| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 14:51
- Nahlásit
Původní téma bylo zamčeno, asi jsme kladli moc nepohodlných otázek. Mě to ale zajímá, tak si dovolím otevřít nové.
Chci vědět jak se pozná, že má pes vlohu pro pobyt na řetězu, jak se zařídí, aby hladkosrstým psům nebyla v zimě zima když mají akorát hromádku slámy a pár destiček. A chci vědět jak sportují a jak se dennodenně venčí taková smečka pitů . Můžou si dovolit jít s nima na volno? Nebo mají dvanáct pitů (či kolik jich vlastně je) na vodítkách? To udrží? A nerve se jim to?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 14:53
- Nahlásit
Biluška
že má pes vlohu pro pobyt na řetězu
to je ftip????
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:02
- Nahlásit
me zajima, jaky sporty s tema psama vDoggydog kennelu delaj a kolik jich maj...........myslim,ze to neni zadna rypaci ani urazeci otazka a tak si myslim,ze by mi mohla byt po pravde zodpovezena....
ale asi nebude - jako od bullvnouzi nikdy zadna
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:03
- Nahlásit
davidkova renata
Neni. To je přece normální, maj na tom řetězu víc pohybu a vyžití než všichni naši psi dohromady, přečti si to v té první diskuzi co bullvnouzi zamkla
|
monika
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:03
- Nahlásit
Biluška
a nedá pokoj a nedá pokoj
Ale tohle zajímá i mě. Nejak jsem nepochopila větu "Bohužel jako na všechno i na to, že je pes venku se musí zvykat... Divila by ses, ale i krátkosrstí psi za určitých podmínek můžou být venku, aniž by v zimě nějak trpěli, jak si psi přivykají?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:05
- Nahlásit
monika
, jak si psi přivykají?
Normál. Frknou se na řetěz, ti silnější přežijou, ty slabší dáme do sekce "in memory" . Ti silnější logicky rodí silnější štěńata co jsou přivyklá a maji vlohu
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:05
- Nahlásit
Mě to taky s tím pohybem zajímá. Jaký sporty? Mě se každej tip hodí. Nebo mám ty svoje uvázat na řetěz, aby se konečně trošku pohnuli, protože psi na řetěze mají víc pohybu (dle odborníka) než moji na vycházce, tj. vezmu-li to prakticky, teď se musíme šetřit, máme štěně, takže pouze dvě až tři hodiny denně běhání, chození a cvičení, zatímco uvázat psa na řetěz mu poskytuje víc pohybu?
Mě fakt nakrkl.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:09
- Nahlásit
EngieB
akže pouze dvě až tři hodiny denně běhání, chození a cvičení, zatímco uvázat psa na řetěz mu poskytuje víc pohybu?
No vidíš, psy uvaž před barákem a máš tři hodiny denně volna navíc. Víš co stihneš věcí?
Jdu na to, na půdě jsem našla kravskej řetěz. Jestli se nepletu tak v chlívě by měl být ještě jeden, můžou chodit na vycházky ve dvou, bude jim veselej
Nevíte někdo kolik hodin denně musí být pes na tom řetězu, aby se vyvinula ta vloha?
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:10
- Nahlásit
Biluška
Konečně vymaluju koupelnu! Jupí! Poděkovala bych odborníkovi osobně, ale zamkl si diskuzi.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:11 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Je hrozný to co se jim stalo, ale přiznám se, že nepochopím způsob jakým jsou ti psi chování. Ono o andulkách se třeba taky říká, že v pohodě tu zimu ve voliéře přežijou. A je to pravda - PŘEŽIJOU! oni v tu dobu nežijou ale přežívají a stejně je to podle mě s krátkosrstým psem - natož takhle ubytovaným. Ten pes to možná i přežije- ale není to život, ale přežívání. Ale co by si to takhle někdo nepostavil, když si tak uspokojí svoje svědomí.
Jak můžou mít při tom počtu ti psi víc pohybu než jiní psi, to si taky nedovedu nějak představit, ale budiž. Ovšem styl chování těch psů je - z mého hlediska dost trestuhodný. Ale co by se člověk zalamoval a přemýšlel nad tím, jak tomu zvířeti je. Přežil loňskou zimu? No přežil, tak přežije i tudle, že jo?
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:11 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit
jen si dovoluji připomenou, že původní téma nebylo založeno proto,abychom my ostatní posuzovali, zda bylo o psy dobře postaráno, ale proto, aby ti, kdo mají tu možnost psům pomohli granulema, miskama, obojkama apod.
já bych taky svý psy nenechala na úvaze venku, ale nejsou to piti, na druhou stranu syn má pittstafa a taky by fenu nikdy nechoval na řetězu, ale už jsem se setkala s tím, že chovy těchle psů jsou o psech na řetězu... nutno však říct, že o mnoho hůř něž pit na řetězu se má třeba pes mý známý, který je doma zavíranej v kleci a venčenej 3x denně po 5 minutách za barákem na sídlišti...
Tak asi tak, myslím, že místo těch nikam nevedoucích hádek je lepší psům poslat pytel granulí a neřešit jak žili...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:11
- Nahlásit
Biluška
myslim ze tam musí bej zkraje po 12 pak 24 hodin
a pochop přece..snad nebudou piti f bytě...sem ráda fakt že amstaf je ten exteriérovej pit,páč má rád postel a pak pro mě prvořadě moooc miluje lidi a chce bejt s nima
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:14
- Nahlásit
wensday
Tak asi tak, myslím, že místo těch nikam nevedoucích hádek je lepší psům poslat pytel granulí a neřešit jak žili...
hm jenže to já si nemyslím..protože pokud to není v pořádku dle mého soudu tak to nepodpořím..prostě přece nebudu dotovat z ničeho co mám něco co se mi příčí..a že za to psi nemůžou??jj vím,ale pochybuju že by mi někdo přispěl když se mi narodilo dítě před dvěma rokama a skoro roční pes doma a chlap nedost 4 měsíce vejplatu..celkem krušný na prahu haranty a psa
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:17
- Nahlásit
wensday
Pro mě je docela důležitý, na co přispívám, a tohle ve mně důvěru nevzbuzuje.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:22
- Nahlásit
wensday
Pomůžu tam, kde si pomoc zaslouží. Nebudu pomáhat (a budu kritizovat) tomu kdo se ke zvířatům nechová tak, jak by měl. Nechápu proč bych měla něco takového podporovat
To, že vyhořeli na věci nic nemění, psi jsou tam držení tak, že to hraničí s týráním a nic nenasvědčuje tomu, že by to hodlali změnit
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:25 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit
sarax EngieB Biluška
a proto teda neostanou nažrat ? protože maj debila majitele ???
|
monika
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:26
- Nahlásit
Hele Muchoš má taky smečku pitů, má zahradu, psi jsou oddělení nebo pohromadě, maká s něma, chodí do práce. Nespí sice v posteli, ale je o ně fakt postaráno se vším všudy. Nemá je na řetězu v malé nezateplené boudě.wensdaykdyby se něco stalo Muchoš, neváhám ani minutu, ale tamto fakt ne. Pit je možná drsoň, ale i on si zaslouží něco lepšího a nemyslím si, že vydrží všechno.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:26
- Nahlásit
Biluška
přečti si to v té první diskuzi co bullvnouzi zamkla
taxem to udělala ,sice nejsem dneska ve formě bo humírám ,ale třá tomudle sem se jako hodně smála
u nich nejednou veterinární kontroly byly a budeš se divit, shledali všechny! psy v dobré kondici bez jakýchkoliv problémů atd.
sem se divila hodně strašně děsně moc ,fakt že jo,páč to je skutečně směroplatný ve státě,kde VS neshledala týrání v případě kravína baby Bártů. a mohla bych dlouho pokračovat ...Už sem klidná,todle mě hned úpa zklidnilo
Nevíte někdo kolik hodin denně musí být pes na tom řetězu, aby se vyvinula ta vloha?
mi dej hned vědět až to zjistíš,sem už unavená z venčení drajvovýho hovada a mohla bych dýl sedět na netu zatimco by se Nyný pohybovala na řetězu
|
monika
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:27
- Nahlásit
wensday
pomůžu těm psům, když jim dám nažrat? nepomůžu, na tom mraze na řetěze budou furt.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:28
- Nahlásit
wensday
Hele, na rovinu, u takovýho chovu si fakt nedělám iluze, že to dělají pouze z lásky.
A takových psů je. To radši pošlu prachy útulku.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:30
- Nahlásit
wensday
Je to smutné, ale je to tak. Protože tím, že nakrmíš ty psy podporuješ bohužel i toho debila majitele. Dej mu žrádlo pro psy a hádej co udělá. Pořídí si jich víc, protože to přece bez problémů zvládá.... jediná cesta jak z tohoto ven je nechat je, ať si v tom hezky vymáchají čumák. Zjistí, že nemají psům co dát do misky a dají je pryč. Já je teda podporovat v žádném případě nehodlám. Už vůbec ne poté, co tady předvedla Impact a Nerosekdas
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:31
- Nahlásit
davidkova renata
mi dej hned vědět až to zjistíš,sem už unavená z venčení drajvovýho hovada a mohla bych dýl sedět na netu zatimco by se Nyný pohybovala na řetězu
Proč myslíš, že to asi zjišťuju? Nafrkám ludry na řetěz a nehnu se z žumpy celej den
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:32
- Nahlásit
davidkova renata
Hele, co je to ten drajv. Já to furt čtu a furt nevím. Možná nemám doma magora, ale drajvovýho!!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:33
- Nahlásit
EngieB
To už neřeš, stejně bude na řetězu tak je jedno jestli je magor, nebo drajvovej
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:43
- Nahlásit
EngieB
Hele, co je to ten drajv. Já to furt čtu a furt nevím
to je snadný,je to úpa to samý co u pitů game
Možná nemám doma magora, ale drajvovýho!!!
jak je to magor,bude to drajf,to je jistý ,krom toho máš tušim malinu,ty maj pro to vyvinutý vlohy
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:49
- Nahlásit
wensday
mno jako chceš to slyšet drsně??pokud jsou to psi na bůhví co což netvrdím jen opravdu sem včera četla i můjpes a prostě to mlžení je pitomý..no zkrátka pokud se psama dělaj něco co já myslím není OK a pokud to tak je nedám ani flokja..
chtěla jsem jen říct že taky jsem neplakala že děti nemaj boty a pes potřebuje to a to... páč nakecat bych mohla co chci...oni fakt nikde nic nezprůhlednili..aspon pro mě
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:50
- Nahlásit
Biluška
Dej mu žrádlo pro psy a hádej co udělá. Pořídí si jich víc, protože to přece bez problémů zvládá.... jediná cesta jak z tohoto ven je nechat je, ať si v tom hezky vymáchají čumák. Zjistí, že nemají psům co dát do misky a dají je pryč. Já je teda podporovat v žádném případě nehodlám.
mno něco tkovýho sem chtěla napsat asi
prostě to je jakože do množárny pro štěně cíleně nejdu páč to nechci podporovat..taky tam jsou krásný štěnda že jo...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:58
- Nahlásit
sarax
hm, teď už to vím taky..... taky jsem to četla... ale kdo to má k.... vědět ?????????????
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 16:36
- Nahlásit
wensday
mno kdyby hned na začátku byli nematoucí infa,bylo by to líp,protože at se nikdo nezlobí ale kopat kolem sebe s e slovy kdo nejni pitař tomu nerozumí je fakt pro mě důvod přispět...přispívám na útulky,na George z Děčína a tak,ale na tohle fakt ne...já to ráda dám tam kde je jasný kam to jde a na co...aspon pro mě
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 16:43
- Nahlásit
sarax
víš mě jenom udivuje, že není takovým lidem hloupý žádat o pomoc, když musej vědět, že jsou lidi co je znaj a nakonec se stejně provalí co jsou zač.....
|