| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 09:52
- Nahlásit
pawLINka
Dá se to vyřešit řetězem, ale ten zase budeš těžko tahat s sebou na celodenní véšlap
tak já mám s úvazovýma lankama celkem dobrý zkušenosti
cernej caj
je to poplastovaný (možná by ani nemuselo bejt poplastovaný) ocelový lanko s dvěma karabinkama.
My chcem letos zkusit pod širák s batoletem a čtyřpsem. Tak jsem zvědavá, jestli se nám to povede
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 09:53
- Nahlásit
pawLINka
no ani tak ze by si prekousali voditka, toho se nebojim, nidky s tim nebyl problem, ale ze sme takhle nikdy nestanovali... a mam hlavne strach, aby nezdrhli, protoze jeden z nich bezi za vsim, co bezi/jede rychle a ten druhej je "odnaucenej" utekar...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 09:55
- Nahlásit
kachna_
a kde se to da sehnat? v nejakem outdooru?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 09:57
- Nahlásit
cernej caj
Pokud budou psové po celodenním chození, asi budou večer rádi, že jdou spát, odvazovat se snad ani nebudou chtít. Pod psa dávám určitě něco na spaní, ale spíš proto, že už je starší, nechci, aby prochladla od země, mohly by jí pak bolet záda. Dávám jí kus karimatky, co jsem ze staré ustříhla a na chladnější večery dostala mikinu. Ale to až teď, kolem toho esátého roku věku. Uvázání u stromu přes celou noc zajistíš tak, že dáš psa na řetízek, kterej nemůže překousat. Pokud se ti tedy odkousává z úvazu. Myslim, že na dvacetikilovýho psa ten řetízek nemusí být nějak extra, určitě je skladnější než kolík. Jiank můj pes lehne tam, kde já, a spí, pokud ho potřebuju mít uvázanýho, dám si jen vodítko do ruky, nebo jí jen na volně ložený vodítko připnu.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 09:57
- Nahlásit
cernej caj
Tak předpokládám ale, že když budeš spát pod širákem, tak budeš spát vedle nich. Tak budou pod kontrolou, ne?
Navíc v noci tuším není toho tolik co lovit. Zajíci taky někdy spí, ne?
Ale nevím, jen tak plácám. Já odnaučené lovce taky mám, ale nebojím se, že by mi zdrhli, tak nevím.
kachna_
s úvazovýma lankama celkem dobrý zkušenosti
To by mě asi nenapadlo. Dobrý kompromis.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 10:00
- Nahlásit
cernej caj
kde se to da sehnat? v nejakem outdooru?
http://zverimex.topfirma.cz/stranka-retezy-lanka-u vazy-500
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 10:22
- Nahlásit
kachna_
super, tak to zkusim se po necem podivat
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 11:46
- Nahlásit
Stačí delší přepínací vodítko obtočit okolo stromu... Na špice, co se neodkusuje a bude ležet vedle vás.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 13:06
- Nahlásit
Vero
my právě přepínací máme, ale je na něm rozbitej jakoby ten patent, kde se to dava za krouzek na obojku. kdyz se blbe postavi pes vuci te "prezce" tak to vypaci tu pohyblivou cast a pes frnk... tak mam spis z tohodle duvodu strach z klasickyho voditka.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 13:34
- Nahlásit
taky se chystáme letos pod stan, čubo úplně Ok ale teď máme nový velepsisko, tak jsem zvědavá jak se ten blbánek bude chovat. Moje největší obava je že bude řvát na všecko co okolo projde/proběhne/snese se na zem/udělá jinej druh zvuku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 14:31
- Nahlásit
Grin
Moje největší obava je že bude řvát na všecko co okolo projde/proběhne/snese se na zem/udělá jinej druh zvuku.
jo, taky se bojim abysme se vyspali ale ten dest co se nam tu ted spustil nevypada dobre. Porad zvazuju moznost "malej bagl + letni spacacek" nebo "mega bagl + trisezonak" a jeste rano sem byla rozhodnuta pro prvni moznost... ted si nejsu jista
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 15:21
- Nahlásit
Pod stanem jsem byla s fenkou loni na 9 dní. Spala s náma v ložnici a i do spacáku jsem si ji brala, když mi byla zima Mám byťáka krátkosrstého a v předsíni na úvaze se mi ji nechávat nechtělo. Jinak jsem uvazovala u stanu ke stromu, kovový úvaz jsem sice měla, ale nešel nikam zavrtat, byl to tam samej šutr.
Pravda u stanu jsme byli až večer vždycky, jinak celej den pryč lítat po horách, ale čubina v pohodě. Když jsem ji večer chtěla uklidit a nechat ji odpočívat, zavřela jsem ji do ložnice. Zavnímala to jako svoje a ihned tam tuhla a my měli klid. Ale na mlaďocha bych teda vzala klec pro případy odchodu od stanu apod.
Štěkání na padající list jsem se bála taky, ale čuba byla tak unavená za celý den, že chrněla jak poleno
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2011 20:12
- Nahlásit
Tak psi nám neutekli, třikrát hurá. První noc bylikolem stromu na vodítkách (pro jistotu jsem teda udělala dycky na prolužovacím vodítku místo pouhého zacvaknutí karabinky udělala ještě uzel, a psům na obojky taky
druhou noc jsem zvládla už bez uzlů. A obě noci při každém štěknutí sem hrůzou hledala, jestli mám ještě psi ke stromu přivázaný ale nakonec se to zvládlo v klidu, večer psi spolehlivě odpadli. a nakonec fakt že štěkali v noci na vše mi ani tak nevadilo, spíš sem měla strach že sme slyšet na kilometry daleko a někdo na nás naběhne
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2011 13:17
- Nahlásit
ahoj, jen takový postřeh. náš pes umí bravurně zdrhnout ze zavřeného stanu během ani ne minutky. packou parkrát pošimrá zipy a když je tam dírka tak do ní strčí hlavu a je pryč.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2011 09:33
- Nahlásit
kiwikik
To se fena naučila hned druhý den. Ale když je s náma, nemá důvod zdrhat a umí povel zůstaň Takže se na volno pouštěla sama z ložnice
|