| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:52
- Nahlásit
Co si o tom myslíte? Když jsem pročítala zprávy o policejním zásahu a koukala na galerie, tak mě překvapilo, že tam bylo docela dost psů. Osobně bych na takovou akci psa nevzala, stačí mi, jak mi občas duní hlava na koncertě, dkyž si stoupnu někam k repráku a pro psa s jeho sluchem to musí být utrpení.
Nebo pes má natolik odlišný vnímání zvuku a hlasitosti, že mu ty hlasitý projekce nevadí? Tím nemyslim je CT, ale i jiný festivaly.
|
Nika
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 13:32
- Nahlásit
já s tím taky nesouhlasím. Myslím si, že mu ta hlasitost musí vadit. Určitě reaguje na moc vysoký frekvence a tohle pro něj je utrpení . Vždyť v příručkách doporučují, pokud pes štěká v době nepřítomnosti pána pustit nahlas věž a pes se tak vysokého tónu lekne, že přestane - trhá mu to uši! A co teprve na koncertě!!!!!
|
haha
|
# Zasláno: 3 Srp 2005 13:42
- Nahlásit
nejsem si jistá jestli každému psu muzika vadí , jednoho ze svých psů jsem sebou brávala všude tedy i na rockovézábavy a klidně spal pod stolem a byl úplně v pohodě, jinak na věž nebo autorádio jsou mí psi taky zvyklí a ž si to zrovna potichu nepouštíme, spíš bych měla strach že se mi pes na takový akci mezi tolika lidma stratí nebo dojde jinak k úrazu, to co včera v televizi říkala ta paní že lidi tam odsaď vynášeli psy po zásahu slznýho plynu to je hrůza, bála bych se ho tam vzít z tohohle důvodu ale jinak mým psům hlasitá muzika asi nevadí, nedávají to nijak najevo, klidně třeba v autě spí a nevšímaj si toho
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 13:51
- Nahlásit
My jedeme v sobotu nikoli na festival, ale neteři na svatbu. Bude tam asi 50 lidí - rodina, kamarádi. Jelikož každý z těchto blízkých má minimálně jednoho psa, tak museli vyhlásit, že vše, co má čtyři nohy, zůstane pro ten den doma. Docela se bavím, když si tak představuju, jaká ukrutná smečka by se tam mohla sejít. A až se bude rožnit prasátko, tak jak by to asi dopadlo.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 14:07
- Nahlásit
no mě by spíš zajímalo,kdo se o ty psy stará, když se všichni večer opijou nebo sjedou a tam pobíhá smečka bezprizorních psů....
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2005 22:49
- Nahlásit
Je to velmi nezodpovědné,a je mi těch pejsků moc líto,spousta se jich tam postrácí-musí to být šílené,nikdy bych tam ani nešla,natož tam vzala své psy.
Jsou v rukou narkomanů,opilců a lidí bez mozku.
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2005 22:55
- Nahlásit
ale nejhorší je,že se o ně určitě nikdo nepostará,při takové hrůze,je to hnus-VŠICHNI TI DVOUNOZÍ,CO TAM DOTÁHLI ZVÍŘATA A DOKONCE I DĚCKA,TAK JSOU JEDNA VELKÁ PAKÁŽ-MAKAT BY MĚLI A NE DĚLAT BORDEL!!!!!!Jinak jde mi jen o ta zvířata,a ne o lidí,ti si to dělají sami
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2005 11:10
- Nahlásit
Psi mají o hodně citlivější sluch a hlasitá hudba jim určitě vadí, nemůžou se nijak bránit, tak to apaticky snáší, ale já bych jím to nedělala. Sami lidi si hlukem ubližují, teď to třeba ještě nevidí dokud jsou mladí, ale na stáří se většina z nás může těšit na poškození sluchu, už teď jsou průzkumy, že mladí neslyší tak dobře jako dřív, a ušní šelesty, kterých se jen tak nezbavíte hodně znepříjemňují kvalitu života Navíc je dokázán negativní vliv hluku na nervovou soustavu každého živočicha... Psi rozhodně na akce kde je hlasitá hudba nepatří, ale o dost horší je, když si doma někdo pouští repráky na plný kule a pes leží jen kousek od toho, protože to je třeba denně, kdežto na koncert se vyrazí jednou za čas. Upřímně ty psy lituju.
|
haha
|
# Zasláno: 5 Srp 2005 11:26
- Nahlásit
denisa
nevím jestli máš pravdu že všem psům hlasitá hudba vadí, mí psi nejsou nuceni setrvávat v místnosti kde si pouštím muziku, mohou odejít kam chtějí, na zahradu do jiné části domu, což třeba praktikují když klepu řízky , nebo vrtáme vrtačkou to jim vadí, ale přesto při puštěný věži nikam neodcházejí, ani nejsou apatičtí, normálně si třeba hrajou , prostě jim to nevadí, jinak rádio jim třeba pouštím i když jsou sami doma nemají takový pocit samoty,jasně že bych je na akce púodobné cech tek nevzala ale ani ne tak kvůli hudbě, jako kvůli lidem,psi by se tam mohli ztratit, báli by se těch lidí nebo by někoho pokousali
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2005 12:26
- Nahlásit
haha
nevím, u psů se to tvrdí, četla jsem nějaký články, ale jsem laik, jen mi to přijde logický, když pes má nevím kolikrát citlivější sluch, že asi to nebude úplně nejlepší ? Ono taky právě záleží na tom do jaké míry už se práh citlivosti pro sluchový vjem snižuje. Jestli jsou zvyklí poslouchat hlasitou hudbu denně a v podstatě žijí neustále v nějakým "šumu" (že jim pouštíte třeba rádio když nejste doma), tak možná bychom se divili, kdyby šli na spešl vyšetření sluchu co by jim vylezlo na audio...
U lidí vím jak to je, celkově hluk prostě v dnešní době je zvlášť ve městech velký a organismu to neprospívá, studovala jsem surdopedii, tak o tom trošku vím z praxí v nemocnicích, ústavech atd. Já myslím, že u psů by to mohlo být obdobný. No ale žijeme s tím, neumírá se na to, ale když můžu, tak se hluku vyhnu a psa před ním taky chráním, chránila jsem i andulku když si přítel pouštěl ve stejné místnosti repráky tak, že klec nadskakovala! Už ví, že u nás se prostě nic nahlas nepouští a respektuje to. Má třeba on ale problém s tím když jsme na chalupě a já si medím, že se zaposlouchám do ticha anebo večer když je ticho (jak v hrobě , tak on má problém s tím tichem, vyloženě ho to znervózňuje, i doma si pouští televizi jako kulisu, prostě už neumí snést ticho jako relaxaci, a to je dnešní fenomén bohužel. A nedoslýchavost u lidí s normálně vyvinutým sluchem roste. Ale to je odbočka. Samozřejmě, že taky mám doma rádio a televizi a pouštím si je a pejska vedle spí v křesle, ale nikdy to nepouštím příliš hlasitě, taky totiž velice dobře slyším , takže mi stačí mít to puštěný potichu.
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2005 20:29
- Nahlásit
elvira
//VŠICHNI TI DVOUNOZÍ,CO TAM DOTÁHLI ZVÍŘATA A DOKONCE I DĚCKA,TAK JSOU JEDNA VELKÁ PAKÁŽ-MAKAT BY MĚLI A NE DĚLAT BORDEL!!!!!!// nevim proc se nad ty lidi tak povysujes. nedavno jsme probirali, jak je vlastne mozny ze zrovna tihle lidi maji sve psy po cely jejich zivot navolno, psi se jim neztraceji nervou se mezi sebou a vsudy sve pany nasleduji. ja osobne sveho psa na koncerty, ktere se konaji venku vetsinou beru. nevidim na nem vubec zadne znamky utrpeni. je uplne stejny jako obvykle, haze lidem klaciky pod nohy at mu je hazou, macha ocasem jak zbesily. me se nikdy neztratil, ale takyze ho mam obvykle na ocich - tzn. ja ho vidim a kdyz on me ne, tak je dost zajimavy pozorovat jak lita mezi lidma se zdvizenym cumakem a hleda zrovna me. kdyby to pro nej a pro ostatni psy bylo utrpeni, tak by klidne mohli jit dal od podia, prostoru tam byva vetsinou vic nez dost. a ne vsichni tam chodej hulit a delat bordel. spousta lidi se tam jde jednoduse odreagovat a uzit si taky chvili volna.
|
haha
|
# Zasláno: 5 Srp 2005 20:45
- Nahlásit
tttynka
můžu se zeptat co máš za psa?
docela bych se tam totiž děsila těch pitů co tam lítají navolno a bez náhubků zatímco se jejich páni odreagovávají, v televizi jsem jich zahlídla několik a pochybuju o tom že jsou všichni mírumilovní a nenapadají jiný psy.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2005 22:34
- Nahlásit
tttynka
Nerada bych zabředla do diskuze o tomhle, ale osbně mi to taky nepřijde moc v pořádku brát na takovouhle akci psa nebo dokonce dítě. Asi je to věcí názoru. Každopádně tahle problematika mě zajimala hlavně z hlediska zdravotního - jestli psům neškodí nadměrnej hluk.
Já osobně jsem člověk, kterýmu moc lidí kolem vadí, takže na takovýhle akce moc nelozím, na koncert jdu bud pokud mě ta skupina hodně zajímá nebo když "musim".
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2005 17:03
- Nahlásit
haha
krizence belgickeho ovcaka s necim. je pravda ze tam jsou ruzni psi, ale divili byste se, jak zrovna sve majitele poslouchaji. jednou se neco takovyho semlelo,ze se poprali dva cizi psi, od sebe je odtrhli nejaci lide, nevim jestli zrovna majitele. Ja jsem na czechteku nikdy nebyla, spis na ruznych festivalech nebo na reggae, ale i tam je spousta psu a vetsina z nich jsou milacci. taky to bude tim, ze jsou od malicka vychovavani timhle zpusobem. kdyz cely svuj zivot cestuji se svymi majiteli, tak si na to zvyknou. ja v tom nevidim nic spatneho, spis mi to prijde skvely, kdyz si sveho psa muzu vzit kdykoliv a kamkoliv s sebou.
Eimy
urcite je to veci nazoru. kdyz jsem domaci typ, pes je se mnou doma, kdyz jsem vandrak a cestovatel, pes cestuje se mnou, a kdyz miluju hudbu a letni festivaly, tak pes me doprovazi i tam. Tomu se rika - pes nejlepsi pritel cloveka
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2005 22:46
- Nahlásit
No já se nad ty lidi nijak nepovyšujua nevím co ti připadá zajímavýho na tom,že pozoruješ svýho psa jak tě hledá,to seš asi pěkně ujetá A píšeš,že se tam porvali pitti,tak jakápak symbioza,lidi,kteří si nedovedou udělat pořádek ve vlastním životě,by neměli mít psy.Dobře,ti psi nemají nikoho jinýho,ale žijí ve špíně,hluku, a nevím v čem ještě.Tohle neuznávám,aniž bych se nad někoho povyšovala,můj pes chodí taky všude se mnou,ale neberu ho někam,kde je v ohrožení!!!!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Srp 2005 17:15
- Nahlásit
to Elvira,prosím tebe, kde jsi došla k přesvědčení,že psi na czechteku a jiných festivalech žijí ve špíněa nevíš ještě v čem dalším.Já zrovna techno nemusím,ale na video i foto dokumentech mě fascinuje klidnost a pohoda jmenovaných psů.Co je proti Czechteku "občanský Silvestr" nebo festivaly vážné hudby ochromující celá města a narušující klid občanů
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2005 18:10
- Nahlásit
Anonymní
Ještě sem nezažila, že by festival vážné hudby ochromil město nebo narušil klid občanů... To už víc narušuje klid občanu třeba takovej fotbal
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2005 18:16
- Nahlásit
Anonymní
presne tak, ja techno primo nesnasim, ale navstevuju jine hudebni festivaly. taky by me zajimalo, kde chytra elvira vykoumala neco, jako ze zijou ve spine a nevim v cem jeste.
elvira
uvidis par fotek z nejake akce a uz se tu o necem hadas o cem nemas vice mene poneti, jak to tam funguje a jaky to tam je. rekni mi prosimte - to si nikdy nevidela se psy poprat treba na cvicaku nebo nekde venku v parku???? a zajimalo by me taky co ti pripada ujeteho na tom, kdyz pozoruju sveho psa jak me hleda, o ujetosti bych na tvem miste radeji pomlcela, sama nevis o cem mluvis. horsi je kdyz ti pes zdrhne a hledas ho ty bych rekla, takhle se treba pozna jestli te tvuj pes vubec potrebuje. a taky by me zajimalo, co ty vis o poradku v cizim zivote, to ze si jinak vyjedou na festival, neznamena ze tak travi cely svuj zivot, by ses divila jaky posty muzou zastavat v normalnim kazdodennim zivote. a take by me zajimalo, jak jsi prisla na to, ze jsou tam psi v ohrozeni..... mam takovy pocit ze jsi nikdy nic podobnyho nenavstivila, tak o tom nemas co kecat...a kdyz uz si pouzila tolik cervenych smajliku, tak tady mas jeste par dalsich
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2005 19:13
- Nahlásit
Klidně urážej,mám na to svůj názor, a ten nezměním,psi tam nepatří!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! Posílám ti taky mimo jiné taky nějaký vykřičníky,,at ti schladí žáhu
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2005 19:17
- Nahlásit
ŽE NEVÍM O ČEM MLUVÍM,CHOVÁM BULÍKY,UŽ NĚKOLIKRÁT SE MI PORVALI,ALE ŽIJOU V LÁSCE,ČISTOTĚ,A NIKDY BYCH JE NETRÁPILA TÍMHLE PLEPSEM!!!!! A TEN NEPOŘÁDEK,KTERÝ PO SOBĚ TY EXCELENTNÍ DĚTIČKY NECHÁVAJÍ-TO JE PODLE TEBE CO!!!!!
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2005 19:18
- Nahlásit
me zaha nepali, nevim jak jsi na neco takoveho opet prisla... nikdo ti tvuj nazor nebere, kazdy ma na neco nazor. jen ten svuj nazor nikomu nvnucuj a vsichni budou v klidu a pohode. a nevim kdo koho urazi... ) a tech vykricniku je prece jen najk moc, temer cely radek... )) jinak ti preju si hezky uzit zbytek leta.
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2005 19:21
- Nahlásit
elvira
jsem rada ze tolik milujes sve psy ze bys je nikdy netrapila, ja taky miluju sve psy a trapeni je podle meho neco uplne jineho nez hlasita hudba..... neporadek zustava i na fotbalovem stadionu a obcas ne zrovna maly..a uz me nebavi se s tebou o tohle prit.
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2005 19:28
- Nahlásit
MÁME ODLIŠNÉ NÁZORY,TÍM KONEC
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2005 19:34
- Nahlásit
elvira
jsem rada ze jsme to vyresili timhle zpusobem
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Srp 2005 20:17
- Nahlásit
Eimy, to by si se divila co dokáže v malém městě způsobit snobský týden hudby(včetně nevyžádaného dělobuchohnostroje kolem půlnoci)blokované náměstí,kravál a všichni pantátové se tváří IN.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Srp 2005 08:35
- Nahlásit
mám z vás dost....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Srp 2005 08:36
- Nahlásit
Lidi vite kolik je systemovejch coklu?? ....
...hodne...
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2005 17:15
- Nahlásit
tttynka
souhlasím s tebou, jako kdyby jsi mi mluvila z duše....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2005 17:41
- Nahlásit
V posledním čísle časopisu 100+1 zajímavostí jsem se dočetla, že hlasitá hudba v lidech vyvolává pocity štěstí, euforie a někdy dokonce až orgasmus Já jsem v tomto ohledu asi divná, protože já hlasitou hudbu, i když je to má oblíbená, naprosto nesnáším.... Souhlasím s tím, že na akce podobné "Czech tecu" by se neměla brát žádná zvířata ani malé děti. Pokud jde ale o vztah konkrétně mých psů k hudbě, pak je velice kladný....Naši hafani jsou např. v autě mnohem klidnější, když se z kazeťáku ozývá Elvis nebo Queeni, než když je ticho. V našem starém autě si náš dědek knír dokonce rádio knoflíkem vědomě zapínal (teď už máme jiné auto a dědoušek už neslyší....:sad Osobně si myslím, že pokud jsou psi od malička navyklí na rámus obecně, pak jim nemůže vadit ani hudba. To by se pak nedal provozovat ani dogdancing, tam je taky kraválu ažaž a některé psy to vysloveně ještě provokuje k lepším výkonům - prostě se rádi předvádí. Jde zkrátka o to, co pes snáší dobře, co se mu líbí. Pokud mu ale "hudební kravál" vadí, nikdo by ho neměl nutit "to poslouchat" a tahat ho na kraválové akce..
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2005 19:20
- Nahlásit
FiSt
taky czechtech neradim k tradicnim festivalum, ale kdyz mluvis o tech fetacich tak je to pekna blbost, fetaci jsou jak na technu tak i na normalnich festivalech (trutnov, sazava...) a spousta lidi co byla na czechtechu ted byla i v trutnove, je fakt ze tentokrat mi pejsci zustali radeji doma, prece jen je to prilis prelidneny.
|