Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Stopařský seminář-M.Hoyer
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Baileys
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 10:37
- Nahlásit

dodávám odkaz na perfektní seminář o stopách
http://www.velkyknirac-aprocne.com/knirovikend/mhs topy.html

EngieB
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 11:24
- Nahlásit

Baileys
Škoda, že je to až tááák daleko, do toho bych šla hned. Neplánujete něco takovýho na Moravě?

Baileys
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 11:42
- Nahlásit

EngieB
něco jen na víkend,obdobného,ale i s poslušností,obranou.Ale toto je týden,udělá se toho moc,vidí se toho více

EngieB
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:08
- Nahlásit

Baileys
Na týden zatím nemůžu, schovávám si dovolenou na štěně Ale budu koukat po tom víkednu, bude to na stejných stránkách?

Pink
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:19
- Nahlásit

Já bych strašně ráda jela, je ještě možné se přihlásit?

Baileys
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:31
- Nahlásit

ano, Jana má na tom odkazu i adresu,nebo tam není?

Baileys
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:32
- Nahlásit

je prý nyní polných asi 3 místa pro psy a psovody

EngieB
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:43
- Nahlásit

Baileys
Jo, už jsem to našla, přímo na jeho stránkách, to je super. No za pár měsíců bude maliňáček, tak bych ráda na nějaký takovýhle seminář, abych stopy nezvorala hned na začátku
Prostě jsem strašně zodpovědný majitel (a pak skutek utek... )

Pink
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 13:27
- Nahlásit

Ach jo, tak jsem zjišťovala jestli bych mohla dostat dovolenou a nemohla (kryla bych se s kolegou)

Kalliope
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:25
- Nahlásit

Baileys
jsou nějaké podrobnosti ? Cena, ubytování, stravování atp.

Baileys
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 16:13
- Nahlásit

prosím,všechny dotazy sem
"malina" Jana Malinska <janickamalina@seznam.cz>,
pouze jsem zde dala kontakt na kvalitní akci

Kalliope
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 16:40
- Nahlásit

Baileys
óká, já myslela, že jsi s nimi v užším kontaktu, díky za mail

Baileys
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:09
- Nahlásit

Kalliope
v užším kontaktu jsem,ale s pořadatelkou )))

Kalliope
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:14
- Nahlásit

Baileys
to je jedno, docela bych jela, ale nemám se tam jak dostat,přítel už nemá dovču, takže by se mnoo jet nemohl, včera jsme to probírali a sama 230 km, asi nedám zkusím ještě něco vymyslet, docela mě stopy baví a hlavně jsem začátečník, takže každá rada dobrá a seminář samo nejlepší

Rendy
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 18:57
- Nahlásit

A neplánuje se něco takového hned na jaře 2009? Jeho stránky jsou bohužel nefunkční...

Hyena
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 19:27
- Nahlásit

Rendy
neplánuje se něco takového hned na jaře 2009? Jeho stránky jsou bohužel nefunkční
Plánuje, mrkni na http://www.velkyknirac-aprocne.com/

Rendy
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 19:43 - Změnil/a: Rendy
- Nahlásit

Už mi začaly fungovat i jeho stránky. Hurá, hurá. Škoda, že se první seminář kryje s MS belgičáků, ale co se dá dělat...
A kruci, už je to plné. Ach jo....

Baileys
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 20:08
- Nahlásit

Rendy
musíte rychle podzim!!

Rendy
Člen
# Zasláno: 5 Led 2009 15:34
- Nahlásit

Jsem napsaná jako náhradník na květen. Já ještě nevím, kde budu na podzim v tu dobu ...

Matejka
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 07:12
- Nahlásit

Mám jeden takový dotaz, který se netýká přímo semináře, ale stop obecně. Na fotkách z minulých seminářů jsem viděla, že spousta psovodů vede stopovačku mezi nohama psa. Zajímaly by mě výhody tohoto vedení, vždycky mě učili vést stopovačku horem nebo z boku, ale nikdo z výcvikářů se nespecializoval tolik na stopy...Díky za odpověď

Kalliope
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 10:14
- Nahlásit

Matejka
já nevím, taky nejsem supr trupr kynolog a už vůbec ne odborník na stopy, ale já to dělala psovi, když chytal lelky a čuměl kolem, dala jsem mu šňůru ze spodu z obojku, vedla ji mezi nohama a ono ho to trošku nutilo mít hlavu u země a aspoň dělat, že něco čuchá.

Matejka
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 13:47
- Nahlásit

Kalliope
jo na to to je asi dobrý. Jinak mě zajímalo, jestli je dobrý tohle vedení stopovačky učit hned od štěněte, nebo až podle situce... Taky jestli je lepší od začátku stopovat na postroji (nemyslím koláče a tak, ale pak ty rovný krátký stopičky), aby pes později nebyl z postroje vykulenej, když už bude zvyklej stopovat na obojku...

Meta
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 14:17
- Nahlásit

Matejka
To máš přece jedno - hlavnější než způsob vedení je totiž úvodní rituál, aby pes poznal "Jde se čuchat!!!" Proto buď odmala na každé čuchání užíváš postroj, před psem pomalu rozbaluješ stopovačku atd. (můžeš si vymyslet lecos, co vám vyhovuje) Pes se tak časem naučí již v době rituálu těšit na stopu, uklidnit se, soustředit se, zvlhčit si čumák, apod. Jinak může klidně čuchat i na volno

Baileys
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 15:45
- Nahlásit

Matejka
to vedení psa jakoby více přidržuje a brzdí....
Jde o jedince,na které to jde a funguje a vyhovuje.

Dnes se postroje používají minimálně....

a stopovačka?Stpovací šňůra je daná tím že MUSI mít 10m!Ale v tréninku psa na tuto délku stejně nepouštíš,poněvadž ti jde hlavně o to,aby STOPVAL,tj se plně soustředil po dobu,kterou chceš ty a taky jí vypracovával pečlivě.K tréninkovým stopám se používají většinou 5,metrovky a to pak i na obranu,na této šňůře pak vlastně začínáš i na tzv čtvercích

Matejka
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 17:22
- Nahlásit

jj, diky Stopy jsem už dělal, jen jsem nikdy tenhle způsob vedení neviděla naživo a tak mě zajímalo, jestli to není nějak teď doporučovaný Postroj bych používala jedině kvůli tomu rituálu, ale je fakt, že psovi většinou stačí vidět stopovačku

Rendy
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 13:02
- Nahlásit

Já psovi sice postroj dám předem, ale vedu jej až na začátek stopy na vodítku, tam ho odepnu, připnu stopovačku, pohladím jej a pak jde na nášlap. Toť náš neměnný rituál.....
Co se týče vedení stopovačky. Myslím, že záleží na každém. když jsem vedla psovi stopovačku mezi nohama, tak jsem měla blbý pocit, když táhli a tlačilo jim to na kouličky. Když jsem vedla šňůru pod nohama bokem, zdálo se mi, že ho příliš ovliňuju. Mám už delší dobu postroj s horním vedením a jsem spokojená. Ono stejně aby pes pracoval na stopě poctivě, tak ho musí bavit a to podle mě vedením šňůry neovlivníš.... Je to fakt na každém...

Jinak hurá hurá, na seminář jsem se dostala....

EngieB
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 13:13
- Nahlásit

Rendy
Na který termín? A co máš za pes?

Hyena
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 13:48
- Nahlásit

Rendy
Jinak hurá hurá, na seminář jsem se dostala....
Já taky, akorát jdu zaplatit

Rendy
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 14:20 - Změnil/a: Rendy
- Nahlásit

Hyena
Tak fajn, tak to se uvidíme. Já už mám zaplacíno...

EngieB
Na květen. Mám dvě borderky, ale na seminář jedu jen s tím mladším. www.border-kluci.cz

EngieB
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 14:28
- Nahlásit

Rendy
Šmarjá, vy jste šikovní! To úplně zírám!
Se uvidíme, jsem tam sice napsaná s borderou, ale jdu s mimi malinou, ovšem beru oba
www.nasepsiska.websnadno.cz

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání