Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Výmarský ohař Apolo hledá domov
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 19:02
- Nahlásit

Taxem tu zase a radost z toho nemám.

Ahoj všichni,

známá se na mě obrátila, jestli bych jí nepomohla sehnat nový domov pro jejího pejska (foto zasílám v příloze). Zkuste to kdyžtak přeposlat dál, třeba se někdo najde. A tady je k němu pár informací, které jsem vyzjistila:
Jméno: Apolo
Povaha: je to ohař, takže akční, hravý pes, ale povahu má jinak ok - rás si hraje a mazlí se
Reakce na ostatní psy: nemají moc zjištěno, mají pouze jho, ale venku si se psama hraje
Reakce na kočky: prý se je snaží honit, ale podle mýho názoru by neměl být problém ho to odnaučit, horší je to u chrtů :-D
Reakce na děti: děti má rád - rodina, která ho dává pryč má cca šestiměsíční dceru
Základní výcvik: ano
Čistotnost v bytě: teď je na zahradě v kotci, ale původně žil v bytě, takže předpokládám, že čistotě tedy naučený je
Vytí / štěkání o samotě: ne (ale pokud vás slyší v jiné místnosti, tak chce za vámi, to je ale normálka)
Kastrace: ne
PP: ne
Čip: ne
Cestovní pas: ne
Zdravotní stav: pravidelně očkovaný a odčervovaný, zuby ok, kyčle ok
Psychika: ok - z ničeho a nikoho prý nemá strach, je vyrovnaný
Krmení: prý zblajzne vše, není vybíravý
Urgence: prý včera bylo pozdě, ale to fakt vážně!
Cena: darují ho
Stáří: 4 roky (stáří jsem dala až nakonec, protože většinu lidí věk odradí...i když podle mě to vůbec není důvod!!! )

Samozřejmě hledáme svědomitého majitele, který se o pejska bude starat. Původním majitelům rozhodně není jedno, kam pejsek půjde. V případě vážného zájmu se po domluvě můžete na pejska i přijet podívat. Kdyby jste měli další otázky, tak pište na můj mail Veronique.Blazkova@seznam.cz a já vše vyzjistim

Převzato z URL

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 21:51
- Nahlásit

jablunka

zítra to předhodím k výmarský známý a poprosím jí ať ho hodí na svých stránkách do nabídky.

jablunka
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 08:50
- Nahlásit

PetraK
Hodná holka,já sem z toho docela nasratá.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 08:52
- Nahlásit

jablunka

hele četla jsem to v rychlosti, tak jsem to možná přehlídla, proč ho dávají pryč? Ať tam frknu už rovnou všechno.Předpokládám nedostatek času na takto aktivního pejska, což si předem nějak neuvědomili, ale děsně ho milujou. Možná se ale pletu a křivdím jim.

jablunka
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 09:30
- Nahlásit

PetraK
proč ho dávají pryč?
Nevim.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 10:07
- Nahlásit

jablunka

Nevim.

to je fuk, to já jen tak, kdyby tam bylo něco, jako že podstatnýho. Ono to bude nejspíš tak jak jsem říkala.
Já už ho stejně poslala výmarský Evče, ať ho pleskne na stránky.

Hele a neměli bychom ho poslat k Dežaví na Lovku v nouzi? Asi jo, viď

jablunka
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 10:15
- Nahlásit

PetraK
Hele a neměli bychom ho poslat k Dežaví na Lovku v nouzi? Asi jo, viď

Jé ja na to upa zapoměla......pošleš ho tam,nebo to mám udělat já?

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 10:24
- Nahlásit

jablunka

pošlu ho, stejnak ho mám v emilovi.

jablunka
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 10:26
- Nahlásit

PetraK
Díky.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 10:32
- Nahlásit

uš je tam. teda u Dežaví.

jablunka
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 11:22
- Nahlásit

PetraK
Tak tady kopíruju proč ho dávaj pryč.
Psíka dávají pryč - jak to napsat kulantně - z organizačních důvodů...
Není to o povaze psa, jeho případných zlozvycích a pod. Prostě jen přecenili své schopnosti zvládat kombinaci mimino-pes a klasická situace je tady :-q

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 11:26
- Nahlásit

jablunka

hm, tak sem se nespletla. Zas další

vona ho tam Dežaví uš má a nepředpokládám, že vode mě, asi sme byly pomalý. Hlavně aby se udal. bože proč, proč lidi nepoužívaj tu kulatou zátku co jim sedí na krku

impact
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 11:30
- Nahlásit

PetraK
bože proč, proč lidi nepoužívaj tu kulatou zátku co jim sedí na krku
Možná právě proto, že tu věc maj jen jako zátku.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 12:09
- Nahlásit

PetraK

Měla by si to přečíst Dagi

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 13:34
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

no jo, taky mi to blesklo hlavou, jak se asi rozhodla, touhle dobou už má možná štěně doma.
Ono je to s těmi ohaři náročnější, byli a jsou zvyklí pracovat a to v náročných podmínkách, takže je zaměstnat je pracnější. Navíc tam je ten zájem o zvěř s kterým, pokud chci být spokojená já se psem a pes se životem u mě, musí popracovat.
Včera jsme přišli z hodiny a půl hopikání, pak jsme si ještě pocvičili na louce a když jsme přišli domů, Ešus místo aby padnul a zalehl, oxidoval po bytě s hračkama, ať jdem něco dělat. Takže dvě a půl hoďky aktivity venku a ............ že by byl unavenej to sem si nevšimla. Míň otravnej to jo, nechal se přemluvit, ať de počítat baby co choděj pod balkónem, ale unavenej rozhodně nebyl

Dana2
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 11:41
- Nahlásit

hop na oči

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 12:02
- Nahlásit

Dana2

díky.

argosek
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 12:13
- Nahlásit

PetraK

Ono je to s těmi ohaři náročnější, byli a jsou zvyklí pracovat a to v náročných podmínkách, takže je zaměstnat je pracnější.

co maji rikat lidi, co maji ovcaky?

Navíc tam je ten zájem o zvěř s kterým, pokud chci být spokojená já se psem a pes se životem u mě, musí popracovat.

Včera jsme přišli z hodiny a půl hopikání, pak jsme si ještě pocvičili na louce a když jsme přišli domů, Ešus místo aby padnul a zalehl, oxidoval po bytě s hračkama, ať jdem něco dělat.

ono je to s temi ohari jednodussi.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 12:28
- Nahlásit

argosek
máš pravdu,přecedo,já řikám...nepořizujte si žádnýho psa!!!!! akorát vás to zničí!
PetraK
Včera jsme přišli z hodiny a půl hopikání, pak jsme si ještě pocvičili na louce
fyzickou námahou takovýho čokla neutavíš..bohužel

argosek
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 13:15
- Nahlásit

davidkova renata

fyzickou námahou takovýho čokla neutavíš..bohužel

no oni (ohari) si tu "psychickou" namahu umi nastesti sami obstarat mnohem snaz nez plemena po pesku fanaticky touzici. sumici bory a luka, po nichz huci vody, jsou nejlepsim pritelem ohariho panicka. tam, kde ovcakoid cloveka sveho chovanim neustale vyzyva "tak pojd, pojd, jdeme neco delat!", pripadne kouka, co by kde ulovil, ohar rozbehne se cmuchum vstric a spokojen jest, kdyz vunim a smradum rozkvetle louky (idealne s co nejvyssim porostem) muze se oddavati.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 13:28
- Nahlásit

davidkova renata

fyzickou námahou takovýho čokla neutavíš..bohuže

tož to vim vod tý doby, kdy ta zrzavá hruška přistála u nás doma , ale tak jednak se musel posnažit, aby tu svou mozkovou buňku soustředil, páč se musí přesvědčit, že to nejde běhat na agi jen to jeho áčko sem a tam , maximálně do toho vložit tunel. Že tam sou taky jiný věci. A druhak krom toho já to využívám v mezičase i k normoš cvičení a to už tu buňku zapnout musí i dyby něchtěl.

argosek
co maji rikat lidi, co maji ovcaky

ty to maj ešče horší, páč jim musej pořizovat vofce na balgón

ohar rozbehne se cmuchum vstric a spokojen jest, kdyz vunim a smradum rozkvetle louky (idealne s co nejvyssim porostem) muze se oddavati.

.........aby pak doma po krásném proběhnutí somroval o nějakou tu duševní činnost
Práce v poli, když je samostatná, tak pro Ešusa moc zátěží není, to je fakt jako v duchu: "Hásky sem se proskotačil a co bude dál?" Takže si musim hrát na myslifce, a simulovat lof -aby hledal, přinášel a tak podobně, jinak šmidliky a zas mám neutahanýho psa.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2009 12:55
- Nahlásit

tak já poposunuju

jablunka
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2009 12:39
- Nahlásit

hopla

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 13:31
- Nahlásit

jablunka

jablůnko nevíš nic? Koukala jsem že na Lovce v nouzi už není??

jablunka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 14:07
- Nahlásit

PetraK
Čéce nic nevím,du se poptat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 15:18
- Nahlásit

jablunka

tak jo a pak to sem mrskni. Dík

Dana2
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 20:36
- Nahlásit

Apolo stále hledá domov

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 20:48
- Nahlásit

Dana2

ach jo

mac1
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 21:03
- Nahlásit

davidkova renata
fyzickou námahou takovýho čokla neutavíš..bohužel utavíš, po 2 dnech pohybu od 9 do 16 ve sněhu a houštinách, řijdou domů, nažerou se a lehnou ...a ráno se vzbudí plní síly a energie ...co budeme dělat ?

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 21:16
- Nahlásit

mac1
a ráno se vzbudí plní síly a energie ..

no dyk! Takže neutaháš. Maj záložní programy nějaký. To vidim na tom volovi zrzavym.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání