Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kynologie na ČZU
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Montik
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 09:15
- Nahlásit

No, tak já tam měla kynologii ještě loni a teda fakt nic moc. Teda spíš nic, než moc....Všichni tady už teď víte víc, než Vás tam naučí. A co vím od lidí, co tam studujou teď, tak žádné velké změny nejsou....Takže asi tak... Jo a co se té chemie týká, tak ta je tam drsná doteď - ještě pořád na ní krachuje polovina přijatých. Ale asi to bývalo horší...

argosek
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 09:25
- Nahlásit

Montik

Všichni tady už teď víte víc, než Vás tam naučí....Jo a co se té chemie týká, tak ta je tam drsná doteď - ještě pořád na ní krachuje polovina přijatých

to je protimluv slecno montik,

jestli je tam drsna chemie, tak prinejmensim ji se tam tedy clovek nauci (a urcite toho bude mnohem vic). a zrovna pro me je chemie/biologie (resp. jejich uplna neznalost) vec, ktera mi brani v pochopeni mnoheho, co by me zajimalo. ted, kdyz ctu neco, kde je to samej hormon a buhvicojeste, si z toho nic neodnesu, ani kdyz si to prectu nekolikrat - zacinat od strechy je velmi neefektivni zpusob staveni domu.

Montik
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 09:33
- Nahlásit

argosek
Všichni tady už teď víte víc, než Vás tam naučí....
jsem myslela co se týká té kynologie....

a o té chemii jsem neřekla nic špatného, jen že je to síto pořád.

reneeska
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 09:35
- Nahlásit

A co vím od lidí, co tam studujou teď
Ale obor se otvírá až od září ... takže teď studujou něco jinýho

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 09:35
- Nahlásit

Montik
no ale kdyz se prave podivas na to, co vsechno bude naplni oboru kynologie, nikoliv predmetu kynologie, tak to z hlediska chemie, biologie a podobnych veci k necemu byt muze. neni predpoklad, ze tam budou ucit, jak vysvetlit psovi sedni, lehni a podobne, ale spis ze to bude zamereny na chov, zdravi a podobne "zbytecnosti" ...

argosek
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 09:39
- Nahlásit

Montik

jak pise pan jirikovo - pochopeni spousty veci tykajicich se chovani psa, je primo zavislych na znalosti biologie a chemie.

reneeska
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 09:42
- Nahlásit

Jirikovo
myslím, že i na to sedni, lehni ti to pomůže, viz pochopení fungování CNS Zkrátka za zkoušku to stojí, seknout se s tím dá dycky

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 10:15
- Nahlásit

jsem ve druháku chovatelství- dálkově.
po zkouškách z matematiky, organiky, anorganiky, biochemie atd., atd., toho vím téměř stejně jako předtím- nevím jak ostatní, ale já se na zkoušky učím tak max. 3 dny předem, ihned po zkoušce nabyté informace musí uvolnit místo jiným na další zkoušky
kdyby byla na výběr před těma dvěma lety kynologie, šla bych radši tam, ale nedělám si naděje, že to tam bude jiné naž na ostatních oboech- co nejvíc předmětů, co nesouvisí
ale hlavně že mě to tam baví

Kalliope
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 10:20
- Nahlásit

kiny
ahoj nevím jestli už ti někdo odpovídal, já studuji ČZU pef (provozně ekonomická fakulta), kombinovaně, takže vlastně dálkově. Přednášky máme pátky a soboty zkoušky také tak, někdy se to zvrtne a je zkouška třeba v týdnu, to ale nebývá často, je tedy třeba brát si na to dovolenou, pokud člověk pracuje, jinak při práci se to dá, ale je to zase na úkor něčeho. Předpokládám, že tady na tom oboru to bude asi podobné co se týče rozvrhu přednášek apod. Tak hodně štěstí

Montik
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 10:38
- Nahlásit

No, ať si to lidi pro mě za mě studujou, ale jelikož tam učí pořád stejní lidi, tak to bude mít úroveň stejnou, jako vše ostatní na této škole, ale to si musí asi každý vyzkoušet sám ( jak píše Eva, spousta předmětů, co nesouvisí-nebo člověk si myslí, že souvisí, ale oni to udělají tak, že nesouvisí....) No, ale třeba se mýlím a to bych byla věru ráda...

Radecha
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 11:51
- Nahlásit

argosek
jestli je tam drsna chemie, tak prinejmensim ji se tam tedy clovek nauci (a urcite toho bude mnohem vic). a zrovna pro me je chemie/biologie (resp. jejich uplna neznalost) vec, ktera mi brani v pochopeni mnoheho, co by me zajimalo. ted, kdyz ctu neco, kde je to samej hormon a buhvicojeste, si z toho nic neodnesu

Jak je to teď nevím, ale v průběhu mého studia byl studijní plán sestaven tak, že bylo opravdu těžké souvislosti spojovat. Kvůli získání znalosti biologie a chemie bych tam opravdu nechodila, podle mého názoru na orientaci v běžných problémech rozsah středoškolského studia (gympl) stačí. Odbornější předměty jsou (logicky) orientovány do aplikovaných směrů (chemie ve vztahu k zemědělství apod.), nevím, jestli má smysl studovat pět let zemědělku z takového důvodu. Nabírají čím dál tím víc studentů (a získávájí na ně dotace), nároky na přijetí jsou čím dál nižší a úroveň studentů dle mého názoru taktéž. Ale pro úplnost dodávám, že jsem celou dobu při denním studiu pracovala na plný úvazek a nebyla jsem tedy úplně nejpilnější studentkou.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 12:26
- Nahlásit

Radecha
netusim, jak na tomto oboru bude v praxi vypadat a fungovat napr. genetika, ale treba to je jedna z veci, kde si myslim, ze to muze mit pro chovatele prinos .... chovatelem myslim ted toho, kdo se chce venovat chovu tak, jak by to melo byt, tedy ze vyprodukovana stenatka budou produkovana proto, ze to da neco plemeni a bude to prinosem a ne ze to bude bud pro penize nebo napr. jeden ci dva vrhy za celou chovatelskou karieru ....
to samy bych v podstate ocekaval ohledne nejakych zakladu veteriny, pokud na tomto oboru bude ....
je jasny, ze si kazdy bude muset projit tim, ze studuje CZU, takze i na kynologii se bude muset naucit na zkousku, kolik v prumeru vydoji krava, jak dlouho ji to trva, jak se u toho tvari, jak hybe usima a komu je potreba mleko prodat .... to je holt nutny zlo, ktery ale najdes v podstate na vsech skolach a vsech oborech ....

Kalliope
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 12:44
- Nahlásit

kiny

každopádně se připrav na posměšky od kolegů z jiných VŠ, slýchávám to denně, že hnojárna ani není škola, takže jestli je někdo ješita tak na ČZU radši ne

Mel
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 12:52
- Nahlásit

Jirikovo
je jasny, ze si kazdy bude muset projit tim, ze studuje CZU, takze i na kynologii se bude muset naucit na zkousku, kolik v prumeru vydoji krava, jak dlouho ji to trva, jak se u toho tvari, jak hybe usima a komu je potreba mleko prodat ....
ano, mohu potvrdit, i informatici toto musí znáti

A jdu studovat studijní plán, bo kynologie se mi jako samostatný obor celkem zamlouvá

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 13:27
- Nahlásit

Mel
A jdu studovat studijní plán, bo kynologie se mi jako samostatný obor celkem zamlouvá
nespechej, letos uz prihlasku stejne nestihnes podat ....

argosek
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 14:25
- Nahlásit

Radecha

na tom tak nesejde - clovek se to uz nejak nauci sam - nejdulezitejsi je, ze v te skole ma lidi, kterych se muze na neco zeptat a taky (aspon na me) pozitivne pusobi to, ze ma studium prave nejaky plan. a ze staci stedoskolska chemie? no alespon mi rozhodne ne - nekterym vecem, co o psech ctu vubec nerozumim (jsou to pro me jen slova, co do me tecou, ale nedavaji mi zadny smysl - nezapadaji do zadneho systemu). a ten papir, co dostanu na konci studia, se mi taky, doufam, bude hodit.

eva od jondy

po zkouškách z matematiky, organiky, anorganiky, biochemie atd., atd., toho vím téměř stejně jako předtím- nevím jak ostatní, ale já se na zkoušky učím tak max. 3 dny předem, ihned po zkoušce nabyté informace musí uvolnit místo jiným na další zkoušky

to je ovsem dano tim, ze je rozdil ucit se neco "na zkousky", nebo proto, abych to umel (=protoze me to zajima).

reneeska
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 14:31
- Nahlásit

to je ovsem dano tim, ze je rozdil ucit se neco "na zkousky", nebo proto, abych to umel (=protoze me to zajima).
Přesně tak, takle, že se neučím a taky proto říkám že mi dva roky studia nic nedaly, se dá na jakýkoliv univerzitě, i fakultě. Ale pokud to člověka baví, tak většinou čte vše co k tomu najde a naučí se víc, než po něm chcou, tudíž mu to i něco dá ... doufám, že to není jen má naivní představa

Mel
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 14:45
- Nahlásit

Jirikovo
to já nespěchám už od té doby, co jsem dostudovala

Radecha
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 15:05
- Nahlásit

argosek

na tom tak nesejde - clovek se to uz nejak nauci sam - nejdulezitejsi je, ze v te skole ma lidi, kterych se muze na neco zeptat...

Nebudu ti brát iluze. Ale hlavou tam zeď neprorazíš, budou ti akorát cpát do hlavy, že patnáct slepic v kleci 0,5x0,5 m je ok, že by se ožíraly do krve STEJNĚ, že tele odebrat hned po porodu a napájet umělym mlezivem je ok, apod. Třeba bude obor kynologie uplně jinej a super, ale já tomu nevěřím ani náhodou. Lidi, kteří ho stopro povedou, znám, a děkuju pěkně.

reneeska
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2008 13:23
- Nahlásit

Tak co už je po přijímačkách?

HOMM3C
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2008 14:43
- Nahlásit

az 9- 11.6. vysledky po 20. aspon myslim

reneeska
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2008 14:57
- Nahlásit

HOMM3C
ok díky, zeptám se později ...

HOMM3C
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 16:49
- Nahlásit

Tak jiz je po prijimackach Kdybych jen tusila, jaky budou otazky, tak se nestresuju nejakym ucenim.

Pry je to nabity jak svina, na 750 zivocisnych prihlasek (obory kynologie, specialni chovy, zootechnika,..) bude 250 prijatych a primo na kynologii je pry velky "pretlak". Proste dobrej chliv.

younglady
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 17:00
- Nahlásit

HOMM3C
no jenom já vím asi o deseti lidech co se hlásily na kynologii a to mluvim jen o lidech z mýho blízkýho okolí, takže si myslím, že kdo nebyl našrocenej jak blázen je bez šance

Mel
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 17:24
- Nahlásit

HOMM3C
a jaký byly otázky? já se přihlásím asi příští rok, na kombinovaný...

iwules
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 17:48
- Nahlásit

Jéééé to mi ani neřikejte já mam přijímačky zejtra a právě sem se začala učit

iwules
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 17:49
- Nahlásit

pak 23.6. napište jak ste dopadli. držim palce. třeba to tak děsně jen vypadá a nakonec nás všechny vemou. (Naivní jsem jen sudé dny v týdnu)

younglady
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 18:07
- Nahlásit

iwules
tak si to tu nečti

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 22:46
- Nahlásit

Já kdysi koukala na obor kynologie v Košicích... Ale to bylo moc daleko, teď si říkám, že zkusit tu kynologii dálkově by jako bokovka nebylo zas tak špatný...
Ale zase si říkám, jestli z koníčku dělat práci...

Mel
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 23:02
- Nahlásit

Eimy
Ale zase si říkám, jestli z koníčku dělat práci...
a to jsi tak naivní, že si myslíš, že by ses tím mohla živit?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání