| Autor |
Zpráva |
younglady
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2009 22:13
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo doma tyhle plemena, jaký je s nima soužití, kolik času jim věnujete, co s nima děláte, jaké jsou strasti soužití s těmito plemeny??? Tak nějak prostě vaše zkušenosti s nima, díky ;)
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2009 22:25
- Nahlásit
younglady
plánuješ dalšího čoklíka
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2009 22:28
- Nahlásit
MaggieM
JJ ale jako dost časem, třeba za 3,4 roky nebo tak, ale chtěla bych mít dost času si vybrat, promyslet a tak
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2009 22:39
- Nahlásit
Pitt? Jako Brad?
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2009 22:40
- Nahlásit
impact
noooo to by byl mazlíček
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2009 22:50
- Nahlásit
Takze chces neco slyset o pitbullech nebo o Pittovi?
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2009 22:54
- Nahlásit
impact
můžeš o obojím, ale ten pitbullík je asi reálnější
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 01:40
- Nahlásit
impact
younglady
sem teda taky myslela že Brad...plánuješ pelmeno tak pitbull
jinak tě pitbuláři kousnou a neprodaj :
jinak myslím že 3 pes..hmm ale z těhlech plemen k tějm tvejm určo samec..holčičku nedoporučuju
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 08:39
- Nahlásit
Jak píše sarax, tak určitě k holkám kluka
Hlasuju pro malinu, víc třeba po icq.
A nebo minibulíka
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 10:05
- Nahlásit
WhiteWolf
minibulík není pes
sarax
hele já mám raději jednopohlavní smečky, navíc feny mi víc vyhovujou ve všech směrech.. další feny se nebojím, Abby je už strašně sklidněná, Easyna je spíš blbeček no uvidím, ještě to promyslím
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 10:31
- Nahlásit
younglady
mám raději jednopohlavní smečky
a pak si k tomu pořiď fenu pita a budeš mít po smečce
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 10:40
- Nahlásit
Mel
myslíš, že by to byl až takovej průšvih?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 10:43
- Nahlásit
younglady
no, z vlastní zkušenosti ti můžu říct, že já bych si tohle v žádném případě nelajsla.... jako ano, můžeš mít kliku a čuba bude v poho, ale ta šance je tam opravdu dost malá...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 10:55 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit
Mel
tzn. hledat takové spojení, ze kterýho teoreticky vzejde vyrovnaná fena a doufat, že fakt taková bude a všichni to přežijem ve zdraví a nebo psa... mno to sem slyšet nechtěla ale díky za názor
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 11:01
- Nahlásit
younglady
hele ty uz nevis co by, co?
Porid si poradnyho chlapa a budou ti stacit dva psi
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 11:15
- Nahlásit
younglady
ale to není o vyrovnanosti... já mám psa naprosto vyrovananýho...
Ale prostě když je něco x let šlechtěno na agresivitu vůči psům, tak to prostě jen tak nevymýtíš. A fakt mi věř, i já byla mezi těmi, kteří si mysleli, že to je o tom, jak si psa vychovám.... Vychovala jsem ho celkem dobře, si myslím, ale rvát se prostě bude kdykoliv k tomu bude mít možnost a záminku - a to sama víš, že na výlety chodí ve smečce v poho, takže to není žádnej agresívní debil.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 11:19
- Nahlásit
younglady
Hele, ty evidentně nevíš o pitbullech vůbec nic. Proto si ho vážně raději nepořizuj. Proč chceš pitbulla? A co znamená vyrovnaná fena? Že se ti snese s každým dalším psem? To není pitbull...
Pitbull do smečky není. Já mám doma pity 3, jednoho pinče a nějaké křížence. Snesou se. ALE každý má svůj vlastní kotec a někteří spolu můžou být jen pod dozorem. Venku na procházce spolu vychází úplně bez problémů, ale domů bych si je všechny najednou fakt nevzala. A to nejsou nevychovaní.
A teď vážně - proč zrovna pitbull? Protože je to móda a všude se píše, že je to bezproblémový psík do rodiny a že na nově lžou? Ano, na nově lžou, ale není to až tak bezproblémový psík. A možná to bezproblémový psík je, ale jen pro člověka, který o nich něco ví. Ví, co může očekávat, ví prostě něco o tomto plemeni.
Já jsem se k pitbullům dostala náhodou. Uchvátili mě a miluju je. Ale člověk musí respektovat odlišnosti tohoto plemene a nesnažit se za každou cenu udělat z nich gaučáky a tím tohle plemeno ničit.
A aby nedošlo k omylu - rozhodně nejsem odborník na todle plemeno.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 11:21
- Nahlásit
nika00
chlapa mám a psi nestačí, ani kdybych těch chlapů měla pět
Mel
jako jo Gary je zlatíčko musím říct, že sem se toho u pitbullíka bála
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 11:29
- Nahlásit
pawLINka
jasně proč neodsoudit dalšího člověka, kterej, než si něco pořídí, tak se raději zeptá kdybych si ho hned koupila, tak asi udělám lépe že? nejsem žádná blbá barbie, která potkala na ulici cosi jako pitbulla a hned to chce domu jen proto, že to dobře vypadá. Nemyslíš, že proto, abych se dozvěděla co nejvíc o plemenech, která mě zaujala, sem právě tady a ptám se majitelů, abych zjistila, jestli jo nebo ne?
A proč pitbull? protože hledám sportovní plemeno, se kterým budu moct makat a ono něco vydrží, který bude vzhledově budit respekt a bude věrným přítelem pro mě.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 11:35
- Nahlásit
younglady
Nesoudím. Jen jsem napsala svůj názor - aby sis ho nepořizovala. Hlavně proto, že ho chceš do smečky...
Ptáš se, tak ti odpovídám
A taky záleží o jaký sport ti jde...
Třá na cvičení je pitbull sice fajn, ale nebude to špička. Na agility taky nebude nejspíš vyhrávat. Ale pokud chceš dělat třá weight pull, tak ti zase bude celkem na nic ten dobrman...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 11:41
- Nahlásit
younglady
No, pokud ti tady řekne několik majitelů bulls psů, že fena pit je k dalším fenám nevhodná a ty jedeš stále svoje, tak čemu se divíš?
Předpokládám, že nejsi nemehlo, co by si koupilo pita za dva tisíce z inzerátu a budeš pečlivě vybírat rodiče. Pak ti ale řeknu jedno - z inzerátu si můžeš koupit vemeno, co je něco s něčím a s povahou pitbulla ve směru game nemá nic společného, tže se ti možná s fenama i snese. Pokud však budeš pečlivě vybírat z dostupných kennelů, tak buď narazíš na množitele, který kryje kde co s kde čím, včetně nemocných zvířat a nebo na chovatele, který kryje tak, aby to mělo smysl, ale v tom případě si domů doneseš psa, se zřejmě velkými pozůstatky game. Což znamená v dospělosti za A neštěastný páneček, za B nešťastný pitbull a nebo za C úplná likvidace zbytku smečky.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 11:44
- Nahlásit
pawLINka
jako já sem pořád věděla, že dokud budu mít teriérku, tak pitbull nepřichází v úvahu, teda fena, ale tak trochu sem zadoufala, když se teď sklidnila, ale prostě po čtení názorů tady vím, že dokud bude teriérka, fena pitbulla napřichází v úvahu, s ovčandou si myslím to nebude problém, je spíše podřízenější a navíc až nebude teriérka nebude už ani ovčanda, páč za těch 10-12 let...
no prostě jestli pitbull tak momentálně pes, si ho asi budu muset zase škrtnout ze seznamu
Ad. sport, s teriérkou dělám sportovku, agility, flyball, obedienci, s ovčandou sportovku, obedienci, pasení a začneme agility.. s dalším psem bych dělala taky sportovku a obedienci a asi bych mu opět přidala něco dalšího pro to plemeno přirozené
A co ty dobrmani a maliny??? To tu nikdo nemá???
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 11:48
- Nahlásit
impact
jako já netvrdím že si chci za každou cenu pořídit fenu, ale prostě feny preferuju a zajímali mě názory na fenu pitbulla ve smečce a jestli je to vůbec reálný, vidím, že není, tak i sama píšu, že s tím asi budu muset počkat
|
impact
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 11:49
- Nahlásit
younglady
teda fena, ale tak trochu sem zadoufala, když se teď sklidnila
Musíš to brát oběma směry. To, že tvoje fena se zklidnila, ještě neznamená, že stejný vemeno bude po pubertě i ten pit.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 11:50
- Nahlásit
younglady
Jinak ještě říkáš sport. Jsi si vědoma toho, že pokud si pořídíš pitbulla, tak se můžeš dopracovat k tomu, že na veřejných akcích bude problém s chováním? Ne, že by nutně problém být musel. Ale tak víš jak. Nikdy nevíš, jak velký hrdina ti z toho vyroste.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 11:54
- Nahlásit
impact
no joo říkám že škrtám, pitbullík je mým snem asi 5 let, dřív sem si netroufla, teď zas nemůžu
jj problémového chování sem si vědoma, ale já taky lidi moc nemusím, tak budeme stranou spolu
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 11:55
- Nahlásit
younglady
, že dokud bude teriérka, fena pitbulla napřichází v úvahu, s ovčandou si myslím to nebude problém, je spíše podřízenější
A todle je další příklad toho, že to špatně chápeš...
Už ti to psala i impact...
I kdybys měla sebevíc submisivní feny, tak to neznamená, že ti s něma pitbull/ka vyjde.
A vzhledem k tomu, co děláš za sporty, tak bude ta malina nebo dobrmánek lepší.
Kamarádka si teď pořídila miminko dobrmánka a i já jsem z něj unešená.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 11:58
- Nahlásit
younglady
jj problémového chování sem si vědoma, ale já taky lidi moc nemusím, tak budeme stranou spolu
A jak během dejme tomu nějakýho závodu ostraníš všechny okolní psy do vzdálenosti třá půl kilometru?
To už je extrém, ale co s tebou.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 12:02
- Nahlásit
impact
si dělám srandu samo
jako pokud by to nešlo, tak by to nešlo a holt bysme se takových akcí neúčastnila, bych se nezbláznila
|
impact
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 12:04
- Nahlásit
younglady
Nj, tož tady máš můj pohled na věc.
A co cheš se psem vůbec dělat za sporty?
|