Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Sen zvířat v Praze
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 09:31
- Nahlásit

Sali
Záleží na tom, čemu říkáš máslo na hlavě. Souhlasím s tím, že v té situaci, ve které jsme byli jsme s Akélou prostě nemohli zůstat spolu. Ale nechápu proč bych nemohla vědět kde je a jak se má. Chtěla jsem ji dát pryč a jako nového majitele jsem si vybrala Desenského. Tam jsem to měla prověřené (mimo jiné i telefonátem s tebou, na který se odvoláváš), věděla jsem do čeho Ovci dávám. Stejně jako si prověřuju nové majitele svých štěňat, nebo útulkáčů, které umisťuji. Akéla je teď bůhví kde a nikdo neví v jakých podmínkách žije. I kdybych chtěla věřit tomu, že noví majitelé mají link na cz-psa ( jako, že nevěřím) tak to pořád neznamená, že se má pes dobře, ne?

hluchomurka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 09:39 - Změnil/a: hluchomurka
- Nahlásit

ano, ale pokud je tam potkám, dám spíš tvůj telefon jim, oni totiž opravdu na můj popud prý dostali link na zdejší diskusi.....a pokud se sami neozvali, může být blok na jejich straně, víš?
Já nejsem z těch, co by a priori věřili/ a priori byli paranoidní,
ale musím zvažovat všechny alternativy,
a spíš když mám něčemu věřit, tak telefonnímu rozhovoru s Tebou před odvozem Ovečky, osobním zážitkům a Tchořovu svědectví o dění dalším...a z toho mě vyplývá, že bys spíš měla být ráda, že to sousto, co na Tebe bylo moc velký a horký, dožvejkal někdo jinej.
Nezlob se na mě, ale máslo máš na hlavě i Ty.

To jo, ale ono je myslím rozdíl jedna osminka másla a pak chladící návěs másla z mlékáren.

Hlavně by mě prosím zajímalo, kdo ho podle Tebe dožvejkal?

Snad ne Desenský, který si psa nechal běhat pár neděl po pozemku a při první příležitosti se ho způsobem hodným imbecila zbavil?

Navíc, pokud si pamatuji, měl Desenský přislíbit, že psa(Akélu) nenechá hned cestovat "o dům dál".

Ale kdo nechce, tak ta hovadstva nevidí .....

gabifi
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 10:56
- Nahlásit

Biluška
Taky by mě zajímalo jestli přijedou Harigelovi a jestli vezmou šelťáka
já slyšela, že tam bude Pelikánová

Šárka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 11:28
- Nahlásit

hluchomurka
proti petici
Něco na tom pravdy je.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 16:44
- Nahlásit

Biluška
Taky by mě zajímalo jestli přijedou Harigelovi a jestli vezmou šelťáka
byli tam a bez šeltáka,měli s sebou jen dvě ty štěnda NO co jsme tam tuhle viděli...prý se jim kleklo auto,takže víc vzít nemohli.Udali se obě,toho druhýho jsme viděli odcházet...nikoli se sympatickým fousáčem,ale s dvěma ženskejma středních let.Fousáče ani Ovec sme my neviděli.

hluchomurka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 16:53 - Změnil/a: hluchomurka
- Nahlásit

a tak hlavne ze spousta pejsku nasla novy domovy ze? ))))))

verunicicka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 17:06
- Nahlásit

udal se nějakej pesan z kralup? nevíte?

hluchomurka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 17:36
- Nahlásit

janse udal sel k panovi, co o nem nikdo nic vlastne nevi, stejne jako vsichni dalsi psi takto umisteni...ale hlavne, ze z toho "zachranci" maji dobry pocit

verunicicka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 17:43
- Nahlásit

hluchomurka
tak těžko hledat nové majitele pro útulkáče jen mezi známýma. kdyby to tak nebylo, nemám svoje psy.

dejavu
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 18:09 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Tak pro zajímavost - záchytné kotce Rumburk udaly vše, tedy 1 kotě a 3 psy, útulek Děčín 1 psa ze 4, útulek Tachov 4 psy (z toho dvě mrňava štěnda), paní Harigelová udala vše, tedy tuším 3 psy, útulek Kralupy udal jednoho psa (Popelku), na pana Nunváře z Bulhar u Břeclavi volala akorát teď paní, že si rozmyslela, že si vezme toho jejich černého malého kníra, takže si popojede až na Moravu , Bětka z Tibetu udala 2 psy a 2 kočičky, Ústí mělo smůlu, to neudalo nic, Prachatice měly 1 psa a neudaly, Cibela udala 1 starou ovčačku, co měly holky od nich v péči, Olomouc nevím přesně, kolik udali, jeden pes jim zbyl, něco odešlo, co měl kdosi zamluvené, více o tom bude vědět Hanka Dědochová. Jak dopadly ostatní útulky, nevím, pokud někdo od nich máte zprávu, napište.

R. Desenský neměl na udání nic, Chrudim taky neměla pejsky na udání, Efas, Strakonice, Dětmarovice, Novou Paku a ČSOP Poděbrady - Pátek jsem tam nějak nezaregistrovala, ale možná, že jsem je přehlédla.

wensday
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 18:30
- Nahlásit

dejavu
to je super, jsem ráda, že byli tak úspěšní a Bětka taky

dejavu
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 18:47 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

wensday
bylo tam zima jako v psírně, kromě místnosti kočiček, kde bylo zas pro změnu vedro a dusno, takže náročné pro všechny, díky počasí přišlo výrazně méně lidí než loni a předloni, takže na tu návštěvnost to vidím jako velmi úspěšný podnik.

wensday
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 19:06
- Nahlásit

dejavu
super

verunicicka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 19:10
- Nahlásit

tak to je paráda

ankaras
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 19:39
- Nahlásit

dejavu
tak to je paráda to je dobře, že se udalo tolik psíků, příští rok bych měla zájem vypomáhat, myslíš že to půjde nějak zařídit? když se to bude konat?

hluchomurka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 19:58
- Nahlásit

JJ JE TO SUPER, SAMI PROVERENI NOVI MAJITELE, PSICI MAJI PRED SEBOU JEN TU NEJLEPSI BUDOUCNOST...JUJ JA JSEM TAK STASTNY, ZE SE ASI POMOCIM

verunicicka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 20:11
- Nahlásit

hluchomurka
každej jsme nějakej..někdo přeje pesákům nový majitele (máš nějakou statistiku, kolik jich končí u nových lidí špatně? ), a někdo se holt pomočuje..

ankaras
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 20:13
- Nahlásit

lidičky a myslíte že by se daly nějak sehnat fotky z toho dne?

hluchomurka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 20:47
- Nahlásit

každej jsme nějakej..někdo přeje pesákům nový majitele (máš nějakou statistiku, kolik jich končí u nových lidí špatně? ), a někdo se holt pomočuje..
------

jj a nejhorsi jsou ty, co do sveta jecej jak pomahaj a pritom skodej....statistiky netreba, staci cist ty pripady, co rozebirate tady .... a mit nejake dalsi osobni zkusenosti s pomocniky psu a pomocovani je pak dusledek jen u tech otrlejsich jedincu....

nicmene hlavne, ze se pomoci t zachranari stestim vzdy, kdyz nejakeho psa prehpodi z hromadky na hromadku ....

ale vsak to jsou jen veci vid? takze hlavni jsou u toho ty emoce, co si zazijete?

verunicicka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 21:24
- Nahlásit

hluchomurka
emoce je zřejmě tvé oblíbené slovo a zdá se mi, že nejvíc jich tady prožíváš ty. pakliže by útulek nevydával psy novým majitelům, tak by to nebyl útulek, ale spíš sběratelský ráj.mé "záchranářské" zkušenosti se týkají pouze brigády v útulku a 2 psů co mám odtamtud doma.Opravdu by mě zajímalo, jaké osvětové řešení pro útulky navrhuješ. přiveď nás všechny na správnou cestu

brezen2008
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 21:25
- Nahlásit

ahojda
dejavu
škoda že jsem tě nepoznala....
jsem ráda že se udali kočky i pejsci,bohuužel některé utulky nepřijeli....
cibela ,nenarvala auto věcmi co dostali
já jsem se zamilovala do jedné od cibeli..,ale,.....

bylo to fajn akce a píští rok jdu zas

hluchomurka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 21:35
- Nahlásit

verunicicka
Člen # Zasláno: 20 Zář 2008 21:24

hluchomurka
emoce je zřejmě tvé oblíbené slovo a zdá se mi, že nejvíc jich tady prožíváš ty.
MÁŠ RECHT LEČ U MNĚ TO NEJSOU EMOCE FALEŠNÉ, ALE OTEVŘENÁ NENÁVIST VŮČI HOVADŮM, CO SI LÉČEJ MINDRÁKY NA ZVÍŘATECH

pakliže by útulek nevydával psy novým majitelům, tak by to nebyl útulek, ale spíš sběratelský ráj.mé "záchranářské" zkušenosti se týkají pouze brigády v útulku a 2 psů co mám odtamtud doma.Opravdu by mě zajímalo, jaké osvětové řešení pro útulky navrhuješ.
ŽÁDNÉ

přiveď nás všechny na správnou cestu
TO BUDEŠ MUSET OSLOVIT DESENSKÉHO, SERYOVOU NEBO TŘEBA ŠIBLOVOU .... JÁ SI JEN PÍŠÍ CO CHCI A PŘIVÁDĚT SE TAM ČI ONAM HALT BUDEŠ MUSET SAMA

(CAPSLOCK NEPOUŽÍVÁM, ŽE BYCH NA TEBE KRICEL, ALE ABYCH ODDELIL SVOU REAKCI OD TOHO, NA CO Z TVEHO SPOTU REAGUJI)

ankaras
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 21:43
- Nahlásit

lidi co blázníte? proč se napadáte?

verunicicka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 21:48
- Nahlásit

hluchomurka
ŽÁDNÉ
to mě dostalo stručné a jasné

na výše vypsané osoby názor mám. oslovovat je...děkuji, nechci.

ječet můžeš. velká písmena mě nevyděsí

hluchomurka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 22:31
- Nahlásit

Verunčiččičulinko, není důvod, aby Tě má odpověď dostvala, já Ti ji trochu upřesním, aby to bylo přesné.

Žádné a to protom že jsem bohužel přesvědčen, že není v tomto ohledu šance neboli přesněji, že psi už s námi lidmi nemají absolutně šanci.

Naši slavní "chovatelé" z nich sice pomalu, ale cíleně dělají mutanty a pro nás ostatní (globáln vzato) jsou to obyčejné věci, které se daj pořídit klidně i zadarmo.

Kdyby mělo býti řešení, rozhodně by se imo nemělo týkat útulků, to už je pozdě něco řešit, řešit by se muselo omezení nebo řekněme podmínky chovu a to tak, aby nebyl psů přebytek.
Tohle by sice šlo poměrně jednodušěe a to několika metodami, nicméně n v naši společnosti, která považuje psa za méně než krabici mléka.....ili by se musel změnit vztah lidí ke psům, tedy jejich vnímání hodnot...a to podle mne není reálná šance... proto tedy byla má odpověď ŽÁDNÝ

verunicicka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 23:05
- Nahlásit

děkuji za vyčerpávající nicnového neříkající objasnění. Tenhle názor je naprosto správný, všichni to vědí, ale nic se nezmění. Dokud budou existovat rádobychovatelé (podporovaní dementy platícími za psa bez papírů) a lidé, kteří mají se svými kříženci pravidelně nehody(štěňata). Jelikož nesouhlasím s hromadným utrácením, nevidím východisko jinde, než v povinné kastraci nechovných psů. což je jak už píšeš nereálný. takže tady se lidé snaží alspoň pomáhat v rámci svých možností.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 23:05
- Nahlásit

verunicicka
někdo se holt pomočuje
dovolím si připomenout,že máme s biluší výhradní právo na dovoz slípentplejek ,tagže dotyčný může být f klidu a hlavně suchu

hluchomurka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 23:10
- Nahlásit

To se moc pleteš, protože paírový chov nepřináší také nic dobrého...sposuta papírových plemen je dnes totálně v prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..kvančicích a to hlavně proto, že mi debilní lidé se snažíme opět obalamutit přírodu ..... ale jaksi se nám to opět nedaří .... apak se strašně divíme, že když kupříkladu selektujeme zvířata na exteriér a pracovni vyuziti, tak ejhle casem zjistujeme, ze jsou to vlastne absolutni kryplíci, protoze jsme hlidali jen to a to zdravotni postizeni.

Imo jakakoliv jina selekce, nez selekce na zivotaschopnost a schopnost přežít musí v dlůsldku vést k vytváření mutantů....

Takže absolutně nesouhlas s tím, co píšeš o psech bez papírů..... ty s papírama jsou zase mnohdy a ne vůběc malokdy velkým zlem z jiných důvodů.

Lidé se snaží pomáhat nicméně jak vidno a slyšno psáno a pochopitelno .... škody převyšují užitek....

verunicicka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 23:17
- Nahlásit

no ale pak ti vychází začarovanej kruh. páč dokud se budou množit kříženci (nic proti nim,mám je sama a neměnila bych),pak budou útulky stále zahlcený. omezit chov papíráků nijak nepomůže.

verunicicka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 23:22
- Nahlásit

davidkova renata
zupa...až budu potřebovat, vím kam se obrátit...diskrétní jednání je snad samozřejmý

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání