Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / eucanoba
Autor Zpráva
míša n
# Zasláno: 19 Čen 2005 12:23
- Nahlásit

ahoj, jaké máte zkušenosti s granulemi eucanoba? mám malé plemeno a byly
mi doporučené,dříve jsem krmila K9,to byl asi velký omyl.

malika
# Zasláno: 19 Čen 2005 17:08
- Nahlásit

jednou sem se na tohle ptala snad v diskuzi "krmiva" ohledně toho že chci z Puriny proplan přejít na Eucanubu kvůli karotenu a taky že maj light granule pro velký plemena a všichni říkali že Eucanuba je jedno z těch prvotřídních krmiv tak teď postupně přisipáváme k purině ještě Eucanubu aby si feňulka dobře zvykla.

jindriska
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2005 18:49
- Nahlásit

třeba to jsou dobré granule, ale Eukanuba spadá pod koncern Procter&Gamble, kteří své produkty testují na zvířatech. A snad každý už slyšel nebo viděl v jakých zavrženíhodných podmínkách ty nebohý zvířátka žijí a jakým bolestem a krutostem jsou vystaveni. Třeba to pro někoho bude důvod se poohlídnout po nějaké jiné značce.

malika
# Zasláno: 19 Čen 2005 18:54
- Nahlásit

jindriska
hmmm tak to díky... ještě ověřim a prozkoumám...další máme v záloze Hils...

malika
# Zasláno: 19 Čen 2005 19:00
- Nahlásit

jindriska
teda jindrisko nepotěšila si mě- resp. máš pravdu tak tohle by v naší veganský rodině neprošlo...takže příště větší průzkum ale díky za upozornění

Endy
# Zasláno: 19 Čen 2005 22:04
- Nahlásit

Taky jsem viděla to testování na zvířatech a zasáhlo mě to.Měla jsem koupený nový pytel,ale začala jsem schánět jinou značku.A za tu dobu jsem došla k závěru,že bych svým psům nedala neznámé a nevyzkoušené krmivo a že všechny velké firmy testujou a ty menší,co na to nemají peníze,využívají poznatky těchto větších a že jsem vlastně s krmivem víc než spokojená a nevím,jak by psy reagovali na jiné.Ale přiznám se,že když jsem jim ho první dny sypala,viděla jsem ty psí chudáky na roštech.Ale kdybych si měla představovat podmínky pro slepice,nevezmu si ani vejce.A podmínky pro chov prasat a hovězího jsou taky nevyhovující,ty tedy nejím,ale mléko a sýry ano.Všechno co je děláno a chováno pro peníze je dost kruté.

Anonymní
# Zasláno: 20 Čen 2005 07:51
- Nahlásit

Keď sú to výrobky pre zvieratá, na čom ich majú skúšať, na ľuďoch? Aj kozmetické prípravky pre ľudí sa skúšajú na koži živých ľudí. Lubo.

jindriska
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 08:06
- Nahlásit

Endy
takhle zjednodušeně bych to neviděla. Testování na zvířatech není nutné zlo, jak si většina lidí myslí. Mnoho testů lze nahradit, testování in vitro (ve zkumavkách) dává daleko lepší a přesnější výsledky, ale stojí víc peněz, navíc spousta testů se nesmyslně opakuje. Máš pravdu že chov hospodářských zvířat taky není zrovna košer, ale s testováním výrobků (kosmetika, čist. prostředky, krmivo) na zvířatech kategoricky nesouhlasím a věř mi, že konkrétně společnost Procter&Gamble je velmi krutá a bezcitná k zvířatům.

Martina
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 08:11
- Nahlásit

míša n
Proč myslíš, že krmit K9 byl omyl? Nevyhoval tvýmu pejsovi? Nebo jak jsi to poznala?

jindriska
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 08:24
- Nahlásit

Martina
našemu pejskovi K9 nesedla, střídavě průjem a co jsme začali krmit Purinou více se mu leskne srst, hromádky sice se mi zdá, že nabyli na objemu, ale pěkně tvarované a taky mi vůbec nevoněli.

Endy
# Zasláno: 20 Čen 2005 11:16
- Nahlásit

Jindřiško,já psala konkrétně ke krmivu.Jinak o tom vím,že se dělájí pokusy na zvířatech a přitom by to šlo nahradit jiným způsobem,bohužel se dělají i zakázané pokusy na lidech.Nechci se zastávat koncernu,jenom mi vyhovuje jejich krmivo i jejich prací prášek.A to jsem po tom nesáhla kvůli reklamě,ale po zkušenostech.Firmy které se honosí tím,že na zvířatech netestují,používají výrobky,které otestovali už jiní.Takže jejich výrobky sice nejsou testované,ale obsahují testované látky.Já to taky nevidím zjednodušeně,dost jsem se o to zajímala,ale zjistila jsem,že pak nemůžu spát.To není zavírání očí,ale jenom bezmocnost a smutek nad týráním zvířat.

niniel
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 11:41
- Nahlásit

Ono je neco jineho jist vejce nebo maso a neco jineho je podporovat kosmeticke firmy, ktere testuji na zviratech a firmy, co testuji krmiva na zviratech. Jde jen o to si vybrat. Ja si taky radsi vezmu vejce z domaciho chovu a o mase plati totez.

Anonymní
# Zasláno: 20 Čen 2005 11:54
- Nahlásit

na vesnici si kazdy muze chovat prase a slepice, ale nekde v panelaku ve velkem meste to jde tezko a zajimalo by me, kde najdu reznictvi, kde reznik zabije zvire sam a pak ho proda, to by bylo OK, ale ja nic takoveho neznam.
Jen tak mimochodem, v cem perete? co pouzivate na uklid atd...
Je pravda, ze male firmy tezi z poznatku tech velkych, ktere ten vyzkum zaplati, takze je to vlastne o nicem. Mozna ti, kdo se holedbaji, ze netestuji jsou jeste vetsi pokrytci, protoze pak vykladaji, jak jsou soucitni a pritom si ty vysledky testu koupi

Cirilla
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 19:56
- Nahlásit

Ja jsem taky o tech testech nevedela.
Ale ono toho clovek nevi... Taky jsem delala v potravinarskem prumyslu a mohla bych vypravet o tom co jime my ...
Krmim Eucanubou pro stenata, mam maleho jorka a je videt ze mu vyhovuje ze jsou to male granulky. Prevzala jsem znacku od chovatelu, kteri na to pejska navykli a krasne nam roste. Tak se mi nejak nechce menit...A taky souhlasim s anonymem, je otazka jestli ti co jen vysledky vyzkumu pouziji jsou lepsi...

Anonymní
# Zasláno: 22 Čen 2005 06:57
- Nahlásit

Ahoj, čtu tady o krmení. Od pátku máme doma nového člena rodiny - tříměsíčního jorkšírka Kevina. Od majitelky jsme dostali do začátku eukanobu, tak jsme koupili celý pytlík.Zatím jsem na tohle krmivo slyšela jen pozitivní reakce

míša n.
# Zasláno: 22 Čen 2005 18:31
- Nahlásit

martina
K9 velmi vyhovovala mému pejskovi,jen mi bylo řečeno,že to je krmivo pro plemena nad 10 kg a ta moje bude mít tak zhruba 3kg.prý mi potom zbytečně moc vyroste. tak nevím, jsem laik v krmivech...

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 19:12
- Nahlásit

jindriska
Ale Purina taky testuje na zvířatech, stejně jako Hills...

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 19:13
- Nahlásit

PROCTER & GAMBLE: IAMS, EUKANUBA,
MARS: Pedigree, Cesar, Whiskas, Sheba, Kitekat, Pal, Chappie, Bounce
NESTLÉ: Friskes, Friskies Petcare, Bonio, Wunalot, Soilers, Felix, Arthur´s, Choosy, Alpo, Mighty Dog
COLGATE-PALMOLIVE: Hill´s Science Diet, Prescription Diet
RALSTON-PURINA: Purina, Edward Baker

udajně tyhle firmy na zvířatech svoje produkty testujou...

Shadow
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2005 15:35
- Nahlásit

hm... ty jo je jich docela dost...ale testovat krmivo na psech...podle me by mela kazda slusna firma nebo spolecnost tak kdyz se zaklada tak by mela mit taky dost financi na to aby mela na ty testy ve zkumavkach protoze v tech znamejsich firmach napr.Pedigree si myslim ze tam tech penez opravdu neni malo!!! mel by se na to zalozit zakon!! takze je vlastne jedno jake krmivo si vyberu protoze kazda firma se na tom aspon castecne podili!!!

Evik
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2005 15:41
- Nahlásit

Já si taky myslím, že krmení pro zvířata se nedá testovat jinak než na zvířatech....Eimy uvádí mj. i Hill´s Já jím krmím (tím veterinárním) a jsme s ním moc spokojení - pejsovi se výrazně zlepšilo zažívání.......
Kdybychom řešili, co kdo na čem testuje, museli bychom se z toho všichni zbláznit

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2005 15:54
- Nahlásit

Evik
Moje řeč, prostě krmím tím, co Sáře vyhovuje a to je Eukanuba, předtím měla problémy se zažíváním a teď v pohodě. Někdo to odzkoušet musí, je to krutý, ale je to tak. Ty ostatní to stejně tak jako tak přejmou, takže v zásadě taky druhotně testujou na zvířatech, jen se o tom tak moc nemluví.

jindriska
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2005 21:36
- Nahlásit

Eimy
děkuji za info, podrobněji si to prozkoukám. Své obzory ohledně testování na zvířatech ještě nejsou tak široké, ale je to věc, která mě velmi trápí a která mě nenechává být klidnou.

Evik, Jandula
Já to tedy tak neberu, že je to nutné zlo a že na někom se to odzkoušet musí. Ta zvířata žijí v takových strastech, bídě a bolestech, že pro to není žádná omluva dost dobrá a myslím, že dnešní trh určitě nabízí i krmiva netestované, byť třeba používají látky již otestované. To by se těžko dohledávalo, nic se nemá přehánět, ale přímo podporovat společnosti, které tyto trestuhodné testy provádějí kupováním jejích výrobků - tak na tom se podílet nechci. I kdyby po nich můj pes dělal kotrmelce. Na světě je spousta nepravostí páchaná na nevinných tvorech a jestliže má nastat nějaká změna, je to na jednotlivcích. Pak věřím, že je šance vytvořit pro tyto ubližované snesitelnější a důstojnější život.

Endy
# Zasláno: 29 Čen 2005 22:07
- Nahlásit

Jindřiško,a když ti tvůj pes onemocní a bude potřebovat veterinární dietu,ty jí nekoupíš a necháš ho žít kratší dobu?Firmy které netestují,žádnou veterinární dietu nevyvinuly.Za ty můžem být vděční právě zmiňovaným testujícím firmám.Ono dokud pes nemá problémy a prospívá na jakémkoli krmení,tak se to mluví.Ale když zjistíš,že jediné co mu sedne je krmivo od zavrhnuté firmy,tak ho koupíš.

jindriska
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 20:15
- Nahlásit

Endy
Máš pravdu mluví. Moji psi jsou zdraví a jestli někdy onemocní, samozřejmě to nějak řešit budu a vždy to bude ku prospěchu jim. Na svých blízkých nešetřim. Ale nejdříve si pořádně zmapuji nabídku trhu a pak se uvídí.

Carrie
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2010 21:29
- Nahlásit

Se superpremiovkami jako Pro Plan a Hill´s nemám moc dobré zkušenosti.Pejskové je skoro nežrali a měli špatnou srst.
Přešli jsme na české krmivo Brit care(taky superpremiovka) a to je úplně o něčem jiném, žerou dokud mají co a jsou ve výborné kondici, srst nádherná.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání