Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Opačné názory
Autor Zpráva
Nori
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 14:34
- Nahlásit

Ahojte,
jsem velmi naštvaná.. Kámoš, kterému jsem řekla, že marketovky a Pedigrii (a další tomu podobné) jsou špatná krmiva, argumentoval tím, že kdysi dávno, kvalitní granule neexistovali a psi se také dožívali vysokého věku. A mého už roční psa (dostal Brit a nyní má Acanu) prý lituje… Prý mou zdravou výživu nechápe, protože s ním lítám pořád k vetovi… Prodělal psincový kašel (chytl od sousedového, očkován byl), zánět žaludku a 2x tlustého střeva (viróza a i má chyba k novým granulím jsme dostali sušené ucho, zřejmě mu to nesedlo,… ale když tak prosil, už jsem dostatečně ponaučená) a žlázky (od narození). Kámoš si chce pořídit německou dogu, kdysi měl kotcového psa, ale dal ho pro mě z neznámých důvodu pryč… Ptal se na můj názor na ND: já mu řekla, že je to obří plemeno se zdravotními problémy, určo vyžaduje kvalitní stravu… samože nesouhlasil. Vše jsem mu vysvětlila, co marketovky obsahují, ale nic… Já bohužel začínala na Pedigrii a konzervy z Kaufu, ale když mu bylo asi 8 měsíců, tak jsem změnila názor a koupila Checopee, Brit a teď Acanu, snad je normální, že mladí psi do 1roku jsou nemocnější než dospělý psi?
Pozn. Sousedův pes, od kterého, chytl kašel pak za 3měsíce umřel, zánět 1x viróza a podruhé i má chyba... Možná má slabší imunitu, teď mu dávám Acanu Adult a Pangamin Bifi Plus (teprve 4dny), občas taky syrové maso nebo chejn. Dělám něco špatně? Přes zimu je doma, bo by utekl, závěje sněhu nám zasypaly plot..

gabi
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 15:19
- Nahlásit

Chceš poradiť či podporiť? Pretože poradiť potrebuje tvoj kámoš. Ale neporadíš niekomu čo radu nepýta.

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 15:33
- Nahlásit

Přesně tak, jsou prostě lidi, kteří si poradit nenechají. Musejí si sami natlouct čumák - a bohužel, někteří si ho nikdy nenatlučou... Já krmím odmala superpremium a bohužel, můj psík má "pořád něco". Hned v 9 týdnech průjmy, pak zánět žaludku, nachlazení a kašel, naražená noha, rána míčkem do oka atd. To přece není vina žrádla, ani vina moje, to se prostě stane. Přítelovi rodiče žijí na vesnici, mají vořecha, 14 let, v životě nedostal lepší granule než Delikan, žere zbytky z kuchyně a je tak fit, že mě to přímo překvapuje! O nějakém zubním kameni nebo průjmu nikdy ani neslyšel Ale že by mě to mělo přesvědčit, abych se podobně začala "starat" o svého psa? No to snad ne! Ani ty nejlepší granule nemůžou nahradit správně sestavený BARF jídelníček, ale myslím, že pokud ten tvůj známý nehodlá investovat peníze do kvalitních granulí, tak asi ani nebude investovat čas do BARFování. Jen se modlím, aby to ten jeho pes ve zdraví přežil...

Nori
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 15:39
- Nahlásit

gabi
Díky, ja potřebuji obojí, celkem se mě to dotklo a tento spor jen tak nepřejdu, mi nestačí říct, kašli na to...
corgi
S BARFem máš pravdu, náš mražák už více než teď nepojme... ale občas když děláme nějaké maso, tak mu odřežu..
Zrovna německou dogu pro začátečníka podle mě není ideální volba... Myslím, že tohle plemeno je finančně náročnější...
S těmi nemocemi jsme na tom stejně a vinu také nesu, každý udělá chybu i zkušenější...

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 15:44
- Nahlásit

Nori
Třeba s tou dogou dopadne jako svého času naši sousedi - jednu utrápili hlady v 6 letech, druhá umřela prý po pozření otrávené myši ve 3 letech (ovšem vypadala stejně dodělaně jako ta první). Obě krmené supermarkeťákem.

Nori
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 15:57
- Nahlásit

corgi
Tak to joo, ani si nedovedu představit jaká je krmná dávka supermarkeťákových granulek pro 70kg psy....
Výňatek z hafici.cz:
Speciální péče:
Odchov je díky jejímu enormnímu růstu velmi nákladný. Štěně a mladý pes do 1 roku, potřebuje velmi kvalitní stravu, a to ve velkém množství. Sebemenší zanedbání výživy v období růstu se brzy a negativně projeví. Avšak v dospělosti není na množství stravy tak náročná.

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 16:04
- Nahlásit

Nori
Doporučuju kamarádovi, aby si prohlédl galerii útulku Děčín, třeba ho to přiměje se o psa skutečně STARAT.

Nori
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 16:13
- Nahlásit

corgi
To je opravdu hrozné, psů je mi moc líto... ale tohle ho asi nezlomí... on se bude opírat na psy, které zná a ti jsou krmeni marketovkami...

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 19:04
- Nahlásit

Dogu krmenou marketovkama od štěněte jsem viděla tak před deseti lety. Křivý nohy, prošlapy, prohnutý hřbet, no prostě ty její buldočí křivý nohy mám před očima ještě teď. Majitelům to připadalo normální to jak vypadá a říkali, že je zdravá jak řípa a nic jí není. Kolika se dožila netuším, po pár letech jsem jí ztratila z očí.

LucieS
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2009 10:38
- Nahlásit

Třeba s tou dogou dopadne jako svého času naši sousedi - jednu utrápili hlady v 6 letech, druhá umřela prý po pozření otrávené myši ve 3 letech (ovšem vypadala stejně dodělaně jako ta první). Obě krmené supermarkeťákem.

Nechci tu působit jako pesimista, ale obávám se, že většina dog se negativních následků špatného krmiva ani nedožije .
Šestiletá doga je pomalu zázrak.

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2009 10:52
- Nahlásit

kdo poradit nechce a nedokaze si priznat svou chybu, s tim nenadelas naprosto nic...
ja uz pekne dlouho nemluvim se svou kamoskou..a to je kvuli tomu ze si poridila dva hrubo jezevciky..je jim cca 8 mesicu a zivot travi na voditku...
a to protoze:::
jsou prilis hyperaktivni, neposlouchaj, srazilo by je auto, zakousl by je pes protoze sou mali, v lese by chytli lisku, v parku je hodne lidi...

a k tomu: mhd jezdit spolu nemohou pze sou desne hyperaktivni a nedaj se oba naraz zvladnout...sou tak aktivni, ze se na obojku uplne skrtej...a to dokonce celou prochazku..i kdyz se jim koupili flexiny...

no svete div se, co?!?!?
¨

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2009 11:05
- Nahlásit

corgi

jsou prostě lidi, kteří si poradit nenechají. Musejí si sami natlouct čumák - a bohužel, někteří si ho nikdy nenatlučou.
na tomhle mi vadí že v takových to případech natloukaj ten psí čenich..
nika00
mno víš jak vodítko na sídlišti mi neva..celkem mě obtěžujou psiska bez..ale nepustit psa z vodítka?ale je to pohodlnější než mu věnovavt čas'

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2009 11:11
- Nahlásit

sarax
ale tak jasne..sandy je taky vecne na sidlaku privazana..ale jakmile dojdem k poli, jsou oba v tahu....
jenze oni za svuj 8mi mesicni zivot byli na volno jen jednou na chate...
ale jako duvody, ze v lese je nepusti, pac se nevratej...na louce je hafo psu a lidi...kecy kecy....a kdyz sem teda navrhla aspon psi louku v libni..kera je oplocena...co myslis?
prej se nabehaj azaz....
a taky prej nekdy az budou mit auto..tak to bude lepsi kdyz budou moct vyjet za prahu....bych blila

hally001
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2009 17:38
- Nahlásit

Já mám teď tí dogu. První "arčibald" byl z útulku-3lety jen páteř, žebra a obrovitánský břicho plný červů-zbavit se jich trvalo měsíc. Byl rok 1991 a sušená strava byla k dispozici jen jako "dingo suchary". Pes se "dal dokupy" pomocí rohlíků, litrů polévek s chlebem, masem, rejží a rozvařenýma vločkama-na dogu se dožil průměrného věku plemene. Druhá doga se dožila skoro 14let a kloubní výživu neviděla ani z rychlíku...Ajda , kterou mám momentálně sice fungovala na superprémiovkách, ale jen do necelého roku. Narovinu přiznávám, že kloubní výživu měla jen 3týdny-od té doby nic.... . Protože se nám podařilo zachránit několik týraných dog, které jsme po rekonvalescenci umístili u nových majitelů, vím, že i psa, na kterém se podepsala lidská blbost a ignorace+týrání hlady, nedostatečné pohybové aktivity atd. lze dát do kondice, ač mu bylo v době růstu odepřeno vše potřebné-TO NEZNAMENÁ, ŽE SCHVALUJU PŘÍSTUP TVÉHO KAMARÁDA-jen jsem tě chtěla asi uklidnit. Jinak dobré a cenově dostupné krmení je prémiovka Sportmix-20kg za 650Kč. Nejsem osobně zastáncem názoru, že se u obřích plemen musí počítat s měsíční investicí do krmení kolem 2500Kč, protože k tomu sportmixu Ajdě dopřeju i syrový maso a ryby...do 1000Kč se "vejdu". Prospívá dobře..., . Co si budem povídat, ono to zdraví, kondice i věk našich čtyřnožců je stějně dáno osudem. Znám spoustu lidí, kterým se nedožila doga ani 4let, ač jí podstrojovali..a kolik je psů, kteří žijí v nevyhovujících podmínkách a překvapivě přežijí naše opečovávané o několik let.-jen názor...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání