| Autor |
Zpráva |
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 09:19
- Nahlásit
Ahoj všem,
je to tu zas, další psík k darování
Známá mojí skorošvagrové daruje fenku českého strakatého psa.
Info od ní: Fenka je s PP, ale nestandardní ucho, kastrovaná. Její celé jméno je Fidorka z Česlova, takže chovatelská stanice je Z ČESLOVA. Narodila se 24.8.2005 tetovací číslo 781 a registrační číslo N Reg/CSP/781/05.
Já jen přidám, že důvodem je, že po přestěhování demoluje byt a jelikož je paní v podnájmu, už jí dochází nervy. Nemá na ni ani dostatek času, který by "Fíbí" potřebovala. Fenka je jinak pohodová, s pejsky v pohodě, ale potřebovala by prostě zaměstnat tu svojí hlavičku.
Fotky mám v mailu, tak kdyžtak pošlu, nebo jestli by byl někdo tak hodný a vložil je sem. origami@centrum.cz
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 13:50
- Nahlásit
nemam v praci moc cas, ale davam aspon odkaz na fotky bafika, co posilalaBrendaBenji
http://mawenzi.cz/fidorka/
je vazne krasna... asi budu vecer brecet u pritele, jestli si neporidime ke kousavymu steneti jeste jednu krasavici...
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 13:58
- Nahlásit
cernej caj
Děkuju
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 15:45
- Nahlásit
jeste se optam, jak posloucha?
Az budu vecer presvedcovat polovicku, ze ji vazne chci, abych mela aspon nejakej argument, proc by se hodila k nasi tri mesicni pirani slecne
na 90% si ji ale vzit nebudeme moct... presto by me zajimala celkem ta poslusnost a jestli byla zvykla zit v byte/na zahrade a tak.
Proste takove to info pro potencialni zajemnce;)
|
impact
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 16:44
- Nahlásit
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 22:21
- Nahlásit
impact
Děkuju za fotky
OT: Máš super smečku Dost jsem to tu sledovala Kubíka a spol.
cernej caj
Fíbí žije v Praze v bytě, s poslušností to docela jde, na zavolání přijde, chodí u nohy, sedni a tak, prostě klasika městský pejsek, žádný cvičák neabsolvovala. Kdyby se jí ale někdo věnoval, byla by určitě šikovná.
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 23:24
- Nahlásit
ježišíííí, strakáč, můj sen....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 07:09
- Nahlásit
Hm, tak bohužel doma to neprošlo
Ale je vážně nádherná, sem to málem včera ořvala tak snad najde nějaké paníčky, byla by jí škoda, holky strakaté...
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 08:15
- Nahlásit
cernej caj
Mě jí je taky moc líto, kor když jí znám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 10:30
- Nahlásit
Nicmene me prekvapuje, proc chce dat majitelka psa, ktereho ma cca 4 roky pryc jen proto, ze ji demoluje byt... jakoze pro psa neni stehovani stresujici?
Proc si neveme tyden dovolenou? nebo se nesnazi to s pejskem resit? jako kdyby ji pokousal dite, tak dejmeztomu,ale z tohoto duvodu nevim, co si o panicce myslet...
kdyby mi nekdo takovou fesandu vyhodil pred barakem, tak by pritel asi nerekl pul slova, bychom si ji vzali, zkusili najit panicky a kdyztak nechali...
ale ted kdyz porad ma panicku musim aspon doufat, ze se najde nekdo, kdo si ji vezme...
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 10:52
- Nahlásit
cernej caj
Ono je tam prostě víc věcí najednou, stěhování, změna práce, čubina je minimálně 10 hod sama atd. Prostě se nudí. Je to prostě o tom co je pro člověka prioritou. A pro svobodnou matku s malým klukem v pronajatém bytě to bohužel není pes
Ale možná se něco rýsuje a měla by tam i strakatého kámoše
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 12:17
- Nahlásit
tak preju hodne stesti, aby to vyslo
|
impact
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 12:41
- Nahlásit
BrendaBenji
OT: Máš super smečku Dost jsem to tu sledovala Kubíka a spol.
Děkuji.
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 19:40
- Nahlásit
Tak Fíbinka zatím nového páníka nemá, takže hledá dál
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2010 08:24
- Nahlásit
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 18:27
- Nahlásit
Hop
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 10:20
- Nahlásit
BrendaBenji
a co to co se rysovalo i se strakatym kamaradem? nevyslo?
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 13:27
- Nahlásit
Hele vím, že to není jednoduché. ale než najde nového páníka, ať jí zkusí "zabavit" /aby jí doma neřvala/....dobré jsou morkové kosti - jsou to takové kroužky /pořizovací cena v kauflandu 14,-kč tácek/....uvařit, vyjmout morek a omýt mastnotu.....pak dát do mikrovlnky na pečící papír a naplnit směsí z granulí, masa, těstovin,zeleniny...toco fenka žere, ale směs musí obsahovat strouhaný sýr /po "zapečení" v mikrovlnce se sýr rozpustí a směs z kosti nevypadne....pejsek si jí musí "vyšťourat"....
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 14:20
- Nahlásit
Fík
uvařit, vyjmout morek a omýt mastnotu.....pak dát do mikrovlnky na pečící papír a naplnit směsí z granulí, masa, těstovin,zeleniny.
Chceš mi říct, že to nejlepší na té morkové kosti vyhodíš?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 14:30
- Nahlásit
impact
uvařit, vyjmout morek a omýt mastnotu..
Tak tohle sem taky nepochopila.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 14:36
- Nahlásit
jablunka
To je jako bych si koupila croassant s čokoládou a tu čokoládu zevnitř vyloupla a vyhodila.
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 15:34
- Nahlásit
cernej caj
prý majitel bytu nedovolil dalšího hafa
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 15:36 - Změnil/a: BrendaBenji
- Nahlásit
Fík
já vím to už jsem jí taky říkala, jenže tam je toho prostě víc najednou.
Navíc se teď naučila otevírat okna. A hlavně ona ani neřve, ale prostě dělá naschváli, už začla doma vzteky i kadit.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 15:54
- Nahlásit
BrendaBenji
Navíc se teď naučila otevírat okna. A hlavně ona ani neřve, ale prostě dělá naschváli, už začla doma vzteky i kadit.
Pokud neřve tak teda co je ten problém?
A nedělá to vzteky, ale separační úzkostí!
Nechci to vůbec zlehčovat - prošla jsem si tím samým, a kompletně zesranej a zechcanej byt byl tím nejmenším problémem Pesan mi třeba 8 hodin v kuse dokázal bez přestání řvát a to v takové intenzitě, že ač bydlíme v 6.patře, tak si chodili stěžovat i sousedi z vedlejšího vchodu z 1.patra.
Přežili jsme to jen tak tak - pro začátek domluva se sousedy o nočním klidu 22:00-6:00, kdy pes prostě nesměl řvát v žádném případě, a postupně ho to přešlo až do té míry, že dokázal být zticha za světla - ale trvalo to skoro 4 měsíce a né vždy na 100%
Nezabíralo vůbec nic.
Ale co opravdu náš problém vyřešilo byla koupě druhého psa - štěněte - sice máme opět zdemolovaný byt, ale "čistý" a tichý
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 16:12 - Změnil/a: BrendaBenji
- Nahlásit
Dines
Problém je to, že když bydlely v minulém bytě, tak byla v pohodě, nebyla doma tak dlouho sama. Po té co se přestěhovaly do pronájmu a panička změnila práci, takže čubís je sama až deset hodin začla blbnout. Pořídit druhého hafana si i z tohoto důvodu netroufá.
Já jsem taky tohle řešila, takže vím co to je a také jsme pořídili kámoše, ale prostě já těma psama žiju, ale někdo to má prostě jinak
Mě čuba taky matlala ho..... po celém bytě, takže mám celkem reálnou představu čím sis procházela
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 16:49
- Nahlásit
BrendaBenji
A nevyřešila by to kennelka? samozřejmě přiměřeně dost velká?
Ale zase je fakt, že pokud už to nemá chuť ani snahu řešit, a psovi to vynahrazovat, a utahávat a utahávat a utahávat, tak bude opravdu nejlepší nový majitel
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 17:14
- Nahlásit
Dines
no právě, teď se trápí obě
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 18:55
- Nahlásit
impact
Já ne, ale můj pes po mastném nemá průjem :-D, ale pokud by to fenka dostala prvně, jistě by se mi majitelka poděkovala.....čubinka by sice možná neřvala, ale asi by tam "vymalovala"
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 19:15
- Nahlásit
BrendaBenji
Pokud doma kadí, není to tím, že je tam 10hod zavřená ???????????? A taky stres.......mám své zkušenosti, věř mi, že o stresu z odloučení vím dost.....
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 19:40
- Nahlásit
Fík
Stejně jim tam sere schválně.
|