Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / OT - Fretka
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 22:00
- Nahlásit

No, ono to tak úplně OT není, protože se chci zeptat, jestli tady nemá někdo fretku a tudíž mi neporadil čím ji krmí...

Na různých diskuzích (i od naší chovatelky) jsem se dozvěděla akorát to, že bych měla dávat rozhodně nějaké lepší granule jako například Whiskas a nebo Kitekat. No, šla jsem do kolen, ale mlčela jsem...

V knížce jsem se dočetla akorát jaký poměr bílkovin a tuku by měly ty granulky obsahovat, aby vyhovovali, takže budu hledat, ale přesto budu dávat i syrové maso a všechno možný stejně tak jako pesům. Speciální granule pro fretky jsou celkem drahé a myslím, že je to spíš reklamní tah.

Takže - má tady někdo fretku? Asi ne, co?

Dines
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 22:07
- Nahlásit

pawLINka
Něko jo...kdo to jen byl?
Joooo kovky z tématu Pes vs. dítě

pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 22:11
- Nahlásit

Dines
Výborně, díky

jablunka
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 22:12
- Nahlásit

pawLINka
Měli jsme fretku,už je to 15 let a na nějaký granule se tenkrát nehrálo.Žrala syrový i vařený maso,vejce,jak na tvrdo,tak syrový,semo tamo nějakej sýr a chodila mi vožírat buchty.Ale vyhrávaly syrový kuřecí játra.

Dines
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 22:15
- Nahlásit

pawLINka
Pořídila si si domácího tchoře?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 22:18
- Nahlásit

Dines
Ještě ne, až tak za týden, dva. Zatím je u maminky. Já si fretku přála vždycky, ale nebylo mi přáno. Teď si ale oblíbila zdejší kuna náš dvůr a především náš holubník coby spešl restauraci, tak i přítel uznal, že by bylo vhodné si fretku pořídit. Prý to tady zasmradí a bude klid
Ale v tom našem zvěřinci se jedna majinká fretka už ztratí

jablunka
Si právě myslím, že to bude lepší jak granule. Já jsem teda plně vytížená, a proto mají i pesové tak půl napůl granule a maso, takže fretka to bude mít obdobně. Ještě uvidíme. Jen nevím co všechno jí dávat aby jí nic nechybělo... Ale myslím právě že je to stejný jak u psů.

nika00
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 09:21
- Nahlásit

pawLINka
jeee fretulku ja si taky moc preju...tak az ji budes mit, hod sem fotecky a nejake info jak to probiha..co na ni psi, jestli fakt smrdi,dela bordel apod

Martík
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 09:50
- Nahlásit

Já mám fretky 3 a teď i mimimka Určitě nekrmit těma "kvalitníma" granulema jako je friskies nebo whiskas!!! To je největší hnus, ale to tu všichni ví. Jsou speciální granule pro fretky, ale né všechny jsou dobrý. Nejlepší jsou asi totally feret od Bosch, ale jsou dost drahý. Pak je na výběr třeba sluis, holistic select EaglePack, Vitakraft menu, ANF ferret food, .... Já třeba krmím kotěcíma granulema od Acany. Jsou pro ně vhodné a všem fretkám chutnaj. Jinak se může přidávat masíčko, tvarohy, jogurty, ovoce, zeleninu. Milují papriku, meloun, okurku a jahody Pak existují různé vitamínové pasty pro kočky od značky gimpet a po těch se můžou utlouct. Jinak různé kočičí pamlsky. Ale poroz nekrmit kočičíma granulema - nemají potřebný obsah tuků bílkovin. Kvalitní kotěcí můžou být. Jinak koukni na www.fretka.cz

Martík
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 09:52
- Nahlásit

A jinak pokud se o fretku dobře stará a každý den se čistí záchůdek a aspoň jednou týdně se vypere pelíšek tak nesmrdí. Ale taky je rozdíl mezi "vůní" samičky a samečka.

Gerda
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 10:04
- Nahlásit

Martík
A sama bys doporučila samičku, nebo samečka? Myslim skrzevá ten smrad. Kamarádka by si totiž fretku přála a teď to zvažuje, tak bych jí chtěla dát nějaké další informace, nejlépe přímo od majitele

Martík
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 10:27
- Nahlásit

No to záleží na tom jestli chce spíš mazlíka, nebo malýho zvědavce. Já mám třeba 2 samičky a jednoho kluka. Samičky jsou menší a tim pádem všude vlezou, vyšplhaj a musej všechno prošmejdit - ale jsou vyjímky jako u té jedné mojí holčičky. Ta ani moc neběhá, jen si všechno obejde a pak si ke mě přijde lehnout Samečci jsou o hodně větší - těžší a tim pádem moc nešplhají. Jsou to takový pozemní medvídci. Když jsou malý tak řádí jak čertíci, ale v dospělosti jsou to mazlíci umazlený co se chtěj pořád chovat a mazlit. No ale jak jsou větší tak i víc voní, ale pokud ho nebude mít na chov tak se dá vykastrovat a tim se to dost změní. Se samičkama je zase větší sranda

bea
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 10:31
- Nahlásit

Ahoj, taky máme fretku - holku - 5 let. Najdi si www.fretka.cz a tam se dovíš, co budeš potřebvoat, žere speciální granule a konzervy, ale lze ji krmit kotěcím Whiskas (děláme to taky), sem tam syrové masíčko (kuře), kousek ovoce.
Jsou moc fajn, pokud jde o mazlení, je to jedno, samec nebo samička, některé jsou mazlivější, ale nezáleží na pohlaví.
Určitě nebudeš litovat, je s nimi legrace. Jo, a smrdí stejně - tedy spíš mají svůj typický pach, stejně jako pes.

Martík
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 10:46
- Nahlásit

jo smrdí stejně, ale samec intenzivněji. To bez debat

Martík
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 10:47
- Nahlásit

a krmit whiskas granulema.... no nevim. Jako krmit jde všim možnym, ale tohle asi nebude to nejlepší.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 11:29
- Nahlásit

Já se na smrad neptala, mi fretky prostě voní a navíc bude ve voliéře venku...

Martík
Díky za informace. Potěšila mě ta Acana, protože s ní krmím všechny psy i všechny kočky, takže to bude bez problémů. Berem totiž od velkododavatele, takže super cena. Ale jen granulkama krmit nebudu. Dnes jsem byla koupit psům kuřecí srdíčka, ale dostanou je až bude Dorka doma, aby z toho taky něco měla

bea
Tak whiskasem teda rozhodně krmit nebudu. Nekrmím s ním ani venkovní kočky, tak fretku taky určitě ne. Jsou to na pohled hezký barevný granulky, který obsahují barviva, soli a já nevím co...

Martík
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 11:42
- Nahlásit

Acana je dobrá. Psy sice krmim něčim jinym, ale pro fretky je dobrá - má dobrý poměr živin, cenově dostupná, fretkám fakt chutná a maj po ní krásnou srst. Já bych už neměnila.

bea
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 21:58
- Nahlásit

pawLINka
Já myslela kotěcí kapsičky Whiskas - ty mi vetka schvalovala, tak doufám, že je to v pohodě. Jo, a najdi si obchůdek u Majdy na www.fretka.cz - fórum -můžeš jí napsat a poradí ti - mám konzervičky a občas granule od ní, ale naše Niki to nechce. Take krmíme těmi kapsičkami a kuřecím masem.

tosaNina
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 23:08 - Změnil/a: tosaNina
- Nahlásit

bea
Já nevím, kapsičky mi přijdou to samý jako konzervy (takže kvalita asi nikde) akorát je to podle mě taky jen reklamní tah...

bea
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 23:18
- Nahlásit

tosaNina
Nestraš mne, vetka mi říkala, že kotěci kapsičky Whiskas jsou dobré, ale musí to být ty německé. Problém je v tom, že Niki je na ně zvyklá, koupili jsme granulky a fretčí konzervy, ale nejede jí to a granule už vůbec ne. Asi budu tedy krmit vařeným a občas syrovým masem + nějaké vitaminy, ovoce atd.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2008 08:45
- Nahlásit

Tak Dorka je od včerejška doma

Martík
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2008 09:46
- Nahlásit

Krásná Tak ať dělá jen samou radost

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2008 09:55
- Nahlásit

Hm, už mě štve - takhle mi rve ubrus

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2008 10:13
- Nahlásit

pawLINka
Je krásná! Taky bych chtěla

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2008 10:17
- Nahlásit

PetraK
Fakt? Značka: Daruji!

Ne, ona je super, akorát je zvyklá si hrát se sourozencama, tak si to teď vybíjí na mně

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2008 10:39
- Nahlásit

pawLINka

já bych jí brala, Ešus by jí podle mě taky bral, ale kdo by ji nebral by byla drahá půle a naše andulka - to by asi nešlo dohromady

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2008 12:15
- Nahlásit

PetraK
Andulka v pohodě když fretce zamezíš přístup do její klece, ale s tou drahou půlí je to asi horší...

Já ukecávala 2 roky

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2008 12:52
- Nahlásit

pawLINka
OT-víš, co budu mít doma???
Možná jsem ti to už říkala, ale stejně

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2008 12:54
- Nahlásit

Mucholabka
Ano vím. Psalas nedávno mejla a mám i nové info. Super

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2008 12:57
- Nahlásit

pawLINka

No ono jde o to že naše mluvící andulka je všude zdejší. Chodí se mnou i na záchod, psovi jezdí na hlavě a tak. A bojím se, že co jde naučit psa, to bych fretku nenaučila, že by rozhodně nenechala andulku nad sebou šéfovat a nechat si vod ní vykládat kecy do ucha

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2008 13:27
- Nahlásit

PetraK
Aha, tak to asi těžko, no... To by měla andulka spočítaný

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání