Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / víte, co můžete od psa čekat?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 24 Kvě 2005 10:44
- Nahlásit

Dali byste za svého psa "ruku do ohně" v tom smyslu, že by neublížil dítěti, jinýmu psovi ...

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 11:11
- Nahlásit

To je z odpuštěním úplně nesmyslná otázka. Vždycky se může přihodit něco nepředvídatelného, nějaká situace, kterou pes nikdy nezažil a tudíž jeho pán nemůže nastopro vědět, co jeho pes udělá. Jistě - může předvídat podle podobných situací, ale jistě to nemůže vědět nikdy. Správný majitel psa by se měl se svým psem chovat tak, aby z jeho strany a ze strany psa nikdy nedošlo k ohrožení jiných osob a psů.

Maya
# Zasláno: 24 Kvě 2005 11:32
- Nahlásit

Nikdo nemůže dát za svého psa ruku do ohně a jestli si to myslí, tak je blázen. Jo jo, četli jste v PPČ tu hezkou historku o známé, kterou přesvědčoval štípáním do ruky? Jak jednoduché, každý si to může zkusit a stoprocentně pravdivé.

nefer
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 11:35
- Nahlásit

Můžeš sem tu historku napsat, ať to nemusím hledat? Jinak já bych nedala ruku do ohně ani sama za sebe ani za nikoho jiného. Chtěla bych vidět blázna, co by to udělal.

Maya
# Zasláno: 24 Kvě 2005 11:47
- Nahlásit

Měl známou, která tvrdila, že její pes by nikdy nekousl, natož dítě. Tak když s ní mluvil, každou chvíli jí pořádně štípnul na stejné místo do ruky a když se ohradila, dělal jako že nic a pokračoval v hovoru. Když to udělal několikrát, už na něj vyjela, že mu jednu třískne, jestli toho nenechá a na to on řekl něco ve smyslu - no vidíš, a to jsi člověk, myslící a inteligentní.

nefer
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 11:52
- Nahlásit

díky - tak to je přesné , proto jsem také napsala, co jsem napsala.

Mel
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 11:55
- Nahlásit

Šel jsem tehdy k zubaři a později při kafíčku (čekárna byla prázdná) mi paní doktorka vyvracela tvrzení, že děti nelze nechat bez dozoru se psem delší dobu o samotě. Že jejich zlatý retríever by jim zaručeně nikdy nic neudělal. Mé argumenty stále bagatelizovala a nedala si říct. Nic jsem jí již nevyvracel a tak jsme se věnovali psům jako takovým. Udělal jsem pokus. Pokuřovali jsme, pili kafe a předchozí dohady zmizely v dálavách. Pak to přišlo. Štípl jsem ji do paže. "Co děláš"? zareagovala. Přešel jsem to a hovor plynul dál. Po chvíli jsem ji štípl do toho samého místa. "Aůů, co blbneš?" Opět jsem přenesl hovor dál a po chvíli štípnutí zopakoval. "Ivošu! Co děláš? Já už ti lištím!!" "Vidíš to Sašo? Napadlo by Tě, když jsi mě zvala na kafe, že mě liskneš? To jsi člověk a hodný, myslící tvor!" Odpověděl jsem. Tím bylo naše dilema, zda může ten nejhodnější pes, toho třeba nejklidnějšího plemene zaútočit, když už nemá kam uhnout, vyřešeno. Buď má možnost utéct, a pokud ji nemá tak minimálně aspoň zavrčí. Pes umí mluvit pouze očima, ale této řeči mnohý z nás nerozumí

Jinak je to na http://www.boxer.cz/eichler/clanky.htm#obecne2
hned u toho prvního dotazu.

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 12:26
- Nahlásit

Tak ten poslední příspěvek přesně vystihuje nesmyslnost toho, když někdo tvrdí, že by dal za svého psa "ruku do ohně za všech situací". Já třeba taky vím, že by můj pes na ulici nikoho nenapadl, ale přesto ho mám v zóně plné lidí raději na vodítku - právě pro to "co kdyby náhodou něco".....
Další příklad z praxe......Jedna naše známá tuhle vykládala, že jejich pudl kousnul jejich vnučku.....paní říkala "ten pes nikdy nikomu neublížil, mohla jsem se na něho ve všem spolehnout" atp....nechápala, proč pes vnučku kousl....Její dedeček z ní potom podrobným výslechem vytáhl, že pejskovi nedopatřením šlápla na ocásek, když seděl......no a vidíte to.... i dobřě vychovaný, správně socializovaný pes může kousnout, když mu jde o "jeho vlastní ocas"

Mel
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 12:33
- Nahlásit

Evik

A ani to nemusí být jenom to neúmyslnné šlápnutí na ocásek.
Nevím, jestli někdo třeba někdy pozorujete děti v kolektivu, ale jsou samy na sebe dost kruté. Takže není možné vyloučit, že některé dítko taky může zkoušet, co pes vydrží.

Evicka
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 12:40
- Nahlásit

Naprosto souhlasím, každý soudný majitel psa nikdy nenechá své dítě samotné se psem. !!!!! A nikdy nemůže stoprocentně zaručit, že jeho pes nikomu nic neudělá, ať už je to člověk nebo jiné zvíře. !!!!!!!!

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 12:47
- Nahlásit

Mel, Evička

děvčata plně souhlasím s Vámi. Jinak děti samy jsou k sobě opravdu někdy hodně kruté - od koho to asi odkoukaly, že..... Pamatuju si, že jsem kdysi hrozně sprdla malého bratránka, když tahal kočku za ocas a on mi už tehdy ve svých 5 letech řekl: "dyť je to jenom kočka".....no za to dostal pak ještě facku.
Hrozně mě mrzí, že se lidé chovají ke zvířatům tak hnusně, ale jelikož se neumí chovat ani sami k sobě, nelze se divit.....

Ebony
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 12:59
- Nahlásit

A můžete mi říci, za co nebo koho byste dali ruku do ohně ?

Martina
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 13:03
- Nahlásit

Ebony
U nás ve firmě zrovna řádí finančák a dala bych ruku do ohně za to, že něco najdou.

Ebony
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 13:14
- Nahlásit

Martina

já bych taky dala ruku do ohně za spustu lidí, co znám, že mi nco provedou, a to i bez důvodné přičiny, což je myslím velký rozdíl od psů, tam nějak vždy vím, proč.....

Vladimir
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 13:54 - Změnil/a: Vladimir
- Nahlásit

FiSt
Já bych dal ruku do ohně za to, že pes nikoho bezdůvodně nenapadne, ale tvrdit, že NIKDY nekousne, to opravdu nejde.

Tak by som to napisal aj ja. Mam v tom jasno od okamihu, ako sa mi moja ruka ocitla v papuli mojho vlastneho cuvaca, ktory ma inak maximalne respektoval ako vodcu. Stacilo, ze som nanho siahol, ked bol v hlbokom spanku, bez predchadzajuceho oslovenia. Nastastie jeho reflexy zapracovali este vcas a ruka ostala cela.Ale bol to pre mna sok a dostatocne ponaucenie na cely zivot.

Alexa
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 14:02 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

Ebony za Alexu, že až jí mladej dnes odpoledne pustí, tak rozkouše tu hadici, kterou včera nechal venku

Máňa
# Zasláno: 24 Kvě 2005 18:48
- Nahlásit

Tak já bych už dneska za svýho psa ruku do ohně dala. Mám 19ti letýho křížence který už nemá ani jeden zub takže nebezpečí že by někoho pokousal nehrozí. Vypadá lehce opelichaně takže si lidi myslí že trpí kožní nemocí a obloukem se mu vyhýbají. Abyste si nemysleli že ho nějak trápíme, tak je jinak zdravej, baští kašičky s mletým masem a je hrozně rád na světě.

Anonymní
# Zasláno: 24 Kvě 2005 19:28
- Nahlásit

[email=][/email]

Anonymní
# Zasláno: 24 Kvě 2005 19:29
- Nahlásit

Moc psisko pozdravujte, zasluhujete si můj obdiv vy i on.

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 07:34
- Nahlásit

Máňa

tedy Váš pes se dožil skutečně obdivuhodného věku - to už je snad i na zápis do knihy rekordů - přeju mu ještě aspoň dvacítku A můžu se zeptat, čeho je to kříženec? Ono se říká, že "voříšci" jsou dlouhověcí.

Máňa
# Zasláno: 25 Kvě 2005 15:11
- Nahlásit

Evik
Je to vražedná kombinace kokra a špice ale přes to, že tyhle dvě plemena jsou trochu problematičtější má od malinka zlaté srdce. A dokonce má ještě zájem o fenky, jakmile sousedům začne hárat fenka dlouze oňuchává jejich rohožku a pokud se náhodou setkají ještě se dokáže i předvádět.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání