| Autor |
Zpráva |
bublik19
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2014 17:34 - Změnil/a: bublik19
- Nahlásit
Ahoj, mám doma psa alergika - obiloviny a možná i kuřecí maso, ale to nevím jistě. Jsou mu skoro 2 roky. V jeho půl roce jsme začali dávat Calibry (Lamb and Rice) a ty mu vyhovovali, přestal se škrábat, zvracet a neměl průjmy. Teď se mu ale začaly objevovat kožní problémy. Bylo mi od známé doporučeno krmivo Taste of Wilde - přijde mi jako velmi kvalitní a navíc i cenově dostupné krmivo. Calibry jsou sice o kilo větší, ale cenově asi jenom o stovku levnější, tak to zas není takový rozdíl a jestli jsou opravdu dobré, tak proč ne.
Akorát nevím které vybrat. Koukala jsem na Pacific Stream, případně Southwest Canyon.
Pokud je někdo máte, tak děkuji za rady.
Ještě jsem teda koukala na Acana, některé mají i 18 kg za cca 1500,- což by asi taky šlo. S těmi máte taky někdo zkušenosti?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2014 17:54
- Nahlásit
Pro psa alergika na "nevímnacopřesně" s kožními problemy granule určitě ne.
Zkus třeba krůtu nebo kachnu nejlépe z domácího chovu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2014 22:00
- Nahlásit
bublik19
to je jedno jakou recepturu, můžeš je klidně střídat a vyzkoušet, která psovi víc sedne, po Acaně má docela dost psů průjem a nebo problémy se srstí, tu bych alergikovi radši asi nedávala
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2014 22:08
- Nahlásit
Mayo a jak to pozná, co mu více sedí, když je alergik a teď má i kožní problémy, jak to pozná? jakože v tom stylu, že pokud přežije a nekroutí se v bolestech, tak je to OK? Protože jinak mě moc nenapadá, co může poznat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 08:14
- Nahlásit
zbrnd
pozná to asi jako každej jinej alergik člověk na sobě, buď bude pes bez reakce nebo ne, ono totiž to obvykle u alergiků jinak nejde než zkoušet a zkoušet
|
impact
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 08:20
- Nahlásit
bublik19
Co jsem si tak všimla, tak u rybích granulí jsou psi, kteří je milují a psi, kteří je nevezmou do huby ani omylem. Tak jestli nemáte zkušenost, asi bych raději zkusila napřed nějaký menší vzorek.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 12:08
- Nahlásit
Mayo jasně, já to myslel trochu jinak. Pokud má živočich problém s alergiemi, imunitou a já nevím čím, přijde mi rozumný dávat mu co "nejčistší" stravu a ne věci, v kterých nikdy neovlivním, co tam zrovna bude a pokaždý tam může být něco jinýho.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 12:14
- Nahlásit
Maya
ono totiž to obvykle u alergiků jinak nejde než zkoušet a zkoušet
Není zkoušet jako zkoušet. Vylučovací dieta u alergiků se dělá trochu jinak, než že se zkoušejí granule o šedesáti složkách, když nesednou, tak další granule o šedesáti složkách... a ve finále stejně nevíme, co vlastně dělá problémy.
bublik19
Šla bych cestou přirozené stravy, sestavené ze surovin, které pes pokud možno ještě nikdy neměl. Jeden druh masa (jehněčí, krůta, některá ryba...), jedna příloha (brambory, řepa, dýně...). Nic jiného, žádné pamlsky, žádné doplňky. Pokud příznaky cca po měsíci téhle jednotvárné stravy vymizí, tak teprve postupně přidávat další suroviny, vždycky jen jednu týdně, a pozorovat, jestli se neobjeví reakce.
|
bublik19
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 13:16
- Nahlásit
zbrnd: ty jsi asi strašně chytrej že, hned tady útočit a dělat z druhých dementy, co? Ono ne vždy ta ,,čistá strava" jde Zkoušeli jsme mu dávat jenom maso a zeleninu, různě namixované, vše podle doporučení. Pes měl obrovské průjmy, dostal den hladovku, a pak jsme najeli pomalu s rýží a malinko povařeným kuřecím (i když to mu dávat nechci vůbec), pak jsme začali opět s masem a zase obrovské průjmy, i když dostal jenom trochu, tak to z něj stejně šlo rychle ven. Po pár dnech už nechtěl ani moc žrát. Nechci aby si tím prošel znova
ZBRND: hlavně nezapomeň napsat, jaký jsme debilové, že mu to ani neumíme připravit a podat, že jsme to neměli dobře připravené a měli jsme nekvalitní maso. S takovejma kecama jdi do prdele.
A jestli ty nepoznáš jakékoli změny u psa, tak lituju toho tvého, když mu bude zle, tak asi vše OK, že? Jinak by jsi nenapsal takovou pí.....ovinu ,,a jak se to pozná....." asi tak, že je psovi lépe, zmizí příznaky - u nás to bylo před rokem a půl průjmy, zvracení žlutých hlenů a velmi intenzivní drbání. Jinak žádné fleky na kůži, žádné boláky. Po změně granulí a odstranění všech možných alergenů v pamlscích se přestal drbat, zvracet a průjmovat. Takovéto příznaky nemá ani teď, jenom se mu občas udělá na pacce boláček a on si to celé okolo vykouše. Žádné intenzivní drbání se nekoná.
aňoňouma: žádné pamlsky typu žvýkacích kostí, dentálních žvýkadel a samozřejmě sucharů a piškotů nemá. Jediné pamlsky, které dostává jsou sušené maso (krom kuřecího), občas sušené plíce, někdy dostane kost s bůvolí kůže a někdy i nějakou kost na ohlodání, pak miluje mrkev a jablko.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 13:51
- Nahlásit
Jak píše impact s rybíma granulema je to buď super nebo to žrát nebudu, takže buď zkusit malý vzorek, nebo jít do jiných, my máme totw high prairie, tedy jen tak doma v misce, feny moc granule nemusí, ale ta jedna hubenější si je občas dá. takže za mě klidně tuhle značku zkuste, uvidíte, těžko v takovémhle případě radit, prostě se musí vyzkoušet, co mu bude dělat dobře. Držím palce.
|
bublik19
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 14:15
- Nahlásit
ssshhhhh
Děkuju, já jsem taky spíš koukala na ty bez ryb a k nim bych třeba zkusila objednat menší balení s rybou. A když je žrát nebude, tak hold podaruju někoho kdo je bude papat :-D
Náš první pes granule s příchutí ryb miloval, tak jsem zvědavá jak tenhle :-D
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 14:18
- Nahlásit
bublik19
původně jsem ti chtěl ještě poradit nicméně pak jsem si uvědomil, že u takovýho organismu psovi dobře nebude tak jak tak, tak možná líp pro něj, když umře dříve ...
ty jsi asi strašně chytrej že
Několikrát více než si vůbec jsi schopna představit
S takovejma kecama jdi do prdele
ukaž fotku a možná se domluvíme, ovšem zadarmo to nebude Bublíku19!
|
bublik19
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 14:36
- Nahlásit
zbrnd
Když někdo útočí na mě, tak útočím zpětně. Napsat mi, že se o psa nestarám (i když to nebylo napsáno přímo, ale z textu to dost jasně vyplívá) mě dost vytáčí. Psovi věnuju všechen svůj volný čas, cvičím ho a i přes jeho psychické problémy, které má bohužel od štěněte a se kterými se k nám dostal, jsem ho neopustila a dál na jeho výchově pracuju. Ale to asi někdo, kdo má bezproblémového psa nemůže pochopit. Protože jsou mezi námi tací, kteří jsou prostě přesvědčení, že za všechno může majitel psa, ale že má pes už vrozenou poruchu a navíc je ze špatných podmínek od původního majitele, to už nikoho nezajímá. A když se tu chci informovat, zda by bylo vhodné toto a toto krmivo, jelikož vím, že čerstvé maso mu nesedí. Lítám s ním po doktorech, má za sebou vyšetření krve na alergii, štítnou žlázu,....., dávám do toho prachy, ač jako student zrovna nejsem dvakrát jak bohatá, tak i přesto se snažím mu dávat to lepší a ne ho třeba krmit granulema z penny. No a k té chytrosti ---- ono je asi něco pravdy na tom, že čím chytřejší, tím blbější, tak nevím jak jsi to myslel s tím, že ,,několikrát více....".
K tvému přání, aby mi pes umřel se radši vyjadřovat nebudu, o takových lidech, kteří klidně utratí mladého psa si myslím svoje. Jestli taky takový, tak je mi tě líto. To myslím ale upřímě, žádné narážky.
Nechci se tu hádat, ale některé věci mě prostě vytočí. Hlavně na téma, že se nestarám o svého psa a že mu nedám co potřebuje
|