Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Bordeaux. doga k darování
Autor Zpráva
Dana a Day
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 10:36
- Nahlásit

Jsem pouhý zprostředkovatel a snažím se pro tuto Bordo.dogu najít nového pánečka.
Jedná se o fenku cca 4letou. Její původní majitel byl patrně typický množitel. Dle všeho fenka zná jen kotec, kde rodila patrně 2x do roka štěňata. V momentě, kdy se přestala "hodit" ji její majitel přes inzerát daroval do jedné firmy coby super hlídacího psa s tím, že na chov se už nehodí (patrně ji porody ztrhal a psychicky zdeptal)..... Předání proběhlo velmi podivně - přijel údajně známý původního majitele, dovezl fenku a zase odjel. Fenka neměla ani očkovák!!! Patrně je bez PP - neviděla jsem nikde tetování. Dopátrat se zpětně na původního "majitele" je nemožné.

Fenka je bázlivější povahy, ale velmi milá. Není absolutně útočná nebo agresivní. Když ji člověk zažene do kouta, sedí tam jak hromádka neštěstí a čeká co bude.

Dnes jsem za ní byla (momentálně má v jednom oku zánět) abych ji oko ošetřila a i když mě viděla podruhé v životě, tak se nechala "zahnat do kouta" a ošetřit se. Nemá sebemenší náznak se bránit. Na piškoty reaguje velmi pozitivně, jde a vezme si ho, dokonce i zavrtí ocáskem. Děti má dle všeho moc ráda (chodila za ní občas 10letá holka).
Myslím, že kdyby si s ní někdo dal trošku práce a pomalu ji zvykal na "všední život" i mimo kotec, že by nebylo vůbec nereálné ji vrátit zpět do života.

Srst i kůže je naprosto v pořádku.

PROSÍM POKUD VÍTE O NĚKOM, KDO BY SI FENKU VZAL, dejte vědět.
Jde mi o to, aby se dostala do opravdu dobrých rukou!!!! Zaslouží si konečně mít svého milujícího pánečka.
Fenka je v Brně.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 11:07 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit

Dana a Day
Nějaký kontakt? Pro ty, co tady nejsou domácí a nemůžou sem napsat.

Dana a Day
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 11:15
- Nahlásit

Kontakt dám přímo na mě - mobil je 603/ 468 717

Dodám, že by se hodila i k méně aktivním lidem. Stačila by jí i menší zahrádka a především hodně lásky a citlivý přístup.
Co se umístění týče - je zvyklá žít v kotci. Takže nevím, jak by to bylo např. doma s čistotou.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 11:25
- Nahlásit

Dana a Day
Hodila jsem to kámošce, co má bordynu a mezi borderářema (bordelářema? ) se asi aji pohybuje.

Dana a Day
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 11:28
- Nahlásit

bullvnouzi
Díky - mezi čím více lidí se to dostane, tím líp. Zatím to nijak nehoří - současní majitelé netrvají na tom, aby byla "odejita ze dne na den"...., takže jde mi hlavně o to, najít ji někoho solidního.
Myslím, že na lidi měla už dost smůlu.....

reneeska
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 11:28
- Nahlásit

Dana a Day
a co snášenlivost se psama, fenama? Nevíš?

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 11:31
- Nahlásit

Dana a Day
Hele no tys to na tu ifaunu dala taky, co?

Dana a Day
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 11:38
- Nahlásit

reneeska
Myslím, že v pohodě. Fenka je opravdu velmi poddajná a dle mého se bude podřizovat, nebo bude mít snahu se cizích psů stranit......? alespoň při prvních kontaktech. Soudím i dle toho, jak se chová k lidem - naprosto odevzdaně, když už jí nic jiného nezbude.
Neštěká, nekňučí.
Ve firmě je ještě jeden pes na hlídání - Brazilská fila (samec). Původně měli udělat "hlídací tandem", ale to nevyšlo..... TAkže pro firmu je fenka nevyužitá a je škoda, aby strávila život na dvoře v kotci....
Kotce obou psů jsou hned vedle sebe, ale vzájemně se nevidí (mezi nimi je vlnitý plech). Žádnou negativní reakci na sebe nemají.

Dana a Day
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 11:40
- Nahlásit

bullvnouzi
JJ- na Ifaunu jsem to dala a pak sem. Zatím jediný dvě místa. Klasickou inzerci chci prozatím vynechat.....

Miju
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 11:45
- Nahlásit

Dana a Day

helete - inzerat - ale chce to proverit majitele:

Kdo má zájem darovat nebo za symbolickou cenu prodat do dobrých podmínek bordeauxskou dogu do 3 let tak se ozvěte. Bude o ní dobře postaráno u RD se zahradou
Více informací na http://www.akcic@seznam.cz
06.06.08 20:37 micka [akcic (at) sez­nam.cz]

Dana a Day
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 11:54
- Nahlásit

Miju
Zkusím tam napsat.
Ale chtějí do 3 let....téhle "mé" jsou už 4 roky nejmíň.
Uvidíme.

Miju
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 11:57
- Nahlásit

Dana a Day
ja vim, ale to nicemu nevadi, jen to chce jim pekne podat jeji pribeh... pokud budou bazirovat na veku, pak nejsou ti pravi

Dana a Day
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 12:25
- Nahlásit

Tak jsem právě byla rozkapat opět oko. Dasty mě dá se říct i vítala - hned vylezla z boudy a jak uviděla piškoty, už byla u mě. Oko si nechala opět bez problémů ošetřit.

Vzala jsem vodítko, že s ní zkusím jen tak lehce vyjít na dvůr, ale jakmile uviděla, že mám něco v ruce, hned se začala krčit v koutě. Vodítko jsem ji velmi volně převlékla přes hlavu a ona si v panice lehla a pak se spíš už jen tak plazila a snažila se schovat. Patrně nikdy nezažila co je to mít na krku obojek....
Mám obavu, že její panika z "venku" je větší, než jsem myslela.
V kotci - tj. ve svém teritoriu se cítí bezpečně.

Miju
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 12:34
- Nahlásit

Dana a Day
neboj, to se da celkem rychle prekonat, jakmile si zamiluje noveho pana a zvykne si, pujde to samo

Dana a Day
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 14:40
- Nahlásit

Tak další poznatky - je vidět, že si na mě docela rychle zvyká, stačí ji vlídné slovo, pohlazení. Teď jsem jí oko ošetřovala přímo v boudě - tj. strkala jsem ruky do boudy, šmátrala jí po hlavě, ani nemukla, max. uhýbala hlavou.
Nechala jsem otevřené dveře od kotce a čupla si těsně za ně a po několika kolečkách po kotci zvědavě nakoukla, ale zase se rychle stáhla. Z toho usuzuji, že by se s tou bázlivostí opravdu dalo něco dělat, jen by to chtělo čas a nic neuspěchat.

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 22:14
- Nahlásit

Dana a Day
Myslím, že vím odkud ta fenka pochází. Z téže množárny mám fenku špice Miu. Je kousek za Brnem, směrem na Znojmo. Krom špiců množila paní i kavalíry a bordodogy. Chování Dasty přesně odpovídá chování Mii. Nebojí se člověka, ta paní jim nikdy neubližovala. Ona je akorát měla v kotcích (malé v chlívku) a množila. Nebila je.
To nebání se venku se skutečně dá naučit, ale rozhodně bych netvrdila, že to jde samo. Možná má Miju jiné zkušenosti. Naše Mia se to učila cca půl roku. Cca rok jí trvalo než se naučila jakés takés hygieně, která stejně není 100% . Ber to tak, ti psi byli do kotců zavření ve dvou měsících a v životě nevystrčili nos

Miju
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 22:18
- Nahlásit

Biluška
myslim, ze dela docela slusne pokroky...verim, ze to pujde...jisteze je to individulani a nic nelze pausalizovat

Dana a Day
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2008 10:08
- Nahlásit

Tak jsem byla právě za Dasty. Je neuvěřitelné, jak si za nějaký den a půl!!!! ke mě vybudovala už vztah. Vyloženě mě vítala, měla jiskru v oku - sice pořád kroužila po kotci a do boudy a ven, ale ke mě šla bez náznaku strachu. Ošetřila jsem jí oko a pak jsem ji nechala otevřené dveře na dvůr - několikrát vyšla až za mnou, asi metr za dveře, je vidět, že piškotky jsou pro ni úplný magnet.
Najednou se rozběhla a pádila pryč .... úplně mi zatrnulo - že ji budu muset někde honit.... ale zavolala jsem na ni a ona se hned vrátila. Buď reagovala na můj hlas, nebo se prostě jen lekla toho, že je mimo bezpečí. Takže ta její panika " z venku" nebude až tak neporazitelná.....
Základní povely vůbec neovládá - sedni jí nic neříká. Ale tímhle ji nechci zatím vůbec zatěžovat.

Dáška
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2008 10:59
- Nahlásit

Dana a Day
Dani a nelíbila by se třeba Dejušce? Když si tak rozumíte

Dana a Day
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2008 11:12
- Nahlásit

Dáška
Dáši, kdyby to jen trošku šlo, tak si ji vezmu.
Bohužel Day je sezonní alergik a momentálně máme sami tolik starostí, že dalšího psa si nemůžu dovolit (ani bych to finančně neutáhla...).
Navíc stavíme nový dům.....takže starostí nad hlavu.

Už jsem psala na 2 inzeráty k darování BX dogy...tak uvidíme, ale moc si od toho neslibuji.

Dana a Day
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2008 11:43
- Nahlásit

Dastynka má ode dnes novou rodinu.
Pevně věřím, že konečně začne žít život, jaký si její zlatá psí dušička zaslouží a navíc bude mít k dispozici 2letého parťáka - BX dogu Artuše. Dasty by měla být po adapatci na nové prostředí vykastrovaná a měla bych mít o ní občas zprávy, jak se jí daří.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání