Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / nepsí téma
Autor Zpráva
palma1
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 07:59
- Nahlásit

Ahoda, netušíte, jestli neexistují podobné stránky pro kočky? Mám doma trojčata a netuším co s nima... Májí potíže s očima, tak hledám nějaké rady.

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 08:59
- Nahlásit

palma1
a zkusila jsi google...?

tenhle vypadá docela fajn
http://www.kocky-online.cz/jportal/

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:15
- Nahlásit

Co mají s očima?

palma1
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 21:41
- Nahlásit

Ahojda, mají v nich zánět. Našla jsem je pod podlahou na půdě a asi z toho prachu. Vypadá to docela děsivě - zelenožlutý výtok - včera to měli tak, že vůbec neviděli... Čistím to opthalmo septonexem, ale není to nic moc. Teď jsem četla, že je možné použít pamycon, tak to zítra zkusím. Nejhorší je, že je nemůžu přemístit. Kočka je děsně nedůvěřivá a nenechá se pohladit, takže je nemůžu přenést někam jinam. Zkusila jsem jim tam udělat alespoň trošku čistý pelíšek, ale nestojí o něj a stejně si vždycky přelezou do toho prachu a slámy...

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 21:54
- Nahlásit

palma1
dokud je nedostaneš z toho prašnýho prostředí, tak se těch problémů s očima nezbavíš...

kdysi nám kočka vyváděla koťata zásadne na seně... Trubka, taky si to nedala vymluvit. Oči chce přes den ošetřovat oftalmo-septonexem, hnis nejdřív omýt borovou vodou, a na noc dávat mastičku, oftalmo-framykoin. Tuším, že kompozitní by měl být účinnější... mělo by se to zlešit cca do 3 dnů, ovšem jen za předpokladu, že je dostaneš z toho prachu a udržíš v čistém...

palma1
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 21:57
- Nahlásit

jenomže když je odtamtud vezmu, jak je kočka najde? a nepřemístí si je zase tam, kam chce ona? mastičku jsem nechtěla dávat, protože si myslím, že se na ni bude mnohem víc lepit prach než na ty kapičky...

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 22:05
- Nahlásit

palma1
jenomže když je odtamtud vezmu, jak je kočka najde?
po čichu

a nepřemístí si je zase tam, kam chce ona?
když jí to dovolíš, tak jo... zavřela bych tu kočku i s koťaty někam, kde by bylo čistějc...

mastičku jsem nechtěla dávat, protože si myslím, že se na ni bude mnohem víc lepit prach než na ty kapičky...
jak vidno, tak kapičky zas tak moc nezabíraj... jenže ten zánět spojivek, pokud ty očka už takhle hnisaj, jen kapkama prostě nepřeléčíš - a to radši ať se chytá prach na mastičku, která pomáhá, než na hnis, kde je to bude dráždit ještě víc...

a navíc - ani kapky a ani mastička myslím nemají moc význam, pokud je nedostaneš do čistýho...

palma1
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 22:11 - Změnil/a: palma1
- Nahlásit

"zavřít" tak to to vidím špatně. nemám totiž kam bydlíme sice v domku, ale kromě boudy na kola (bez dveří) nemáme vůbec nic a venkovní kočku, která není zvyklá doma si domů nepořídím (popravdě by mě přítel vyhodil i s kočkou, která doma zvyklá je). zkusím jí přesunout koťata alespoň do části půdy, která je relativně nová a není tolik zaprášená - před 4 roky se to přistavovalo. nemá sice dveře, ale je to tam čistší. horší bude, aby někam nezapadla, ale zkusím to nějak ohradit a uvidíme. framikoin asi seženu jen u veta, že? bez receptu k mání není...

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 22:19
- Nahlásit

palma1
jednak... asi by pomohlo i stary prostěradlo, rozmistěný po co největší části prostoru, kde by koťat měla klid... Pokud nebudou někde pod něčím zastrčená, tak si je ta kočka stejně přenese - takže jim vyrob nějaký úkryt, mohla by stačit i větší krabice, nebo prostěradlo dolů i nahoru tak, aby to vytvořilo přirozený úkryt, ten vystlat třeba nějou osuškou nebo tak něco...

framikoin asi seženu jen u veta, že? bez receptu k mání není...
šmarjá, tohle jim tam nesyp...
OPHTALMO-FRAMYKOIN, a myslím, že se to dá koupit v lékárně i bez přdpisu...

palma1
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 22:39
- Nahlásit

já myslela opthalmo-framykoin - ale je to docela dlouhý
to prostěradlo je fakt dobrej nápad... čistých hadrů doma je. teď jsem sehnala nějaké přepravky od ovoce, tak z toho vytvořím ohrádku a dostanou domeček. snad se jim bude líbit víc, než ten, ze kterýho mi zdrhli (na druhou stranu půdy - teda půdy pod podlahou - ještě párkrát by se takhle někam vydali a máme podlahu bez prken).

ještěže takovéhle diskuse existují... co by si ti chudáčci počali s takovým amatérem jako jsem já

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 22:44
- Nahlásit

palma1
a ty "kočky-online", co jsem házela odkaz výše, nefungají? třeba by ti líp poradili tam, u nás je to přece jen už docela dlouhá doba, co jsme kočky mívali...

palma1
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 22:55
- Nahlásit

už jsem písla jinde... všude radí mazat k vetovi... takže se tam nejspíš vypravíme. tam jsem taky četla o tom, že se může dávat i pamycon - ten doma mám - a já vždycky myslela, že je jen na rýmu

a když už mícy nemáte, nechcete jednu? samozřejmě nevnucuju, ale hledám páníčky, kde se dá... a zatím to moc nevychází - momentálně je všude překočkováno

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 22:59 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

palma1
ne, mám psího dědka, kterej kočky nesnáší a bydlí mi v domě i na zahradě...
poslední kotě, co jsem to zkusila, odešlo neznámo kam (psi to nebyli, fungoval tu dost přísný režim střídání toho, kdo půjde ven a kdo domů)... no, prostě dokud tu bude dědek, holt tu nebude kočka...

palma1
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 23:10
- Nahlásit

to naprosto chápu naše Lady taky kočky nemusí - ale o koťata se stará. když je vezmu ven na vykapání, pořád je olizuje, očmuchává - prostě mamina (není jí ještě ani rok). ovšem netuším, jestli pravá mamča koťat není na prášky, když ví, že ten hroznej bafan očmuchává její děťata.

já nejsem kočičí, tak si koťátka nechci nechat a ani nemůžu (šla bych z domu i s nima - stačí, že jsem si prosadila psa), ale nemám to srdce se na ně vyprdnout...

palma1
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 21:41
- Nahlásit

wami
přepadla mě beznaděj. koťátka jsem odpolko přestěhovala - vybudovala jsem opravdu krásný domeček s výběhem . dala jim baštu a teď večer už baštila i sama z mističky. očička jsem jim vykapala kapičkami od veta s antibiotiky a pak ještě namazala mastičkou.

no a co myslíš, že udělala ta kráva kočka... přišla, nabaštila se, dokonce se nechala pohladit - no a pak vzala milá koťata a odnesla je zpátky do toho bordelu... jak jste to rozmlouvali kočce vy? takhle se jim ta očička nikdy nespraví

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2008 11:36
- Nahlásit

palma1
No joo, no, kočka. Spíš bych udělala to, že bych jí koťata nechala v té díře, ale z díry vyndala bordel, starou slámu, dala tam nějaký čistý hadr, trochu tam zametla, vytřela, a hodila jim tam aspoň dřevitou vatu nebo jak se to jmenuje, ať jí to připomíná podestýlku.

bea
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2008 12:47
- Nahlásit

palma1
Najdi se web kočičky Adélky, Os Podbrdsko nebo Modrý kocouř.
Všude mají nějaké rady.

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2012 19:52
- Nahlásit

Dovolím si ozivit tema, treba nekomu padne kocka jedna, do oka. Nemá se v azylu spatne, ale lip by ji bylo nekde jinde...

PERŠANKA
Starší kočička, přišla k nám v horším stavu. Je velmi fixovaná na člověka, ráda se mazlí, užívá si pozornosti a péče. Je čistotná, umí se správně chovat uvnitř domu a také si užívá venkovní prostředí - od domu v klidné části vesnice se nevzdaluje, vleze si na keřík a opaluje se. Také je zvyklá na pejsky menší velikosti, soužití s nimi jí nedělá sebemenší problémy. Ostatní kočky také zvládá, nevyvolává problémy, ale jak je výše psáno, ráda má člověka jen pro sebe. Byla by ideálním a vděčným společníkem do bytu pro starší lidi nebo klidnou domácnost milovníků koček, kteří by jí poskytli mazlení a péči.
Kontakt zde.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání