Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Život se psem v Praze? Jak to děláte vy?
Autor Zpráva
Dana01
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 22:59 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Ahoj, chtěla bych vás poprosit o vaše zkušenosti, nápady...prostě jak to děláte vy...

Po rozchodu mi zůstala bilance plus leasing na auto a pes (berňák), mínus dům se zahradou a druhý plat, takže se ze severu Čech, kde jsou platy nic moc snažím dostat do Prahy, kde bych na tom byla asi tak dvakrát líp...to jen něco málo k motivaci a situaci.

Ale jak to udělat v Praze se psem? Teď je zvyklá být v bytě, max. sedm hodin v kuse, louka hned za sídlištěm, mám vlastní byt. Kdybych šla do Prahy, tak budu osm hodin v práci, ale cesta zabere další hoďku a půl, na nájem jen pro sebe mít teda nebudu, u spousty inzerátů na spolubydlení je, že psa ne, nebo malé plemeno...tak přemýšlím nad různými variantami - tak se ptám jaké máte zkušenosti s hledáním podnájmu se psem? Musí to Váš pes vydržet nebo využíváte služeb venčitelů? Ideální mi přijde najít na spolubydlení někoho, kdo má taky psa a s kým se domluvím na "střídavé péči " - kdo dřív přijde, ten vyvenčí... a nebo hledat nějaký podnájem v baráčku třeba i dál za Prahou...já fakt nevím, co by bylo nejlepší

verunicicka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 23:47
- Nahlásit

myslím, že s berňáčkem to budeš mít dost těžký. taky jsem byla v týhle situaci a o velkýho psa zájem nikde nebyl. (byl zvyklý, že v průběhu dne se vždy objevil někdo,kdo ho vyvenčil, což v novým bydlišti není tak snadný)myslím, že je jedno, jestli budeš mít podnájem v bytě, nebo v baráku, páč tak jako tak je zvyklý být vevnitř. Takže záleží jen na tom, jak se domluvíš se spolubydlícíma.akorát v baráčku za prahou musíš zas počítat, že ta doba, kdy bude sám se ještě prodlouží. Já to nakonec vyřešila barákem za prahou, ale díkybohu s přítelem.a pesan zvyknul si vydržet i 10 hodin.akurát jsme mu pořídili psí kámošku. Podávej inzeráty a hledej dál.Tak hodně štěstí při hledání.

Dana01
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 23:56
- Nahlásit

verunicicka
Díky, ach jo, tak koukám že legrace to nebude . Copak psí kámošku bych taky pořídila,aby nebyla celý den sama doma...ale on je problém domluvit hlídání/venčení jednoho velkého psa natož dvou, i kdyby byl menší...

Časem bych si třeba pořídila nějakou obyvatelnou chatku u Prahy (na barák fakt sama nevydělám), ale nejdřív bych chtěla projít zkušebkou a pak utrácet miliony za bydlení

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2008 14:04
- Nahlásit

Dana01
Jak stará je fenka? Osobně si myslím, že pokud není upe štěně, tak jí nebudou dělat hlavu dvě hoďky válení se navíc...

Jinak k té bytové situaci. Máš vlastní byt jakože upe vlastní a nebo v pronájmu? Pokud je tvůj, tak bych ho být na tvém místě pronajala a za peníze, který tím získáš, si pořídila nějaký zahradní domek s možností celoročního obývání a kusem pozemku. Je fakt, že nevím, jak se ceny pohybují u Phy, ae u nás se tohle dá pořídit do půl mega. Což při splátkách cca 3.000 měsíčně na 20 let není zase tolik. Problém vidím tedy v tom, že budeš ve zkušební době, no. To se bankám nelíbí. Ale zase, pokud máš někoho normálního z rodiny, může být s tebou spolužadatel a tím by se sečetly dva platy. Druhého člověka to nic nestojí. Jen to, že vlastně odpřísáhne, že si ho bereš do podnájmu a bude ti půlku platit. Což je samozřejmě jen věc kusu papíru.

Jinak bych ti ještě doporučila být aktivní. Nejen hledat, kde jsou inzeráty a podobně, ale taky si sama inzeráty vyvěšovat. A to jak na podnájem, tak na ev. možnost venčení. Ještě mě napadá taky zkusit zkontaktovat psí hotely. Mít nějaký malý, rodinný po cestě do práce by byl ideál. Pejsa bys tam ráno dala a odpo vyzvedla. Tady ovšem taky záleží na penězích...

Přeju hodně zdaru. Vím přesně, jak ti je, ptž jsem teď dva měsíce řešila něco podobného a nakonec to dopadlo tak, že jsem si koupila domeček. Prdím na to dávat někomu nájem, když si můžu platit hypotéku. Teda ještě ji nemám, ale snad to během 14ti dní bude. Smlouvu na domek už mám v ruce.

Dana01
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2008 20:13 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

bullvnouzi

Ahoj, blahopřeju k domečku, hafící se jistě těší . Fenka má 19 měsíců, takže by snad dvě hoďky navíc zvládla. Jinak zahradní domek je moje VIP varianta - po nějaké celoročně obyvatelné chatce u Prahy jsem se už koukala (bohužel ty slušné jsou kolem mega - mega a půl) a do budoucna to jako variantu určitě vidím, radši budu mít za ty peníze malou chatku se zahrádkou než 1+kk na Vinohradech...jen suché WC bych už asi celoročně nedala .

Do úplného začátku to ale nepůjde, protože budu a) ve zkušební době a první rok na dobu určitou, b) splácím ještě to auto...takže hypotéku zatím nedostanu, ani kdybych se rozkrájela...

Ale určitě něco zkusím vymyslet, zatím se rýsují různé varianty - kamarádka bude kupovat byt v Praze a šla by bydlet se mnou raději než s cizím člověkem (ale jestli mi bude venčit psa to ještě nevím - ona psa nemá a už teď říká, že by nemohla do všech pokojů...mám pocit, že má trochu zkreslenou předtavu o tom,že bude bydlet se psem a ani si toho nevšimne , taky máme za Mladou Boleslaví weekend house po dědovi se zahradou, takže když zvládnu dojíždět 70km k okraji Prahy, tak mám barák bez splátek a se zahradou...nebo máš pravdu, že bych mohla rozhodit nějaké letáky na venčení v Praze.

Vzhledem tomu, že nástup bych měla asi spíš až k 1.2.2009, tak teď spíš zjišťuju, co se komu osvědčilo . Ale až se do toho pustím, tak budu aktivní jak tasmánský čert a nezůstane na kameni kámen )

venda
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2008 20:22
- Nahlásit

bydlim v centru Prahy, do práce jezdim naštěstí jen 30 min., ale o čoklu se starám sama, i když je doma s tchánem - to je taková pojistka, jen pro můj lepší pocit, stejně s ní chodim jen já, vydrží to v pohodě, teď v zimě, kdy se vracím pomalu už za tmy, tak chrápe a já jí skoro budim, aby šla ven

po tom, co můžu srovnávat malé město a Prahu, jsem usoudila, že pro psa je to kupodivu lepší v Praze, rozhodně proto, že tam je víc psů kteří běhaj na volno a hrajou si, na malym městě si je každej drží na vodítku a obchází jiné psy obloukem, kolem Prahy je taky dost míst kde můžeš vyjet na kole nebo psa vykoupat v rybníku

a ta druhá věc - když jsi na psa sama, to je teda dost blbý, já jsem sice vdaná a bydlíme s tchánama, takže hlídaj když jedu na služebku, ale jinak chodim se psem denně já, což je dost náročný, protože z práce běžim hned venčit a mezitim mi zavřou úřady a některé obchody, o kadeřnictví a kosmetice ani nemluvim, musim jít když mi neni dobře, jsem unavená, prostě neni to ono

Dana01
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2008 20:28
- Nahlásit

venda
když jsi na psa sama, to je teda dost blbý,
jojo, to znám, ale na to jsem si už zvykla...ke kadeřníkovi chodím po venčení a na úřady si domlouvám volno z práce, naštěstí hypermarkety mají do večera, tak hlady nejsem

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2008 20:50
- Nahlásit

Dana01
ja shanela bydleni v praze (pronajem) asi pul roku, pac vsude byl prblem pes natoz dva psi, ktere mam.
ale nakonec se povedlo a dokonce bydlime 30min od centra a presto jsme obklopeni samymi lesy o vydrzeni pejska doma bych se tolik nebala...spis jde o to najit to spravne bydleni...zkus hledat na praze 5,8,ev.9

Dana01
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2008 23:43
- Nahlásit

nika00
Práci by měla být u metra Nové Butovice - to je Praha 5, že jo? Díky budu hledat

maaaro
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2008 11:04
- Nahlásit

bullvnouzi
Kokotín není Praha Půl mega v kojetíně znamená dva a půl až tři mega v Praze

Dana01
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2008 12:24
- Nahlásit

ha, malý zázrak všedního dne - podařilo se mi objevit podnájem (samostatný pokoj) se spolubydlícím (majitel), co má taky psa a druhý mu nevadí a je to PŘES ULICI opoti mé budoucí práci...chápete, to? Ještě nás čeká schůzka a seznámení psů, ale i tak je to náhoda jak blázen

Dines
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2008 12:26
- Nahlásit

Dana01
Tak to mooooc držim palce ať to vyjde!!!!

Lola1
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2008 12:31
- Nahlásit

Dana01
Blahopřeju a držím palce, aby ti to vyšlo. Příští rok se taky chystám na stěhování a úplně nevím, jak to dopadne, budu občas potřebovat psa pohlídat, ale už jsem četla inzeráty, myslím, že to nebude problém. Tak dej vědět, jak dopadneš.

Dines
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2008 12:37
- Nahlásit

Lola1
Kdo ví co bude za rok, ale když to nějak půjde, tak ti klíďo "dobrmana" pohlídam

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2008 13:00
- Nahlásit

Dana01 tak to je teda boží

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2008 13:45
- Nahlásit

Dana01
...jen suché WC bych už asi celoročně nedala
Hmmm, tak mě tohle čeká tuto zimu.
Už nemá cenu to teď rozkopávat, tže mi holt bude letos mrznout prdel.

Jinak gratuluju k nalzení nájmu a doufám, že to klapne.

maaaro
Proto taky bydlím v Kokotíně.

Dana01
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2008 16:18
- Nahlásit

Přijde mi to tak neuvěřitelný, že tomu ani věřit nechci, ale fakt je, že v Praze je víc možností, jak věci řešit a hlavně většina se dá zjistit přes internet

bullvnouzi
Ta to ti přeju mírnou zimu . Hele zas na druhou stranu člověk skousne skoro všechno, když to moc neřeší (praděda byl inovátor, takže jsme celé mé dětství jezdili na chalupu (normální zděný barák), kde hned naproti vstupu bylo suché wc (přes chodbu kuchyně). Jo v zimě dobrý, že tam nebyla taková zima, ale v létě jsme museli pořád větrat ....

Lola1
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2008 16:42
- Nahlásit

Dines
jj, díky předem.

Dalwhinnie
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2008 17:04
- Nahlásit

Tak já bydlím v centru Prahy a mám briarda ( teď má 17 měsíců). Když jsem se před 8 lety přestěhovala do Prahy, měla jsem taky briarda, ale bydlení jsem nakonec vždy našla. Psa mám teď zvyklého narežim- ráno procházka ( nebo cvičák) přes den je doma, večer procházka. Někdy se za ním dostanu i během dne, protože to naštěstí nemám domů přes celou Prahu. Většinou jsem od pátku do pondělí někde mimo Prahu, jezdím na chalupu do severních čech nebo na psí akce, kde ho pořádně utahám. Myslím, že i tvůj pesan si na pražský režim celkem dobře zvykne....

arwen
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2008 20:14
- Nahlásit

Dana01
docela by mě zajímalo, jak to dopadlo. Jinak jestli to budeš mít na Butovicích (práci) tak vřele doporučuji Beroun, králův Dvůr. Nájmy menší, půl hoďky do práce a skvělé místo na venčení. navíc můžu nabídnout venčení, jsem místní a tak trochu šílenec www.hafanizberounska.estranky.cz

nika00
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2008 20:24
- Nahlásit

Dana01
tak to je super, dej vedet
a u butovic mas hned prokopsky udoli

Dana01
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2008 19:33
- Nahlásit

arwen
Tý jo stránky jsou boží, kdyby nevyšly ty Butovice, tak půjdu do Berouna snad jen kvůli vám, abych patřila do party ))

nika00
jojo, koukala jsem, že jsem si uměla vybrat i místo, kde se dá venčit v normálním dosahu, občas jsem u bráchy na žižkově a tam je akorát parukářka - a to se sice dá, ale když chci být se psem venku dvě hodiny, tak kroužím dokola pořád tu stejnou trasu

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2008 21:15 - Změnil/a: WhiteWolf
- Nahlásit

Dana01
Butovice jsou dobrý, myslím pro psy jedno z nejlepších míst v Praze, v Prokopském údolí jsou lidé celkem dost zvyklí na psi, i ti co psy nemají... a je tu krásně (až na to, že se tu stále staví, staví a staví )

Janiii
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2008 21:29 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

Dana01
ahoj tetá, koukej podávat informace, jak to s vámi holky vypadá to víš že mít tu víc místa, vzala bych vás k "nám" (ikdyž to naše vůbec neni) - by aspoň bylo veselo nevim co by tomu Berni říkala

Dana01
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2008 23:08
- Nahlásit

Janiii
Prostě by si nás Berni zamilovala . Ale ne teď to vypadá, že to půjde, ale díky moc za nabídku . určitě dám vědět, tak se holky mějte - aspoň by jsme vás navštěvovaly

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2008 13:05
- Nahlásit

Dana01
hele a jako, proč nejdeš na Moravu? K venčení spousta lidiček, kraj to nádherný a i ty nájmy atd. levnější...
Držím palce...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání