Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Prima knížka pana Preislera - Pes v 21. století
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 13:52
- Nahlásit

Nedá mi to se zase nepodělit. Včera jsem dostala od kamarádky knížku pana Preislera a ač teprve na začátku, tak jsem absolutně nadšená. Už úvodní slovo mě dostalo - i kdyby čtenářům ta knížka víc nedala, jako, že toho se nebojím - i tak by to bylo hodně. Autor tam neuvěřitelně smysluplně a pravdivě sepsal veškeré problémy které se k chovu psů váží. Jak říkám, jsem v začátku knihy, ale jsem přesvědčená, už podle prvních kapitol, že tahle knížka by se měla stát jakýmsi PŘÍBALOVÝM LETÁKEM ke každému štěněti. A hlavně by se měla zařadit mezi učebnice ZŠ, protože psa si dnes pořizuje kde kdo, bez představy co jeho držení obnáší, kdyby to děti nasávaly už hned od počátku, možná by to k něčemu vedlo. Já vím utopie, ale je to škoda, že je to jen utopie, protože jsem přesvědčená, že jediná cesta, jak změnit chápání lidí v tomhle ohledu je, začít od těch mrňousů.
No prostě zkrátka a dobře doporučuju , pochopitelně pro člověka léta se psy sžitého tam asi žádná jasnozřivá novinka nebude, ale i jeho, jsem si jistá, že knížka osloví.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 13:59
- Nahlásit

PetraK
hodím odkaz
http://www.canistr.cz/clanky/vydali-jsme/vydali-js me

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 14:04
- Nahlásit

brezen2008
díík, ještě jsem na stránky nekoukala, jen jsem včera hned posílala paní Trankovské emila, jak jsem z knížky nadšená hned po úvodním slově, protože ten úvod, to je opravdu super napsaný.

Gerda
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 17:26
- Nahlásit

PetraK
Dívla sem se na ty stránky a četla příběh Babička a 30 parašutistů.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 19:27
- Nahlásit

Gerda
já ešče ne. Chystám se ale. Mám se na co těšit? Podle názvu určo jo!

Meta
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 08:10
- Nahlásit

Vypadá to dobře, to nové nakladatelství!!! Teď už jen zbývá, aby s sebou Garfield mrsknul a....budou mít další počinek!

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 08:28
- Nahlásit

ještě další poznatek - dostala jsem se k části věnované stopování. Myslím, že ještě před tím, než člověk otevře knížku pana Eise, by si měl přečíst pár těch stránek tady v té knížce. Pomůže to určitě každému kdo začíná k mnohem většímu pochopení chování psa při stopování

Fascinuje mě jak autor dokáže vměstnat tolik smysluplných postřehů na tak malém místě

a myslím, že ani člověk, který se psy dělá roky a roky se u tý knížky nebude nudit. Fakt jsem unešená

Meta
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 08:34
- Nahlásit

PetraK
Z toho tvýho popisu už úplně slintám. Asi si to objednám...

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 08:38 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Meta

tak doufám, že Tě to nezklame?? Já jsem fakt přesvědčená, že každej, každej, než se rozhodne mít čokla - a je naprosto fuk, jestli čokla jako kámoše, na výcvik, nebo na výstavy, by si to měl v klidu přečíst. Kdyby byla cesta jak to dostat do škol a do podvědomí lidí, myslím, že by to psí populaci hodně pomohlo. Není to psáno vědeckýma slovama, ale zkušenostma, bez nadsázky a patosu srdce a opravovým zájmem o psy a snahou pro ně něco udělat.

Přemýšlím tak o tom, že bych to narvala i na jiný psí fóra - páč by to chtělo aby po tý knížce sáhlo co nejvíc lidí. Tak nevím.

Meta
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 08:50
- Nahlásit

PetraK
To víš a na mě pak nezbyde....

Jo, osvěta, taky mám často pocit, že ohledně vztahů ke zvířatům vládne temný středověk. A často je to dokonce horší, než tehdá... , neboť tenkráte měl leckdo k přírodě blíž. Dnes maj všichni plné huby správný keců...a skutek utek
V jednadvacátém století by vše živé nejradši vyhubili...aby třeba někdo nezakopl o psa a nezpůsobil si tak újmu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 09:05
- Nahlásit

Meta
To víš a na mě pak nezbyde....

tak šup, vobjednej to a já to večer rozhodím i na jiný fóra. Myslí, že to není špatnej nápad.

Jo, osvěta, taky mám často pocit, že ohledně vztahů ke zvířatům vládne temný středověk
jo, přesně tak a hlavně u těch psů je to i o tom, že všichni vidí, že každej druhej má psa, takže to je v poho, není žádnej problém, pořídím si taky. A bez rozmyslu, bez úvahy do toho jde.

Walda
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 09:09
- Nahlásit

PetraK

Ahoj. Tu knížku jsem doslal loni koncem roku, jak vyšla a souhlas, je fakt dobrá. Stojí úplně na druhém konci škály, proti barevným obrazovým příručkám "Všechno o vašem psovi ve 100 blbých odpovědích".

Na dnešní dobu je to naprosto neobvyklá kniha. Spíš se podobá příručkám z doby, kdy autoři ještě měli čas a zkušenosti na to, napsat srozumitelně něco nového a taky jim to někdo vydal. (Což by se mimochodem bez paní Trankovské a jedné sponzorky nestalo ani tady.) Člověk si u ní říká: "to je dobrej nápad!" nebo "to mě nenapadlo, podívat se na to takhle" nebo "no jasně, konečně někdo, takhle to dělám taky" a podobně.
Takže zcela jednoznačně .

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 09:18
- Nahlásit

Walda

jé hurá, tak to jsem ráda, že se to líbí i někomu dalšímu a vidí to stejně jako jáááá!!

Tož večer to roznesu do všech koutů světa

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 10:39
- Nahlásit

isdpch
četl jste pane třeba ten úvod knížky, nebo tu část ke stopám? To nejni špatný, zrovna fakt třeba o těch stopách, to mi přijde moc podstatný, než se člověk pustí do delšího studia.
Tam nenajdete návod jak co přesně nacvičit, to ne. Je to o něčem trošku jiným. Pro začátečníka bez debat, fakt myslím, jako povinný příbalový leták ke štěněti. A i lidi co už se psy dělají to, myslím osloví-třeba jak psal Walda buď jiným úhlem pohledu a nebo potvrzením si toho, že na to kouká někdo stejně jako já.

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 11:19
- Nahlásit

isdpch

Samozřejmě, že proti těm co se v nich učeně píše že když pes vrčí dělá vrrrr je to jiný kafe, ale nevím jestli může něco přinést lidem co choděj kupříkladu sem, začínajícímu čoklaři možná ......

s knizkama je to tezke. vcera jem po mesici otevrel schranku a cekal tam na me darek od amazonu - top working dogs. myslel jsem, ze tam budou navody, jak naucit psa umyvat nadobi, uklizet rozhazene ponozky, atd., ale je to nejakej shoes' hund - tak jsem nasranej, pac ozuzlavat boty jsem psy naucil i bez navodu za 30 dolaru.

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 11:25
- Nahlásit

argosek
tak jsem nasranej, pac ozuzlavat boty jsem psy naucil i bez navodu za 30 dolaru.
Jak jste to udělal pane? Mě se tohle vždycky hrozně líbilo, chci aby to saň taky uměla a pořád jí to nejde

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 11:58
- Nahlásit

isdpch
jo četl, viděl jsem tohle téma ráno a když jsem tam brouzdal vzpomněl jsem si na to. Jak říkám nijak zvlášť mě nezaujala. Pokud někdo se psem dělá, tak já bych mu doporučil místo tohodle rovnou Mikulicu, na stopy zas něco jiného atd. Tyhle náznaky mi přijdou fakt pro začínající čoklaře.
Ale to je od úhlu pohledu, já taky nedám dopustit na knížku Aby nezlobili a pro někoho je to naprostá pitomost

ale jo! však já jsem říkala, že by se to mělo dávat jako příbalovej leták ke štěněti a mělo by se to dostat hlavně do rukou těch co začínají a vědí prd a kuličku. Ale i tak si myslím, že se tam prostě najde. Tohle je začátek, Mikulica je další krok, stejně jako Eisovo stopování. Takhle to myslím. Mně to nadchlo prostě tou uceleností základních a dobře směřovaných informací pro ten start. však jsem nepsala, že tam najdete návod jak vyhrát PÍPO 47

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 12:29
- Nahlásit

isdpch
Mně ten "začátek" udělala právě ta Aby nezlobili

to neznám, mě tady dostalo fakt hodně to úvodní slovo a teď taky těch pár konkrétních vět před tím stopováním. Do obran nevídím už vůbec, tam nebudu moct posoudit, ale prostě oslovilo mě to podáním. Zvlášť v dnešní době emerickejch kuchařek všech psích plemen

Walda
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 13:23
- Nahlásit

PetraK

Souhlas. Podle mě ta kniha není ani tak o tom jak co dělat, ale jak se na to celé dívat a v tom mi připadá právě dobrá.

Fajka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 13:32
- Nahlásit

PetraK

Tak sem si jí taky objednala, moje zkušenost s knihama je taková, že skoro v každý si najdu nějakej střípek, kterej se mě hodí do mojí skládačky a nebo nějaká rada co pomůže.. nebo donutí k zamyšlení ....

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 13:46
- Nahlásit

Walda
Podle mě ta kniha není ani tak o tom jak co dělat, ale jak se na to celé dívat a v tom mi připadá právě dobrá

ba, ba. Bababa

Fajka
rozhodně se nemusíš bát, že to jsou vyhozený prachy. Bude se Ti líbit, tím jsem si jistá.

Patrinka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 15:31
- Nahlásit

Ty bájo, takové chvály. To si ji hned objednávám a až se dočkám štěníků, budu ji dávat budoucím majitelům, až přijedou na mrkandu, aby se ještě stihli vzdělat

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 21:17
- Nahlásit

Patrinka

Fakt? To by bylo prima, protože tam je opravdu recept jak pro začínající kuchařky - žádný "přidáme do toho jíšku, zamícháme a... blablabla", ale s popisem jak tu jíšku udělat , když to připodobním ke kuchařce.
Je fakt, že kdybych chovala psy a měla dávat štěňata do světa, tak teď když jsem objevila tu knížku,dávala bych jí, byl by to zas jeden z kroků, jak tý hroudě malý chlupatý zajistit možná spokojenej život. ta knížka není o tom jak vycvičit psa, ale o čem to je , se psem žít a něco s ním dělat.

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 22:43
- Nahlásit

Biluška

Jak jste to udělal pane? Mě se tohle vždycky hrozně líbilo, chci aby to saň taky uměla a pořád jí to nejde

posli penize, poslu brozuru :-P

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 22:55
- Nahlásit

argosek
posli penize, poslu brozuru

pošlu brožuru, pošli peníze

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 20:33
- Nahlásit

PetraK
Knížka huž dorazila tož mám co louskat

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 20:40
- Nahlásit

Fajka

tý jo, myslím, že se Ti to bude líbit. Je tam třeba i hezky a srozumitelně popsáno pro začátečníka i vyhledávání předmětů v terénu - krok za krokem. A co mě hodně zaujalo, byl popis při výcviku rozlišování pachů. Už jsem skorem na konci u těch otázek, tak jsem zvědavá. Prostě supr-dupr knižka

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 20:46
- Nahlásit

PetraK
jestli je tak skvělá .. což zjistítm asi až o víkendu dřív nemám čas číst ... tak je škoda že má jen 120 stránek
Už se těším až si v klidu počtu

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 20:55
- Nahlásit

Fajka

jo to jsem si taky říkala, že je to málo. Jenže ono je to taky o nákladech. Vydat knížku je bohužel dneska hodně drahá záležitost - ešče chvíli a budu se orientovat

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání