| Autor |
Zpráva |
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2009 22:23 - Změnil/a: hipík a tonička
- Nahlásit
Ahoj , příběh mé známé :
cituji:
sobota
Mám z posledních dnů těžko uvěřitelný příběh zatoulané fenečky:
Po cestě do práce jsem registrovala pejska, který se pohyboval v úseku cca 3km podél cesty, kde nejsou žádné domy. Pokoušela jsem se ho skoro 14 dnů lákat na granule, piškoty i maso, ale byl strašně plachý. Vždycky zhltnul jen narychlo hozené jen zpovzdálí a pak utílkal do keřů podél cest.
Protože jsem to dneska nemohla vydržet, vzala jsem auto a dala si závazek, že dnes ho MUSÍM zachránit...
Našla jsem ho, tedy JI - a její úkryt - v rouře v lesíku měla pelech -- a v něm maličké štěně !
Je jasné, že dospělou fenečku si necháme, ale to štěně ne...Takže hledám někoho hodného, kdo by chtěl podvraťáčka, který má už od narození smůlu. Ale teď už vlastně štěstí, protože je v teple a jeho máma (menší chlupatá kávově bílá pouliční směska...) dostala tolik baštění, že mlíka už má v této chvíli dost.....
neděle:
Fenečka byla dnes strašně neklidná a měla tak nalité cecíky, že jsme pojali podezdření, že určirtě měla těch štěňat více, než to jedno, které jsme s ní našli. Vzali jsme ji na vodítko a šli jsme znovu na místo do lesa, kde včera bylo to jediné štěňátko. Představte si, že nás zavedla na další místo, kde bylo dalších 8 (!) štěňat ! Včerejší noc přežily v lese bez mámy.. Už je máme všech 9 v krabici v teple....
Časem sem přidám další fotky...
Čipována podle dostupných informací není a byla v hodně zbědovaném stavu. Moc to nevypadá na to, že by ji někdo postrádal.
Štěňátka začínají otvírat očka, jsou jim cca 3 týdny, takže za 4 týdny budou k odebrání...
Pokud by někdo laskavý a zodpovědný měl o některé ze štěňat zájem, paní, která je našla, je ochotná štěně dovézt kamkoli v ČR.
Kontakt na nálezkyni je: Ketynkana@seznam.cz
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2009 23:12
- Nahlásit
hipík a tonička
Dám to na štěně v nouzi snad to pomůže.
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 00:07 - Změnil/a: hipík a tonička
- Nahlásit
ankaras
díky moc , přidávám další fota...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 12:08
- Nahlásit
Dala jsem to tam. Kdyby si věděla něco nového, tak napiš .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 12:21
- Nahlásit
hipík a tonička
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 13:13
- Nahlásit
davidkova renata
neumíš počítat - schází jěště 4 fakáče + jeden za maminku...
Mám dobrou zprávu - 3 štěnda už jsou rezervovaná , takže jěště 6 jich je k dispozici...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 13:16
- Nahlásit
hipík a tonička
Maminka je moc pěkná. Jdu to dát na iFaunu.
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 16:08
- Nahlásit
impact
díky moc , já jsem teď v procesu a nic moc nestíhám
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 22:39
- Nahlásit
Štěnda jsou: 7 holek a 2 kluci, až budu mít přesnější popis které je které, vložím to sem.
Jistě, že nálezkyni napadlo štěnda nechat uspat dokud jsou malá, ale pro člověka, který svůj volný čas a energii vrazí do toho, aby nějakému psímu bezdomovci pomohl, je to strašně těžký...
Doma už mají 2 psí nalezence, takže si chtějí nechat jen dospělou fenečku.
Navíc je neuvěřitelné, že to všichni přežili – matka se živila jen z toho, co našla, žádné štěně nezalehla (ani nesežrala), všechna štěnda se dostala k cecíkům... ty budou mít dobrej kořínek
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 22:44
- Nahlásit
hipík a tonička
určitě je všechna udají
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 02:34 - Změnil/a: hipík a tonička
- Nahlásit
Vyrobila jsem narychlo letáčky, v případě zájmu je pošlu mailem v lepší kvalitě pro tisk ve formátu pdf, sagraphica@gmail.com
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 06:46
- Nahlásit
Vytištěno, hodím to v práci do odpočívky. Tady se psi docela ujímají.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 09:26
- Nahlásit
hipík a tonička
rozhodila jsem to mezi známé a lidi v práci, jestli někdo aktuálně neřeší pořízení psa. jinak díky za ně, fence klobouk dolů, že to všechno přežila a byla schopná se v tom stresu postarat o všechna štěňata. jak píšete, budou mít tuhý kořínek
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 10:17 - Změnil/a: hipík a tonička
- Nahlásit
Mucholabka
PeKrato
moc děkuju, holky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 10:22 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
hipík a tonička
čus pani, napadlo mě - nemůže to kamarádka hodit tak trochu do formy článku stačí krátkýho, plus k tomu tak 3 fotky včetně toho letáku a že bys mi to poslala? Poslala bych to paní redaktorce na Zvířetníku. Což?
Háze to do komentářů nebude tak účinný.
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 11:18
- Nahlásit
čus pani, napadlo mě - nemůže to kamarádka hodit tak trochu do formy článku stačí krátkýho, plus k tomu tak 3 fotky včetně toho letáku a že bys mi to poslala? Poslala bych to paní redaktorce na Zvířetníku. Což?
Ahoj, pani , nevím, jak to bude přes týden stíhat, přece jenom ze dne na den přišla neplánovaně k dalším 10 psům a přitom chodí do práce a má rodinu... Máma se štěndy jsou proto DOČASNĚ umístěni v útulku paní Synkové a ona za nimi jezdí každé ráno před prací a pak jěště večer. Tak spíš asi bude mít čas až přes víkend. V každém případě to vyřídím a moc ti děkuju
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 12:09
- Nahlásit
teď mi volala paní, co se mnou pracuje ve stejném podniku, možná má zájemce na další psí mímo- tak snad se povede )
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 12:21
- Nahlásit
hipík a tonička
fajn. Myslím, že v podstatě to má na čem postavit- ono to nechce být ani moc dlouhé, aby si z toho lidi nenechali dojem jen srdceryvného povídání (to nemyslím nijak pejorativně, ono to srdceryvný dost teda je), ale aby v nich zůstal hlavně dojem toho, že jsou zde štěnata, kterým je třeba nalézt domov. Takže v podstatě o fous rozvést ty údaje co jsi sem dala Ty toho 5. října a 6. října. a plus dvě fotky a odkaz na ten letáček - hodím tam prosbu, ať to každej rozháže dál. Třebas se něco najde.
Tomu hajzlovi, všivýmu, který se o ni nepostaral, bych uřezávala hlavu pilkou na železo
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 12:28 - Změnil/a: hipík a tonička
- Nahlásit
žanda
ufff... to by bylo skvělý... díky
PetraK
kdyby to nestíhala, tak jí nabídnu, že to koncem týdne udělám já, díky moc, určitě se ozvu
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 12:28
- Nahlásit
PetraK
Tomu hajzlovi, všivýmu, který se o ni nepostaral, bych uřezávala hlavu pilkou na železo .............a pěkně pomalu!!!!
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 12:29
- Nahlásit
hipík a tonička
jiné ,než email,spojení,není???????
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 12:35
- Nahlásit
žanda
.a pěkně pomalu!!!!
proto ta pilka na železo, moc rychle by to s ní nešlo
hipík a tonička
o.ká. jsem tedy v očekávání
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 12:40
- Nahlásit
žanda
mám i její telefon, nechci ho dávat dál bez jejího svolení, teď jsem jí volala a má schránku. Hned jak se mi ozve, bych ti číslo poslala mailem.
Neber to prosím špatně, že ho sem nedám, je to ochrana před různými psychotiky...
Pošli mi prosím na sebe kontakt, ď.
sagraphica@gmail.com
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 12:42
- Nahlásit
hipík a tonička
neberu to ve zlém,naopak paní chápu, to by jí volalo půl republiky a nic z toho- kontak písám do emailu.a díky-předám ho eventuelnímu zájemci,pokud tedy bude......držme palce,že jo )
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 14:38
- Nahlásit
žanda
ahoj , mailík od tebe zatím nedorazil, hned, jak přijde, pošlu ti obratem tel. č.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 20:15
- Nahlásit
MOŽNÁ mám zájemce na další štěndo... Pošlu mu odkaz na tuto diskuzi...
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 20:35
- Nahlásit
pawLINka
dííííííky
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 22:04
- Nahlásit
hipík a tonička
to je divný,klidně to napíšu sem, Leonna@centrum.cz. Už jsem to posílala dávno,ale je fakt, že mě centrum teď trošku zlobí......
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 23:04
- Nahlásit
teď jsem ti poslala mail s kontaktem na paní
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 07:41
- Nahlásit
hipík a tonička
děkuji, vím, pípnul mi mobil ) moc hodná,jak se něco dozvím,předám dál.
|