Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / stavba boudy
Autor Zpráva
staropramen
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 18:47
- Nahlásit

čau.chci psovi postavit boudu ale nevím odkud začít,respektive nevím vůbec nic znáte nějaké stránky,knihy kde bych našel co je potřeba? díky

staropramen
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 18:49
- Nahlásit

případně vlastní zkušenosti a tipy, uvítám cokoli je to pro rotwajlera ,zatím je malej a v baráku ale na zimu aby už vypad

argosek
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 19:23
- Nahlásit

staropramen

tak jsme byli vcera na porte
a kdyz jsme se vraceli cestou domu
tak jsme videli drevorubce
jak porazej strom
a ten strom plakal

staropramen
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 19:46
- Nahlásit

argosek super tak to mám střechu ale co zbytek?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 20:42
- Nahlásit

Velikost si zvol jakou uznáš za vhodné, ale ber na vědomí, že když ji uděláš moc velkou, nebude schopnej si to v zimě zadejchat a bude mu zima.
Nejdřív si udělej z klasickejch latí, co se dávaj na střechu kostru(konstrukci). Pak to zevnitř pobij třeba sololitem nebo dřevotřískou. doprostřed, na šíři té latě dej polystiren 5cm silnej a zvenčí to pobij třeba palubkama, vypadá to dobře. Na dno dovnotř dej místo dřevotřísky prkna.
No a bouda je hotová. Akorát, jestli ji budeš mít na dešti a ne pod střechou, tak by to chtělo ještě nepromokavou střechu, ale to nevím, jak udělat, to jsem nepotřebovala.

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 21:08
- Nahlásit

staropramen
Pro rozměry a pár rad koukni sem: http://www.corgi.estranky.cz/clanky/z-praxe/bouda

Já osobně jsem si jí radši nechala od truhláře udělat podle nákresu (je na něj odkaz na té stránce uvedené výše). Jednak jsem levá a druhak bych to případně mohla reklamovat.
Zásadní jsou asi tyhle věci - správné rozměry, dobrá izolace, zubům a drápům odolný vnitřek, snadno udržovatelný materiál odolný plísni, dobrá střecha pokud není v kotci (já na ní mám to, čemu se asi říká umělý šindel), možnost odklopit střechu nebo stěnu pro potřeby údržby. Takový ty drobnosti jako jestli nožičky nebo jestli vchod bez prahu, nebo jestli střechu rovnou nebo šikmou nebo že je dobrý vchod neoplechovávat, protože pes ztloustne, to už se poddá...

Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání