Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / uplne OT - ledviny moje
Autor Zpráva
viky
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 08:08
- Nahlásit

Teda myslim, ze to sou ledviny...Chytly me me vcera po treninku ( docela foukalo a ja mela pod vestou asi holy zada nebo co ), ibac nezabira a ja nemuzu chodit rovne, sedet ani stat ani nic. Nevite prosim nekdo nejakej figl, kterej by zabral ? Pristi tyden jdu na zkousky a potrebuju trenovat, takze lezet nehrozi.

inu
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 08:12
- Nahlásit

určo jsou to ledviny a ne třeba páteř?

viky
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 08:15
- Nahlásit

inu
dole v krizi jako by¨, nejde presne rict kde, protoze mam pocit ze vsude.
Mela jsem v loni zanet a bolelo to podobne.

Mel
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 08:17
- Nahlásit

viky
ibáč v žádném případě, to ti na ledviny akorát ještě přitíží. Jediný, co mi na ledviny doktor dal, byl Algifen.
A na léčení - hodně tekutin, minimálně 3 litry, nejlepší je obyčejná voda z vodovodu (pokud kupované, tak jen stolní - nesmí tam být minerály), urologický čaj (já si na něj celkem zvykla a nevadí mi, ale piju ho spíš chladnej), ovocný čaj, brusinky, borůvky a Plzeňská dvanáctka (to jako myslím smrtelně vážně, ostatní pivo není tak blahodárné).
Neprospívají citrusové džusy, černý čaj, káva....

inu
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 08:24
- Nahlásit

mohly ti taky prochladnou záda. Zkus to, co píše Mel + se v těch místech teple obleč, žádný bokovky, spíš strč něco do gatí a jestli máš doma nějakej bederní pás, třeba z lamy nebo berana, tak se omotej a snaž se být v teple..

Lure
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 08:28
- Nahlásit

Jestli jsou to ledviny, tak nasadit Biseptol. Ale je to ATB, takže jen na lékařský předpis.

viky
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 08:28
- Nahlásit

Mel
inu
ja su v praci a zkusim si tam nejak dat bundu, tady se furt otvira okno (
Pruser je ze si ted nemuzu dovolit byt nemocna, takze to musim rychlo nejak rozchodit. Diky moc za rady, hned po praci valim pro caj a algifen. Ale pivo teda moc nemusim...No zkusim ale vsechno, pokud mi to pomuze.

inu
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 08:33
- Nahlásit

viky
hlavně! jestli se do po těch závodech nezlepší, mazej k doktorovi, mohla by sis to škaredě odskákat. Já takhle přecházela blbý nachlazení a už se toho dva měsíce nemůžu zbavit, páč se z toho vylouplo něco rezistentního. Tak kdyby to byly ledviny, ať vo ně nepřijdeš!

viky
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 08:46
- Nahlásit

Lure
takze k doktorovi ?

inu
bych asi sla, ale vzhledem k tomu ze v jsem v nove praci a jeste nemam ani po zkusebce, tak neschopenka nehrozi... Navic nemam ani nikoho, kdo by mi vencil a tak, takze to stejne musim prelecit za pochodu.

inu
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 08:49
- Nahlásit

viky
já s tím taky chodím do práce. Ale radši ať vo tom ví doktor a nasadí medikamenty včas

Mel
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 09:03
- Nahlásit

viky
on i ten algifen je na lékařský předpis... a možná fakt bude lepší zajít k doktorovi, počurat mu papírek a vědět, jestli to je zánět nebo třeba jen prochladnutí... A nebo - a to bych ti nepřála - nějaký šutr.

viky
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 09:16
- Nahlásit

inu
Mel
asi tam skaknu dneska hned po praci, protoze to boli jak sfina, cim dal vic... Takze to vypada, ze na stopicky se asi vyseru a pudu k dochtorovi

Mel
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 09:21
- Nahlásit

viky
já měla loni na jaře kámen a takovou bolest jsem ještě nikdy v životě nezažila... po návštěvě pohotovosti jsem omdlela před lékárnou. Takže s ledvinama to fakt není prdel

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 09:28
- Nahlásit

viky
mazala bych k doktorovi , aby se to nerozjelo ještě mnohem hůř a určitě se prolejvat urologickým čajem - zkusila bych ho pít teplej, a fakt jako hodně hodně pít teplý tekutiny.

viky
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 09:29
- Nahlásit

Mel
jj ja mela v loni zanet, furt sem chc... krev, ale byla sem blba a prechazela to tak dlouho nez sem se slozila v praci. Ale ted zadna krev, tak snad to nebude tak hrozny.
Ty kameny, to se odstranuje jak ? Sem to zazila akorat u kocoura...

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 09:49
- Nahlásit

viky
ahoj, já bych byla teda taky pro doktora, všema deseti, s ledvinama jsem si zažila svoje, nechci strašt ale začalo to taky "jen" bolestí v zádech ... takže určitě doktora, aby tě pořádně prohlídnul a vyšetřil

Mel
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 09:59
- Nahlásit

viky
no, mě to prošlo samo, protože druhej den mi naprosto vůbec nic nebylo... ale pokud jsou větší, že to normálně neprojde, tak operace - myslím, že to i nějak drtěj ultrazvukem, aby to pak prošlo samo, ale tohle mě naštěstí nepotkalo

viky
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 10:32
- Nahlásit

Janiii
Mel

radejc tam asi zajdu, mate dobry presvedcovaci metody

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 10:50
- Nahlásit

Meljá měla loni na jaře kámen a takovou bolest jsem ještě nikdy v životě nezažila... po návštěvě pohotovosti jsem omdlela před lékárnou. Takže s ledvinama to fakt není prdel

Hmm, vidim, ze sme na tom podobne, akurat ja som neomdlela, len nebola schopna chodit po schodoch... Sutrov tam mam viac ako dost, ale prihorsil to zapal, takze viky sup sup k doktorovi.

A najhorsie bolo, podobne, ze to zacalo vecer akoby pichanim v boku a rano som uz nenastupila na MHD k doktorke...

žofka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:32
- Nahlásit

viky
Ahoj,jak ledviny,tak záda,mám už mockrát za sebou. Jsem už takový machr,že už sama poznám,jestli je to ledvina nebo záda. Hele,načůrej si do skleničky(to ať se tam nemusíš zdržovat) a upaluj k doktorovi. Takovej ledvinovej zánět(taky moc dobře znám),to fakt vyzkoušet nemusíš. Je to šílenej a bolestivej stav, s kterým se hospitalizuje. Takže,pokud si nemůžeš dovolit marodit na plný pecky,tak upaluj. Vím,o čem mluvím.

viky
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:34
- Nahlásit

pigie
žofka
Oki oki ja pujdu ja pujdu, uz i proto ze doufam, ze mi neco pichne, trpim tu jak zvire, uz nevim jak bych sï sedla...
žofka
jako to od sebe rozeznas ?

žofka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 14:52 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

viky
Ty bolesti jsou naprosto stejné,to se fakt těžko popisuje,to se musí zažít. Jen mně to bolí trošku někde jinde,když jde "jen" o záda. Při posledním vyšetření před dvěma roky mi ale řekli,že i bolesti zad někdy vypadají jak bolest ledvin,proto je nejlepší jít k lékaři(pokud možno okamžitě). Hele,ještě ti to řeknu asi takhle,od té doby,co jsem měla před dvěma lety zánět v ledvinách,musím každý rok chodit na kontroly k nefrologovi a také na rentgen(to jdu příští týden) aby se kontrolovala zprávná funkce ledvin.Zánět je prý pro ledviny a jejich funkčnost nebezpečný. Mám známou,která takhle přišla v mládí o obě ledviny,jelikož jí byla špatně stanovena diagnoza. To už je ale hodně let a dneska má po úspěšné transplantaci. Tohle se teba ale netýká,takže to neber jako strašení,jestli jsem to dobře pochopila,jsi v práci a nemáš horečky. To bys do té práce ani nedošla. Toho lékaře ale neodkládej,píšu ti to všecko jen proto,abys věděla,že marodit s ledvinama,ať už je to ten či onen důvod,není žádná sranda. Tak to nepodceňuj. U tebe to odhaduju na to prochlazení a na ty bolesti dobře zabírá Nospa,to jsou léky nebo taky kapky Algifen. Obojí je ale samozřejmně na předpis. Takže přeju,ať ti to dobře dopadne.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání