho reakce - treba to neni dominance, ale treba neco strachovyho? - nevim, netusim, nevidela jsem. Nicmene treba perdele jsou citlivky a byly parkrat doslova prevalcovany v chumlu a od ty doby treba nesnasi, kdyz je vetsi pes nahani nebo na ne klade hnaty. To jdou pak do obranny reakce podobny, jako si psala ty.
U rtw je zase bezny, ze do urcityho veku vyjdou s kazdym psickem na vychazce, pak lup a fakt si narostou co do sebevedomi a lepsi pak vencit s opacnym pohlavim - mi to neva, mi se to libi, taky nemusim byt s kazdym kamos a jsem drobek asocial.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 18:40
- Nahlásit
Fifi
tak to že dospívá je zřejmý, ale se psama - psama vychází bezva, když se mu nelíběj, ignoruje je..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 18:57
- Nahlásit
Grin
No tak holt nasel toho svyho nasiraciho nepritele.
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 19:29
- Nahlásit
davidkova renata
jo reinkarnoval se do fešáckýho vlčího špica . Ale pravda je, že tu nesympatii začala Cinda jako mimi štěňátko a vlastně tím ,že se ho jako bála . vše za plotem v bezpečí .
|
Lusahu
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 10:53
- Nahlásit
Tak to taky přispěju troškou do psího mlejna: Moje 16měsíční květinové dítě s příznačným jménem Mája, z větší části ridžbek, se včera prvně porvalo! Nikdy s žádnym psem konflikt, řekla bych že díky socializaci dost dobře pozná co kterej pes jak myslí a ikdyz je některej ostřejší tak se prostě klidí z cesty nebo se podřídí, prostě se do nikoho neprndá ani neprudí. Ale včera sme byli procházkovat s našim picbumem a kámoškou co má bulici a minibulici. Bulice je v půlce březosti a minibulice stejně jako Mája zrovna hárá. No blbej picbum se snažil nakrejt tu březí čubu a ty dvě háravky si to rozdávaly spolu Nicméně Máju ta bulice prostě velmi mnoho iritovala, nevim proč,ale řekla bych, že protože jí vůbec nedokázala číst - takovýho psa prostě nikdy neviděla (teda jako uz se setkaly, ale jako malý štěňačky), a bulice se sune jak tank,ocáskem nezavrtí, oči jí nejsou vidět,nepopoběhne, prostě postoj těla neměnnej...když si jí bulice chtěla očuchat,tak stahla ocas,ale nechala se, taky si jí očuchala, ale prostě furt se snažila jí vyhejbat,držet se dál,a jak se přiblížily k sobě,tak na ní vrkala. Dycky sem jí uklidnila, ze se nic neděje, nebo řekla že nesmí a byl klid,rozptýlila sem jí něčím,nebo si našla sama zábavu jinou. Takhle to vydrželo asi 2 hodiny,ale bulice furt byla zvědavá a lezla za ní a v nestřeženym okamžiku to prostě vygradovalo,bulice prostě nereagovala na vrrr,nelibíš se mi,di vodemě,tak dostala přes ten svuj vošklivej čumák, docela dost,než sme je roztrhly,no nějaký škrábance a jedna hlubší ranka, všechno na hlavě ... navíc jestě picbum chtěl udělat pořádek tak se pustil do vobou..,dostali všichni 3 seřváno a zbytek procházky zas v pohodě, holky sme drželi od sebe dál,ale bulice se furt tak nějak snažila za Májou lézt No takže prostě to byl první pes,proti kterýmu mája něco měla, ale podle mě to fakt bylo tim,že vubec nevěděla co si o ní má myslet,a ta zas nevěděla co znamená kdyz na ní jinej pes vrčí a cení zuby...
|