| Autor |
Zpráva |
Darina1
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:24
- Nahlásit
Potřebují nutně poradit.
Vždy jsem si přála papouška Žaka. Teď se mi nabídla příležitost, že si ho můžu koupit, ale potřebují poradit. Mám zkušenosti s Andulkami a Alexandrem u těchto papoušku vždy byl problém řvaní, a proto mám i trochu strach aby mi Žako nějak moc neřval. Nevadí mi, když se projeví a si i pořve tak jak pes si zaštěká, ale aby to nebylo stále jak nějaký nervák. Na papouška mám místo, čas ( jsem doma ). Ten můj má po zlomenině nožičky a byla mu sundaná sádra před 2dny, je to mládě ručně dokrmeno a jsou mu 2,5měsíce.
Prosím, ještě než bych si pro něho jela na, co si mám dát pozor a hlavně na jaké choroby si dát pozor u papouška Žaka. Když si ho přivezu tak chci jít na vet. a nechat ho prohlídnout na jaké choroby se nechává vyšetřováni?
Drobeček prý ještě nelítá, že se to teprve naučí tak když si ho přivezu na co si mám dát pozor a co mu mám vše přichystat do začátků.
Ještě nemá udělaný test na DNA tak, že ani nevím, jestli je to holka nebo kluk a musím mu vybrat jméno které je neutrální a vhodné pro papouška (ne lidské), tak mi prosím navrhněte jména.
Moc děkují za jakékoliv informace a budu ráda, když mi někdo poradí kdo má zkušenosti s tímto papouškem. U různých chovatelů jsem se již informovala, ale potřebuji i od někoho komu nezáleží jen na prodeji.
Jo a mám dva malé pejsky Bišonky.
Děkuji.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:38
- Nahlásit
Darina1
Vím o papoušcích velké kulové s přehazovačkou, ale jestli chceš tak mi mailni, pošlu ti kontakt na bývalou kolegyni z práce co papouchům rozumí
Krásné papouščí jméno je Kori
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:42 - Změnil/a: Erin
- Nahlásit
Darina1
Důležité je prostředí,kde a jak dokrmují mládě:Nechoď do mladýho dokrmovanýho soundou,ale jen lžičkou.Mládě by mělo být hravé a krotké...takové koťátko.
Důležité jsou testy na PBFD s negativním výsledkem.
A tady dost info : http://www.milanbartl.cz/index.htm
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:45
- Nahlásit
Biluška
Paní to vím, že víte vy to velké kulové, ale jste šikulka a za jméno dík, píšu si ho.
Emil můj je 611960@seznam.cz budu ráda za jakoukoliv pomoc a radu. On ten papagaj není jen na 10let ten se i dědí. Tak bych měla alespoň možnost něco zanechat synovy, že. Ať má taky na mě památku.
Jo a prosím potřebují sehnat klec pro Žaka. Tak jestli někdo má za rozumnou cenu prosím nabídněte.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:49
- Nahlásit
Darina1
Doporučím ti www.ifauna.cz a sekci pro papagáje.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:50
- Nahlásit
Erin
A ty testy PBFD musí již mít udělané předem než si ho vemu a nebo až si ho vemu. To jako abych si ho nepřivezla a on mi chudák humřel. Tak jak mi vždy Andulky uletěly, ale ty aspoň uletěly. Vidíš to jsem se nezeptala jestli sondou a nebo lžičkou. Určitě mě to bude zajímat.
Jinak moc děkují.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:54
- Nahlásit
Mucholabka
No Muško od tam tuď ho mám, ale výš jak nestranný pohled je lepší. Víc důvěřuji pejskařum, i když maj míň zkušenosti s chovem, ale jsou mi blíž pejskaři.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:54
- Nahlásit
Darina1
Určitě testy předem a ne per huba,papír od veta a z laborky.Lžičkou je to důležitý,kvůli socializaci a chočení,Sama jsem měla krmeného sondou z Farma Ara a po roce jsem ho prodala do chovu.Je to jako se štěndem,jeď se podívat k chovateli,poptat a pak se rozhodni
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:57
- Nahlásit
Erin
Erin píšu si a moc děkuji, jsi hodná. Pánovy budu teprve volat, jak jsem se rozhodla. Tak k telefonu si přiberu papír a rady.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 09:07
- Nahlásit
Darina1
Najdi si dobrého veterináře (psí dobrej ne vždy stačí). Mohla by o něm vědět Biluší zmiňovaná kolegyně. žako je chráněnej citesem, tzn. musíš k němu dostat papír, nahlásíte to pak na úřadu. Dva a půl měsíce je fakt strašně malý miminko, chtělo by to papoucháře na telefon. Pro ilustraci na obchod bereme tak půlroční.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 09:13
- Nahlásit
Darina1
Mohla by o něm vědět Biluší zmiňovaná kolegyně.
MVDr. Hynar, Opava. Adresu nevím, ale najdeš v gůglu určitě. Je specializovaný na ptáky, hady a ještěrky.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 09:21
- Nahlásit
kachna_
Tak o tom cites náhodou vím. To je první věc co chci vidět, ale píšu si abych nezapomněla a moc děkují.
Biluška
Biluško zapsáno a jdu Guglovat. Našla jsem i tady u nás nějakého veta v Šenově, ale radši teda zkusím toho tvoje ho.
Zatím je tady jen jedno jméno. Prosím pište nápady.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 09:31
- Nahlásit
Darina1
Přesně tak - najdi si pár stránek o Žakách - hlavně teda musíš k papouchovi dostat potvrzení CITES, papoušek by měl mít pevný kroužek (pokud ho nemá, nemáš jedinou záruku jeho věku a původu), četla jsem myslím, že Žakové se by se měly prodávat až po 100dnech věku,..
koukni sem http://papousci.chovzvirat.com/diskuzni-forum/kate gorie-1/tema-1234/strana-3.html a pak ještě hledám dál...vydrž
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 09:37 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Darina1
Co se jmen týče, tak koukni sem http://www.zakogarp.estranky.cz/stranka/jmena-papo usku-3
Určitě si kup tuhle knížku http://www.epapousek.cz/zbozi/136-kniha-zako-papou sek-sedy-milan-bartl
A fajn je i tahle http://www.epapousek.cz/zbozi/15-proc-muj-papousek -rosemary-low
Tahle stránka http://www.papouseksedy.estranky.cz/ je taky fajn, a dozvíš se tam třeba i to, že mládě narozdíl od dospělého má tmavou duhovku, a jiné a jiné věci.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 09:50 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Darina1
Prosímtě, teď si to neber osobně, ale takové základní věci, na které se ptáš bys měla dávno vědět - ve vlastním zájmu a zájmu žaka. Tenhleten papouch je náročným společníkem (navíc dlouhověkým, jak píšeš) a informací o něm bys měla mít načteno co nejvíce.
Bylas u toho chovatele?
A doporučuji taky knížku, pokud jsi ji už nečetla, "Proč můj papoušek...?"
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 09:53
- Nahlásit
Terri
Nekamenuj Papouška ještě nemá doma, a ono když stojí přes 15 tisíc, a člověk je nemá, tak si říká, jak je na všechno dost času - a když se pak objeví za polovinu ceny, tak je to všechno samozřejmě na honem Já to znám a chápu
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 10:18
- Nahlásit
Dines
Všechny stránky jsem si schovala a budu číst a kupovat. Moc děkují za informace.
Terri
Teri tak jak píše Denis přesně tak se to stalo u nás prostě dobrý kup, ale nechci nic zanedbat a zatím ho nemám ani doma jen mám ještě čas si to rozmyslet a nastudovat, poptat se a připravit se. Je pravda, že to je na dlouhý život papouška a proto prosím o rady a zkušenosti.
Mam i najitého veta až z Brna tak počítám, že mu budu volat. Teď jsem se dočetla na ifauně ohledně Hynaje a Tukače.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 10:35
- Nahlásit
Dines
a když se pak objeví za polovinu ceny, tak je to všechno samozřejmě na honem Já to znám a chápu
to jasně ..ale pokud se objeví za ůl ceny tarantule nechci jí..jestli mi rozumíš..nemusím mít fšecko tím myslím že čék chce většinou něco io čem apson někdy uvažoval?Darina1 nemyslím to probůh zle..ale třeba žako je moje touha a celkem velká..nicméně po zjištění různých info do toho zatím fakt nejdu i kdyby byl zadara páč by u nás byl chudák,jsou prý dost fixovaní na člověka...takže prý blbě nesou odjezdy pánů?dovolená a tak...prý horší jak dítě či pes..ale sama jsem neměla,tak neposoudím..ale bojím
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 10:43
- Nahlásit
Pokud to má s tím CITES stejný jako želvy, tak musí mít kromě tohoto papíru ještě papír s výjimkou o obchodovatelnosti.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 10:47
- Nahlásit
sarax
sou prý dost fixovaní na člověka...takže prý blbě nesou odjezdy pánů?dovolená a tak...prý horší jak dítě či pes.
S náma po naší týdenní dovolený nemluví ani pes, ani papouch (teda nemam žaka) ..... vlastně jo, papouch na nás nonstop ječí (aspoň že ještě neumí mluvit - ty nadávky bysme si za rámeček nedali )
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 09:22
- Nahlásit
Darina1
Tak už něco víš?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 10:39
- Nahlásit
Dines
S náma po naší týdenní dovolený nemluví ani pes, ani papouch
bud si jistá že žako to snáší o dost hůř jak pes...popsání ideálního stavu jak by měla vypadat péče o něj od znánmých v době nepřítomnosti mě odradilo úplně
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 10:52
- Nahlásit
sarax
popsání ideálního stavu jak by měla vypadat péče o něj od znánmých v době nepřítomnosti mě odradilo úplně
prostě bez papoucha a psa na dovolenou nelez
U nás si bere jeden rybář žakoše i na ryby - on pak imituje "policajta" na splávku a všichni kolem vyskakujou
Dines
Mi jen vadí, že si spousta lidí koupí velké papoušky a pak se diví... no ale to je jak se psem
nemám ani doma jen mám ještě čas si to rozmyslet a nastudovat
študuj študuj...a nezapomeň se před tím zajet k tomu chovateli fakt podívat...protože v den samotné koupě se Ti ho už bude blbě odmítat, kdyby to bylo nutné
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 10:55
- Nahlásit
sarax
Povídej, to mě zajímá
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 10:57
- Nahlásit
Terri
Mi jen vadí, že si spousta lidí koupí velké papoušky a pak se diví... no ale to je jak se psem
Tak já mam papouška středního, tak si naivně myslím, že to nebude takovej inteligentní psychouš a navíc je ještě mimi, a nevypadá, že by měl nějakej problém se změnama (zatím)
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 11:22
- Nahlásit
Dines
kachna_
Erin
Terri
sarax
Vypadá to, že se ani nepojedu podívat páč vím, že bych ho koupila, ale když jsem s pánem večer telefonovala a ptala se, jestli má CITES+ kroužek tak NE, prý když budu na tom trvat tak to nějak pořešíme. Pak má otázka byla, jestli má aspoň udělané testy na PBFD a prý taky NE. Tak, že i když je papoušek za dobrou cenu, nebude můj. Ke všemu jsem zjistila, že pán chovatel je VELKO chovatel má 27párů a když jsem se sním vybavovala tak mi řek, že by nejlíp udělal, když si papouch zlomil tu nožičku tak s ním měr radši fláknout o zem. Což mě moc zarazilo a zároveň jsem přesvědčena, že i to krmení nebude jen ze lžičky a asi bych si domu přivezla neurotické mládě. Je mi toho malého stvořeníčka líto, ale nikomu mastit kapsy nebudu a ještě takové řeči, že k němu jezdi překupníci s PL a jim ho mohl prodat, kdyby to na tom malém nebylo vidět. Vím, že bych to malé stvořeníčko vypípla la, ale bojím se, aby byl vůbec krotký a ne divoký. Takového jsem již měla doma a to Alexandra malého a za takový měsíc jen stále řval a mě napadal do očí. Byl výstavní, ale zmetek. Proto jsem chtěla Žaka.
Mám po náladě a je mi s takových chovatelů nanic. Našla jsem si jednu paní tady u nás, za tím malé nemá, ale plánuje a jsem s ní domluvena, že až budou tak se k ní zajdu podívat a pak uvidím. Hned jsem zjišťovala kolik jich chová tak, že má 3kusy a má to doma v bytovce. Podle řeči měla jiný přístup a víc ochotnější. Tak, že si zatím počkám a vyplním ten čas čtením.
Každému kdo se mi snažil poradit a pomoct MOC DĚKUJÍ.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 12:20
- Nahlásit
Darina1
Tvoje rozhodnutí 100% schvaluju - ono ani těch 8.000,- co chce není dost málo, nato, abys měla papouška, a trápili byste se oba - čím větší a inteligentnější druh tím důležitější je socializace a budouvání vztahu k lidem a tak... a Žako je přeci jen papoušek na celý život.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 15:02
- Nahlásit
Darina1
Rozhodla jsi se dobře... A držím palce při sběru dalších info a výběru chovatele.
To je právě to
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 16:06
- Nahlásit
Darina1
Výborně jsi se rozhodla,fakt
Taky si budu letos pořizovat žakulinku a chce to opravdu čas a rozvahu.Vždyť je to rozhodnutí na klidně i 70 let Naučíme ji s chlapem to nejhorší a bude za čas předmětem dědického řízení.Děti budou mít krásnou vzpomínku
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2009 08:36
- Nahlásit
Erin
No právě když já tak chtěla něco tomu synovy odkázat a ono za se nic. Hold bude mít smůlu a k tomu zdědí jen dluhy. Pako jedno veliké.
Terri
Právě když už si jdu koupit něco, tak si opravdu hodně nenápadně prověřím toho človíčka a někomu cpát peníze a já se pak rozčilovat, že jsem naletěla, tak to už ne.
Právě proto se tam ani nepojedu podívat páč vím, že bych ho dotáhla domů.
Biluška
Mucholabka
Biluško- Liduško a Muško celý den mi včera vrtalo, že jsem i Vám nepoděkovala za to, že jste mi poradily a pomohly.
Tak to napravují a moc DĚKUJÍ.
|