| Autor |
Zpráva |
capar
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 23:30
- Nahlásit
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti se stanováním s pejskem...mám 10měsíců starého křížence ridgebacka a ohaře a jako každý rok se chystám s partou pod stan...kvůli pesákovi jsme si pořídili stan s větší předsínkou, aby měl kde přebývat...koukám všude na ty zavrtávací kolíky, myslíte, že mi to toho drobečka tahle věc udrží, když ucejtí veverku bo tak něco??přeci jen má už 37kg, aby mi neprorval novej stana nehonila bych ho po lese pak...
Taky jsem se chtěla zeptat, jestli někdo má zkušenost s přenosnými skládacími nepromokavými miskami pro psi, jestli je to dobrý výběr pod ten stan...
A poslední dotaz, když už tu písám Pejsek není zvyklý spát venku, máme ho v bytě...povezu mu jeho deku, v předsíni mu chcem dát na místo igelit a na to někde sehnat karton z nějakýho krámku a na to tu deku...bude to stačit,aby mi tam neumrzl??
tak moc díky za každou pomocnou radu ) mějte se a krásný léto )
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 23:53
- Nahlásit
capar
sem si říkala že tu byla nedávno podobná diskuze a byla dokonce od tebe..klidně jsi mohla pokračovat
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_8298_0.html
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 23:59
- Nahlásit
capar
Pod stan jezdim se psama uz radku let, ve stylu prijedeme autem, vybalime veci a tyden vegetime. Zavrtavacim kolikum bych neverila, pes se ti muze v noci vysmejknout pod stanem ven i na uvazu, ponicit stan, vyrvat kolik atd.. Volila bych bezpecnejsi variantu.
Psove jsou bud s nami v teple stanove loznice nebo v aute nebo mladoch v kleci v predsince stanu. Auto si zadychaji, pres klec lze prehodit deka a je tam taky teplo, o pobytu u spacaku nemluve.
Jestli nemas psa zvyklyho spat venku a kor bytaka, deka a izolace odpodu to jisti, ale stejne mu muze byt zima zvrchu. Nejlip by mu bylo s vama v loznici.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 00:00
- Nahlásit
sarax
Aha..
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 00:10 - Změnil/a: irenaa
- Nahlásit
capar
My máme 2 ohaře a taky jezdíme často stanovat. Psi jsou taky byťáci, takže přes noc v předsíňce bych je nenechala, určitě by jim byla zima, jak je znám Spí s náma normálně v ložnici, rádi se přitulí a krááááásně hřejou. V případě spaní pod širákem spí v autě, to si můžou lépe zadýchat. Jinak k tomu úvazu, není to dobrý nápad takhle psa nechávat. My jsme tak psa uvázali, když jsme spali pod širákem a ráno sice ležel na dece u úvazu, ale obojek ležel vedle něho. V noci se vyvlíkl a byl kdoví kde...Naštěstí se mu nic nestalo, ale není to příjemná představa. Od té doby už jsme to nikdy neudělali.
No a ty misky jsou super třeba na výlety, do batohu, když se ti nechce tahat plastová miska nebo na ni nemáš v batohu místo. Ale s tou nepromokavostí to není až tak žhavé, možná mám nějaký špatný model, ale většinou ta voda nateče i někam mezi ty vrsty látky, pak to nejde ven a máš v batohu mokro. Ale používám ji
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 06:44
- Nahlásit
Neber zavrtávací kolík, ale pořiď si kolík jaký používají musheři...rovný kus železa a nakonci navařené nějaké očko aby se dal vytáhnout, délka tak cca 70 cm. Tohle nevyrve ani smečka seveřanu. Když ho zatlučeš v předsíňce, můžeš tam psa mít bezpečně uvázaného, když by ti zrovna vodítko v ruce zavazelo. Přes den může být před předsíňkou uvázaný jako u boudy, ležet buˇv venku nebo se schovat. Předpokládám že 10-ti měsíčního běsoše nebudeš pouštět v kempu na volno. Do předsíňky dej psovi starou karimatku, uzoluje líp než všechny deky. Nevidím důvod proč by měl pes zmrznout v létě v noci venku (i když je bytový). Kdybyste jeli stanovat v lednu neřeknu, ale takhle by měl být v pohodě.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 08:03
- Nahlásit
moje zkušenost, psi do stanu, pokud zůstane venku a ještě oddělený jen síťkou se snadno stane, že projde zkrz, stačí jednou máchnout tlapou a síťka povolí, takže pokud oddělit tak normálně plachtou. Přesto nevidím důvod nemít byťáka vevnitř, lépe se ohlídá a je i klidnější, než sám venku.
te´d jsme byla pod stanem s jedním dospělým NO a jedním čtyřměsíčním štěnětem NO, kromě jednoho utrženého úvazu, z venku, když jsme se ve tmě blížili ke stanu a štěně mělo radost, že se konečně jde spát jsme to vydrželi bez úhony, jen když ráno v 6 začalo být teplo a pejsci se probudili a plní elánu si začali hrát, tak v rámci zachování plátěné střechy nad hlavou jsem musela vstávat. přes den vůbec nedoporučuju mít psa uvázaného tak aby na stan dosáhl.
A ještě jedna technická, pokud už budeš vázat, tak na řetěz nikoliv na vodítko, snaživý pejsek vodítko v minutě překouše a nemáš psa uvázaného a ani na čem vodit, řetěz je v tomto daleko bezpečnější. Z vlastní zkušenosti, kamarádky pes během pěti minut sežral celé kožené vodítko včetně kovových kroužků a jedné karabiny.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 08:15
- Nahlásit
Eny
jooo, včera se mi nechtělo vytahovat řetěz. V rámci skoku na peška jsem potřebovala prostřídat psy, hodila cigána na úvaz na vodítko za 600 a během minuty nepozornosti si s vodítkem můžu tak akorát...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 08:23
- Nahlásit
capar
jezdívám radši pod širák, než pod stan, ale my to máme coby vandráci, takže každou noc jinde a pro případ nouze stačí igelit...
co se ale stanu týká, tak v malinkatém stanu bez předsíňky jsem teď vegetila i se psy týden na agi táboře, vyspím se tam já, i 3-4 psi, největší o váze 40 kg, samozřejmě spinkají všici se mnou uvnitř. Stan ustál jejich rovalování i protahování, jen musím mít lehké spaní, většina z nich umí otevírat zipsy (ale v noci nechtěj, nebo to stačí zajistit lehkou karabinkou).
Co se týká úvazu - já bych psa přímo u stanu neriskovala, už tak mám zalepený díry a nová tyčka se mi sháněla blbě - ono stačí, když telátko pes blbě cukne z nadšení a máte po stanu...
irenaa
no, nesmíš si kupovat taky misky od trixie, ty fakt projdou... Ale miska z plastexu, bezně ve zverácích k dostání pod značkou ASKINO (teď už ale i jiné) tu vodu bez prosáknutí udrží třeba i několik dní...
přímo dovnitř stanu bych vzala ale radši plastovou pevnou, protože se nedá tak snadno prošlápnout, jako ty měkký plastexový.
janakou
zavrtávací kolík udrží 1-2 psy v pohodě. Musherský kolík je sice super, ale pokud taháš bagáž na zádech, dost se pronese - a oni ti musheri k němu obvykle vozívaj ještě i pořádný perlík, kterým to do tý země namlátí, a ten by se ti taky prones...
Eny
taky hlasuju pro řetízek, nejen kvůli překousání, ale na rozdíl od vodítka má tendenci vahou "padat dolů", takže se do něj psi téměř nezamotávají...
|
capar
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 09:30
- Nahlásit
sarax
mno vidíš, to já uplně zapomněla, že už jsem se tady ptala na podobný věci já že je to ted fakt už aktuelní, tak hledám rady, abysme fakt nic nepodcenili
|
capar
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 09:40
- Nahlásit
mno tak moc díky za tipy my teda pejska budem uvazovat jenom na noc...páč do stanu ho páníček za žádnou cenu nepustí a může hřát jak chce...je to fakt telátko veliký a asi bychom se tam ani pořádně nesrovnali ve stanu pro 3...přes den budem pořád někde na tuurách, takže bude mít pohyb, mohl by být v noci unavený u stanu přes den bude na volno...sice je to trdlo, ale poslechne...jenže v noci budu chrápat a nee na něj pokřikovat nesmíš
jo a takže místo kartonu stačí karimatka...já viděla spíš ten karton...sice papír rád trhá, ale aspon by to bylo zalevno snad tu karimatku nespucuje během první noci
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, docela trpíme na klíšťáky, ačkoliv jsme pomazaný takou tou ampulí od veterináře, co se dává mezi lopatky...říkala, že to vystačí tak na měsíc až dva a my hnedle další týden měli dva klíštáky, samozdřejmně nejlépe na ksichtě co na místech kam došáhne tlamou aby je prokousl...čunátko...existuje něco, po čem na něj fakt nepolezou??
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 09:48 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
capar
Existuje - taková ta pipeta mezi lopatky
Ovšem ne Frontline (nebo tvýho veta podceňuju?) ale Duowin, nebo ExSpot (ty sou skoro stejný a fungujou) - působí maximálně měsíc (jakákoliv pipeta) a musíš si dobře spočítat kolik jí potřebuješ na to tvoje hovádě - třeba ten ExSpot se prodává po pipetách - jedna na 15 kg váhy
viz http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_8349_0.html
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 12:16
- Nahlásit
Dines
ale my jsme s Frontlinem spokojení
|
capar
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 12:36
- Nahlásit
mno my dostali Advantix spot on...je to na blechy i klíštáky...ale že by na nás nelezli to jako fakt ne...blechy teda nemáme, ale klíštáky z něj tahám skoro furt když jsme déle venku...
|
capar
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 12:50
- Nahlásit
tak lidičky, byla jsem to s tim svým šmoulou vyzkoušet to stanování a jako byla nám zima...v předsíni vydržel...byl tak hodnej, že jsem si myslela, že jsem si ho ve vlaku s někym vyměnila ani jsem ještě neměla zavrtávací kolík, takže jsem do země zarazila křížem dva koliky od stanu a vydrželo to..dokonce vyčkal, až se vzbudím...ale přeci jen jak nejni zvyklý, tak mu byla zima...je pravda, že jsem měla teda jen igelit a deku, páč v tom tábořišti jsem karton nesehnala...ale i tak...nevím, jestli ho ten karton od toho klepání kosy zachrání...
tak jestli by někoho napadlo, čím ho vystlat, aby to bylo lepší...v sobotu jedem znova a to ted už na 9 dní, tak aby mi nenastydl...
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 13:36
- Nahlásit
capar
tak pod něj dej karimatku, tui snad uvezeš i z domova
|
duli
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 13:57
- Nahlásit
capar
co takhle ho obliknout???....a nebo staci jen flisova deka za par kacek a taky se sni da udelat par dobrych veci...
..a s uvazovym kolikem jsem zatim spokojena zatim udrzel 2 hrajici si psy 45+20kg
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 14:50
- Nahlásit
Před týdnem jsem se svým psem stanovala poprvé. Čuba se mnou spala ve stanu, žádný problém, pohodlně jsme se dvě do stanu pro tři vešly. Skládací miska na vodu je super, používali jsme to pořád, využívám ji neustále, i na běžné procházky, jelikož psovi v tom vedru tahám vodu pořád s sebou. misku s vodou jsem dávala i do stanu, ale je fakt, že čuba byla tak mrtvá, že se v noci ani nepohnula, nic nevylila, jen to všechno vypila. Měli jsme půjčený super stan, kde se dala rozepnout skoro celá vnitřní stěna stanu, misku s vodou jsem psovi dávala pod tropiko, ale pak už i k pelechu. Neřešila jsem to, aby psu nebyla zima, ale by mu nebylo horko. Je fakt, že mám huňatého psa, ale stanoval s námi faraon a ten ve stanu taky problém neměl, panička mu vzala pelíšek (ten polštář, co má na doma) s sebou. Jinak bych pro psa řešila asi jen karimatku, možná bych přestřihla nějakou starší a brala to jako pelech pro psa. Eventuálně jednu složit na dvě poloviny...Taky jsem koupila do auta od Barona psí autodeku, jen tu obyč, co se uchytí za dvě gumičky a je zespoda nepromokavá. Asi by i tu stačilo překnout na dvě poloviny...
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 16:25
- Nahlásit
My jsme byli stanovat jen jednou, pesan s náma spal ve stanu - hlavně teda kvůli dozoru, aby nám z chodbičky neutekl, protože jsem ho nechtěla uvazovat. Byli jsme teda jen na tři dny, protože mi začal zvracet a ne a ne přestat, tak jsme se sbalili a jeli dom. Ale brali jsme mu starej spacák, kterej jsme mu poskládali... A misky jsme měli plastový, jeli jsme autem, tak jsme nemuseli moc řešit prostor...
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 18:50
- Nahlásit
Můj pes spal uvnitř stanu, je to byťák a přes noc docela klepal kosu, i když měl obleček, tak se ráno třepal zimou, tak jsem ho vzala do spacáku, ale to jsem se moc nevyspala, bo spacák byl dost malý. Nedoporučuju nechávat psa uvnitř stanu zaškrklého jen síťkou, máchne tlapou a díra je na světě. V předsíňce taky nemohl vůbec být, protože se podplazil pod plachtou ven a pak se někde zamotal za šňůru od stanu. Jinak dobrý.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 10:10
- Nahlásit
capar
karimatku nespucuje během první noci jo jo - karimatka bývala u nás oblíbená bašta asi má vysokou výživovou hodnotu
|
capar
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2008 11:41
- Nahlásit
palma1: fakt??tak to věřím, že by si hnedka dal, kdyby měl v noci dlouhou chvíli
duli: oblíknout psa??já nevim mno, to jestli mám vést nějaké pěkné šponovky, tak abycho kokla mladýmu do šatníku...máč, když se natáhne, tak jsou stejně veliký a hlavně, jeho do ničeho nenasoukám...by si to asi skousal dolu...stačí jen srandy, když na něj cpu a má toho dost
a jinak, jak už jsem psala, do stanu ho rostě nepustíme...mám samonafukovací karimatku a jako jeho drápkem bo zoubem by byla asi hnedle pryč...hlavně je tam jídlo, a to by asi celou noc jen žral místo spal a fakt bychom měli stísněno, máme sice stan pro tři lidi, ale ostatní si k nám dávaj krosny aby se vešli do svých stanů a ještě pesan, který doma spí na prostoru cca 1,5 x1,0m a to je když udělá ze sebe klubíčko jo a včera jsem usla a zkusila jsem si jaké to je, když hledá místo a projde se po mě se svými 38kily...moc fajn musím nějako vymyselt to spaníčko v předsínce...tam byl hodný, nikam neuíkal, jen ho více zahřát...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2008 11:47
- Nahlásit
capar
hele a co tohle před stan - do předsíňky?
já s jezevčíkem problém jestli ve stanu nebo ne neřeším, ta spí rovnou ve spacáku, ale tuhle přepravku mám na výstavy apod a jem spokojená, je to lekhý, snadno přenosný - složíš to do futrláku a dáš přes rameno... A ani by mu v tom nebyla tak zima...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2008 11:50
- Nahlásit
capar
já mám konkrétně tuto:
s "beránkem" na podlaze z www.4dog.cz
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2008 12:13
- Nahlásit
Mařena spinkala ve stanu takhle:
ta teď má takovouhle boudičku, možná v ní bude spát místo stanu, ikdyž u Mařky pochybuju, že by chtěla bejt jinde než já
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2008 22:48
- Nahlásit
capar
fakt - karimatku jsem jí dala do pelíšku, když byla malinká, aby byla víc izolovaná od země (tenkrát si usmyslela, že bude bydlet v předsíni na kachličkách), to celé jsem zabalila do starého trička (aby na to jako nemohla) a navrch deku. Každý ráno jsem našla deku rozbalenou vedle, tričko sundaný a kus karimatky pryč (urvanej a rozcupovanej vedle + dělala krásný fialový bobky). každý den si ukousla jen kus, takže si ji nejspíš šetřila, aby jí ta bašta vydržela co nejdýl... ještě bych dodala, že každý kus z té hromady byl vždcky důkladně počůranej... (jo jo - naše feňule se počůrávala ještě v devíti měsících, pak jí to po prvním hárání ze dne na den přešlo ) jo jo - to byly časy
|
duli
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2008 23:52
- Nahlásit
capar
oblíknout psa??
mam rr a kdyz jedem pod stan ci spime pod sirakem tak dostane oblecek(z manmatu) pac mu je proste zima a navic jeste nema uplne v poradku ledviny.....jinak co se tyce pocasi tak to neni zhyckanek a oblikam ho jen v zime na horach pri minus 10
a taky mam samonafukovacku a zatim drzi uz spoustu let a prezila i najezd noveho stenda.....
|
capar
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 12:47
- Nahlásit
mno lidičky, ty boudičky vypadaj dobře, ale vzhledem k tomu, že jedeme vláčkem a zbytek jdeme pěšo, tak každý kilo navíc je peklo...
palma1: hihi...tak zas se musí uznat, že si jako fakt šetřila...že to nezblajzla hned, když je to taká dobrota
duli: mno, tak doufám, že mínus deset nebude...tak to se snad oblíkat teda nebudem...
hlavně, zítra jedeme, takže prostě uvidíme...vezmem moc teplých věcí pro něj a snad to přežijeme všichni ve zdraví...tak se lidi mějte a užívejte a hlavně díky za rady!!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 09:12
- Nahlásit
ahoj,
trochu vam to tu ozivim, + pouziju i neco z druheho stejneho tematu.
Co spani pod sirakem? Ty uvazove koliky na psi se daji sehnat kde a udrzi to 2x 20 kg psa? nebo jsou potreba 2? a co vahove na celodenni tahani?
a co uvazani psa kolem stromu tak aby moh lezet u pana? pro spice ted kdyz je celkem teplo je nutny brat neco pod sebe? nevim ani zda by na tom lezeli, ale kdyz jsou zavreny v garazi, spi na dlazbe, ne na lepence, tak jestli neni zbytecny jim neco tahat
posledni vec, nemuze se pes nejak odvazat? jak ho zajistit, pokud nemame stan, aby u stromu byl privazanej i rano?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 09:33
- Nahlásit
cernej caj
Já úvazným kolíkům nevěřím. Dřív jsem na ně uvazovala, ale psi mi s něma odcházeli. A to ani nestartovali z agrese nebo tak, ale prostě jen začali radostně poskakovat, že chtějí za náma. A tak šli.
Strom je prostě strom.
S tím, jestli něco pod psy na noc, ti neporadím. Každý pes je jiný. Já mám jak zmrzliny, kteří musejí být zakutlaní v dece, tak i pséky, kteří se stočí do klubíčka na zem a spí v pohodě. Nedá se to říct tak všeobecně.
posledni vec, nemuze se pes nejak odvazat?
Může. Může například překousnout vodítko. Ale moji psi to nedělají, nemají důvod. Lehnou prostě tam, kam jim řeknu.
Dá se to vyřešit řetězem, ale ten zase budeš těžko tahat s sebou na celodenní véšlap.
Fakt by ti zdrhli? Nikdy nebyli přivázaní?
|