Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Utracení 9měs. pitbullky - spěchá
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Cesmina
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2009 20:20
- Nahlásit

Psicek
Poplakejme a neřešme, že nějaký vet by jen tak utratil psa na základě toho, že o něm majitel řekne, že je agresivní. O tom, jestli ten majitel vůbec majitelem v onu dobu byl taky netřeba přemejšlet ...zase jste prostě zachránily jeden psí život ..... parááááádaaaaaaaaaaa .... úplně tu bulím a třesu se dojetím. Vše je vyřešeno a pes se bude mít určitě fajn, třeba jako Akéla?

Je to tak, vyresili jste sice jednoho psa (lepsi nez vubec nic), ale to dulezitejsi, na co Psicek upozornil, zustava.
(I kdyz je mi zahadou, jak v tomto systemu "povinne evidence psu" prokazat, ze je napr. Bobina moje kdyz nema tetovani ani cip a ockovak ma jeste stary se jmenem nejakyho chlapa.)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2009 21:13
- Nahlásit

Cesmina
kdyz nema tetovani ani cip
tys jí nenechala načipovat a ona z útulku nebyla?
ale to dulezitejsi, na co Psicek upozornil, zustava.
tak s Psíčkem něco konečně vymyslete a bude na světě dobře ne?

Steph
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2009 21:38
- Nahlásit

no vidite, ja bych v podstate ani jednoho svyho psa nemohla nechat utratit, ani kdybych chtela.....coz bych nechtela, kdyby se v tom zas chtel nekdo rejpat.....pac jsou vsichni nahlaseny v ramci uspor na pritele na vsi a tam neni cip povinnej. Ty zakony jsou stejne postaveny na hlavu. Bavila jsem se o Sare s nasim vetem, kterej nikdy psa z duvodu agrese neuspal - dva potencionalni adepti skoncili u nas v utulku diky nemu, prej je to proti jeho prisaze a odsuzuje vsechny vety, kteri tak cini, ale pry je to zcela bezne, hlavne u starsich nechtenych psu napr. dedictvi a do zpravy uz se neco vymysli.....tak proc kuwa delaji veta??? Ale smejdi jsou holt ve vsech institucich, chjo

impact
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2009 21:59
- Nahlásit

Cesmina dekuji Ti za zhnojeni diskuze o Sare uplne jinym tematem. Hrozne pekne a prehledne tady budouci majitel potom najde vse, co se s ni delo. Jsi opravdu moc hodna.

Steph
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2009 22:45
- Nahlásit

Impact - neres to, praci jste odvedli skvelou, rychlou, zasluznou a verim tomu, ze bude i happy end se stastnym panickem a veselou Sarou, ktera na vsechno brzo diky Vam zapomene. Za chvilku to balim v praci a na net se dostanu az v pondeli, tak doufam, ze tu bude zas fajn diskuse o tom jak se Sara socializuje a je vesela cubajzna a taky nejaky novy pics, pls. Preju peknej vikend

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2009 23:37
- Nahlásit

Tuto sobotu mame odvoz pro Sarinku, takze pro ni jedeme. Vsechno je pro ni pripraveno.

žanda
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2009 07:42
- Nahlásit

Krásná práce, nádhera to číst. Sárince krásnej život.

Slušnej veterinář psa neuspí jen proto,že někdo řekl, že je agresivní...........i náš vete tohle říká...takže ne každej by do toho šel. Moje bývalá vete utratila psa jen jednou protože opravdu napadal vše co se hlo- měl nádor na mozku..........a i tenhle případ nedělala ráda....

arwen
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2009 08:37
- Nahlásit

Tak ze zvědavosti by mě zajímalo, jak je na tom Sára zdravotně? Nějaké neduhy jako prošlapy, kožní problémy atd.? Myslím, že i potencionálního zájemce by to mohlo zajímat.

impact
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2009 10:21
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Jako zejtra? Jéééé, a já jsem v práci.

arwen
Kupodivu velice dobře. Na pohled teda. Je to pes jak lusk, akorát byla jako prase. Neměla ani blechu! Oni se sem přistěhovali před měsícem, takže se dá vcelku předpokládat, že do té doby se mohla mít docela fajn.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2009 14:19
- Nahlásit

impact
Jo, jako zejtra v sobotu. Snad kolem 14 ci 15. Nevim jak dobra ridicka je kamaradka. Chci jeste touto cestou ji moc podekovat, protoze jede dobrovolne a na vlastni naklady, dokonce se utrhne od svych povinnosti.

impact
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2009 17:39
- Nahlásit

Dagmar
Tak co, tak co?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2009 20:03
- Nahlásit

Sarinka je po fyzicke strance ok. Podle zubu, hlavy a chovani ji jeste nebyl rok. Nove stresory zvlada bravurne. Vycitena je, ale neni to tak hrozne. Neni zvykla na pravidla, ale je velmi ucenliva a tudiz se vse rychle nauci. Ted ji necham 3 dny odpocivat ale s tim, ze ji zavedu urcita a lehce pochopitelna pravidla. Na pravidla nebyla zvykla. Neni to tak ze by byla odpocatku tyrana, naopak je rozmazlena a proto stehovani neustala. Ta pani s prestehovanim zmenila pravidla a tomu se Sara nechtela prizpusobit takze madame ji uvazala a svoji neschopnost zakryvala neprimerenym chovanim k Sare. Saru tak zlomila. Proto Sara tak vyvadela. V zadnem pripade neni Sara nejaky agresor ci patolog. Je jen vnimava a po svem chytra a ucenliva. Ucenlivost je dobra ale ne v drzeni u te madame. Nauci se rychle dobre ale i spatne veci. Sara je normalni fenka, ktera bude vhodna na nejaky psi sport a bude schopna se naucit pri spravnem vedeni hodne povelu. Je i velmi prizpusobiva.

impact
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2009 20:32 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Dagmar Fišerová

A foto?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2009 20:51
- Nahlásit

Dagmar Fišerová

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2009 20:57
- Nahlásit

impact
Musim zitra ji blejsknout a technicky se domluvit se synovo PC. V nejhorsim ti to budu posilat mejlem a ty to zrealizujes.

Steph
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 09:14
- Nahlásit

diky za dobre zpravy, tak at se Sare dari

impact
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 10:42
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Klidně pošli, mrsknu to sem.

Jinak jsi potvrdila to, co jsem si myslela já, i když policajti říkali opak. Že o ni bylo velice dobře postaráno a vše se asi zvrtlo, až když se sem před měsícem přestěhovali. A že není zlá.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 17:04
- Nahlásit

Z denicku Sary:
Umistena v kotci, k dispozici voda. Zatim v nahubku na delsim voditku. 5.30 - 6.00 venceni na dl.snure, nacvik privolani 3x, odmena je radostny ton hlasu a volno na snure, odpocinek v kotci, chovani Sary je OK, pribihani S. je treba zrychlit
7.30- 8.00 pro S. do kotce, snazi se skakat - jasny muj nesouhlas -pochopila, venceni na dl. snure a nacvik sednuti 5x- pochvala je volno a slovne, 2x pomoc tlakem na zad, pri II. snaha S. se ohnat po ruce, 'vyrvani diry do hlavy", opet dany novy povel k sednuti nesmlouvavym tonem a opakovanym stlacenim zadi, Sara zaujima aktivni podrizenost (usi, ploche celo, privrene oci) a hned reaguje na povel, velka pochvala, volno na snure. Zbytek reaguje na privolani a na povel seda bez tlaku na zad, nechce ocni kontakt pri sedani- pohled na obzor, to musime take vylepsit, ma radost z pochvaly ale projev z 10ti st. stupnice je tak 1st, doladime pozdeji
Nechavam stale nahubek a voditko.
13.00-13.20 vyvenceni na dl. snure, privolani 3x, reaguje, na povel seda (obzor), 1x tlak na zad - seda, bez projevu agrese ci strachu.
13.40 beru Saru po kratkem provenceni ke stolu - 2 osoby muzi 40a60let + ja, chce pod stul - muj zakaz, povel k sednuti a 'Zustan!', pri snaze Sary se zvednout korekce a rychle znovu posazeni. Ve finale seda na povel bez tlaku na zad sama a dokaze sedet bez zvedani 13min (dala jsem si pivko a cigo ), ocni kontakt - uz ji to neba, pristupuji tedy na jeji 'prosbu'- povel zustan, prekroceni Sary, Sara se zveda jen na muj povel. Nechvalim - ted slo o normalka kompromis.
Granulovani v kotci- popochazime v kotci, povely k sednuti, granulka 20x- chovani S. OK jen 1x snaha S. skocit - korekce, premisteni na koberecek povel "Lehni!", pusobeni voditka tahem k zemi - prislapnuti voditka, vyckavam, snaha S. utocit na ruku pak na nohu, zopakovani povelu a korekce zesilenim pusobeni voditka k zemi, vyckavam cca. 30s -staly tlak, povoleni mirne a zopakovani povelu - S. leha, radostna pochvala hlasem, ujisteni povelu, vyckani 15s. Samotne granulovani viz nize

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 17:19
- Nahlásit

Prvni 2 granulky ok reakce, III cvaknuti a ohrnuti pysku, korekce, preruseni granulovani- odchazim z kotce.
Za 15min nove granulovani, lehnuti - tlak neni tak silny- S. se tolik nebrani, lezi pak sama, granulujeme 18 ks bez agrese, pak ohrnuti pysku, zvyseni tlaku voditkem, nesouhlasny muj pohled, submisivni vyraz S., pokracujeme v granulovani do 100 ks, bez agrese, nevstava, pochvaly, povel zustan- S. Setrvava v leze, zavreni kotce, povel volno, S. Se zveda a jde pit, pochvala a muj odchod.

argosek
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 20:13
- Nahlásit

Dagmar Příšerová

vy jste rozeny adrian mole

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 21:00
- Nahlásit

argosek
adrian mole
gdo to je??
Dagmar Fišerová

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 22:28
- Nahlásit

argosek
Co to je neb kdo to je ten adrian mole?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 22:48
- Nahlásit

argosek
Ha uz jsem to nasla. Ale nechapu co s nim mam spolecneho.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2009 16:47
- Nahlásit

Tak jsem se taky konečně dostala k netu. Byla jsem týden mimo, tak jsem nemohla reagovat, ale celé jsem to sledovala z dálky a hlavně jsem vše konzultovala s Lukášem. Jak všichni víte, tak Sárinka byla u nás doma...

Jsem moc ráda, že se dostala k Dagmar, protože se mi moc líbí postup, jakým na ni jde. Taky doufám, že budou přibývat nové informace. Hlavně doufám kvůli Lukášovi, který se s ní jen těžko loučil...
Mít volný kotec, tak věřím tomu, že by pryč nešla

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2009 23:21
- Nahlásit

Pokracovani denicku:
2.sr.
19.30-20.45 venceni - jen korekce tahani.
3.sr 01.00 - 04,00 muj pobyt v kotci se Sarou, musela jsem ji nekolikrat domluvit - privlastnila si koberecek - 2x vystartovala do obliceje coz jsem nehodlala tolerovat - situaci pochopila az za cca. 1hodinu - porad zkousela kravinky, pak byla jak milius a zkousela se vlisat, coz ji tez neproslo a tak to vydala hodila usiska dozadu, ploche celo a twistakem si lehla vedle mne. Moc jsem se nevyspala pac chrape jak stary ozera
4.00- 5.00
Granulovani - Sara je jak svata Dalila coz jsem ji ani na chvilku neverila - velka hérecka, pak provenceni
Pres den po 2hod vencena muzem, mel nakazano s ni nekomunikovat, jen vyvest na snure a vyvencit, je trochu oklepany od nahubku, pri tretim venceni ho uz nechala
19.15 provenceni v arealu
21.50 az do ted venceni se psem ceskym fousem, utocila, korekce 3x (letecky den), pak vedle nej sla klidneji jen semtam hodila na nej oko- slovni korekce, poslechla, 8x povel sedni - ihned poslechla.
A ted prekvapko co mi vyrazilo dech: dala jsem fousovi daun a Sara zalehla take
Uvazani pred kotcem, nasypani granulek do misky v kotci, sundani nahubku pred kotcem, vpusteni S. Do kotce a muj odchod s pochvalou.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2009 23:26
- Nahlásit

Fotky z granulovani poslu impact z nejake int kavarny, pres mobil se mi mejlik uklada do rozepsane posty.

impact
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2009 10:41
- Nahlásit

pawLINka
A viděla jsi ji aspoň?

Dagmar Fišerová
Pošli, pošli.

impact
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2009 12:56
- Nahlásit

Zdenča
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2009 15:33
- Nahlásit

Ahoj,tak já opožděne čtu tuto diskuzi.. jsem moc ráda že to dopadlo takto! Opět je zachráněný jeden psí život.. a Sára si to opravdu zaslouží -je to krasavice bude s ní skvělý společník
Je to fakt happy-end co vhání slzy do očí..
Jsem moc ráda že se našli lidi kterým nebyl osud této fenky lhostejný.. a fenka ted může žít spokojený život..
Snad by to zasloužilo napsat i někam do časopisu..
Určitě je dobře že se fenečka dostala taky k Dagmar Fišerové,protože jak čtu-opravdu to s pejskami umí..
Tak snad budou přibývat další informace do deníčku.. její další osud mě zajímá!

pawLINka
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2009 16:58
- Nahlásit

impact
No jistě, že jsem ji viděla. Lukáš mi ji dovezl ukázat na tábor

Přivítala mě neustálou snahou o kousnutí. Takovéto cvaky cvak, protože jsem jí nechtěla dát piškot. Prostě si to chtěla vynutit. Neřešila jsem, byly tam děcka

Na Lukáše si ale nedovolila a byla z něj hotová. Během těch pár dní se k němu upnula.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání