Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Štěně dogy v Havířově
Autor Zpráva
Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 21:20 - Změnil/a: Martinna
- Nahlásit

Ahoj, se z toho zblázním, v útulku v Havířově je zase zkryplované štěně dogouška,je to dvouměsíční kluk jménem Bruno, dneska jsme se tam na něj byli podívat. Je úžasný, cestu zpět jsem probrečela jak želva.
Našli ho v příkopu, dva dny nemohl chodit ani žrát, teď po týdnu calciovek, vitáminů a pořádného krmení, už chodí a je strašně roztomilý mazlík.
Přední i zadní nožky má hodně do X. Někdo ho špatně krmil, znelíbily se mu jeho špatně vyvinuté nožky, tak ho šustnul do příkopu!!!!!
Zatím je v karanténě a dávají ho dohromady.
Jak už jsem psala i u Dogouška ze Slovenska, moc bych dogu chtěla, ale když nad tím teď už dva dny přemýšlím a po vašich radách, na to asi nemáme možnosti vzít si takového pejska, hlavně kvůli toho, že fakt nevím jak bychom pejska nosili z prvního patra, jsem husa.
Tak se chci zeptat jestli by někdo u Bruna neměl zájem, ošetřovatelky říkaly, že je velmi vděčný a klidný.
Zítra budou vědět info od veterináře, tak tam zavolám.
Ach jo ...!

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 21:22
- Nahlásit

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 21:32
- Nahlásit

Ty lidi jsou fakt nemožný, už mě to se*e

Dines
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 21:33
- Nahlásit

Martinna
Nejsem odborník, ale není docela pravděpodobné, že v těch dvou měsících ten vývoj ještě není natolik podražený, aby se to nedalo zvrátit?
Jinak chůdě dogatý- lidi jsou fakt svině když něco takovýho dopustí

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 21:36
- Nahlásit

Lidí by fakt už asi mēli vymrít, jak toto nękdo müže hodit do príkopu a pak klidnē spát?

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 21:54
- Nahlásit

Dines
Jo v útulku říkali, že dělají co můžou, za týden se postavil na nohy, takže dělá pokroky. Mám tam zítra zavolat a řeknou mi co řekne zítra veterinář.
No právě jsem byla úpně vytočená, když jsem ho viděla a když jsme odjížděli tak se ještě tak smutně otočil ve dveřích a díval se, jako by říkal sakra kam jedete, vemte mě sebou.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 21:58
- Nahlásit

Martinna

Marti tak si ho vem. Třá ty nožky půjdou ještě dát do kupy a nebudete ho ani muset moc tahat po schodech je to fakt chuďátko, nechápu jak tohle někdo může udělat a jak píše Zuzka v klidu spát

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 22:08
- Nahlásit

NikisekX
Srdcem bych ho nacpala do auta už dneska a nic neřešila. Příteli se taky překvapivě líbil, ale zatím je proti, bojí se že bychom to nezvládli. No pořád to konzultujeme. S tím nošením se musí počítat tak i tak, velké plemena by neměla i zdravá chodit první rok ze schodů. Sakra musíme to ještě promyslet.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 22:12
- Nahlásit

Martinna
tak počkej jak se k tomu vyjádří veterinář, se ho zeptej na to chození po schodech, že prostě není jiná možnost, nebo nemáte možnost třeba přes léto být někde na chalupě bez schodů?

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 22:16
- Nahlásit

Martinna
Hele na www.dogleggs.com maj takovou vestu, co psovi oblíkneš a na zádech jsou ñáky popruhy, za ktery psa pri chuzi nadzvedáváš, jmenuje se to myslim doglift. To by vám mohlo pomoct do tēch schodú.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 22:20
- Nahlásit

Martinna

Nooo vidíš, holky ti poadili, nahoď to příteli. To jak píše Zuzka je dobrej nápad s tou pomůckou. ale nejdřív určo počkej na vyjádření toho veterináře...

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 22:23
- Nahlásit

NikisekXMartinna

Jojo, maj tam spoustu pomúcek, bandáže na zpevnēní nožek predních i zadních, rúzny ortezy atd. My máme na lokty a je to bomba

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 22:26
- Nahlásit

Stejně nepochopim jak tohle někdo může udělat hodit do příkopa

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 22:33
- Nahlásit

zuzanarosakova
NikisekX
Jj, řešíme to, snažím se ho přemluvit, on je prostě ten větší realista v našem vztahu a všechno třikrát promýšlí.
Zase nechci ho vydírat, musí to chtít taky.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 22:36
- Nahlásit

Martinna

To je jasný, ani moc netlač na pilu to by ho taky mohlo odradit.. Všechno v klidu prodiskutujte, hlavně ať chcete oba.

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 22:42
- Nahlásit

NikisekX
No právě, zítra tam zavolám a uvidím co mi řeknou, Bruno má stejně do příštího týdne karanténu, takže máme víkend na to to probrat. Jako já vím, že jsme schopni to zvládnout, ale společně, musíme prostě chtít oba.
Pokud přítel chtít nebude, tak si ho vzít nemůžu. A když chtít bude, tak holt budeme posilovat ruce .

datura
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 07:33
- Nahlásit

U takhle malého prcka se nohy srovnat dají. Tu vestu má kamarádka na třínohou grejku a je to fakt dobré. Nahoře má ucho a tak se dá psovi pomoci když něco sám nezvládá.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 08:45
- Nahlásit

zuzanarosakova
omlouvám se předem za vstup mimo téma, ale kde se dá v Čechách sehnat tahle vesta? bydlím ve 4. patře bez výtahu a čeká mě s fenou operace a budeme muset nosit, tak taky přemýšlím, jak si pomoct. Zajímala by mě cena

Martinna
Malej je krásnej a když by jste pořídili vestu, tak to s jedním patrem zvládnete. Je mladej, ty nohy ještě dáte dohromady!

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 09:23
- Nahlásit

PeKrato

Nevím kde v Čechách, ale na tēch stránkách si jí múžeš objednat, prijde ti do tydne. Je tam i podrobny návod, jak a kde psa zmērit, ty míry tam pak vyplníš a prez kreditku si to objednáš. Já jsem ty míry tam vyplnila pro jistotu jak v cm, tak v inch (to amíci používaj)

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 09:55
- Nahlásit

PeKrato

Koukala jsem na to, mērí se to podle obvodu hrudníku a ta nejvetší stojí 131$, jsou tam dva druhy, lepší je asi ta Surgi sox fron'n back patlift.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 11:25
- Nahlásit

zuzanarosakova
tak jsem na to koukala a nám by stačila asi ta Med nebo max M/L, ale je to teda drahý na kolik vyjde poštovné? budeš si to ještě pamatovat?

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 18:36
- Nahlásit

PeKrato
Ty jo, to nevim, myslim, že když to tam vyplníš tu objednávku, tak se ti tam ukáže už konečná cena, když to prijde domu, už nic nedoplácíš.

solanka
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 21:55
- Nahlásit

zuzanarosakova
omlouvám se, že je to trošku OT..ale jak vidím,nejsem první - koukala jsem na ty stránky, ale nevím, která ortéza je na ty lokty - mě to překládá jakože na ramenní kloub, tak jestli mi můžeš napsat, která přesně je ta, co jsi s ní tak spokojená / mám fenku po artroskopii lokte /. Dík

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 08:31
- Nahlásit

zuzanarosakova
Díky! Zkusíme to nějak zvládnout bez toho, potřebuju to jen na pár dní po kastraci a to ji holt unesu v rukách bo je to fakt dost drahý. Ale měla jsem to vědět před půl rokem, když byla po operaci loktů

123helik
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:42
- Nahlásit

PeKrato
koukni na e-shop Julius k9 - mají tam rehabilitační vesty a něco podobného jako na dogleggs.com. Kamarád si ji tam objednával na jezevčíka co měl problémy s páteří a byl hodně spokojenej.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 12:01
- Nahlásit

123helik
díkydíky, kouknu!

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 18:24
- Nahlásit

solanka
Je to hned to první, doglegs standart lenght. Až budeš psékama mērit, tak vždycky napiš radši míñ než jsi namērila. Je to na suché zipy a povolit se to dá vždycky. My jsme to poprvé objednali moc velky, tak ale aspoñ mēl rodiču prerostlej retrívr dárek k Vánocum jinak náš Rambík to nosí vždycky pri zátēži a je to fakt super, hlavnē když treba lítá s jinyma psama, tak má ty lokty fixovany a nemúže si s nima udēlat nējaky moc velky psi kusy.

argosek
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2010 21:09
- Nahlásit

v havirove na nadrazi satu zcela prost narkoman si hleda partnerku.

havirov mesto kvetu

Martinna
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2010 23:18
- Nahlásit

Tak Bruneček už má taky nový domov:
http://www.dogy.estranky.cz/clanky/novinky/stenatk o-dogy-v-havirove_

impact
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 08:33
- Nahlásit

Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání