Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Knihy o psech aneb, co jsem přečetl/a
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
ankaras
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2009 07:25
- Nahlásit

Dáška
tady jí jedna paní prodávala http://www.aukro.cz/item552627510_Miluska_a_Mufink a.html
sice jí aukci někdo odklepl, ale třeba jí ještě má

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2009 07:41
- Nahlásit

Ještě je výbornej Eco, Dan Simmons, Pratchett

Ale mám krizi, nemám co číst novýho, v poslední době je to bída s nouzí, nic mě nezaujalo

kokoška
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2009 07:51
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
a četlas Na Větrné hůrce? To je dost dobrý, sice to není horor, ale drsný to je.

Matejka
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2009 08:02 - Změnil/a: Matejka
- Nahlásit

Nebo jsou super knížky od Jeffreyho Deavera, od toho mám přečteno skoro všechno já a nebo od Sergeje Lukjaněnka

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2009 09:30
- Nahlásit

kokoška

Aby nedošlo k mýlce, já na horory moc nejsem, prostě mi jenom dochází inspirace ale tohle si zaznamenávám do diáře

Matejka

Hm, na Lukjaněnka jsem úplně zapomněla ten je taky výbornej

kokoška
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2009 09:44
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
prostě mi jenom dochází inspirace
no jestli čteš všechno, tak zkus i Egypťana Sinuheta - je to bichle alá poslední díl Pottera a přelouskla jsem to za 3 dny

Matejka
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2009 09:46
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Já si teď od něj koupila Bludiště odrazů a super a má to ještě navazující dílek No a Hlídky jsou bezchyby

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2009 09:48
- Nahlásit

kokoška

A nějaký hrubý nástin o čem to je? Už jsem to viděla v knihkupku Ale když jsem přelouskala Svědectví a To (přes 1000 stránek), tak to nebude problém

kokoška
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2009 10:10
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
mrkni sem http://pohodaveskole.net/literatura/mika-waltari-e gyptan-sinuhet/
I když to nevypadá nic moc, tak je to čtivě napsané a takové ty filozofické věci tam mě dost oslovily.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2009 10:15
- Nahlásit

kokoška

Děkuji moc, zakoupím

Dáška
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2009 10:22 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Dík, aukro mně fakt nenapadlo, zkusím jí napsat

Jinak bych ti doporučila Richarda Brautigana, to je výborný úlet nej knížka je V melounovém cukru
Nebo Radek John píše fajně

A ještě Jan Pelc, ale toho určo znáš

ankaras
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 07:12
- Nahlásit

Dobrý ránko literární kroužku

- hlásim, že včera vyšlo další číslo super časopisu Psí kusy , kupujete ho někdo?

brezen2008
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 07:17
- Nahlásit

ankaras
kupujeho ho kolega v práci,takže já si ho půjčím domů a pak vrátím

jinak já kupuji za časopisy: Pes přítel člověka,Psí sporty

jinak občas skáknu k nám do antikvariátu a někdy si koupím nějakou knížku o psech,poslední byla za 20 Kč - 400 rad pro milovníky psů z roku 1967

ankaras
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 07:22
- Nahlásit

brezen2008
já ho právě začala kupovat na konci roku 08 a nakonec jsem si doobjednala všechna čísla, protože se mi to fakt líbí Pes přítel člověka a Svět psů ted kupuju už jenom když je tam něco zajímavýho, Psí sporty mám doma dvoje a to je taky pěkný

- máte blízko antikvariát jo? a jaká ta knížka byla?

brezen2008
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 08:07
- Nahlásit

ankaras
jestli jsi z prahy,mohu půjčit,jako mě se líběj věcky,nekupuji si encyklopedie a o výcvyku,mám jenom z roku 1985 poznej svého psa,ta se mě hodně líbí a pak:
Divoký pes
6raloci v psí kuži
Ve zvířecí rodině
první pomoc pro psa
jak poskytnout psovi první pomoc
hrajemi si ze zvířaty
Kolja,to neznáte mého psa
plemena psů od A - Z

ankaras
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 08:11
- Nahlásit

brezen2008
Já taky právě nějaký mam a některý mi jenom prošly rukama, ale dneska by mi měly dorazit ty dvě knížky, co jsem objednala

Z útulku až k moři

a Pes v 21. století

JInak jsem od Rokycan (Holoubkov), mrknu na ty knížky, co si napsala na netu jinak s tou první pomocí mam taky a encyklopedie máme doma asi 3 a nekupujeme, navíc v každý píšou něco jinýho

brezen2008
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 08:14
- Nahlásit

ankaras
dej pak vědět vo tý z utulku k moři ,jaká je,bo tohle mě zaujalo

ankaras
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 08:17
- Nahlásit

brezen2008
dej pak vědět vo tý z utulku k moři ,jaká je,bo tohle mě zaujalo
- dobrá já mam takový knížky radši než ty poučný a naučný ale Konejšivé signály, co jsem četly byly taky moc zajímavý, zrovna projíždim bazar, jestli tam nemají něco zajímavýho

kokoška
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 08:35
- Nahlásit

ankaras
Psí kusy
koupila jsem si to jen jednou - březnové číslo, protože na titulce byl pudl. To, co jsem se tam o pudlech dozvěděla mě natolik nadzvedlo, že jsem prvně v životě napsala do redakce, zda to myslí vážně! Dle reakce pana šéfredaktora jsem nebyla první, strašně moc se omlouval a sypal si popel na hlavu.
Jenže, kde je dáno, že podobné bláboly nebudou psát dál o jiných plemenech nebo třeba o výcviku a tak....
Časák jako takový se mi líbil, ale tenhle kiks mě odradil natolik, že už si to prostě nekoupím

ankaras
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 08:36 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit

kokoška
no..... takový bláboly zrovna byli ve světě psů o akitách, protože si to redakce upravila a přepsala ale asi vim o co jde, v tomhle novým čísle se ti tam asi zrovna omlouvají

- jenže to se stane všude

kokoška
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 08:46
- Nahlásit

ankaras
Mně konkrétně se určitě neomlouvají - koupila jsem si to totiž až minulý týden a pan šéfredaktor psal, že nové číslo je již v tisku, že podobně jako já reagovali i jiní lidé a asi tomu prvnímu (a nejvíc naštvanému) se omluví v dubnovém čísle.
Já to beru, že chybička se vloudí, ale pudl je pro mě srdeční záležitost, tak to asi víc prožívám.

ankaras
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 08:56
- Nahlásit

kokoška
se omluví v dubnovém čísle
Píšou tady jedný holce : Klárka žáková nám poslala dopis, kde nás upozorňuje na některé omyly, které našla v článku Populární kudrnáč, v rubrice encyklopedie : a) česání srsti pudla 10 hodin, b) pudl se trimuje, c) pokud si pořídíte potřebné vybavení, je celkem jednoduché naučit se trimovat pejska doma , d) vaše typy střihů jsou naprosté nesmysly: nějaký středozemský, anglické sedlo......

-Bohužel, chyba se nám opravdu do článku vetřela a mrzí nás, že jsme tento chybně použitý termín a tedy omyl nezjistili ještě na půdě redakce. Je samozřejmě jasné, že pudl se netrimuje, ale stříhá. Pokud jde o údajně chybné názvy střihů, na které nás Klára upozornila, tady problém vznikl stejným způsobem jako záměna stříhání a trimování. Autorka materiálu totiž vycházela zejména ze zahraničních zdrojů a názvy střihů doslovně přeložila z AJ. To však neodpovídá jejich v češtině zažitých ekvivalentům. Co se týče délky česání a stjně tak i možnosti stříhat svého pudlíka doma, pokud na to máme vybavení spíše záleží na individulálním přístupu chovatelů. Každopádně i za tyto kritické poznámky jsme rádi, nebot vaše pozornost i ta kritická kterou obsahu časopisu věnujete je pro nás velkým závazkem.

- víš co, pro mě to je dobrej časopis, protože jedinej ho přečtu od začátku do konce a baví mě v ostatních si vždycky jenom něco vyberu ale úplně chápu, že tě to naštvalo, kdyby si třeba měla dogu a bylo to správně o ní, tak by tě to taky tak nevzalo ale vim ajk to myslíš

kokoška
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 09:14
- Nahlásit

ankaras
Díky moc, žes mi sem dala jejich omluvu, aspoň vím, co se nelíbilo jiným. Když pominu tu údržbu srsti, tak jsem tam našla i jiné (podle mě závažné chyby). Musím ocenit, že to na férovku přiznali.
Příčina těch blábolů je jasná - zahraniční zdroje a neověření si informací.
Na citování zahraničních análů jsem hodně háklivá od doby, kdy jsem si na amerických stránkách klubu afgánů přečetla, jak je toto plemeno vhodné na agility, obedience i obrany Věřím, že kdybych zavítala na stránky buldoků, tak se tam dočtu, jak skvělé mají předpoklady pro psí dostihy a třeba mushing.

inu
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 09:58
- Nahlásit

Psí kusy mám předplacený od ségry k Vánocům, ale pošťáci z nich vždycky udělaj salát. Mě se na nich líbí to, že opravdu komunikujou se čtenářema a snaží se dělat časopis podle toho, i když mi přijde, že poslední dobou šli s kvalitou zase dolů a dost mě tam vytáčí ta stupidní reklama na ty předražený obojky a vodítka

ankaras
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 10:13
- Nahlásit

inu
JJ, mně tam taky vadí ted to MÓDA , ale uvidíme, zatim se mi to pořád líbí, je to prostě pro lajka no

inu
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 10:19
- Nahlásit

ankaras
já chytla hned ruhý číslo, jak tam psali o tý akitě Tomíkovi. A řekla jsem si proboha
Ale líbilo se mi, že tam dělají nabídky psů z útulků, etc, takže jsem si to kupovalo dál. Pak mi přišlo, že kvalita hodně vzrostla, teď, že je to už zase horší, občas jsou tam blbosti, někdy mi přijde, jako by se tam informace hodně opakovaly a fakt mi ukažte jedinýho člověka, kterej to čte a může si dovolit vyhodit patnáct tisíc za vobojek s šutrama Swarovski. Už jsem jim tam dlouho nepsala, ale asi zase napíšu
Ale je pravda, že ve srovnání s ostatníma pejskařskejma časopisema je to nejstravitelnější.

ankaras
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 10:24
- Nahlásit

inu
tak víš co, pokaždý se to někomu bude líbit a někomu ne, dyt si to určitě četla, že si tam lidi píšou o výsledky výstav a tak, každej o něco jinýho, pak je těžký to dát dohromady nějak

inu
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 10:29
- Nahlásit

ankaras
proto se mi líbí, že to drží v určitý lajně: čili bez plakátů, výstav, atp. Ale fakt netušim, komu se tam líbí ta móda

ankaras
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 10:31
- Nahlásit

inu
to jo, mohli by ty dvě stránky využít jinak by ses možná divila jak chodí páníčci s hafínkama oblíkaný

inu
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 10:33
- Nahlásit

ankaras
to jo, mohli by ty dvě stránky využít jinak
přesně!

by ses možná divila jak chodí páníčci s hafínkama oblíkaný
nedivila, ale pochybuju, že to jsou Swarovski šutry. A nebo by to měli vkládat jen do časáků, kerý distribuujou do Práglu (beztak jsou to tuším reklamy na Pražský prodejny těchle krámů), bo tady na Moravě sme rádi, že máme na nyloňák nebo koženkáč

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání