Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Ztracený Border teriér - Bezměrov, Chropyně (okr. Kroměříž)
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
impact
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 10:35 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Prosíme o pomoc při hledání Border teriéra, který se zaběhl v lese mezi Bezměrovem a Chropyní, okr. Kroměříž, dne 30. 10. 09. Pes se vytrhl při lovu, utekl bohužel i s desetimetrovou šňůrou. Pes je tetovaný.

Na fotce není on, nemáme po ruce foto. Fotil Jiří Tichý, půjčeno z iDnes.

Kontakt: 776737061.

dejavu
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 16:24 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

impact
davej to taky na servery s inzerci, sem chodi par pejskaru, na inzerci ti, co psy vyhledavaji v inzerci a urednici a utulkari. Pridala jsem to na www.utulky.estranky.cz
Jinak tedy s tou snurou, to je dost pruser :-/

impact
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 16:33
- Nahlásit

dejavu
No, o průseru ani nemluv. Slyšeli ho i štěkat (včera a dnes) na jednom místě. Ale když udělali rojnici a hledali ho, už ho nenašli a ani neštěkal. Teda, neví se, jestli štěkal on, ale ono moc psů jen tak neštěká v lese. Budu v práci tisknout letáky v pondělí, rozhlasem je to v okolí vyhlášeno, ještě budou obvolávat (nebo už obvolali) útulky a MP. Škoda ho. Se mu to utíkání nevyplatilo.

dejavu
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 19:47
- Nahlásit

impact
v Chebu takhle chytali psa s voditkem, do voditka se mu zamotala noha a nez se podarilo ho odchytit (byl to hotovej Coperfield), tak uz se noha musela amputovat.
A to nemluvim o tech psech zachycenych v rosti, v malini za srst, obojek nebo voditko.

impact
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 19:51
- Nahlásit

dejavu
Tak my hlavně ani nevíme, kde je. DOufám, že ne mrtvej na tom místě, kde ho slyšeli štěkat.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 19:55
- Nahlásit

impact
hele asi je to blbej nápad,ale co vzít o těch míst jinýho psa? třeba by ho našel..
dejavu
Chebu takhle chytali psa s voditkem, do voditka se mu zamotala noha a nez se podarilo ho odchytit (byl to hotovej Coperfield), tak uz se noha musela amputovat.
A to nemluvim o tech psech zachycenych v rosti, v malini za srst, obojek nebo voditko.

no hlavně že kdekdo pořád všemožně píše,jak je šnůra bezpečná narozdíl od jinejch pomůcek

impact
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 19:58 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

davidkova renata
Hele on by přišel. Skutečně. Na hvizd píšťalky by přišel. Kdyby ji slyšel a mohl jít. Má výcvik, docela solidní. Tam šel po střeleným divočákovi. Bohužel se vyškub a když letí, tak nevidí neslyší.

no hlavně že kdekdo pořád všemožně píše,jak je šnůra bezpečná narozdíl od jinejch pomůcek
Tak nějak. Já měla teď malou na stopce, ale mám z toho hrůzu. Radši prozatím koupím jojošňůrku.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 20:02
- Nahlásit

impact

Hele on by přišel. Skutečně. Na hvizd píšťalky by přišel. Kdyby ji slyšel a mohl jít. Má výcvik, docela solidní. Tam šel po střeleným divočákovi. Bohužel se vyškub a když letí, tak nevidí neslyší.

třeba je daleko a píšt´alku neslyší, je to loveckej pes.

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 20:06
- Nahlásit

davidkova renata
jak je šnůra bezpečná narozdíl od jinejch pomůcek
NO pokud se ti nevyskubne.. tak asi snura bezpecna je.

impact
Kdyby ji slyšel a mohl jít.
Treba ho jen nekdo nalozil do auta, "chudacka toulavyho", nechci myslet na nejhorsi. Drzim palce.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 20:07
- Nahlásit

impact
Hele on by přišel. Skutečně. Na hvizd píšťalky by přišel
no ale já právě myslim,když přijít nemůže! když je třeba někde zaseklej,chápeš? by vás tam ten pes mohl dovést..zoufalej nápad,já vim,ale znám jednu dívčinu co jí to vyšlo,akorát že na to dohledání použila toho druhýho psa bo měla 2..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 20:09
- Nahlásit

Fifi
NO pokud se ti nevyskubne.. tak asi snura bezpecna je.
jenže většinou je to praktikovaný tak,že čokl za sebou vleče šnůru od 5 do 20 metrů a lítá s ní kde se mu zachce..jakej to má smysl nechápu

impact
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 20:12 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Fifi
Doufám, že je jen u někoho doma. Proto ty letáky po dědinách.

davidkova renata
To by zase snad štěkal. Těžko říct. Ale zase hledali ho všichni majitelovo známí, tak snad i se psama. Nevím, zejtra se zeptám.

Edit: majitelovo známí - myslivci z okolí.

impact
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 14:52
- Nahlásit

Koran z Hanáckých polí, tet. 3887.

jana33
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 15:06
- Nahlásit

impact
Teriér,kterej jde za zvěří,na píšťalku nepřijde a může mít výcvik, může být odzkouškovanej atd atd.,prostě má zatemníno a nevidí. Proto mají taky teriéři v řádech,že pokud narazí na zvěř nebo na teplou stopu, nevadí,že nereagují na povely,ale měli by se vrátit do půl hodiny. Nutno ale říct,že mnohdy se teroš třeba zahryzne praseti do hřbetu a jede s ním iks kilometrů. Stejně tak pokud zvěř vidí,můžou za ní několik kilometrů letět.
Ad ta šňůra - předpokládám,že s ním dělali dohledávku střelenýho kusu, to pak pes chodí na desetimetrovým řemeni. Jsou tři možnosti - ta lepší,prase našel nebo nenašel,ale narazil na další zvěř a běžel za ní, pak může být v okruhu klidně několika desítek kilometrů nebo zhaslý prase našel (jestli štěkal na místě,tak by to tomu i nasvědčovalo) a někde se tam zamotal (pak by ale bylo logický vzít na šňůře jinýho psa a jít po barvě) anebo ta nejhorší varianta,prase bylo jen lehce zraněný a psovi to vysvětlilo pokud se tam motal se šňůrou,tak neměl proti praseti šanci.
Každopádně držím palce

impact
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 15:29
- Nahlásit

jana33
To s tou píšťalkopu vím. Myslela jsem to tak, že ho už týden hledají. Chodí tam i s píšťalkou a kdyby tam byl, tak se musí trefit do světlé chvilky, kdy má mozek na příjmu.

S tím divočákem to bylo tak, že ho postřelili, ale pes ani nedošel k barvě a valil někde za srnčím, tatar jeden. Divočák se tuším našel i bez něj.

Té nejhorší varianty se právě báli, než našli divočáka. Stačilo, aby někde ležel, pes ho začne vyštěkávat, hop sem, hop tam kolem stromku a je po něm raz dva.

Jinak u toho lesa byl kterýsi den viděn nějaký pán s borderákem. Bohužel, řidiče, co to viděl nenapadlo zastavit a zeptat se.

Jinak je to tak nějak po netu, dnes jsem to hlásila i na klub teriérů, zítra tisknem letáky a pojedou se vylepit po okolí.

jana33
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 15:33
- Nahlásit

impact
Hele a měl obojek s číslem? U nás maj všichni teriéři silnej oranž obojek a na něm vééélkejma číslicema telefon. No,je divný,že se týden po něm není vidu,ani slechu. To fakt vypadá,že buď je po něm (mohl narazit na jiný prase,někde se blbě s tou šňůrou zamotat) nebo ho někdo naložil do auta a odvezl někam daleko

impact
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 15:36
- Nahlásit

jana33
Neměl nic, chodí bez obojku. Jako já doufám, nebo my doufáme, že ho fakt někdo sbalil a budeme mít úspěch s letákama.

jana33
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 15:43
- Nahlásit

impact
tak na nějakýmm obojku musel mít řemen

impact
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 16:00
- Nahlásit

jana33
No ty woe, to mě nedošlo. Já ho nikdy neviděla s obojkem.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 18:39
- Nahlásit

Už jsem to psala na ifauně, hlavně hledejte hodně daleko, já loni našla border teriéra, co se ztratil při honu 20 km daleko den předtím.

impact
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 18:42
- Nahlásit

Maya
Když to je těžký, no. Leda fakt obeslat veterináře v okolí, ptž jinak moc šance není. Pokud ho někdo sbalil teda.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 23:15
- Nahlásit

impact
Já vím, dát hlavně vědět myslivcům ve vesnicich, takhle jsem ho vrátila já, myslivci si to řekli a asi taky na obecní úřady a útulky, ale fakt v dost širokém okruhu.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 23:23
- Nahlásit

Pravda je, že ti myslivci asi moc lidí nenapadnou, mě by to taky nenapadlo, ale poradila mi to poradkyně chovu, pes byl tetovaný, tak jsem jí volala a zmínila jsem se, že má na sobě pružný červený obojek, tak mi řekla, že to se dává psům při honu, já to vůbec nevěděla.

impact
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2009 21:28
- Nahlásit

Je to doma. Blboun. Minuly ctvrtek ho slyseli hlasit z jednoho mista. Cely to nekolikrat prochodili, pes nikde. Dneska tam sli myslivci na srnci a slyseli ho hlasit z toho samyho mista. Tak se jeden mladej vybodl na srnci a sel ho hledat. Pry jak dosel na dohled, pes si lehl a sklapl. Nastesti ho videl. Tak dosel k nemu, vymotal ho od stromu, kde od toho ctvrtka byl a zavolal paneckovi. Vul jeden mrnavej, tyden tam lezel zamotanej.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2009 21:33
- Nahlásit

impact
to je moc príma, že je doma doufám, že se s toho brzo vylíže, ale je mladej, tak snad bude v pohodě

Steph
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2009 21:39
- Nahlásit

ufff, miluju stastny konce a znam hledani psa zamotanyho na stopovacce, jeste ze to takhle dopadlo a nasel se ziv a snad i zdrav.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2009 21:45
- Nahlásit

To snad neni pravda, hura, uzasna zprava! A pak ze je patek 13. nestastnej den

impact
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2009 21:50
- Nahlásit

Jaja, uz spinka napapkanej doma. Koralek darebnej. Mym nudlam by chybel.

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2009 22:08
- Nahlásit

impact
jé, tak to mám radost, jsi hodná, že jsi to sem napsala, to mne fakt dneska hodně potěšilo

impact
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2009 22:14
- Nahlásit

Dejavu to me taky. Upe bych na to zapomela, kdybych ted po ceste nestrhavala letak.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání