Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / lietadlo a pes
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
baška
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 14:32
- Nahlásit

Nemá niekto z vás skúsenosť - prevoz psa lietadlom? Nemyslím teraz na malých psíkov, ktorých môžem /myslím do 5 kg/ držať pri sebe na rukách priamo v lietadle. Myslím teraz na tých väčších, ktorých treba dať do batožinového priestoru, do nejakej klietky. Tú klietku musím mať ja? Alebo ju poskytne služba aeroliniek? A čo psovi dať, aby sa nezbláznil? Treba ho nejak dopovať? Alebo radšej nie? Prežije tú traumu v zdraví? Díky za odpovede.

baška
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 14:58
- Nahlásit

[b]Psíček[/b
ja sa tiež tomu snažím vyhnúť. Pýtam sa dopredu. A môj havo je síce statočný, ale dosť na nás visí. Neviem si ho predstaviť samého niekde v tme a v klietke

Roxana
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 15:04
- Nahlásit

baška
Osobni zkusenost nemam, ale co tak vim, je to pomerne nakladna zalezitost jak na finance, tak na cas (nutnost odevzdat psa jako cargo zasilku s predstihem nekolika hodin pred samotnym letem). Prepravka musi splnovat urcita veterinarni a bezpecnostni kriteria, zajistit tu odpovidajici si musis sama. A taky samozrejme pro psa je to urcite velka stresova zatez, zalezi, jaky mas duvod tahat psika s sebou ...

bea
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 15:59
- Nahlásit

Před pár lety jsme vezli do Jižní Ameriky /Bolívie) kokra. Je to dost nákladné - ale jeli jsme tam na pár let a nebylo kam psa dát - takže letěl s námi.
Jinak, klec podle velikosti nám prodala Lufthansa - má miističlu an vodu a na jídlo a ještě jii stále máme - jen mističky chybějí. Jak velkého psa povezeš?
Kokr se odbavoval s námi, jen ho vezli do zavazadlového prostoru zvlášť. Na Kubě bylo po 9 hodinách mezipřistáíní, nechali nás ho vyvenčit a pak až do Limy dalších 9 hodin.
Přežil to v pohodě - je ale fakt, že Abar byl děsný kliďas. Zpátky to zvládl taky v pohodě.i

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 16:03 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

baška

já sama osobně zkušenost nemám, ale mám zkušenost přes to, že jsme několika klientům v rámci stěhování přes celý svět zajišťovali i toto. Já sama- kdyby nebyla opravdová nutnost do toho nepůjdu, protože ten pes je v nákladovým prostoru, kde je zima a hluk naprosto sám, opuštěnej a bez podpory. Nechápe, neví co se děje. Na tohle ho nejde připravit. Ani psi ani kočky, který doletěli do Prahy rozhodně nebyli nadšení. Tedy byli, když jsme je z těch přepravek vyndali, ale stres to pro psa/kočku - podle mě je a hustej.

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:45
- Nahlásit

baška
Kamarádka si teď dovezla z Ameriky štěně, které už ale muselo letět jako zavazadlo. Musela si sehnat přepravku, ale předtím zjistit, jakou požadují ty konkrétní aerolinky. Pes letěl s přestupem ve frankfurtu nebo ve vídni, teď nevim, myslim, že ho "přestoupili" bez vyvenčení hned do jiného letadla. Pes to zvládl bez sedativ, v přepravce byla taky miska na vodu. Žrát mu nedali, aby mu nebylo blbě.

baška
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2008 07:09
- Nahlásit

bea
Havo je asi 10 kg. Ale nie som pevne rozhodnutá. Len rozmýšľam nad tým, že by na dovolenku išiel s nami. Doteraz sme sa tomu vždy vyhli tým, že buď išiel s nami alebo ke´d sme leteli, tak išiel na prázdniny k mojej mame, ale tá to už nezvláda. Tak išiel do psieho hotela, ale tiež to nebolo bohviečo. Snáď sa vyslovene k nemu zle nechovali, ale radosť nemal a misku na vodu mal úplne dokúsanú, akokeby ju niekto rezal nožom. Do lietadla ho moc brať tiež nechcem, tak kam s ním? Aby mu bolo dobre?

baška
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2008 07:12
- Nahlásit

Roxana
keď to tu tak čítam , tak je to fakt drahá záležitosť a pes je napokon v strese. Blbé je, že psa pokladajú za batožinu. Tiež už by mnohli myslieť aj na zvieratá a vyhradiť im trocha príjemnejší priestor.

baška
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2008 07:14
- Nahlásit

PetraK
tiež si to neviem predstaviť - nechať ho samého v nejakej kobke. Najradšej by som tam bola s ním, ale to mi zasa nedovolia.
Ale v tom psom hotelu, kde som ho cez dovolenku nechala, som ho tiež našla zavretého v klietke, hoci majiteľka mala dvor a trávnik. len tam behali jej psi.

moll
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2008 07:50
- Nahlásit

baška
a kam potřebujete letět?

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2008 08:30
- Nahlásit

baška
No je to dilema, určo jsou psi, který to zvládnou v pohodě - zvlášť když prostě není zbytí - jako třeba při tom stěhování. Ale já sama za sebe a při povaze svýho pesana bych do toho nešla... když si představím, že ten pes nechápe vo co go, jde do přepravky, do nákladovýho prostoru, kde ten hluk a chladno je (proto jsme třeba nemohli nakonec převézt jednou takový ty nahatý kočky, páč by to tam holky teda v tý kládě nedaly ), naložejí ho, někde s ním ve skladu manipulují, je tam na to sám, vůbec nechápe. Vím, nad vším moc přemýšlím, řekne někdo, ale beru to tak,že se snažím představit, jak je v tu chvíli tomu psovi. Ten hotel je taky na prt, no. Pokud člověk nemá kontakt na fakt dobrej vyzkoušenej hotel. Takže pro mě z toho vyšlo, že prostě se dovolený přizpůsobily tomu, že mám psa. Protože já ho taky nemám ke komu dát. Takže Ti to rozhodování nezávidím.

baška
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2008 11:27
- Nahlásit

moll

chceli sme ísť budúci rok do Turecka

PetraK

áno aj my prispôsobujeme dovolenku psíkovi. Do hotela som ho dala len ten prvý rok, čo sme ho domov doniesli a už sme mali dávno dovolenku zaplatenú a potom chodíme len autom. Len by sme tiež chceli aj inde, tak zvažujem alternatívy. Najradšej by som chcela, aby išiel s nami, pretože dovolenka bez neho nie je ono. Keď to nejde, tak vybrať nejaký dobrý hotel, lenže to je tiež problém.

baška
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2008 11:29
- Nahlásit

Možno si myslíte, že je skoro teraz rozprávať o budúcoročnej dovolenke, ale stať sa môže všeličo a ja mám tento problém furt. Kam s ním? Tak aby sa cítil dobre?

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2008 11:46
- Nahlásit

baška
pretože dovolenka bez neho nie je ono

přesně tak . Doufám, že to z mý strany nevyznělo nějak rejpavě, to je pochopitelně každýho věc, jak to pozařídí. No řešil by to dobrej hotel-pokud pesan snese odloučení, tak jedině hledat doporučení.

baška
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2008 13:12
- Nahlásit

PetraK
rejpavě
kdepak. Som vdečná za každú radu. Bohužiaľ na slovensku takýto chat nemáme a tak neám kde žiadať aby mi niekto doporučil dobrý slušný hotel v Ba a okolie. To čo mám blízko, tak mám na to svoj názor. psov síce nechá pekne behať po záhrade, ale na prechádzku chodí s nimi cez frekventovanú cestu a bez vodítka ich nechá preháňať kde kade, aj keď sa jej pár chovancov pobilo a jednu prešlo auto. Ľudia jej tam tých svojich havov aj tak dávajú ďalej - no potom sa ich pýtaj na radu, kde je dobrý hotel.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2008 14:13
- Nahlásit

baška

kdepak.
to jsem ráda
Ľudia jej tam tých svojich havov aj tak dávajú ďalej
hm. to je teda na prdlačku

tak jedině se začít poptávat na českých stránkách, určo tady nejsi jediná ze Slovenska, tak to zkus.

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2008 14:31
- Nahlásit

baška
A co nechat psa u kamarádů? Já bych asi svýho psa taky nedala do psího hotelu, ale domluvila bych se s kámošema, který čuba zná a má je ráda, že by si zahlídali....Na oplátku bys jim zase čoklouna pohlídala ty, až by potřebovali....

baška
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2008 08:19
- Nahlásit

Gerda
kamarátka má dve fenky, ale môjho by som sa jej neodvážila dať. A ona na oplátku by nechcela postrážiť, pretože na žiadne dovolenky nechodí. Druhá kamarátka chodí neskoro z roboty domov, u nej by sa pocikal. Brat neznáša psov a v byte ich nechce. Rodičia sú moc starí, aby zvládali malého čiperu. Tiež ma napadlo, osloviť nejakých psíčkaárov, s ktorými sa poznáme, ale ani jeden nechcel /ani s peňažnou odmenou samozrejme/. A niektorí zasa dávajú psa do hotela - toho čo som opísala vyššie.

bea
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2008 18:47
- Nahlásit

baška
No, kdyby ses rozhodla, že poletí, přepravku ti můžu půjčit.

Smečka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2008 20:50
- Nahlásit

baška
Na letišti ti dají informace, které společnost se specializuje na přepravu psů. Je leší psu před cestou podat Sedalin (dobré vyzkoušet předem).
Já osobně bych psa raději vzala na dovolenou s sebou i za cenu že bude cestovat sám v cargu. Pro zvířata je prostor temperovaný a když bude v sedaci, transport vůbec nezaregistruje. Nebrala bych cestu nijak tragicky.

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2008 23:00
- Nahlásit

baška
Hlavně si zjisti jak je to se psama na tom konkrétním místě v Turecku, byla jsem v Turecku několikrát a jednou s náma byla rodina s jorkem a byli dost nešťastní, pes nikam nesměl, v podstatě jen na hotelovou zahradu, na pláž už vůbec ne, pořád s ním musel někdo být, do dolmuše je nevzali, auto jim odmítli půjčit když přiznali psa, takže se ani do centra neměli jak dopravit, rodina pořád rozdělená jak se střídali u psa a to bylo docela velké turistické letovisko, prostě Turecko není ke psům zrovna přívětivá země.
Ale je to už pár let, třeba se to změnilo nebo je to možná jak kde, ale asi je dobré se podrobně informovat předem. Jinak psa vezli normálně na palubě, ale jork je mrňous.

Helvan1
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2008 09:12
- Nahlásit

baška
asi před patnácti lety jsem přepravovala psa z Austrálie do Čech, protože jsme se stěhovali. Pes byl naprostý pohodář a let mu nedělal žádné problémy. Dokonce se ani jednou v boxu nepočůral a to byl let asi 32 hodin včetně přestupů. V boxu si musí být schopný vstát a musí mít misku na vodu (ne, že by mu jí někdo v průběhu letu nalil, takže jakoby tam nebyla). Každá letecká společnost popřípadě veterinární správa má přesné regule jak box vypadá a i je sami prodávají. Ke psovi se nedostaneš dokud ti ho nepředají na letišti. Ale byla to docela sranda, když jsme koukali jak přepravují kufry z jednoho letadla do druhého a navrchu byla klec s naším hafanem.
Ale proč sem hlavně píši. Let letadlem je pro psa velkým stresem a to i pro psa, který není nervák. Pokud chceš psa přepravovat pouze na krátkodobou dovolenou, tak si to raději rozmysli. Myslím, že to za to nestojí. Za prvé se ti to dost prodraží a za druhé to není nic extra pro pejska. Ono i ty teplotní změny nebudou žádné žůžo. Proč toho pejska zbytečně stresovat. Buď si vyberu dovolenou kam můžu v pohodě vzít pesana, najdu náhradní ubytko nebo nikam nejedu...
Co máš za pesana?

inu
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2008 11:02
- Nahlásit

já ale taky někde četla, že psi se přepravujou v temperovaným prostoru..

Helvan1
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2008 11:11
- Nahlásit

inu
no jasně, že jo. V letadle jsou 2 přepravní prostory, jeden který je především okysličovaný a vytápěný pro živá zvířata a druhý, kde se přepravuje náklad....

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2008 11:35
- Nahlásit

Hm já bych do toho teda nešla za žádnou cenu, rozhodně né na 14 denní dovolenku. Psi sem si pořídila proto, abychom trajdili po lesích a né někde v turecku... (neber to jako rejpání, to vůbec ne ) - je to každýho věc, co dělá se svým psem

inu
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2008 11:38
- Nahlásit

Hm, ale kdybych třá šla na rok za prací do zahraničí, tak je lepší vzít hafa s sebou, než ho šoupnout někam do útulku, ne?

Helvan1
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2008 11:41
- Nahlásit

inu
to určitě! Ale předpokládám, že tady se diskutuje o běžné dovolené, to znamená max. 3 týdny. Na rok bych si ho určitě vzala taky sebou.

inu
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2008 11:44
- Nahlásit

Helvan1
Já totiž tohle asi budu v dohledné době řešit = na rok někam za prací. No a samozřejmě nechci psa stresovat nebo tak, na druhou stranu je pro mě nemyslitelný nechat ho někde odloženýho, když se mi *nehodí do plánů*.

Ta dovolená je určitě něco jinýho.

Helvan1
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2008 12:06
- Nahlásit

inu
Souhlas, popadni psa a vyraž

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2008 18:37
- Nahlásit

inu tady de právě o tu dovolenou

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání