Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Péče o hustou srst
Autor Zpráva
lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 13:22 - Změnil/a: lucYnka XIII
- Nahlásit

Mame doma pejsana - krizenec a ma hodne hunatou srst. Spousta podsady (neco mezi spicem a huskym). Porad z neho lezou chuchvalce chlupu. Neznate nekdo nejake triky jak se o takovou srst starat, aby vypadala hezky. Kdyz ho vycesu tak druhy den uz srst zase neni nadychana a vypada jako kdyby kartac v zivote nevidel.
Pomohlo by castejsi koupani?

Smečka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 13:32
- Nahlásit

lucYnka XIII
Tak spíš líná ne? Já mám čévéčka a ty mají taky hodně hustou podsadu (dokonce stasisticky nejhustší ze všech psích plemen) a v době línání se prostě musí česat a česat. Koupat bych nedoporučovala. Srst ztrácí tuk a tím i izolační schopnost. Mimo to pes po koupání ještě víc líná. Koupání je dobré na podporu rychlejšího přelínání, to ano. Ale současné počasí není ideální, pokud pes pobývá venku.
Jinak na srst dávám Giom Biotin. Psům, které vystavuju stále a zbytku při línání.

corgi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 13:32
- Nahlásit

lucYnka XIII
Častější koupání ne, spíš jde o kvalitu šampónu, kondicionéru a hřebenů. Podle fotky to vypadá na hřívu a prapory a na těle hustou srst, takže by to chtělo aspoň dva různé nástroje - jeden na srst s hustou podsadou a jeden na delší srst.
Mně tedy přijde nadýchaný dost, tak nevím, co by sis přesně představovala. Taková šeltie bude mimo výstavní kruhy taky vypadat trochu jinak než po úpravě (a někdy i nalakování...)

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 14:07 - Změnil/a: lucYnka XIII
- Nahlásit

corgi
no prave, ja minule u veta videla seltii a mela jsem sok, ze ten nas proti ni vypada strasne neupravene.
Mohla bych poprosit o nejake typy na kartace a take vhodne sampony pro tento typ srsti?
My mame jeden s tvdrsima dratkama, pak dva s takovyma jemnými.
Tenhle by se pro nej nehodil?
http://www.packa.cz/d1656-kartac-salon-s-plastovym i-hroty-+-nylon-stredni--10470936

Smečka
Pejsek bydli v byte, ale stejne mam strach koupat, aby nenastyd kdyz pujde ven.

Jinak pesanovi je uz 9 let cely zivot jsme ho obcas vykoupali (1-2x do roka) + cesani jednou nebo vickrat tydne, ale ted kdyz jsem videla tu seltii...

corgi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 15:28
- Nahlásit

lucYnka XIII
Ten kartáč, cos myslela, doporučují na středněsrstá a dlouhostrstá plemena, takže by to šlo - ovšem pro to "nadýchání" se tím češe nejdřív proti srsti a pak po srsti.
Já s dlouhou srstí zkušenosti nemám, ale podsady máme až až. Osvědčilo se obyčejné hřebílko, případně na nějaké zacuchance hřeben se střídavými hroty. Při línání se stává, že ze psů třeba na stehnech koukají chomáče, chce to prostě česat a česat. Nedávno jsme tu diskutovali o "zázračném" hřebenu Furminatoru, ale to je podle mě investice, která se vyplatí jen někomu, a na běžné česání není třeba.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 15:43
- Nahlásit

lucYnka XIII
Evidentně je to kříženec špice, takže bude mít nejspíš podobnou srst. Možná nemá tak hustou, proto vás překvapila ta šelite, ani ty nejsou všechny pořád nadýchané, záleží na hustotě podsady. Jinak doporučuju často nekoupat, jinak se srst začne lámat,1-2 ročně úplně stačí, na česání použít jednořadý hřeben spíš řidší, hustým podsadu přetrháte, pak se zdá, že pořád česáte a ve skutečnosti rvete podsadu, na krycí srst už může být hustší hřeben nebo kartáč. Pejsek na fotce vypadá normálně a krásně učesaně, to že není tak nadýchaný je menší hustotou podsady. Jinak načechrání podporuje česání proti srsti, ale i to vydrží chvilku a nebo se prodávají načechrávací spreje, ale to se používá hlavně na výstavy, myslím, že u vašeho pejska to není nutné, vypadá hezky i bez toho.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 15:47
- Nahlásit

lucYnka XIII
Jo a ještě bych dodala, i výstavní nadýchaný pes tak vypadá jen chvíli v roce, kdybyste ho viděla jindy vylínalého, asi byste ho ani nepoznala. Navíc pes chovaný v bytě má vždycky méně podsady. Prostě chci říct, žádný pes s tímhle typem srsti, ať už špic nebo šeltie a další, nevypadá super nadýchané a načechraně pořád, je to spíš jen pár týdnů až měsíců v roce, asi jste měla štěstí, že jste tu šeltii viděla zrovna v jejím nejlepším období.

Smečka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 19:23
- Nahlásit

Jinak pesanovi je uz 9 let cely zivot jsme ho obcas vykoupali (1-2x do roka) + cesani jednou nebo vickrat tydne, ale ted kdyz jsem videla tu seltii...

lucYnka XIII
Vždyť je krásnej. Není to šeltie, je to originální voříšek. Srst mi příjde v pořádku aspoň z fotky.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 20:14
- Nahlásit

Dekuji za rady, uz jsem premejslela, ze ho necham vycesat v salonu, ale je to asi opravdu zbytecny.
Je fakt, ze ta seltie mela mnohem hustejsi podsadu a take delsi ty kryci chlupy
Smečka
dekuji za pochvalu, vyridim mu to

Jeste bych se zeptala zkusenejsich, jakou ma podle Vas barvu? Od mala u nej mam problem s tim co mu psat do ockovaku a pod.

Zany
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 23:24
- Nahlásit

mužeš se poradit na www.profikosmetika.cz je to nejlepší poradna na péči na srst , co lze najít

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Led 2009 09:40 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

lucYnka XIII
jakou ma podle Vas barvu?
Krásnou .
mám šeltii, rodiče vlčíhošpice. Moc bych si z jedné načančané šeltie hlavu nelámala, jestli je srst tvého pejska jinak kvalitní. Moje šeltie prej vypadá upravená a chlupatá, ale rozhodně to není moje zásluha. Koupala jsem jí jednou před výstavou, češu když si vzpomenu, ne častěji než ty. Řekla bych, pokud není zdravotní problém, tak to, jak bude srst vypadat je spíš vrozené.
Minulej vlčí špic Dája byl chlupatá koule, současnej Milča není. Všechno má svá pro i proti. V česání, špička Dája nesnášela déšť, schla 36 hodin. To raděj odolnou strukturu srsti špičky Milči.
Ten hřeben, cos ukazovala nám na špice nefunguje, fungují nám stejné hřebeny jako ukazovala corgi.

corgi
Člen
# Zasláno: 18 Led 2009 11:28
- Nahlásit

lucYnka XIII
jakou ma podle Vas barvu?
Tak nevím, vlkošedou?

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Led 2009 15:42
- Nahlásit

lucYnka XIII
Barvu těžko říct, když na fotce není vidět tělo, ale je to pravděpodobně a velmi přibližně s přimhouřeným očima creme sable.

corgi
Člen
# Zasláno: 18 Led 2009 16:39
- Nahlásit

lucYnka XIII
Takže už je ta barva jasná: Krémově sobolí vlkošedá s bílou náprsenkou

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 18 Led 2009 16:56 - Změnil/a: lucYnka XIII
- Nahlásit

Maya
tady fotecka tela

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Led 2009 17:15
- Nahlásit

lucYnka XIII
Tak to je jasně creme sable, tak se to značí u špiců, je to vlastně krémová barva s černými znaky. Pokud teda fotka neklame a ta barva na těle není spíš světle oranžová, ale nezdá se. Vlkošedá to není určitě, ta vypadá úplně jinak.

corgi
Člen
# Zasláno: 18 Led 2009 17:25
- Nahlásit

lucYnka XIII
Uznávám, vlkošedou má jenom hlavu a přední packy Ve špíčkách se nevyznám, ale ta krémová sobolí by šla!

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 18 Led 2009 17:40
- Nahlásit

jee dekuji konecne vim jakou ma nas hafan barvu
Maya
Urcite oranozovej neni.

On je to vlastne vesnicky orisek, jeho maminka byla neco jako dlouhej, vypelichanej ( asi nulovou peci)bilej krizenec spice a tatinek neznamy, ale asi neco vetsiho, protoze maminka byla polovicni nez je on ted.
Uvazovali jsme jestli to nemoh byt husky (jeden ve vesnici byl), ale kdo vi a je to vlastne jedno. Je to moc hodnej a vdecnej pejsek.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Led 2009 17:46
- Nahlásit

lucYnka XIII
Nebýt těch poloklopených uší, tak vypadá fakt jako špic, asi si špicoidní maminka našla podobného voříška, huskyho v něm tedy nevidím vůbec.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání