| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 13:38
- Nahlásit
pawLINka
No právě a to bych nerada, páč kdo by mi pak řikla, že sem prezidént?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 13:49
- Nahlásit
PetraK
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 13:50
- Nahlásit
Mucholabka
my to chceme ale taky vedet, co budes mit ty!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 14:00
- Nahlásit
pawLINka
Nesměj se! Von to myslel vážně, ale prej jen na hodinu, páč hned vzápětí dodal - Ajne štunde , asi abych si moc nefoukala
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 21:40
- Nahlásit
Super tak i tu je fórum. Nevíte jestli je možné ještě sehnat mladou freťuli? Tak po 9. srpnu,...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 09:29
- Nahlásit
Weroniica
Určo to možné je - projeď si inzeráty... Akorát doporučuju fretku od chovatele, který má doma jen pár fretek a miminům se věnoval a jsou ochočená. Taky z takového chovu máš větší jistotu, že bude mimi zdravé. Já jsem za svou freťuli zaplatila docela dost ve srovnání s cenama, které jsou na burzách, ale příště bych si připlatila zase. Teď v neděli byla burza plná fretek z velkochovů - bály se, byly špinavé, kýchaly a o očkování si mohly jen nechat zdát...
Doriána:
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 09:37
- Nahlásit
Weroniica
jo souhlas s pawLINka lepší od chovatele než z budrzy nebo z chovatelských potřeb
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 10:45
- Nahlásit
Doma mám jednoho klučinu 8 týdnů S původem. Tento týden půjde na očkování
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 10:46
- Nahlásit
Martík
Jo? Taky jdeme tento týden na přeočkování...
Přidej foto!
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 10:49
- Nahlásit
teď ho tady v práci nemám. Tak zítra. Je krásnej - má bílé ponožky, tchořík se siamskou koncentrací (hodně světlej). Kdyby měl někdo zájem...... Je to poslední klučina kdo eště nemá páníky
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 10:50
- Nahlásit
holky, a fakt tak fretulky smrdi? a kde je mate doma kdyz jste napr v praci? sou v nejakem "kotci" nebo je nechavate volne? a na zachudek se nauci asi jako kocky co?
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:00
- Nahlásit
když se o ně staráš a nemáš jich 20 tak nesmrdí. Mám je normálně ve velké kleci a když jsem doma tak běhaj na volno. Oni stejně 20hodin prospí tak jsou věčně někde zalezlé a pochrupkávaj a když se něco dějě tak vylezou a musej být u toho Na záchůdek chodí do rohu, ale když jsou na volno tak ne každá stačí doběhnout na záchůdek do klece nebo voliéry, ale využije k tomu nejbližší roh v místnosti. Jedna moje fretka třeba chodí výhradně do klece a druhé je to jedno
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:08
- Nahlásit
tak urcite bych mela jen 1 a je rodil mezi sameckem a samickou...co se tyce chovani/ochocovani/zapachu/znackovani?
je u nich neco jako mrouskani u kocek? kastruji se? dlouho o fretuli premyslim...
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:17
- Nahlásit
jo rozdíl tam je. Sameček je takový pozemní mazlící medvídek. Když je malej, tak řádí, ale jak vyrostě tak se zklidňuje. Samička je menší a tim i mrštnější. Je hrozně zvědavá a tak všude musí být, všude vlézt a je s ní větší sranda. Je u nich ale problém, že 2x do roka mají říji a bohužel trpí na přetrvávání - tzn. že se musí jít k vetovi na ukončení říje injekcí, nakrýt jí nebo vykastrovat. Eště občas zabírá zatemňování. S timhle je velký problém a když člověk na ní nechce chovat tak je lepší jí vykastrovat. Sameček je v říji od jara do podzimu a značkují taky. Po kastraci to většinou nedělají. Jinak na ochočování mezi nima rozdíl neni. Oba potřebují čas než je přejde puberta a zklidní se.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:22
- Nahlásit
no takle dosta často se lidi zbavují fretek,když maj tu pubertu,kámoška chodila skoro 3 mesíce jebnom v ponožkách
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:23
- Nahlásit
brezen2008
Martík
no tak to bych asi volila tu kastraci...je to pak pro ne i lepsi nez se doma trapit v riji a nic z toho...
jako kocky napr...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:28
- Nahlásit
nika00
já nic skoro o fretkách nevím,jenom jsem znala holku co měla 4 a pak znám ty v pet centru a kluka co má jednu
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:35
- Nahlásit
ne je to pravda. říje je pro ně dost vysilující a když se nepřeruší tak klidně na to freťule i umře. je to pro ní dost vysilující a když trvá třeba 2 měsíce tak je na tom už zdr. blbě. Jinak jak psala brezen2008 tak to asi nebyla říje, ale faleška Tu mívaj když nezabřeznou - adoptují si svého majitele a neustále ho chtěj odtáhnout do domečku a starat se o něj. No a ono to jeich "mládě" zlobí a neustále utíká, tak za nim pořád běhá, zakousne se mu do ruky, nohy... a táhne si ho do nejbližší díry aby ho tam ochraňovala )) Jako je to docela sranda, ale když vás neustále kouše a táhne vás pod gauč nebo topení tak vás to po pár dnech přestane bavit
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:36
- Nahlásit
pawLINka
Jůůů ta je nádherná, takovou nějakou bych chtěla!! určitě chci od chovatele, riskovat nebudu ani zverimex,...
Martík
Máš jako mláďě? Přidej fotku! Já bych potřebovala freťuli po 9. srpnu jedu ještě se psama na tábor a pak jí hned chci Nechci ji nechávat doma s přítelem Nemazlinkoval by se s ní, tak jak bych si představovala
nika00
Koukám, že si stihla všechny vyzpovídat dřív než já super
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:38
- Nahlásit
Martík
jezis to je super
takze kdyz se vykastruje tak uz je ten rozdil mezi samici a samcem asi mensi...akorat tedy zustava rozdil v hravosti zvedavosti apod.... ?!
a co fretka a pes/psi?
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:45
- Nahlásit
Weroniica: jj mám mládě. Sice už je mu 8 týdnů, ale do 9. bych klidně vydržela Fotku pošlu hítra, teď tu v práci žádnou nemám a doma jsem dočasně mimo internet.
nika00: No když se vykastrujou tak je mezi nima rozdíl asi jen velikostní a v aktivitě. Ale neříkám, že samička nemůže být mazlíček jako sameček. Doma mám třeba jednu holčičku nalezenku a to je hroznej mazlík. No a druhá je klasická zvědavka.
Jinak jak se snesou se psama - úplně v pohodě. Já teda měla fretku první a psa až jako druhého takže s ní vyrůstal a nebyl žádný problém. Nevím jak by jí přijal dospělý pes, ale to záleží na každém jedinci. Z pohledu fretky by neměl být problém. Já mám rtw a doslova je miluje a hraje si s nima
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:49
- Nahlásit
Martík
No tak přidám ještě menší dotaz odkud jsi?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:51
- Nahlásit
Martík
ja mam ted kocku a dva psi...a skvele si spolu rozumi...ale take byli o dost mensi kdyz spolu zacli zit, a ten jeden pes je celkem divoch...ale myslim ze by se naucil...zvladl i piskomilky.. ;)
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:54
- Nahlásit
Weroniica
Nemazlinkoval by se s ní, tak jak bych si představovala
Máš trochu zkreslené představy o fretčích miminkách
Já měla taky představu malého milého mazlivého tvorečka, ale jeden den s Dorotou mě vyvedl z omylu
Ale je to super. Když ji pustím, tak začne kvokáním a skákáním dobývat svůj oblíbený prostor - všechno proleze, zkusí do všeho kousnout, poběhá si a jak ji to přestane bavit, tak jde za mnou. Ne ovšem aby se mazlila, ale aby mi zabíjela moje nohy. Kam se na to bojové stvoření hrabou naši picbulové Mazlí se jedině až usne únavou poté, co mi s konečným kousnutím zabije definitivně mé nohy.
Fretka je super žvíže
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:56
- Nahlásit
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:57
- Nahlásit
nika00
no pokud zvládne pískomily tak fretku musí taky. Já mám taky celkem divocha a hromotluka, ale na ne je fakt opartná.
Weroniica
z Tábora, ale teď budu docela jezdit po výstavách tak bych ho mohla někam popovést
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:58
- Nahlásit
pawLINka
Já už vyvedená z omylu byla že to není plyšák , ale přítele udržuji v tom že je to skoro jako pes až to pozná bude pozdě a freťátko bude moje
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:59
- Nahlásit
Martík
Můžu se zeptat za kolik freťáka prodáváš?
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 12:03
- Nahlásit
Martík
No já bydlím kousek od Brna, jestli by jsi jela někam poblíž, nebo do nějakého města do kterého se dá snadno dostat mašinkou je to jedna z možností. Třeba se trefím a hned po soustředěni táta bude mít cestu kolem a přímo si přijedu má autodopravu takže šance je celkem velká
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 12:03
- Nahlásit
no původně jsem chtěla 800, ale snižuji na 600. Jsme v klubu a tak freťata mají záznam o původu, budou zapsaný v PK a jsou očkovaný.
|