| Autor |
Zpráva |
enri
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 15:43
- Nahlásit
Píšu za kamarádku.
Mají od štěněte teď cca ročního křížence. Já ho nikdy neviděla, jen fotky a z vyprávění. Vypadá jako kříženec maliny/ovčáka a možná v tom bude pit či nějaký molos - má 40 kg. Základní poslušnost má - sedni, přivolání, aport, chůzi na vodítku .... Já jsem jí hodně radila, ale teď jsem už v koncích
Bydlí s přítelem a jeho rodiči v domku. Pes má přístup i do domu. Z počátku vrčel na tchýni při manipulaci - vytahování zpod stolu za obojek ap., což se úspěšně zvládlo. Ale teď začal vrčet na přítele - on psa hladí a pes najednou začne vrčet. Trestán byl pouze slovně a popř.vykázáním ven. Nebo venku - pes ho najednou naježený začne dokola s vrčením obcházet. Přitom před pár hodinama s spolu hrají - házení balonku a bez problému. Teď začal vrčet už i na kamarádku. Odchází z domu a ona psa volá od branky - ten začne vrčet. Teď vrčet už i při krmení. Zas naopak chtěl přítel psa nakrmit s tím, že mu bude po hrstech do misky přidávat, ale pes k misce nechtěl jít. O víkend opět konflikt už vystupňovaný útokem na přítele mířeným do obličeje. Naštěstí na mou poslední zoufalou radu nosí pes stále košík, jen na noc ho nemá. Tentokrát byl potrestán fyzicky. Ten pes dřív nebyl nikdy bit, ani od něj ani od ní. On se do výchovy moc nezapojoval, jen pohladit a tak. Nenašli jsem žádný spouštěč, v 11 hodin se mazlí a hraje si a o dvě hodiny později vrčí. Nejhorší je, že se to stupňuje. Napadl mě ještě nějaký zdravotní problém, nenapadá vás něco? Rozhodně ale nelze čekat, že psa proženou sérií zdrav.vyšetření, to finančně nelze. Dlouholetá pejskařka mi po popsání situace řekla pouze toto: "roční pes? utratit"
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 15:48
- Nahlásit
ještě nějaký zdravotní problém, nenapadá vás něco
jedině nádor na mozku..monika měla něco pdobného se svojí doginou..
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 15:54 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
spíš bych tipovala že pes dospívá a zkouší převzít pozici. Záleží jak byl vychováván co si mohl dovolit, jestli oni zvládnou, když se proti někomu z nich postaví. Jestli budou schopný psovi jasně vymezit hranice co může a né, a nemusí to být jen jednou, může to zkusit víckrát.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 15:58
- Nahlásit
Alexa
spíš bych tipovala že pes dospívá a zkouší převzít pozici
no to já taky,jen že se ptala na možnej zdravotní problém ,tož sem na to odpověděla.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 15:58
- Nahlásit
souhlas s Alexou
zkusila bych když bude vrčet a snažit se prosazovat okamžitě pocvičit poslušnost a trvat na správném a rychlém provedení cviku.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 16:27
- Nahlásit
To dělala Ofce. Jasný zánět v uchu.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 17:39
- Nahlásit
Tohle je věc, kterou musí v prvé řadě řešit veterinář a zároveň zkušený člověk, který psa uvidí naživo. Přes net nikdo neporadí.
Vychovat neurotika či magora lze snadno a bít ho u toho ani nemusí, ale ty lidi nikdo neznáme, tady těžko někdo poradí.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 18:11
- Nahlásit
LucieS
Tohle je věc, kterou musí v prvé řadě řešit veterinář a zároveň zkušený člověk, který psa uvidí naživo. Přes net nikdo neporadí.
Vychovat neurotika či magora lze snadno a bít ho u toho ani nemusí, ale ty lidi nikdo neznáme, tady těžko někdo poradí.
aspon jeden rozumny clovek.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 19:02
- Nahlásit
argosek
Kurník, tak vidím, že sem píšeš, čekám, co z tebe vypadne, že se mé oko zase potěší a ty jen ocituješ něco, co už někdo řek? Nějaký pokažený, ne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 20:11
- Nahlásit
impact
ty jen ocituješ něco, co už někdo řek?
no jo ale co jako říct, když to všechno v tý větě je?
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 22:36
- Nahlásit
Dojit na komplet rozbor krve, hlavne hodnoty jater. Mela jsem jednoho takoveho klienta- byly to jatra. Dieta a je to lepsi. Byl to bulik. Mozna ze v krvi neco vyleze. Kdyz neni vnejsi spoustec bude vnitrni. Muze to byt onemocneni. Dobyvani pozice tam asi nebude. Vypadalo by to jinak - spise. Ale jen tipuji. Krevni rozbory jeste nikoho nezabily
|
moll
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 06:41
- Nahlásit
pesan dospívá a má pocit, že mu do jeho aktivit nemá z domácích lidí nikdo co kecat. pokud je tam namíchaný moloss a pit, tak ti mají svůj vcelku pevný názor na svět a dávají ho najevo. dávat po hrstech krmení je blbost - ať zkusí dávat kamarádka svému příteli taky večeři po lžičkách na talíř....bude vrčet stejně jako ten pes. že ho babička nevyndá zpod stolu - taky jasný názor na kvalitu babičky a její postavení ve smečce. řekla bych, že z pohledu psa rodina nesplňuje jeho požadavky na kvalitu velitelů smečky a tak se snaží je zastoupit - u molossů zcela běžný projev. kde kamarádka bydlí?
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 08:34
- Nahlásit
moll
Blbost! Kdyby dominoval tak jde k misce. Kdyby dominoval tak to predvede u hrani. Je mu pravdepodobne zle. Nemuzete vsechno svadet ze za to muze spatna vychova.
I Biluska muze mit pravdu s usima. I nador to muze byt, porucha mozku ap.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 10:14
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
jasně - zdravotní důvody to být můžou, a taky neříkám, že výchova je špatná - jen v tom vidím typické chování molossů ve věku kolem jednoho roku života....průběžně jich máme doma 7, takže zkušenost trochu je....
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 10:30
- Nahlásit
Mně to připadá tak, že pes je vrozeně dominantní, teď dospívá a zjistil, že smečka nemá žádného vůdce. Tak se to snaží ošéfovat sám a vcelku se mu daří...
Ale k těm vyšetřením se přikláním, pro sichr...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 12:12
- Nahlásit
1. Vyšetření (aspoň prohmatání plus krev)
2. Omezit buzeraci od kolemjdoucích i majitelů = babička a vytahování čokla zpod stolu za obojek, krmení po hrstech
3. Procvičování poslušnosti společně s hrou = posilování vztahu se psem
4. Pomoc odborníka = nejproblematičtější rada. Kde ho vzít a jak ho rozlišit od ziskuchtivých hajzlíků se slušně fungující sektou
5. Tohle není rada, jenom konstatování - tyhle rasy namixované do 40 kilovýho čokla je masakr.
6. Košík
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 15:00
- Nahlásit
Myslim ze ak by bol problem zdravotny, vrcanie by nesuviselo s jednym clovekom a bolo by menej predvidatelne.
Ide po priatelovi. Preco? Strach, neistota? Z koho strany?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 15:07
- Nahlásit
Dante
Mně to připadá tak, že pes je vrozeně dominantní, teď dospívá a zjistil, že smečka nemá žádného vůdce. Tak se to snaží ošéfovat sám a vcelku se mu daří...
Osobní názor-dominantní pes nemá takové projevy zapotřebí, podle mne se jedná o labila který neumí vést, chce být veden ale vedení nemá a je nervózní z toho že musí přebrat vedení on sám, neumí to a nemá na to.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 22:58
- Nahlásit
No a co kdyz to je kombinace: zdraviXpoziceX vliv plemene ? Ze zacatku je psano: bez vysokych nakladu. Ty prachy je ten mensi problem. Horsi bude prehodnotit pristup a je to zasah do zabehnuteho rezimu rodiny. To bude moc tezke.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 06:30
- Nahlásit
opakuju otázku - kde kamarádka a pes bydlí? třeba by se dalo poradit osobně po zkouknutí situace....
|
enri
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 14:30
- Nahlásit
opakuju otázku - kde kamarádka a pes bydlí? třeba by se dalo poradit osobně po zkouknutí situace....
Pardon, otázku jsem přehlédla.
Bydlí v okolí Úštěka.
Jinak se to vyvíjí tak, že jsem ji nahnala na veterinu alespoň vyloučit zdrav.problém. Avšak místo vyšetření jí vet cpal kastraci a poté nějaké léky na uklidnění
|
impact
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 14:37
- Nahlásit
enri
Tj, kastrace zcela pomůže a vyřeší daný problém. Zářný příklad mám doma. Může se pan doktor přijet podívat.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 14:51
- Nahlásit
enri
hm - trchu z ruky ...z brna.....
ale můžem se domlouvat i na dálku, pokud bude zájem....podle mě má naprostou pravdu Mucholabka 23 Čen 2010 15:07 - podle našich zkušeností nejsou molossi primárně dominantní - rádi se nechají vést, ale musí uznat, že ten kdo se pokouší šéfovat, na to opravdu má. jinak začnou brát péči o vlastní bezpečnost do svých tlapek.
určo nekastrovat ani nedávat prášky - ty jen problémové chování překryjí a můžou nasměrovat jinam. je potřeba si pesana i jeho rodinu pořádně přečíst a nebo na dálku vyzpovídat majitele, pak se dá domlouvat další. pokud bude zájem, tak napiš na 4enov@seznam.cz a domluvíme víc.
|
enri
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 15:12 - Změnil/a: enri
- Nahlásit
moll
Snad by měla konečně dorazit se psem v neděli na cvičák, tak uvidim zda-li je to tak hrozné jak líčí. A určitě bych se ozvala na mejl.
|
enri
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 16:11 - Změnil/a: enri
- Nahlásit
Psíček
Ten pes má nějaké problémy, když je s někým "cizím" na cvičáku?
to nevim
|
enri
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 16:20
- Nahlásit
Psíček
Tak proč jdete teda na cvičák a raději se na něj nepodíváš v prostředí, kde ty problémy má?
Protože bohužel jindy a jinde momentálně nemám čas. A z toho co popisuje ani nedovede předvídat, kdy pes zas bude "protivnej".
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 17:05
- Nahlásit
impact
sem si vzpomněla na vykastrovanýho pejska, kterej doma šéfoval celý smečce nekastrovaných čoklů
(vono to nebude jenom v tom pindíkovi ale taky v hlavince )
|
enri
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2010 15:16 - Změnil/a: enri
- Nahlásit
Tak abych ten "příběh" dokončila
Pes je již skoro dvouletý. Se psy problém nemá. Zato s lidma - vystartuje po každým - muž, žena. Zaútočí i když se na něj člověk jen podívá a nemusí to být přímý pohled nebo prochází kolem.
Včera pokousal tchýni, takže na moji otázku v názvu diskuze bude pravděpodobně znít odpověď - ano
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2010 15:17
- Nahlásit
enri
Hm, další zkažený pes který tak nemusel dopadnout :-/ předevčírem jsem měla jednoho takového který na to byl naučený, ale jak se na něj huklo, tak se počůrával.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2010 07:02
- Nahlásit
enri
to co píšeš jsi viděla na vlastní oči nebo je to svědectví z doslechu - od majitelů? že pokousal tchýni a páníka neznamená, že by sežral každého jiného. třeba si jen nerozumí s rodinou a potřeboval by jiné prostředí.
|