Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Kříženec labradora 8 měsíců
Autor Zpráva
Nero
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 15:44
- Nahlásit

Zdravím všechny.

mám na vás prosbu, jestli neznáte někoho, kdo by chtěl pejska? Je ze Šternberka u Olomouce.
Sousedi měli psa, křížence labradora s něčím (černý s bílou náprsenkou a bílýma koncema zadních tlapek). Je mu asi kolem 8-mi měsíců. Pořád jim utíkal, hodně i k nám (od nás neutíkal a byl u nás). A jednou jim takto utekl na ulici, jelikož k nám už utěsnili díry v plotě a odchytila jej Městská policie (v úterý). Takže teď je tam a páníčkové o něj nemají zájem. Nejsou schopni jej uhlídat, aby neutíkal. Přivazovali jej na provaz, který vždy překousal. Pod plot dali kameny, ale ten je rozhrabal. Sice jsme jim s manželem říkali, jak to udělat, aby neutíkal, ale jsou asi lehce podprůměrného IQ nebo nevím. Pes jim byl na obtíž, takže jsou rádi, že se jej zbavili.
Ani s ním nechodili na procházky a tak. Pořád jej trestali a to dost nepřiměřeně. O tom jsem jim řekal svoje.
I přesto je pejsek moc hodný. Má povahu labradora. Velmi přátelský k lidem, které zbožňuje a strašný mazel, který vydrží sedět hodinu jak socha s hlavou nahoru a přivřenýma očima, když jej člověk hladí a ač je to pro sousedy k nevíře tak velmi poslušný. Když býval u nás, brala jsem jej navolno k popelnici a nikdy mi neutekl a vracel se se mnou a pokud se začichal a šel pryč, tak stačilo zavolat a byl u mně. Se psy se snáší velmi dobře. S našimi si pěkně hráli klidně celý den. Akorát silně honí kočky, ale je to pes, že .... a taky nemá absolutně žádnou výchovu.
Také se počůráva z radosti a strachu, ale to vyplývá z toho, že je to ještě štěně a byl opravdu dost neúměrně trestán. Takže dobrým jednáním se toto zpraví.
Bohužel jsem si na něj i zvykla, když býval pořád u nás a kolikrát jsem jej i krmila, když býval u nás i přes noc, když páníčkové byli pryč. Byl u nás třeba 2 dni v kuse.
Takže bych byla ráda, kdyby se měl dobře.
Já si jej nechat nemůžu. Mám 2 psy (NO) a jsem ráda, že jeden je starý a nemusím s ním moc lítat. Stačí mi jeden mladý na výcvik a tak. Víc není v mých silách, bohužel. Takže bych na toho pejska neměla čas a tak je lepší, kdyby si jej vzal někdo, kdo by na něj čas měl.
Jinak se jmenuje Aron.

Tak vás prosím, kdybyste věděli o někom, kdo by si jej vzal, aby nemusel být moc dlouho jak na policii, kde je teď nebo pak útulku, tak mi prosím dejte vědět.

Děkuji moc za hafíka.

Přeji všem krásný den!

jana33
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 15:50
- Nahlásit

Hoď to sem,to jsou stránky pro retrívry,co hledají domov
http://www.retrivri.estranky.cz/

Nero
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 15:58
- Nahlásit

jana33
Moc děkuji.

Nero
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 16:11
- Nahlásit

už jsem to tam poslala

dejavu
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 16:22
- Nahlásit

Nero
a dej to taky sem do daruji psa
www.sear.estranky.cz

Nero
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 16:35
- Nahlásit

dejavu
Děkuji moc. Vidíš, to mě nenapadlo. Myslela jsem, že tam můžou být jen psi z toho útulku.

Nero
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 16:59
- Nahlásit

už jsem tam napsala

Nero
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 19:02
- Nahlásit

Zdravím.

Takže sousedi si pro něj včera byli po mých apelacích, že když se psa chtějí zbavit, tak by bylo vhodné dát inzerát a ne jej nechat putovat přes policii a do útulku ...

Jak jej dovedli, tak pes pořád spal. Až dnes začal i štěkat.

Tak uvidíme, co s ním bude dál.

všem moc děkuji.

Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání