| Autor |
Zpráva |
Nori
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 20:50 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
Co říkate jak dopadl menší průzkum?
http://www.vyplnto.cz/realizovane-pruzkumy/jakou-z nackou-granuli-krmite/
http://www.vyplnto.cz/realizovane-pruzkumy/co-kupu je-a-jak-se-zajimate-o-psy/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 08:23
- Nahlásit
No, zdá se mi, že lidi tak trochu kecali.
Jestliže se převážná většina z nich zajímá o složení a nedá se ovlivnit reklamou, tak jako to, že první jsou Purina a Eukanuba následovaní v první desítce RC, Hills, Pedigree, Friskies apod.?
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 10:45
- Nahlásit
Maya
Myslím, že někteří nemají pořádně prostudované co je dobré ve složení, některé složky se tváří pěkně, ale mnohdy je podtím skryto něco jiného a je taky možné, že někteří kecali...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:18
- Nahlásit
Nori
No, nebo si někteří myslí, že zajímat se o složení se rovná přečíst si složení.
Každopádně výsledky jsou zajímavé, kromě té skupiny nekrmící granulema je jasný, že naprostou většinu lidi nezajímá složení, kvalita ani cena, ale koupí to co vidí v tv nebo v časáku.
Oni ty firmy vědí, proč tolik investují do reklamy.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:35
- Nahlásit
Maya
Oni ty firmy vědí, proč tolik investují do reklamy
přesně + masáž a "motivace" vetů
Když má pes problém a je nutná jakákoli dieta, tak co vám řekne vet? Krmte psa tak a tak nebo hbitě vytáhne příslušný pytel granulí ze skříně za zadkem? Spokojenost na všech stranách - pán si myslí, že pro psa udělal maximum při své minimální námaze a vet vlastně udělal totéž, tak co?
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:11 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
kokoška a Maya
Hlavně, když vet doporučí nebo přímo prodá Eukanubu, Hills, Royal Canin nebo ProPlan, tak většina lidí si pak myslí, že to je to nej pro psa... Kdo by pochyboval, že od veta to budou nějaké srač.. A pak je doporučí svým známým a tak zákazníku přibývá...
To jest můj názor.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:29
- Nahlásit
Nori
A proč myslíš, že Proplanka je nějaká špatná?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:32
- Nahlásit
Všem zde diskukutujícím - krmíte granulemi nebo barf dietou,či vaříte? Nerýpu,jen mě to opravdu zajímá,protože vesměs negativní postoj ke granulím mají ti,co krmí barfkou.Já krmím granulemi,začala jsem Proplanem,teď má starší čuba Holistickou seniorku a mladá Fish4dog 55% losos.Možná,že Pro plan není ideální,ale je kolikrát úspěch přesvědčit lidi,aby krmili alespoň tímhle a ne Pedigree,Bonem a pod hrůzami,pokud rovnou nekrmí zbytky od oběda.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:36
- Nahlásit
Zuzana T
Ideální není nic, ani barfování. Základ je, aby to psovi stačilo a mohl v pohodě makat tak, jak potřebujete.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:41
- Nahlásit
Zuzana T a EngieB
ProPlan = zaa hodně peněz málo muziky...
Na prvním místě je čerstvé maso, to je sice pěkné, ale čerstvé maso obsahuje 70% vody, ve finále zbyde nějakých 7,5% z původních 25%.. tak asi proto...
Já krmím Acanou + někdy syrové nebo vařené maso se zeleninou.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:44
- Nahlásit
Zuzana T
Nevím, zda někdo přejde např. z Pedigree za 550kč/pytel na 1500kč/pytel... to už spíše třeba Chicopee okolo 700kč
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:46
- Nahlásit
Zuzana T
krmím granulemi příležitostně (nepravidelně, cca 2x týdně) a zbytek je syrové maso, sem tam vařené a přílohy. Jediné, co jsem nikdy nedávala jsou konzervy. Nedávám ani žádné doplňky apod a přesto je pes ve výborné kondici bez problémů se zažíváním (průjmy, zvracení apod vůbec neznám - musím zaťukat)
Negativní postoj ke granulím mám, protože není v mých silách ověřit, že tam je skutečně to, co inzerují na obalu. Ale jsem "úchyl", nekupuju v krámě ani mletou pro lidi, protože ani tam nevím, co semleli. To víš, profesionální deformace
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:48 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Nori
O Acaně jsem se teď v Brně bavila u prod. stánku.Velmi zajímavá je nyní ta nová řada.Problém bych spíše viděla v tom,že se Acanu kromě domovské Alberty vyrábí také v Polsku a tam není dodržované garant.složení v odpovídající kvalitě.Tohle se také už řešilo s Eucanubou.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:56
- Nahlásit
kokoška
JJ to chápu,pracuji u jídla,tak vím,co myslíš.
Mám plemeno,které je při dospívání hodně náchylné na vyváženost stravy,takže když nemáš v maĺíku denní dávky minerálu,vitamínů a živin a nemáš dostatek času na přípravu krmení,tak jsou pro mě kvalitní granule dobrá volba.Je jisté,že každý pes má jiné potřeby a majitel musí zkoušet,co mu sedí.Každopádně krmit velkého psa něco stojí a pokud majitel není ochotem zaplatit 400 navíc a i více ,ať si koupí malého mazlíka nebo radeji plyšáka.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 13:05
- Nahlásit
Zuzana T
Já krmím granulemi, teď Timberwolf, předtím EP Holistic a do toho dávám většinou ještě trochu masa buď vařeného z domácí králičí nebo slepičí zabíjačky a nebo trochu z konzervy EP.
Nemusela bych, ale je to zvyk z doby, kdy byl první pesa jako štěně šílený nežravec, tak teď mám pocit, že suchýma granulema by byli tak nějak ošizení.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 13:08 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Maya
také se jim občas objeví čisté vařené masíčko v misce,to jo,jen šťěně do 10 měs dostávalo jen tak na ovonění.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 18:32
- Nahlásit
Zuzana T
Podle čárového kódu na pytli byla Acana vyrobena v Kanadě.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 19:35
- Nahlásit
Nori
Podle čárového kódu se místo výroby nepozná.
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 00:54
- Nahlásit
Veterináři v žádném případě nedoporučují míchat granule a vařenou, nebo syrovou stravu. Granule pes tráví jinak a normál stravu také. Má se krmit jenom buď granulemi, nebo vařit. V Pedigree např. v laboratoři zjistili obsah mírně navykových látek. Největší katastrofa jsou granule v supermarketech.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 07:47 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit
Nori
No třá moje známá (známá známé ) dělala v nějaký laborce rozbory těchhle krmiv a nejlíp co se týče stravitelnosti dopadla právě ProPlanka a Nutram Ale podle mě to nic moc neznamená, kámoška krmí Cheekopee nebo jak se to píše, spokojená, já to zkusila a psům to absolutně nesedlo a bylo vymalováno
Houšková
Já třeba míchám granule a syrovou nebo vařenou stravu už kupu let, pes se dožil jedenácti ve výborné kondici, nebýt raka, je tu s námi pořád, mladej podle krevních testů má výživové hodnoty naprosto ideální, tráví v pohodě, trus pravidelně kontroluju. Tak nevím. A neřeším
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 08:09
- Nahlásit
Houšková
Veterináři v žádném případě nedoporučují míchat granule a vařenou, nebo syrovou stravu. Granule pes tráví jinak a normál stravu také. Má se krmit jenom buď granulemi, nebo vařit.
a jak to tráví? Když dám psovi granule, zatáhnu páčkou vpravo a když dám syrovou, zatáhnu páčkou vlevo - aby se mu přeplo trávení na správný režim? Už jsem tenhle názor několikrát slyšela, ale pro mě je to prostě reklamní blábol.
EngieB
Já třeba míchám granule a syrovou nebo vařenou stravu už kupu let
já taky, dokonce už u druhého psa a jsem na tom stejně jako ty. Buď máme superodolné psy nebo "soudruzi v NDR" museli někde udělat chybu
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 08:27
- Nahlásit
Veterináři v žádném případě nedoporučují míchat granule a vařenou, nebo syrovou stravu. Granule pes tráví jinak a normál stravu také. Má se krmit jenom buď granulemi, nebo vařit.
Taky se říká, že každá fena má mít aspoň jednou štěňata, že psi co žerou syrové maso jsou agresivní a štěňata bez PP nadpočetná...
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 08:29
- Nahlásit
Ketrin
Zrovna s tím jednou štěňata mě to zvlášť těší, díky tomu pobíhá spousta pejsků v útulku
|