Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Vnější útok zevnitř
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 09:38
- Nahlásit

Místo:
Vesnice (vesnice plná buranů, jež psy uvázali ve štěněčím věku u boudy na dvorku, do starého kastrólu jim drobí tvrdé rohlíky a zalívají je starým zkysalým gulášem a od boudy je odvážou až po smrti).

Hlavní aktéři:
Já (no comment), Garfield (německý ovčák ne zcela vyrovnaný, 68 cm v kohoutku, 40 kg), vesnický ořech kříženec rotvajlera a německého ovčáka, co do míry a váhy srovnatelný s Garfieldem).

Děj:
Jedu na kole a můj psík si vyklusává vedle mě (a tohle neřešte!!!! prostě na kolo chodí se mnou roky, je spokojenej on i já, jsme sehraní a na místech, kde nevidím daleko kolem nás slízám z kola a psa vedu u nohy, než zas budu mít výhled). Jedeme po polní cestě podél pole. Pole je z druhé strany lemováno zahrádkami. V jedné zahrádce je běhá, štěká a doráží proti pletivu onen aktér příběhu kříženec NOxrotvík. Koukám na rotvíka a sykám na Gafielda, aby pádil dopředu a psíka si nevšímal. Garfield pádí dopředu a psíka si nevšímá. V tu ránu se ozve kovový zvuk, pletivo povolí a pejsek z výšky 2 metrů dopadá na zem a řítí se směrem k nám.

Otázka:
Co uděláte?
- máte psa rváče, na jehož pacifikaci sice stačíte sami, ale rozhodně už nemáte fyzický fond pacifikovat současně i druhého cizího psa.
- jste tam sami, široko daleko úplně sami.
- váš pes má náhubek, budete-li jej držet za obojek a vláčet někam pryč či se snažit chránit před útočícím psem, dost těžko se vám to podaří, v horším případě přijdete k nějakému tomu kousanci od vetřelce i vy sami

No?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 10:15
- Nahlásit

Garfield
Garfield (německý ovčák ne zcela vyrovnaný
pani,nepomlouvejte furt toho pséka,dyk je celkem f poho
Co uděláte
a cos udělala?
ty vogo,nevím,psa rváče absolutně nemám ,ale pokud by to bylo takhle,asi bych mu koš sundala a modlila se ,abych toho vořecha dokázala nějak odradit,nevim..těžko říct co by čék udělal v tý chvíli.Akorát teda bych svýmu umožnila se bránit a šla s nim do toho vořecha bo ve dvou se to lépe táhne..

LucieS
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 10:16
- Nahlásit

Jak to dopadlo??

Tohle je moje noční můra . (jediné, co mě vždy napadlo, zkusit zaháknout cizího psa do smyčky z vodítka, ale netuším, jestli je to technicky vůbec proveditelné)

Jednou se mi podobné stalo, ale to jsem měla psy dva, sice oba s košíkama, ale fena na milého útočícího NO vyjela takovým způsobem, že ho tím košíkem zamlátila do blízkých smrčků.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 10:25
- Nahlásit

Garfield

No?

sem zvědavá! Okamžitě chci vědět co bylo dál. Bože tohle jsou hnusný, hnusný zážitky. Mám z takových situací osypky. Prosim, prosim, až to dopíšeš, hoď tam ešče něco krátkýho na uklidnění, jo? Dík.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 10:28
- Nahlásit

PetraK
hoď tam ešče něco krátkýho na uklidnění
třá jak byli s garfieldem f kině nebo na výstavě vobrazůch?
Mám z takových situací osypky
pani,osypky sou v týdle situaci celkem k ničemu si troufnu říct,musíte se nasrat,hodně,moc a rychle a vopravdu.adrenalííín dokáže prej divy

nemethova5
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 10:28
- Nahlásit

Garfieldzdur pani,ja to resila ti,ze jsem vzdycky hajanovy nahubek sundala,prece si nenechate pohryzat svyho psa,ne?to je logicky!mela jste kolo,tak tim kolem jeste zablokovat druheho psa at nemuze ke gafovy,jak jsem jeste jezdila s ajaxem na kole,vetsi mastodont nez hajan!60-kilovej ovcoun,tak jsem to tak resila,ja mela upa ty same problemy,vzdycky jsem mela,po kapse retizek a kolecka a plno starych klicu,stacilo vzit z kapsy a mrsknout to vedle psa a byl klid,hned mazali domu,takhle se na nas vyritil krizenec asiata s cimsi,oni ti psi jsou za plotem hrdinove,ale jak jim ukazes ze mas navrch,tak se radsi klidi

nemethova5
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 10:29
- Nahlásit

davidkova renatajj,pani to mate pravdu,jenze takovy situace bohuzel jsou vsude!tak s tim petra k musi teda pocitat

Garfield
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 10:38
- Nahlásit

No já byla odhodlaná svýho psa podržet u sebe a počkat, co útočící maník vymyslí. Pokud do nás fakt půjde, sundat koš a vypustit stroj na usmrcování psů. Je tu totiž ještě jedna věc, jakmile mu ten náhubek sundám, tak on se do psa pustí a už nepřestane - je jak stroj na zabíjení psů, prostě zatmění, práh bolesti v prdeli a jede a jede a jede. Kdyby se druhý pes bránil intenzívně a soustavně do sebe byli zakouslí, tak je neodervu, dokud jeden z nich nepadne a kdyby druhý pes vzdal a hodil submisivního pokořeného poraženého, tak Garfield do něj půjde pořád dál a budu ho muset odtrhávat "zakousnutého", což je (jak mi tu mnozí z vlastní zkušenosti mohou potvrdit) dost velký problém.

Útočící maník se do útoku pustil, ale nebylo to tak drajvové, jak bych čekala, proto jsem Garfieldovi náhubek ještě nechala, položila ho předníma tlapama na zem čelem proti psu, naklonila se dopředu a ve chvíli, kdy se cizí pes Gafa dotknul, tak jsem povolila ruku. Garfield na něj skočil, nahrnul si ho pod sebe a začal jej ubíjet náhubkem. V tu chvíli jsem Gafa stále držela, cizí pes byl pod ním. Když jsem Gafáka za obojek stáhla ze psa dozadu, couvla a opět ho položila tak, aby byl čelem ke psu a mohl na něj kontrolovaně dorážet, cizí psisko kus pouteklo a pak jen běhalo v kruhu kolem nás, štěkalo, doráželo, ale dotknout už se nedotknulo mě ani Gafáka. V tomhle zvláštním tanci jsem psáka odvláčela pryč, přičemž ořech kolem nás ještě chvíli kroužil a pak vzal kramle zpět ke své zahradě, kam už se ovšem nebyl schopen dostat.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 10:41
- Nahlásit

Garfield
tož ste to vyřešila very gůt,pani,klika,že ten vořech byl akorát vesnickej přizdisráč,jak většinou bejvaj.

Garfield
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 10:43
- Nahlásit

davidkova renata
Přesně tak, byl to ten typ, co má plnou mordu štěků, ale ke skutečnýmu ataku hodně daleko. No a kdybych Gafákovi ten náhubek sundala, tak by psék dopadl asi blbě. Ono pak taky cpát mezi ně ruce by bylo dosti nepříjemné.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 10:48
- Nahlásit

Garfieldty ruce tam cpat to bych vam ani neradila,ja takhle dopadla,kdyz jsem svyho staryho ajaxe rvala od brazilske fily,byli v sobe zakousnuti a ja se je od sebe snazila pacit,co by jste cekali co budu delat v patnacti letech?skoncila jsem na chire s roztrhanou rukou,ale dodnes nevi,ktery z dvou v zachvatu zurivosti me pohryzl,tak nastesti je to v pohode,ale pokud by nastal ten problem,ze pes bude v utoku pokracovat,tak bych gafakovy ten kos sundala,pes ma byt zajisteny a nema ohrozovat ostatni,no u nas je to v bledemodrem pani

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 10:48
- Nahlásit

Garfield
kdybych Gafákovi ten náhubek sundala, tak by psék dopadl asi blbě. Ono pak taky cpát mezi ně ruce by bylo dosti nepříjemné.
tož to je jasný,pani,proto řikám,že je těžký říct vocud co a jak..pokud by ale ten čokloid šel do mýho psa natvrdo,koš bych sundala jako první .Tohle je ta nejlepší varianta co mohla bejt..

Baico
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 10:49
- Nahlásit

U nás je těchhle hajzlů plná ves. Neznaj nic jinýho než dvůr a jednou za rok autobusovou zastávku, kde se očkuje vzteklina. A já jsem za exota, protože chodim venčit, i když máme celkem velkej dvůr a k tomu ještě zahradu.

Garfield
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 11:07
- Nahlásit

PetraK
něco krátkýho na uklidnění, jo?

Není probém:
Většinou na to místo chodím místo na kole ještě navíc s kočárkem...

mac1
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 11:26
- Nahlásit

Garfield

Není probém:
Většinou na to místo chodím místo na kole ještě navíc s kočárkem

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 13:05
- Nahlásit

Garfield
Většinou na to místo chodím místo na kole ještě navíc s kočárkem

ešče, že huž sem právě položila příbor a dojedla oběd

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 13:19
- Nahlásit

Garfield

Není probém:
Většinou na to místo chodím místo na kole ještě navíc s kočárkem...

blpko)))))))))))))))
eště bys mohla k tomu bejt březí

žanda
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 15:08
- Nahlásit

FUj, to byl příběh,až mám zježený chlupy ,jestli nějaký mám. Vzhledem k povaze svého psa chápu ,jak Garfieldové muselo být. Ještě že to dobře dopadlo.

Lola1
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 20:04
- Nahlásit

davidkova renata

worick
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 22:28
- Nahlásit

Garfield
Jenom takhle sem tam čtu na fórech vaše příběhy a na to jak píšeš, že je to pes nevyrovnaný a bůhví co ještě, jste celkem v pohodě zvládli i tuto vyhrocenou situaci. Když se Gaf nechá položit a čeká co bude i když kolem lítá nějaký ,,vyserka", tak to s ním zase tak špatné není....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání