| Autor |
Zpráva |
Nori
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:21
- Nahlásit
Ahojte, zbyly mi hlavy z makrely, dávate to psovi nějakým upraveným způsobem?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:28
- Nahlásit
Nori
Dávám syrové hlavy i celé ryby, sice to děsně páchne, a musí se to naučit jíst, ale pak nemají problém.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:30
- Nahlásit
a kosti nejsou problém?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:35
- Nahlásit
Mucholabka
Kde ryby kupuješ? Normálně v obchodě?
Já jsem nikdy ryby nedávala. Až teď jsem koupila z vetamixu a tam je víc vody než ryb...
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:37
- Nahlásit
Norizbyly mi hlavy z makrely, dávate to psovi nějakým upraveným způsobem?
jj na stříbrném podnosu obložené kaviárem
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:39 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
pawLINka
Jj, normálně v obchodě, občas mají takové zmetky, malé, a jsou levné, tak to nakoupím pro psy, i to jako pro psy lidi kupujou, každý dostane jednu dvě ryby, polítají po zahradě, poválejí to kde můžou a pak to sežerou.
ty z vetamixu páchnou celkem dost, ale voda mi tam neva, páč potřebuju čokly dostat na nějakou slušnou váhu, mrazy už asi nebudou. Dám jim k tomu přílohu Kira, to je taková pufovaná rýže, aspoň jim to nacucá a chutná.
inu
Já zatím s kostma problém neměla, v určité míře a rozumně, ne že dáš psovi kilo kostí a starej se.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:47
- Nahlásit
Nori
Hlavy davam bezne, kapri, pstruzi, cokoliv se namane. Syrovy.
A "lososove" z vetamixu jsou lukcus, krom smradu, a vody v nich moc nebejva. To spis v rybich pilinach.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:49
- Nahlásit
Mucholabka
Tak to zkusím po obchodech taky mrknout.
No Jessa s Aaronem taky začnou už hubnout, ale Del mi strašně zhubla po stresu kolem silvestra, tak ji pořád vykrmuju...
Já ty ryby k ostatnímu jen přidávám. Spíš jen tak nachuť tak jako všechno co mám z vetamixu, pač se mi nelíbí, že je to všechno jen drť. Pséci si zvykli žvýkat
|
inu
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:51
- Nahlásit
Mucholabka
spíš jsem to myslela tak, že v rybí hlavě je celkem dost kostí, tak jestli spíš nemám tu hlavu jen obrat, jako bych si z ní dělala polívku a kostru vyhodit
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:55
- Nahlásit
Fifi
Jak ten losos vypadá? jsou to kousky nebo taky sr.čka jak třá ty ryby nebo rybí piliny?
Mě právě docela zklamalo, že to je plný vody. Nikdy jsem z vetamixu nic neměla (mám jiný zdroje), vzala jsem teď na zkoušku.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:57
- Nahlásit
Mucholabka
Co je to za přílohu? Najdu to někde na netu?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:57
- Nahlásit
pawLINka
Takhle to vypada. Proste normal orezy, zadna sra.ka.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 12:03
- Nahlásit
jestli spíš nemám tu hlavu jen obrat
Z makrely? I láska ke psu má své meze
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 12:09
- Nahlásit
inu
No, tak pokud máš jorkšírka tak mu to ober, ale jestli máš psa, tak mu to dej sníst, jestli to bude chtít
pawLINka
Hihi, už jsem psala, Ferdík má 28 kg. Teda teď už 27,5 po včerejším vážení, ale je to MOC, půjde na 23-24, ať zas vypadá jak pes
Jestli na netu nevím, já to beru od známé, kde beru i granule, jmenuje se to Kira, stačí zalít horkou vodou.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 12:13
- Nahlásit
Fifi
Já se bála, že je to jen ilustrační obrázek
Mucholabka
Tak na netu jsem to nenašla, tak nevím.
Já dávám jako přílohu ovesný vločky nebo těstoviny (taky se jen zalijí vodou). Ale je to jedno, stejně přílohy moc nedávám...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 12:14
- Nahlásit
pawLINka
stejně přílohy moc nedávám...
já po pravdě taky moc ne, ke kusovému srdíčku nebo kuřeti se dávají blbě
|
inu
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 12:17
- Nahlásit
Mucholabka
No, mám NOčko a chtít to bude, bo to smrdí a to von rád
Díky za ujištění
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 12:18
- Nahlásit
Fifi
Navíc to tam asi mají blbě zařazené, protože já brala Ryby1 a rybí piliny a u toho ryby1 je obrázek právě toho lososa a u Lososa není obrázek žádný
Tak jsem čekala, že to budou kousky ryb a ne taky drť jak ty piliny. Právě mi to přijde skoro stejné ty ryby i ty piliny :-D
Je to v podstatě jedno, jen už vím jak to celé vzniklo
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 12:19
- Nahlásit
Mucholabka
Asi tak. Navíc já mám po kusech skoro všechno. Protože mi přijdou v celku třeba hrtany i s plícema apod., tak to jen rozporcuju na menší kusy třá po půlkile a k tomu taky prostě přílohu nedám
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 12:28
- Nahlásit
pawLINka
Jo, maj to blbe serazeny, obrazek patri k tem rybam Losos. Fakt. Cestny pijonyrsky. Ryby 1 jsem nebrala, tak nemuzu soudit.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 12:30
- Nahlásit
pawLINka
ty ryby1 je novinka nového roku... dosud byly ryby tenhle losos a teď lososa zdražili, pojemnovali to losos a pod ryby1 hodili vodnatou s*acku... Včera jsem se o tom bavila s řidičem, že "losos" je to, co dřív bývalo "ryby" (neboli kapr sumeček).
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 12:37
- Nahlásit
Mel
áha... Tak se to konečně vysvětlilo
Ale ty ryby1 mi přijdou pořád míň vodnatý než ty rybí piliny.
Schválně jsem byla teď zkontrolovat dnešní čistě vetamixové menu pro psy a byla jsem zděšena. Znovu podotýkám, že mám vetamix poprvé. Vytáhla jsem kilo drštěk a půl kila ryb1 a v kýblu je jak když plivne, akorát to plave ve vodě. Počítala jsem s cca půlkilem pro každého psa.
Tak se ptám - jak tu váhu berete? Kilo zmrzlého počítáte opravdu za kilo?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 13:06
- Nahlásit
pawLINka
Ja to po rozmrazeni nevazim. Zalezi, kolik toho je v miskach, je fakt, ze drstky i ryby(ty piliny) pousti vodu nejvic. Kdyz se mi zda, ze maj malo, tak pridam vic nastrouhany zeleniny nebo sypnu vlocky. Dneska budou mit "hladovej den" - podelim je jen o kilo drstek (ale ja psice nepotrebuju pribirat).
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 13:26
- Nahlásit
Fifi
pani kapří hlavy dáváte celý?? Sem o tom přemešlela taky ale nevím. Zatím dávám ryby jen ty vetamixácký, první pesan dostával třeba okouny. Neznám "anatomii" rybí hlavy, tak jsem se bála. Tak nemusím?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 13:34
- Nahlásit
PetraK
Pani, davam. Kdyz teda dostanu obcas od rybare (rybi polifku nesnasim, tak nemam o cem dumat). Cubky vycucnou oka, rozkousou, co jde, zbydou zabry a par kosti z hlavy, jinak nic.
tak jsem se bála
A pana Aujezskyho se uz nebojite?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 13:48
- Nahlásit
Fifi
A pana Aujezskyho se uz nebojite?
tssss, sem se někdy bála jo???
Hele ten popis co s tou hlavou udělaj- ste se nakazila u Davídkojc, jak dneska báby pitvaly, co? .
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 13:54
- Nahlásit
PetraK
tssss, sem se někdy bála jo???
Echmmmmmmmmmmm...
ste se nakazila u Davídkojc,
Smarja, vono tam lita neco nakazlivyho??
Ne, to jsou hola fakta. A nejhorsi bylo, kdyz si cuba hlavu nepozorovane v lete zahrabala a pak si ji sla po mesici do skladiste vyzvednout. Samozrejme se s ni prisla hrde pochlubit do obejvaku. Takovej smrad jsem jeste nezazila, polotekouci hnus prolezlej cervama...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 14:11
- Nahlásit
pawLINka
Tak že by mi to plavalo ve vodě, to teda ne. A kuřecí mleté je na zhubnutí dobré, páč to je šunt jak nikdy každý dostane kousek přes půl kila a hafo vitamínů, aby zůstali při životě. Dávám jim to spíš od oka a podle toho, co přes den dělali.
Kolik tak má sežrat osmikilové štěně? Vono to narve do hlavy klidně půl kila (ale štěně nedostává drůběží mleté, to má kusovky), a ještě by to žralo
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 14:32
- Nahlásit
Já abych se přiznala, tak krmím jen těma lososama, co dřív byly ryby... Teď jsem zkusila piliny, že to jako budu přihazovat k normálnímu masu. Dršťky mi taky pouští vodu, ale že by to bylo nějak extra, to bych neřekla... když do toho zamíchám přílohy, tak se to ztratí a pesanům to aspoň opojně voní
Mucholabka
no, bacha na to.. ono jako dávat jen svalovinu není vhodny a pro štěně už vůbec ne... je třeba dodávat vápník, aby to bylo ve správném poměru, takže třeba namletý kuřecí i s kostma mi přijde lepší než kusovky.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 14:40
- Nahlásit
Mucholabka
Mel
kuřecí mleté
Jestli se bavite o tom z vetamixu, tak to jsem vzala jednou, a nikdy vic, ac maj cuby misto strev pozink trubky, tak z tyhle namlety sragory plny kosti a vi buh ceho se mi malem ucpaly. A to jsou zvykly na klasicky masovy kosti, praseci lopatky atd.
Mucholabka
Kolik tak má sežrat osmikilové štěně?
Nase stara rtw coby male miminko se byla ochotna prezrat tak, ze se ji rozjizdely nozicky. Takze primerene, je to indivindi, jak jinak Jestli ji mas venku, musi neco spalit i na zahrati. A ty kusovky - myslis jako hovezi? nebo kure a tak?
|